Selectie blijft goede koers voortzetten

In een goed gevulde Ock pakten zowel Achilles 1 als 2 afgelopen zaterdag de volle punten, beiden met een ruime overwinning. Ook Achilles 3 won, met 9-13 uit bij ZKC'31. Het vierde moest de punten delen met Valto, bij een stand van 13-13. Voor de A1 was het zaterdag tijd voor hun eerste overwinning in de zaalovergangsklasse. Tegen TOP (S) A2 werd het nooit spannend, de wedstrijd werd afgefloten bij een nette 22-13. Daarnaast konden ook de A2 en A3 twee punten bijschrijven. De B1 won met 13-12 van Groen Geel, terwijl de B2 daarvoor Avanti al versloeg. Achilles C2 had het niet lastig tegen KZ Danaiden C3, Achilles won met 3-11. Ook de D2, E1 en F2 konden een prachtige overwinning vieren! Lees verder voor de wedstrijdverslagen en voor de foto's van Achilles 1 en 2. (UPDATE: Verslagen Achilles 1 & 2 toegevoegd)

Foto's van Achilles 1 en 2 zijn te vinden in het fotoalbum Competitie > Senioren

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Achilles 1 - Roda 1

Afgelopen zaterdag, 14 november, stond het onbekende Roda op het programma. De week ervoor verloren zij, niet compleet, van onze stadsgenoot Futura. Zelf wonnen we 23-17 van DES. Het eerste werd deze week weer aangevuld met Anne-Roos, die net als Kjeld, Michael, Valerie, Gerald, Tjitse, Laura en Raquel in de basis startte.

Met beperkte informatie over deze ploeg begonnen we net als vorige week erg sterk. Een volle tribune kon alleen al voor rust genieten van meerdere goals van Gerald, Kjeld, Michael, Tjitse, Raquel, Laura en Valerie (volgens mij deze wedstrijd de eerste Achilles goals, en dat waren er meteen 3!). Na 10 minuten stond er dan ook een mooie 7-1 voorsprong op het scorebord in het voordeel van de Haagse Leeuwen. Een slappere en saaie periode volgde, iets waaraan wij als team moeten werken. Ruststand was namelijk 12-6, maar nog steeds duidelijk de betere ploeg in het veld.

Zoals we van onszelf gewend zijn begonnen we de tweede helft ook erg sterk. Binnen no-time stond er 18-7 op het scorebord. Er werd goed verdedigd door het eerste, Roda kwam dan ook moeilijk tot scoren. Dylan viel halverwege de tweede helft in voor Kjeld, Kelly en Twan wisselde in de laatste fase Raquel en Gerald af. Mooi compliment voor deze twee is dat er in het veld niet te merken is dat er spelers uit het tweede in staan. Er werd mede dankzij een zuivere Twan en Dylan door gescoord tot een 24-11, welke dan ook de eindstand was.

Doelpunten: Kjeld 4 (Dylan 1), Michael 1, Gerald 5 (Twan 2), Tjitse 3, Valerie 3, Laura 1, Raquel 4 (Kelly)

Volgende week wacht ons RWA, een ploeg die afgelopen zaterdag won van Futura, maar verloor van Valto. Een goede graadmeting dus! De wedstrijd start om 15.30 uur, in Rhoon.

Achilles 2 - GKV 2

Na een mooie overwinning van 12-19 op mede titelkandidaat ODO stond vandaag een thuiswedstrijd tegen GKV op het programma. Een tegenstander die we door en door kennen en elk jaar weer opnieuw tegenkomen in de zaal, maar ook op het veld. Met de 19-8 overwinning op het veld in ons achterhoofd en een goed spelende A1 voor ons die TOP A2 opzij zette met een 22-13 overwinning, aan ons de taak hetzelfde te doen.

We begonnen de wedstrijd goed en wilde gelijk laten zien dat vandaag ook wederom weer niets te halen viel voor GKV. Door onder andere 2 goals van Marcel en Jeannet kwamen we al snel op een 6-2 voorsprong. De goede start die we in het begin van de wedstrijd wel hadden konden we helaas niet meteen doordrukken. Het ging allemaal wat moeilijker, de goals vielen net niet en GKV kwam terug tot 8-6. Dit was tevens ook de ruststand.

In de 2e helft was de flow die we in het begin van de wedstrijd hadden weer helemaal terug de goals vielen weer en er werd ook ijzersterk verdedigt door iedereen. Dit resulteerde dan ook dat in de 2e helft GKV geen 1 goal meer wist te maken stond er een eindstand op het scorebord stond van uiteindelijk 16-6.

Een goede start van Achilles 2 in de zaal. Nu weer een week voorbereiden op de volgende tegenstander Dijkvogels 2. Supporters bedankt en tot volgende week in Maasdijk!

