Achilles 1 niet langer ongeslagen

Afgelopen zaterdag moest Achilles 1 na een matige pot haar eerste verlies dit seizoen incasseren, RWA was overtuigender en won met 24-20. Team 2 volgt nog altijd de juiste (titel)koers en won zonder al teveel moeite van Dijkvogels 2.Ook Achilles 3, 4 en 10 wonnen hun wedstrijden, terwijl Achilles 6 een gelijkspelletje afdwong tegen De Vinken. Bij de junioren wonnen de A1 en A2 vrij gemakkelijk van Weidevogels en Reeuwijk, en trok onze A3 aan het langste eind tegen Crescendo A2. Ook bij de jeugd werden veel punten behaald, met bij deze een speciale vermelding voor de ruime uitslagen van de B1 (3-20) en de D1 (19-4). Overwinningen waren er ook voor de B2, C1, C3, D2, E1 en F3. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en foto's van de wedstrijd RWA 1 - Achilles 1. (UPDATE: Verslag Achilles 1 toegevoegd)

Foto's van Achilles 1 en 2 zijn te vinden in het fotoalbum Competitie > Senioren.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

RWA 1 - Achilles 1

Helaas; Achilles 1 is haar ongeslagen status kwijt… het moest er een keer van komen. Sinds de start van de veldcompetitie (!) had Achilles 1 geen wedstrijd meer verloren. Daarom is het, nu de balans opmakend, goed om te constateren dat de ploeg van Rober Pronk geen moment gefrustreerd oogde gedurende de wedstrijd. Geen verwijten over en weer, elkaar positief coachend en tot het laatste fluitsignaal blijven spelen voor de punten. Complimenten: dat tekent een volwassen ploeg! Misschien heeft dat ook te maken met het feit dat we weten dat deze ploeg tot veel in staat is: de laatste wedstrijden hebben we meermalen aangetoond dat we in 10 minuten tijd 7-9 doelpunten kunnen maken. Gesterkt door deze gedachte is het dan ook logisch dat we door blijven gaan.
Helaas was het zaterdag allemaal net niet. We kwamen niet in onze ‘flow’, duels werden vaker verloren dan gewonnen en we haalden niet het schotpercentage dat u van ons gewend bent. Als je zo’n wedstrijd met schotklok speelt, win je gewoon. Het was allemaal wat tam. Niemand faalde, maar ook niemand steeg boven zichzelf uit. Terwijl bij RWA juist alles leek te lukken en alles goed viel.

De beelden nu teruggekeken te hebben (dank, Bart) kun je constateren dat Achilles tegen RWA zeker niet de mindere was. RWA speelde echter uitermate volwassen. De ploeg beschikt over lengte en benutte dat zaterdag erg goed. Een goed verzorgde rebound, dames die van de zijlijn meer raak schoten dan mis en een heer die m.n. in de eerste helft 1:1 schoot. Dan vraag je je af: waarom staat deze ploeg niet bovenaan in de overgangsklasse? Of was het een dag waarin Achilles net even niet scherp genoeg was en dat RWA duidelijk boven zichzelf uitsteeg? In de return zullen we het zien! Wij zijn er op gebrand om ons te revancheren. Wat dat betreft: aankomende zaterdag staat de kraker tegen Valto op het programma. Ook een ploeg die verzorgd spel laat zien, over een sterke rebound beschikt en waar scherpschutters rondlopen.

Wat betreft de stand in de poule: ‘gelukkig’ verspeelde de concurrentie ook punten. Het blijft dus spannend. Merwede voert de nu lijst aan, op één punt gevolgd door Achilles 1 (en de rest).

Graag tot zaterdag, want jullie geven ons misschien net dat beetje extra!

Groet, Tjitse

Dijkvogels 2 - Achilles 2

Vandaag was het zo ver. Na weer 2x trainen en voorbereidingen voor de wedstrijd was het zaterdag tijd voor de wedstrijd tegen Dijkvogels. Drie auto's vol met reserves, spelers en de coaches gingen om half 2 richting Maasdijk.

