Selectie start voortvarend aan zaalcompetitie

We zijn weer los: de zaalcompetitie is begonnen! Achilles 1 nam revanche na het verlies in de halve finale van de HKD: het had dit keer geen kind aan DES. Ook team twee pakte de volle winst, door in Maasland te winnen van ODO. Thuis in ons eigen Ockie wonnen ook Achilles 3, 4 en 7. Achilles 6 speelde daar gelijk tegen VZOD 2. Bij de junioren was het pittig dit weekend. De A1 verloor nipt van Groen Geel, terwijl de A2 gelijkspeelde tegen Refleks. Ook de A3 en A4 kwamen dit weekend wat te kort. De B1 won knap bij de Meervogels, terwijl de B2 de punten ophaalde bij ALO. Ook heerlijk: dit weekend wonnen alledrie de C-ploegen hun wedstrijden! Tot slot nog een aantal potjes die gelijk eindigden: de D2, de E3 én de F3 sprokkelden toch een puntje mee dit weekend. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van DES 1 - Achilles 1. (Verslag Achilles 1 & C1 toegevoegd)

Foto's van DES 1 - Achilles 1 zijn te vinden in het fotoalbum Competitie > Senioren.

DES 1 - Achilles 1 17-23

Wat een heerlijke start van het zaalseizoen en wat hebben we revanche genomen op de eerdere ontmoeting met DES in de Haagse Korfbaldagen. Een wedstrijd waarin we moeite hadden met het sterk verdedigende DES en we moeilijk tot scoren kwamen. Om te winnen van deze ploeg moesten we uit een ander vaatje tappen. We hebben met z'n allen hard getraind en waren gebrand om revanche te nemen.

Dit resulteerde in een weergaloze start waarbij alles op z'n plek viel. Er werd zuiver geschoten, de juiste kansen gepakt en vooral verdedigend veel druk gegeven. We lieten DES niet in hun spel komen en met flitsende aanvallen wisten we de ene kans na de andere te verzilveren. Een ontketend Achilles, onder aanmoediging van de trouwe supporters die week in week uit bereid zijn om ons aan te moedigen, pakten we een voorsprong van 1 tegen 10. We lieten niks aan het toeval over en verzekerde in de eerste helft een veilige marge die in de hele wedstrijd niet in gevaar is gekomen.De tegengoals kwamen voornamelijk uit stippen die erg gemakkelijk werden gegeven door de arbiter. Of het terecht was laten we maar in het midden, het feit staat wel dat het aantal stippen in de dubbele cijfers terecht kwamen. Er werd over en weer nog wat gescoord wat resulteerde in een duidelijke 17-23 overwinning.

Een compleet andere wedstrijd dan de eerste ontmoeting kunnen we wel zeggen. Een feller Achilles, een zuiverder Achilles, een team dat voor elkaar werkt en duels aan gaat. Dit belooft nog veel goeds voor het zaalseizoen. Het plezier die we uitstraalden en het publiek dat de hele wedstrijd te horen was was echt geweldig. Nog een speciale vermelding voor Audrey en Tjitse, want voorafgaand aan de wedstrijd hebben wij (de mannen) kunnen genieten van hun overheerlijke kookkunsten. Volgende week mogen we aantreden tegen Roda in Ockenburgh om 19.30 uur. Oproep aan iedereen om ons aan te komen moedigen en ons wederom naar de overwinning te schreeuwen!

Groeten,

Kjeld

ODO 2 – Achilles 2

Na een prima eerste helft van het veldseizoen, waar Achilles 2 momenteel bovenaan staat, en een uitstekende oefenwedstrijd tegen Die Haghe 3 (30-12) stond afgelopen zaterdag ODO 2 op het programma. Volgens de coach Frank Baars een goede tegenstander, mogelijk één van de sterkere uit de poule. Het tweede, vanaf deze wedstrijd versterkt met Anne-Roos, begon met Renee en Niels op de bank.

