Scheidsrechtersopleiding: start lichting 2015

De zaalcompetitie is afgelopen weekend begonnen. Voor de Werkgroep Scheidsrechters het moment om te starten met de lichting 2015, al weer het 3e jaar van de opleiding. Alle doorgestroomde A-jeugdspelers zullen in de zaalcompetitie hun eerste wedstrijd fluiten. Heel spannend natuurlijk, maar de cursisten zijn in goede handen bij het team van begeleiders: Ab, Joost , Erwin, Niels, Ton en Marinus .

Naast het fluiten in de praktijk, moet natuurlijk ook de spelregelkennis op goed niveau zijn. Daarvoor heeft het KNKV de digitale leergang ‘Korfbal Masterz’ ontwikkeld. Hiermee is het oude theorie-examen vervallen, en kun je thuis achter je eigen computer het spelregelbewijs halen.

Aan de Korfbal Masterz mag ook worden deelgenomen door de B-jeugd. We nodigen daarom alle B-spelers uit om al in het verenigingsjaar 2015-2016 hun spelregelbewijs te halen. De B-spelers zullen nog geen wedstrijden gaan fluiten. Daar starten ze mee als ze doorstromen naar de A-jeugd.

Om iedereen op weg te helpen organiseert de Werkgroep Scheidsrechters een informatie- en spelregelavond op woensdag 25 november van 19.30 tot 21.00 uur in de kantine. Tijdens de avond wordt uitleg gegeven over de scheidsrechtersopleiding en over Korfbal Masterz.

De avond staat onder leiding van Sten (scheidsrechter in de wedstrijdsport) en Marinus Stulp (scheidsrechtercoördinator). De spelers in de A-jeugd en B-jeugd ontvangen nog een persoonlijke uitnodiging.

Datum 10-11-2015 23:29