Groeten,

Jeroen Alsem

Thor 3 - Achilles 6   19-17

Bent u wel eens in Harmelen geweest? Wij ook niet. Je rijdt er ook zo voorbij. Terecht overigens. Qua architectuur is de sporthal de kroon op het werk. Zo heet de hal dan ook: De Kroon. Bij aankomst in de hal bleek dat de arbiter niet op zou komen dagen. “Daar kunnen we nog wel een dag of drie op wachten,” aldus Jordy die al had gezien dat de bevolkingsdichtheid in de omgeving van Harmelen niet echt hoog is. Arjen mocht met Team 4 mee. Dat was voor Shirley reden om te constateren dat ze met een stel ‘jonge honden’ op stap was. Tako had wel gewoon z’n oude shirt aan. Sandra was afwezig. Ze moest dit weekend d’Rob. Linda kon nog niet spelen on verband met haar blessure (die overigens niet in verband zat) maar had desondanks haar spullen bij. “Dat moest van Chris,” vertelde Linda, die daarmee meteen duidelijk maakte hoe de verhoudingen thuis liggen.

Maar goed, de wedstrijd. Er was natuurlijk eerst nog het geval van de ontbrekende scheidsrechter. We hoopten natuurlijk dat het geen lachertje zou worden. Niets bleek minder waar. De meneer die aangesneld kwam bleek H.H. van Dongen te heten. (snapt u ‘m niet, spreek dan de H’s hardop uit. Tikkeltje flauw. Da’s waar. Het kunnen niet allemaal topgrappen zijn hè). Van Dongen floot trouwens een prima wedstrijd. Konden we van Team 6 maar hetzelfde zeggen. Hoewel dat dan wel een beetje verwarrend zou worden met al die fluitsignalen door elkaar. Het was niet heel slecht wat Team 6 op de mat bracht maar zeker niet top. Er ontbrak een stukje scherpte. In de rebound werden de duels niet altijd even slim aangegaan, in de roulatie liep het niet soepel en het duurde tot de tweede helft dat Jo eens een balletje uit het molentje haalde. De ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht waarbij Thor iets vaker het initiatief in de score had. Dat brak de Achillianen op het eind op. De heer van Tako werd in deze fase nog een beetje irritant (een beetje dikkige kale met een spleet tussen z’n tanden, deed denken aan Michael van Gerwen, maar dan lelijker) met het uitdelen van wat tikkies en onnodig balletjes vasthouden, wat absoluut niet strookte met de rest van het sportieve duel. Dat was jammer, maar goed, hij loopt er altijd zo bij en we hebben er dan ook verder vrede mee! Eindstand: 19-17 helaas pindakaas. Volgende week dan maar op naar de eerste zaaloverwinning in onze eigen Ock tegen De Vinken!

Groeten,

Erwin

Wat was..

De aardige start (goed resultaat, uitvoering kon beter) van de B2 vorige week tegen ALO moest deze week een vervolg krijgen tegen Avanti. Twee weken geleden werd er tegen deze tegenstander geoefend en werd de wedstrijd in een goed laatste kwartier eigenlijk vrij makkelijk gewonnen. Belangrijk is het dan om ondanks die winstpartij, deze week weer scherp te beginnen.

Zonder Zoë (pakjesboot) Gylian (niet helemaal fit) en Fabian (zelf spelen) en met Rosanna en Stef op de bank en Daniek als vervanger van Fabian startte de B2 goed. In het begin was het even aftasten met de nieuwe vakken, vooral in de eerste aanval, maar al vrij snel werd de juiste draai gevonden en pakten we een 2-0 voorsprong. Het andere vak had snel zijn draai te pakken en in hoog tempo en met veel variatie werden er mooie aanvallen opgezet en veel kansen gecreëerd. De voorsprong werd uitgebreid en pas bij 5-0 wist Avanti voor het eerst iets terug te doen. Hoewel Avanti echt niet slecht speelde, was Achilles gewoon duidelijk de betere partij. Het tempo ging steeds verder omhoog en langs de kant was het vooral genieten. Na iedere aanval kwamen de spelers even bij elkaar om door te spreken wat er goed ging en wat er beter kon, waardoor de coaches vrijwel werkeloos waren.

Op slag van rust kreeg Rick bij een vrije bal een voet tegen zijn hoofd van zijn wild inspringende heer. Het viel uiteindelijk reuze mee, al was het natuurlijk even schrikken, voor ons, maar duidelijk ook voor de dader. Het was mooi om te zien dat Rick na het praatje in de rust zijn boosheid kwijt was, zelf zijn heer opzocht en hem de hand schudde, zodat het de tweede helft geen issue meer was.

De tweede helft ging de B2 verder waar het de eerste helft mee geëindigd was. Avanti kreeg alle hoeken van het veld te zien en ze mochten blij zijn dat Marlou pech had in de afronding. Met nog zo’n 10 minuten op de klok stond er een 13-3 voorsprong op het scorebord. Enige smetje op deze wedstrijd was dat hierna de echte scherpte leek te verdwijnen. Zeker verdedigend lieten we opeens wat steekjes vallen. Waar we vorige week ALO van 3-8 naar 6-8 lieten komen, mocht deze week Avanti van 13-3 terugkomen tot 13-7.