De wedstrijd begon met een 1-0 achterstand, maar daar wist Fabian snel een 1-1 van te maken met een korte kans. Na een 2-1, 2-2 een schot van Twan, 3-2 en een 3-3 van Jeanette was het tijd om de wedstrijd zelf in handen te nemen. Na de wisseling van de vakken wisten Twan en Niels de 3-4 en de 3-5 te scoren. Daarna was het Fabian zijn beurt en hij scoorde de 3-6 en 3-7 met een mooie korte kans en een afstandschot. De rust stand was 5-12.

Na een bespreking van Frank, was het tijd om de tweede helft te gaan starten.Na de rust wist Dijkvogels snel een verandering te brengen aan de wedstrijd en maakte de 6-12 7-12 8-12, tot Jeanette een vrije bal kreeg deze en scoorde ze 8-13.
Dijkvogels kreeg een stip mee en scoorde de 9-13. Niels, Twan en Jeroen maakten vervolgens de 9-14, 9-15, 9-16. Na nog 3x scoren van Dijkvogels, was het daarna wel klaar met de doelpunten Dijkvogels. Achilles wist mooi door te pakken met 12-18, 12-19, 12-20, 12-21, 12-22 en 12-23. Dat was de einduitslag van onze wedstrijd!

Een heerlijke overwinning!! Een heerlijk gevoel om de 2 punten mee naar huis te nemen! We hebben er weer hard voor gevochten als team. Volgende week staat Fiks op het programma, onze medekoploper, om 18.10 in Ockenburg. Tot dan!

Kelly

Achilles 6 - De Vinken 2 11-11

Afgelopen zaterdag stond er in de Ock een belangrijk duel op het programma. Voor het zover was moest er echter nog gekorfbald worden, maar om 21:00 stipt was het dan zover: het discobowlen kon aangevangen worden. Direct kreeg Team 6 een tegenvaller te verwerken. Er was slechts discomuziek op de achtergrond, omdat er nog een Champions League duel voor vrouwen aan de gang was. De Ronaldo van de bowlingwereld Karin Zwaare-Van Ballegooijen maakte haar status meer dan waar door een score op het elektronische bord te werpen van 285. Dan ben je echt een grote en mag je eisen dat de muziek een beetje zacht staat. Maar goed, wij van Team 6 vonden dat een beetje jammer, al waren we eerder op de avond al gepaaid door de medewerkers van de bowlingbaan met een gratis patatje mayo-pinda en een paar cola en een biertje te veel.

Om een lang verhaal kort te maken: Tako was z’n cola kwijt en wist z’n frustratie om te zetten in de hoogste score. Bij de dames presteerde Pelleke het best.

Op het programma stond eerder op de avond dus ook nog een korfbalduel. Team 6 trad aan tegen het Vinkenveense De Vinken 2. Nu nog even met Marieke en Sandra in de gelederen. Volgende week maken ze namelijk de straten van Havana onveilig. Een kleine boodschap voor Fidel en zijn kameraden: Queridos jóvenes cubanos , no nos engañemos. Tenga cuidado con estas dos chicas holandesas. Especialmente delgada con el pelo largo no se puede confiar.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer Pardoen. Die zorgde hoogst persoonlijk voor het meeste schokkende moment in de wedstrijd. Aan het eind van de eerste helft waren de Vinkenveners midden in een eclectische aanval toen de arbiter midden in een epileptische aanval bleek. Gelukkig bleken voldoende mensen bekend met de vallende ziekte van de scheids (nee, nee, geen Suarez, ho-ho) en zat arts Sandra er meteen bovenop. Het was gelukkig ook precies tijd voor de pauze. Na enkele minuten bleek de scheidsrechter in voldoende mate hersteld om de wedstrijd voort te kunnen zetten. In de eerste helft waren de doelpunten duur. De ruststand was 5-5. Met name aan Ivo was te merken dat er ‘s avonds nog gepresteerd moest worden, met daarbij een lekker biertje in de ene hand en een bowling- of bitterbal in de andere, want hij mocht liefst twee maal een rondje geven. Het duel ging dus gelijk op, waarbij het spel van Team 6 wat moeizaam verliep. Dat zette zich in de tweede helft een beetje voort waarbij De Vinken opeens een voorsprong namen van drie punten. Met het doorvoeren van een aantal wissels geïnspireerd op de glansrijke invalbeurt van Lucas Winia bij Ivo’s B3, die in de ploeg kwam en met twee treffers twee punten binnensleepte (grote klasse!), herleefde de hoop op meer dan een nederlaag. Toen met een paar minuten op de klok dan ook de gelijkmakende 11-11 op het scorebord verscheen leek er zelfs meer in het vat te zitten. Helaas voor de Achillianen bleef het daarbij. Volgende week gaan we naar Mijdrecht voor de confrontatie met Atlantis 2 die niet zo diep zijn gezonken als de naam doet vermoeden want ze staan twee puntjes boven ons.