Dat ODO zich niet voor één gat zou laten vangen, werd meteen al duidelijk. In de krappe hal De Hofstede, voorzien van een prachtige paarse vloer, pakte de thuisploeg direct de voorsprong en wist zelfs uit te lopen naar 1-4. De Achillianen konden de korf in de beginfase maar moeilijk vinden. Waar de doelpunten tegen Die Haghe nog rijkelijk vloeiden, ging het scoren nu uiterst moeizaam. Pas bij 5-5 wist Achilles door een stip van Jeroen voor het eerst langszij te komen. Ook toen behield ODO echter het initiatief en na een 5-7 achterstand wist Marcel de schade vlak voor rust te beperken tot één punt achterstand: 6-7.

Duidelijk was dat er meer gescoord moest gaan worden en dat de verdedigende onzuiverheden eruit moesten. Helaas bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan, want na rust was het weer eerst ODO dat via een stip de korf wist te vinden. Gelukkig stelden Ariën en Jeanette daar direct weer 2 doelpunten tegenover en was het gat weer gedicht tot 8-8. Ook daarna was het weer ODO dat de voorsprong pakte, maar dit zou ook meteen voor het laatst zijn. Na de 9-9 van Jeroen wist het tweede door een stip van Ariën eindelijk het initiatief over te nemen, maar het stugge ODO maakte kort daarna helaas wel weer gelijk.

Met 10-10 op het scorebord en nog ruim 10 minuten te spelen werden Alana en Jeroen vervangen door Renee en Niels. De verwachting was dat door het spel wat statischer neer te zetten de doelpunten wellicht makkelijker zouden vallen. Die gok pakte goed uit, want het eerste schot van Marcel vloog er direct lekker in. Vervolgens kon voor het eerst deze middag zelfs een gat van 2 punten voorsprong worden geslagen: 12-10. ODO kwam daarna nog één keer dichtbij tot 12-11, maar Jeannette maakte meteen een einde aan het beetje hoop dat de Maaslanders nog hadden. Met een schot zette zij ODO weer op 2 punten achterstand. De rek bij ODO was er toen eigenlijk wel uit. Een benutte stip en schot van Marcel en schoten van Twan, Niels en (de inmiddels ook nog ingebrachte) Fabian bepaalden de eindstand uiteindelijk via 15-12 op 19-12.

Een ietwat geflatteerde, maar zeker geen onterechte eindstand want Achilles was eigenlijk heel de wedstrijd beter. Op naar de volgende wedstrijd: thuis tegen GKV!

Fabian en Renske bedankt voor het reserve staan!

Niels

Achilles 6 - VZOD 2 18-18

Om 17:55 blies Koen voor het eerst dit duel op zijn fluit om het beginsignaal van de eerste zaalwedstrijd van Team 6 aan te geven. Koen zou gedurende de pittige pot korfbal danig op de proef worden gesteld, maar we kunnen vast verklappen dat hij zijn rol als scheidsrechter glansrijk vervulde!

Linda zat op de tribune. Ze moest rust houden van de huisarts. Ze was één van de zes supporters van Team 6 op de tribune. “Da’s wel naar bij jullie als je in het eerste speelt,” merkte de tegenstander van Jordy op.

De helft van het team was overigens in nieuwe inschietshirts gestoken. Taco niet. Die voelde zich meteen ‘oud’ in zijn gedateerde shirt. Het zou te makkelijk zijn hier een grap over te maken. Vult u zelf iets in.

Op het laatste moment moesten ook nog enkele pasfoto’s worden toegevoegd. Arjen wilde graag zijn beste kant belicht hebben op de foto, waarop aanvoerdster Sandra opmerkte dat het op het nieuwbakken digitale formulier niet toegestaan is “om met je achterkant” op de foto te gaan. Sandra wilde het liefst iedereen in bikini op de foto hebben. Erwin ging maar al te graag op die uitnodiging in! Een voordeel van de digitale foto’s is dat ze regelmatig ververst kunnen worden en dat je daarvoor alleen een nieuwe foto naar Jaap hoeft te sturen als je een nieuwe look hebt aangenomen. Arjens eerste fotopoging had niet misstaan bij Halloween of het fanfeestje van de Walking Dead (zijn eigen woorden, echt waar, hij gooide het ook nog op een lange werkweek).