Uiteraard overheerst vooral een zeer tevreden gevoel. Een ijzersterke wedstrijd, met twee goed draaiende vakken, iedereen werkt voor elkaar, er wordt positief gecoacht en het mooiste, we kunnen nóg beter! Er zit nog genoeg rek in deze ploeg en de uitdaging is nu om iedere week de lat weer wat hoger te leggen.

Rosanna en Stef, bedankt voor het reservestaan!

Ik mocht vandaag invallen als coach bij Achilles F1 samen met Cino, vandaag speelden zij tegen KVS F1. Ik wist dat het op het veld steeds beter ging en dat jullie elke week meer leren. We kwamen deze wedstrijd wel achter en zelf dat de super speler erin mocht. Maar we kwamen elke keer terug en het ging best gelijk op. Jullie waren super fanatiek en gingen voor elke bal. We kwamen zelf een keer op voorsprong maar we konden dat helaas niet volhouden. Het was wel een hele spannende wedstrijd die we helaas met 17-15 verloren. Maar wat een doelpunten zeg! Volgens mij heeft ook iedereen gescoord.

Op naar de volgende wedstrijd en als jullie net zo goed spelen dan gaan jullie zeker winnen.

Groetjes Miranda en Cino

De F3 moest na de kraker van afgelopen week thuis tegen Ondo. Coaches en ouders waren benieuwd naar de dadendrang van de F3, konden ze opnieuw zo’n geweldige wedstrijd op de mat leggen? De start was identiek aan die van vorige week, wederom begon de F3 ietwat te slapjes, een aandachtspuntje! Na 2 keer achter te hebben gestaan (0-1, 2-3) vond de F3 het welletjes en zette de wedstrijd naar hun hand. Kans op kans werd echter gemist om de wedstrijd definitief te beslissen waardoor het eigenlijk onnodig spannend bleef (van 6-3 naar 7-6). Uiteindelijk viel vlak voor tijd de beslissende 8-6 en bleven de dik verdiende punten in het Haagse. Minpuntjes? Een paar, zoals gezegd de start, het vangen en de opgelegde kansen niet benutten! Werk aan de winkel dus!! Pluspunten? Uiteraard, genoeg. Het hard blijven werken, het creëren van kansen, maar bovenal het overzicht behouden en daardoor het elkaar gunnen van doelpunten, geweldig om te zien!! Grote klasse!! Volhouden dit!!

WAPC-verslagen

Danaïden C2 - Achilles C3
Het fluitsignaal gaat van start, na een paar minuten scoort Melissa de. 0-1 Het duurt niet veel langer voordat Maurits ook scoort. 0-2 Na de 2 doelpunten wisselen we van vak. Thom gaf de bal aan Guido en Guido scoorde. 0-3. De bal wordt onderschept in het vak van de verdediging van Achilles.iet veel later scoort Guido nog een keer! 0-4

Het fluitsignaal klinkt, rust.

Joshua speelt de bal naar Melissa en ze schiet, nog een punt. 0-5 Esmee staat aangeef en gooit de bal uit naar Joshua, Joshua schiet en scoort 0-6 Even later scoort Guido weer. 0-7 Helaas scoort Danaïden. 1-7 Maurits schiet en scoort. 1-8 Joshua staat aangeef en gooit de bal uit naar Melissa, ze schiet en scoort! 1-9 Helaas scoort de tegenpartij nogmaals. 2-9 Thom scoort in de laatste 3 minuten. 2-10 In de laatste minuut scoort Maurits ringloos! 2-11 Niet veel later klinkt het fluitsignaal, de wedstrijd is afgelopen.

Bedankt, Jara en Merel uit de D1 voor het invallen!

Joshua

Futura D1 - Achilles D2
14-11-2015 Sporthal Zuidhaghe

Aan het begin van de wedstrijd werd er meteen goed verdedigd door Achilles. De spelers van Futura proberen steeds te scoren door middel van een doorloop maar het lukt ze niet om door de ijzersterke verdediging te breken. In de 4e minuut scoort Jill het eerste punt voor achilles door een prachtig schot. Ivy scoort iets later met een doorloop. In het tweede kwart, komt Futura weer in de wedstrijd. Ze vallen aan en missen net aan een afstandsschot. Niet lang daarna scoren ze, en wordt het 1-2. Jordan schiet daarna en scoort 1-3.

Even lijkt het alsof Futura weer dichterbij komt met een punt, maar het wordt afkeurd door de scheidsrechter omdat Niek goed verdedigde. Na de pauze scoort Futura dankzij een strafworp. En weet zelfs 3-3 gelijk te komen. Daarna probeert Jill een doorloop maar mist, ze vangt zelf de bal af en schiet raak. In het laatste kwart worden nog 2 punten gemaakt voor Achilles door Silja en Jordan. Veel kansen en de wedstrijd eindigt met winst voor Achilles 3-6.