Groeten,

Erwin

Wat was..

Na een wat rumoerige week reisde de B2 zonder de geblesseerde Mike af naar Krimpen aan den IJssel voor een ontmoeting met Korfbal Ons Aller Genoegen. Overigens reisden we dan weliswaar af zonder Mike, bij aanvang van de wedstrijd zat hij op de tribune om zijn team te steunen.

De wedstrijd begon wat stroef en al snel werd duidelijk dat KOAG geen Avanti was. Veel beweging en afwisseling zorgden ervoor dat onze verdediging af en toe wat gaatjes moest laten vallen, maar KOAG kon er niet van profiteren. Aan de andere kant hadden wij het lastig om tot snelle aanvallen te komen, al hadden we dankzij prima rebound werk van Gylian wel aanvallen met meerdere schoten. Een mooie actie van Rick na precies op tijd uitstappen van Anna leverde echter wel de 0-1 op. Een score die even later werd verdubbeld door Zoë met een prima doorloop.

Na het wisselen van vak kregen we wat meer de overhand. KOAG werd verdedigend op de proef gesteld, er kwamen goede kansen, maar de afronding liet wat te wensen over. Aan de andere kant werd het KOAG wat moeilijker gemaakt, maar twee keer verslapte onze aandacht iets en zo stond het weer gelijk. Dit was eigenlijk tekenend voor de hele wedstrijd. De echte scherpte ontbrak. Ja, KOAG was een stuk beter dan Avanti, maar wij haalden niet het niveau van vorige week. Verdedigend telkens een stapje te laat of juist een stapje te veel, aanvallend een te laag tempo. De 3-2 van KOAG was terecht, maar ons eerste doelpunt ging op herhaling en zo zochten we met een 3-3 stand de kleedkamer op.

De tweede helft was KOAG verdedigend een stuk scherper dan de eerste helft. Het vak dat de eerste helft nog makkelijk tot kansen kwam, had het opeens een stuk moeilijker. Toch wiste zij uiteindelijk twee keer de korf te pakken en pakten we voor de tweede keer deze wedstrijd een voorsprong van twee punten. Het wisselen van vak werd echter op het dooie akkertje gedaan, waardoor KOAG bij de paal maarliefst twee spelers vrij had staan. Er bleek er maar één nodig: 4-5. Ook de aanval daarna was KOAG doeltreffend en opnieuw was de stand gelijk. Via 6-6 pakten we een paar minuten voor het einde voor de derde keer deze wedstrijd een voorsprong van twee punten. De eerste aanval daarna was een goede, zeer lange aanval. Er werd veel geschoten, maar alle ballen stuiterden in ons voordeel van de korf, waardoor we konden blijven aanvallen. Nadat KOAG eindelijk de bal had veroverd, kregen ze maar één schot voordat wij de bal weer terug hadden. Zij gingen aanvankelijk fanatiek uitverdedigen, wat natuurlijk in ons voordeel was. Uitgerekend op het moment dat zij stoppen met uitverdedigen, verspelen we echter knullig de bal, doordat niemand meer vrij liep. KOAG liet dit buitenkansje niet onbenut en zorgde voor een spannende slotminuut, waarin zij nog een bal uit de korf zagen draaien.