Team 6 zit ingedeeld met een aantal derde teams, maar voornamelijk tweede teams. Dat worden gezellige potjes tegen selectieploegen die wel trainen en schreeuwende coaches langs de lijn. VZOD was ook zo’n ploeg met zo’n coach. De opening van Team 6 was niet onaardig. In de eerste fase van de wedstrijd namen jullie favorieten het initiatief. Er was telkens een voorsprong van twee punten, maar er werd verzuimd om de kansen af te ronden en de voorsprong naar vier punten uit te breiden. Dit had tot gevolg dat de wedstrijd gelijk op bleef gaan tot zo’n acht minuten voor tijd. De Kudelstaarters namen toen een voorsprong van drie punten waarmee een tegenvaller in de maak leek voor de Achillianen. VZOD ging vervolgens een vertraagspelletje spelen. Je kent het wel: ballen lang vasthouden, hoog over schieten. Gelukkig waren ze niet zo goed in ‘het uitspelen van de pot’. Na onderscheppingen bij ballen die te hoog gingen en het te lang treuzelen in de passing kon Team 6 alsnog op gelijke hoogte komen. Helaas zat er niet meer in ‘t vat. De derde helft werd sowieso gewonnen want er was sushi.

Kwam u ze afgelopen zondag ook tegen op NPO1? Om de uitzending van Team 6 babes Sandra en Marieke zond Studio Sport de WK-finale Nederland tegen België in Antwerpen uit.

Volgende week komen we overigens de man met de hamer tegen (Arjen kwam hem zondagochtend al tegen want meldde zich pas weer om 7:15 via de app). We spelen in het pittoreske Harmelen tegen Thor.

Groeten,

Erwin

Wat was..

Achilles A2 moest het zaterdag met een invalcoach doen, Henk en Alex waren beide verhindert. Met een briefje met wat informatie over Refleks werd de voorbespreking gedaan. Één van de aanwijzingen op het briefje was dat we veel vanuit de 3-1 moesten spelen en niet te veel vanuit de 2-2. Zoals wel vaker, blijkt dat aanwijzingen van te voren niet altijd even makkelijk uitgevoerd worden. Vanuit de 3-1 is het belangrijk dat het baltempo hoog ligt, er veel geschoten wordt en er op de juiste momenten wordt uitgestapt. Dit liep de eerste helft niet echt lekker. Het tempo lag wat laag, er werd vooral veel tussengesneden en naar binnen gepompt en als er geschoten werd, waren we vaak al snel de bal kwijt. Het voorverdedigen liet ook wat te wensen over en ondanks dat één heer van Refleks zijn vizier wel heel goed had afgesteld, wist Refleks slechts 7 keer de korf te vinden in die eerste helft. Gelukkig schoten wij zo af en toe ook een balletje erin en dus mochten we eigenlijk blij zijn dat we met 7-7 de kleedkamers opzochten.

In de rust werden er met betrekking tot de 3-1 nog wat noodzakelijke puntjes op de i gezet en dit leverde een heerlijk eerste kwartier op. Aanvallen met hoog baltempo en veel schoten, regelmatig uitstappen en als dat onnodig was weer terugdraaien. Ook verdedigend waren we veel scherper, waardoor Refleks veel korte aanvallen had. Het bracht ons een 11-7 voorsprong en een bijna wanhopig Refleks. Daarna stokte bij ons de productie en zoals dat dan wel vaker gaat, zorgt een doelpunt van de tegenstander dan weer voor hoop bij hen. Refleks richte zich op en kwam tot 11-10 voordat wij de korf weer eens vonden. Refleks zat echter weer volledig in de wedstrijd en schoot opnieuw de aansluitingstreffer erin. Met nog zo’n drie minuten op de klok leek het een kwestie van de juiste schoten pakken, makkelijk te pakken voor de afvang, en dus zo die wedstrijd uit te spelen. Dit ging niet helemaal soepel en Refleks pakte na de gelijkmaker vlak voor tijd de voorsprong, 12-13. De A2 verdiende het niet om te verliezen, zeker gezien de goede tweede helft, en gelukkig schoot Frank vlak voor tijd de gelijkmaker erin. Het commentaar dat volgde vanaf de tribune omdat er op dat moment een dame van Refleks op de grond lag, was volledig ongegrond, ze ging daar immers zelf liggen. Het laatste stukje was nog even billenknijpen, vooral omdat we te vroeg voor het winnende schot gingen, waardoor Refleks nog zo’n 30 seconden had om te scoren. Dat deden ze gelukkig niet en was ook niet verdiend geweest.