Het eindsignaal klonk en de 7-8 overwinning was een feit, maar wat maakten we het onszelf verschrikkelijk moeilijk. Nu twee weken vrij, daarna wacht Fortuna en dan zijn we weer scherp!

De C1 speelde uit bij Eibernest, een tegenstander die we op het veld ook troffen. Dat was een moeizame wedstrijd, waarin we in een goede fase na de rust het verschil maakte. Sommige uitslagen van onze tegenstander deden wel vermoeden dat Eibernest gegroeid was en konden wij vandaag zien of wij ook vooruitgang geboekt hadden. Dat is toch wel aan de ene kant het leuke van dezelfde tegenstanders in de zaal (op 2 na), zodat je kan zien waar vooruitgang geboekt is. Aan de andere kant weet je op voorhand ook dat sommige wedstrijden moeizaam gaan verlopen, omdat we met sommige tegenstanders veel moeite hebben.
Eibernest is zo`n ploeg. Ik durf wel te zeggen dat wij duidelijk de betere ploeg zijn, maar het is en blijft een derby. En dat weet je het nooit, zeker gezien sommige uitslagen van de Eibers.
Van onderschatting is gelukkig dan ook geen sprake, wat resulteerde in een ijzersterke start van ons. 0-2 was het vrij snel. De 1-2 ook. En toen stokte het in onze 2e aanval die wel steeds betere kansen ging opzoeken en genoeg kansen kreeg. Het balletje viel alleen niet door mandje. Verdedigend was het de eerste helft uitstekend en lieten de Eibers dus geen gebruik maken van gebrek aan goals van onze zijde.
Uiteindelijk kwamen we weer in zo`n fase die vergelijkbaar was met op het veld. De laatste 10 minuten van de eerste helft scoorden we uit alle hoeken en standen, met overigens zeer goede aanvallen, waar het de laatste tijd juist wat minder mee ging, maar waar we nu op de training gelukkig wat stapjes mee aan het maken zijn. Het was niet constant goed, maar de vooruitgang is geconstateerd en zijn wij trainers erg blij mee. Dit moet wel worden voorgezet! Maar goed, de rust was bereikt met een 1-7 voorsprong en kan je in de rust met complimenten strooien, maar ook de spelers waarschuwen dat we er nog niet zijn.

Na rust werd het ook weer wat moeizamer, en de Eibers knokten zich terug tot 4-8. Echt in paniek waren we niet, want snel liepen we weer uit naar de uiteindelijke 7-12 eindstand. Sabine en Max vielen nog in en dank daarvoor! Ook Kaj en Yara weer bedankt voor het reserve staan. Ik benoem altijd graag de uitschieters en "man of girly of the match" maar dat waren er teveel die boven gemiddeld speelden, dus is de teamprestatie wederom wat ik wil benadrukken, inzet, passie en plezier. Soms mogen we dat best nog meer uitstralen (al lachte ik zelf als speler ook nooit in de wedstrijden en hield ik mijn focus, genieten deed ik daarna wel:)).

Als trainer ben je altijd op zoek waar verbetering mogelijk is. Dat was duidelijk in de 2e helft op het verdedigende vlak, want de 2e helft is gewoon door ons verloren met 6-5! Dat is onder de maat. Maar zoals gezegd, goede aanvallen gezien en verder win je de derby, ongeacht hoe, dus weet je ook dat het na de wedstrijden genieten is, want wij zijn nog steeds op RAMKOERS!
Volgende week wacht onze grootste concurrent, Die Haghe. Op het veld staan zij nipt achter ons, maar was het een moeizame wedstrijd voor ons die wij dan ook enigszins gelukkig wonnen. Dus hopelijk een volle Ock om de toppers van de C1 te steunen!

Tot volgende week!

Afgelopen zaterdag stond voor Achilles E1 alweer de tweede zaalwedstrijd op het programma. De eerste wedstrijd werd gewonnen. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat dat vrij gemakkelijk ging, toch was het een spannende wedstrijd. In de poule van de E1 liggen de ploegen dichtbij elkaar. Dit zorgt voor ongelofelijk spannende wedstrijden. Ook deze zaterdag was dit het geval. De E1 speelde tegen Avanti. Vorig jaar was dat dé concurrent in de zaal. De ploeg was nog ongeveer hetzelfde, net als onze E1 natuurlijk. Vorig jaar was het Avanti die de wedstrijden naar zich toe trok. Maar nu, de wedstrijd. In de kleedkamer was het erg druk, veel gepraat en veel ideeën. We hadden er zin in! Avanti begon de wedstrijd met heel veel druk, onze tegenstanders zaten er boven op. In het begin hadden we daar even moeite mee. We liepen niet genoeg en de ballen werden niet goed gegooid. Gelukkig wisten we dit binnen 5 minuten te verbeteren. Er werden goede ballen gegooid en er werd goed vrijgelopen. Hierdoor kwamen we op voorsprong. Onze schoten gingen erin en verdedigend deden we het goed. In de eerste tien minuten kregen we slechts 1 doelpunt tegen (die overigens verdedigd was). De hele wedstrijd heeft Achilles voor gestaan. Toch bleef het heel erg spannend en moesten de E1 kids heel hard werken. Gelukkig hebben ze dat volgehouden en wonnen wij de wedstrijd met 8-13. Wij hebben weer van jullie genoten en jullie hebben een mooie wedstrijd neergezet! Ook hebben we nog een aantal verbeterpunten gezien waar we deze week hard aan gaan werken, zodat we volgende week tegen KVS weer net z'n goede wedstrijd kunnen neerzetten.

WAPC-Verslagen

Rapid B1 - Achilles B1
Zaterdag moesten we naar Haarlem voor de wedstrijd tegen Rapid B1. Rapid staat laatste in de poule en op het veld spelen ze 1e klasse, waar ze 3e staan. Maar we mochten ze zeker niet onderschatten, want we hoorden dat ze vorige week een goede wedstrijd hadden gespeeld tegen OVVO.

We begonnen goed en gaven heel weinig weg en kwamen ook al snel op een 5-0 voorsprong. We bleven goede aanvallen neerzetten en verdedigden ook sterk en bij de rust was de stand 2-13.

In de tweede helft hadden we iets meer moeite met scoren, maar bleven we goed verdedigen. Uiteindelijk was de eindstand 3-20. Joël 6x – Noah 4x - Pepijn 4x – Selene 3x – Jisse 1x - Anne 1x - Mark 1x.

Het was zeker geen spannende wedstrijd, maar wel een wedstrijd met mooie aanvallen en mooie doelpunten. Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen ZKV.

Mark

Achilles C3 - ONDO C4 9-4
Vandaag kwam Ondo op bezoek in "de Ock". Zij hadden net als wij nog niet verloren dus dit was onze eerste test om de koppositie te behouden.

Aanval: Thom, Joshua, Celeste en Hannah
Verdediging: Esmee, Melissa, Floris en Maurits.

Achilles startte feller dan Ondo en dat resulteerde in erg veel kansen. Thom maakte al snel 1-0. Daarna was het schotpercentage niet zo goed. Gelukkig besloot Thom met zijn tweede goal een serie van lange aanvallen met veel kansen. Ondo kwam vrij snel alweer op 1 punt. Floris bracht met een doorloop de marge weer op 2. De eerste aanval speelde hetzelfde spelletje verder met een sterke Hannah onder de paal. Hierdoor kon Thom van afstand zijn 3e treffer aantekenen: 4-1.