A2, bedankt voor een leuke pot! Volgende keer pakken jullie ze ;-).

Achilles B2 moest in de eerste competitiewedstrijd gelijk scherp zijn. Tegenstander ALO werd op het veld nog kampioen in de 1e klasse, maar acteert in de zaal een niveautje lager. Ter voorbereiding op deze wedstrijd waren de trainers al bij een oefenwedstrijd van ALO gaan kijken om te kijken wat voor vlees we in de kuip hadden. Conclusie was dat deze ploeg te pakken moest zijn, maar met in ons achterhoofd dat twee belangrijke heren ontbraken.

De voorbereiding was niet optimaal. Strafbank, SE’s, moeilijk vindbare zalen en lekke banden zorgde voor incomplete trainingen. Op de dag van de wedstrijd zelf kon Fabian plots niet, gelukkig kon Martin op het laatste moment. Vlak voor de wedstrijd stootte Zoë hard haar hoofd, met een ei en duizeligheid tot gevolg. Kayleigh nam haar plaats in.

Dan de wedstrijd. We begonnen goed: één kans één goal, maar dat percentage werd uiteraard niet vastgehouden. Waar wij echter aanvallen met veel schoten hadden, was ALO de bal al vaak na één schot kwijt. En hoewel ALO goede kansen hadden, ging de bal er niet in. Bij ons na ruim 12 minuten spelen wel weer, waardoor we een 0-2 voorsprong pakte. Direct na de 2-0 maakte ook ALO zijn eerste doelpunt met een schot van grote afstand. Drie enorme kansen waren vervolgens niet aan ons besteed, terwijl het bij ALO steeds beter ging lopen. Gebrek aan scherpte in het voorverdedigen zorgde ervoor dat ALO steeds goede acties konden maken, waarbij we meerdere keren door het oog van de naald kropen. De rust kwam bij een magere 1-2.

Martin had in de rust wat goede verdedigende tips waardoor we het ALO de tweede helft moeilijker maakten. De aanval maakte uiteindelijk de 1-3, waarna het beter ging lopen. Telkens scoorden wij als eerste, waardoor ALO voortdurend op minimaal twee punten werd gehouden. Uiteindelijk liepen we uit naar 4-8. Met nog twee minuten op de klok dachten we blijkbaar dat de wedstrijd al gespeeld was. Verdedigend gingen we opeens weer ruimte geven die we de hele tweede helft niet weggaven, terwijl we aanvallend opeens verkeerde schoten gingen pakken waardoor we telkens na één schot de bal kwijt waren. ALO profiteerde dankbaar en bracht de marge snel terug naar twee, 6-8, waarna ze nog een grote kans op de 7-8 lieten liggen. Waar we dus de hele tweede helft eigenlijk nauwelijks in gevaar komen, geven we het in de laatste minuten nog bijna weg door te verslappen. Lesje voor ons is dus dat de wedstrijd pas gespeeld is als de scheidsrechter heeft gefloten voor het einde.

De punten zijn gezien de tweede helft dik verdiend. Deze week hopelijk weer normaal trainen, dan zaterdag weer scherp tegen Avanti!

Kayleigh bedankt voor het invallen! Prima gedaan!

Maartje bedankt voor het reserve staan.

Remco bedankt voor het filmen, volgende keer zal ik het kaartje leegmaken ;-).

Martin bedankt voor het helpen coachen!

De laatste veldwedstrijd van Achilles C1 was tegen dezelfde tegenstander die wij vandaag in onze eerste zaalwedstrijd wederom tegenkwamen: De Meervogels. Een andere stad, een andere ondergrond en een dak boven ons hoofd, maar met dezelfde spelers. De voorgaande wedstrijd was niet onze beste maar wel een ruime overwinning. Ook vandaag was dat weer het geval. De C1 werkt hard, is fanatiek maar vandaag gedurende de wedstrijd slordig en vervalt snel in oude patronen. 8-15 was de uitslag, maar eigenlijk had dit veel ruimer moeten zijn. Desalniettemin een prima start natuurlijk, want de punten zijn weer binnen. Al moet eea snel 'anders' want de concurrentie nadert snel (gezien hun uitslagen). Iets meer vertrouwen, handelingssnelheid en de trainingsmaterie toepassen in wedstrijden zou de C1 helpen om zichzelf het een stuk makkelijker en allrounder te maken. Daar moet verder aan gewerkt worden!! Floortje viel de laatste 10 min. in en ook de overige reserves bedankt wederom!!! Volgende week alweer vrij helaas, het terugtrekken van Tempo zorgt niet echt voor ritme in onze poule. Dus tot over 2 weken!