Na de rust was het Ondo die als eerste scoorde en meteen daarna de aansluitingstreffer maakte. Een slordigheidje betekende de 4-4. Gelukkig bracht Celeste met twee doorlopen de stand op 6-4. Guido, ingevallen voor Floris in de tweede helft, tekende met 2 goals voor de 8-4. Thom sloot de wedstrijd af met zijn 4 doelpunt. Eindstand 9-4.

Aan het eind van de 2e helft hebben we laten zien hoe het echt moet en konden we het verschil pas maken.

Groeten, Maurits

Avanti E2 – Achilles E1
Vandaag moesten we tegen Avanti E2. Een bekende ploeg voor ons, want ook vorig jaar speelden we in de zaal tegen hen. Helaas verloren we toen allebei de wedstrijden, dus we waren extra gemotiveerd om vandaag te winnen. We hadden ook een hoop publiek meegenomen om ons aan te moedigen!

We begonnen goed en we maakten al snel 0-1 door een afstandsschot van Mick. Ook de 0-2 (Nikki) en 0-3 (Paivi) volgden snel. Avanti scoorde, maar wij hadden ons antwoord al klaar en weer Paivia en Nikki brachten de stand naar 1-5. Avanti wist weer te scoren en wij maakten vlot daarna 2-6 (Mick). Weer Avanti 3-6, maar Jill wist de ruststand op 3-7 te brengen. Vier doelpunten verschil lijkt makkelijk, maar we moesten wel blijven doorzetten en goed blijven verdedigen. We waren er nog niet!

Avanti was nog niet van plan op te geven en na rust maakten zij dan ook gelijk 2 doelpunten, en toen was het nog maar 2 doelpunten verschil, 5-7. Paivi bracht het verschil weer op 3, maar Avanti bracht het verschil net zo snel weer op 2, Het was echt spannend. We moesten hard werken om onze voorsprong niet uit handen te geven.Gelukkig wisten wij via Paivi en Jill weer te scoren en was de stand 6-10. Weer een doelpunt van Avanti en ook weer een doelpunt van Paivi, 7-11. Avanti ging nog even door en maakte 8-11. Wij waren natuurlijk nog niet klaar en Levi maakte via een mooie stip 8-12. Als allerlaatste wist Demi het verschil nog mooi op 5 punten te brengen, 8-13!

Gewonnen! Blij en opgelucht!

Groetjes, Mick

DKC F1 - Achilles F3
Afgelopen zaterdag heeft de F3 de koppositie gepakt in hun poule. Samen met Fortuna staan ze bovenaan. Dat het sowieso kampioenen zijn bewezen ze de laatste wedstrijd tegen DKC. Na een snelle 1-0 voorsprong door onze topscoorder Sanne, stond het daarna al even snel weer 1-1. Sanne had een lastige wedstrijd tegen een tegenstander die een stukje groter was. Er werd goed snel gegooid en samengespeeld. Milan scoorde 1-2 uit een goed uitgespeelde kans en daarna maakte Lucas er met een mooi schot 1-3 van. Milan maakte zijn tweede mooie doelpunt van de wedstrijd waardoor het 1-4 werd en er een superspeler bij kwam bij de tegenstander, die maakte direct 2-4. Erik maakte er 2-5 van en alles leek goed te gaan. Er werd goed onderschept en er waren veel kansen. Maar ineens stond het weer gelijk. 5-5 met nog tien minuten te spelen. Reuze spannend! Na drie minuten maakte Erik een mooi doelpunt uit een snelle omschakeling. 5-6 en de tijd kroop voorbij. Weer een fase met veel kansen, maar net niet erin. De allerlaatste seconde maakte Erik zijn derde doelpunt en werd er gelijk afgefloten. Een knappe 5-7 overwinning! Eva scoorde niet, maar ze speelde een goede wedstrijd. Complimenten aan het hele team. Als echte overwinnaars kwamen ze het publiek weer bedanken. Een mooi ingezette traditie, waar de ouders geen genoeg van kunnen krijgen.