WAPC Verslagen

Achilles C3 - ALO C2 8-4
We moesten vandaag onze eerste zaalwedstrijd van het seizoen in Ockenburgh spelen. Floris is vandaag jarig en wordt 13. Dus hij is extra goed deze wedstrijd. Omdat Wouter en Simon er niet waren was gelukkig onze oude vertrouwde trainer Marcel bereid de coaching over te nemen.

Aanval: thom, Guido, Celeste en Hannah
Verdediging: Joshua, Floris, Melissa en Esmee

We begonnen erg fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in mooie combinaties.Thom 1-0 doorloop. Een hele mooie bal van Guido, uit de ruimte aangegeven door Thom, helaas afgekeurd. Celeste 2-0. Melissa 3-0. Melissa 4-0. Celeste 5-0. Thom 6-0. 6-1 ALO.

Rust!

De tweede helft komt Maurits erin voor Joshua. We pakten gelijk goed door: 7-1 Esmee. 8-1 Celeste met een doorloop. Daarna viel het even stil bij ons. ALO maakte nog 8-2, 8-3 en 8-4.

Groeten, Maurits

ODO E2 – Achilles E2

Na een geslaagde griezeltocht op vrijdagavond moest de E2 er al weer vroeg uit op zaterdag, want ze moesten om 9:00 uur aantreden tegen ODO E2 in Maasland. Gelukkig had iedereen kunnen slapen en geen nachtmerrie’s gehad van de heksen en andere griezels die ze waren tegengekomen in de bossen bij de Kwartellaan. Bij aankomst bleek de beheerder van de zaal nog niet aanwezig, dus we stonden met zijn allen een kwartiertje buiten en werden toen verlost van de bijna knappende blazen.

Snel de schoenen aan en nog een beetje warmlopen en inschieten. Net zoals de aankomst was het begin van de wedstrijd ook rommelig. Even aan de tegenstanders wennen, want die waren allemaal redelijk groot. Maar dan komt Ocker met een prachtige doorloop en het staat 1-0. Vlak daarna weet ODO de korf ook te vinden en staat het alweer 1-1. Daarna worden vele kansen gemist over en weer. De ouders bijten hun nagels af vanwege de spanning. Dan verlost Björn ons uit de spanning en scoort een mooi afstandschot, 2-1. Achilles bouwt de voorsprong uit naar 3-1 met een mooi onderonsje tussen Kimberly en Bregje. ODO komt terug tot 3-2, maar weet de gelijkmaker niet te scoren. Thomas zorgt ervoor dat ze Achilles niet meer kunnen inhalen en gooit 4-2 erin. ODO scoort nog 4-3, maar daarna zorgt Achilles ervoor dat ODO de bal niet meer krijgt en neemt de punten mee naar Den Haag.

Groetjes Björn en Linda

Achilles F2 - Valto F2

Eindelijk begon het zaalseizoen officieel voor de F2 en wel tegen Valto F2 en onze jongens en meisjes begonnen erg goed. Ballen werden onderschept, er werd goed verdedigd en heel goed overgegooid en al snel stond het 1-0 . Door het goede verdedigen duurde het ook best lang voordat Valto de 1-1 maakte. Achilles maakte er gelijk weer 2-1 van en liep snel uit naar 4- 1. In de 2e helft had onze F2 het iets moeilijker, doordat de tegenstander met 5 spelers mocht spelen , toch iets nieuws voor onze kanjers . En dat zag je ook aan het scoreverloop: het werd 4-2, 5-2, 6-2, 6-3, 6-4 maar uiteindelijk sleepten onze kanjers hun eerste overwinning over de streep. Eindstand: een mooie 6-5 !!! Jim, bedankt voor het invallen .