Achilles start Korfbal Masterz

Op Facebook en Twitter draait Achilles volop mee in de social media. Ook het KNKV gaat mee in het digitale tijdperk. Dit jaar hebben zij de Korfbal Masterz ingevoerd, een digitale leergang voor het halen van het spelregelbewijs ter vervanging van de theorie-examens module A en B van de scheidsrechteropleiding voorheen. Om ook met Achilles hier aan deel te nemen, organiseerde de Werkgroep Scheidsrechters een informatie avond over Korfbal Masterz en de scheidsrechteropleiding.

Met de digitale leergang kan het spelregelbewijs door de deelnemers thuis achter de eigen computer worden gehaald. Zo kan elke deelnemer op zijn/haar eigen tempo oefenen en de toets afleggen. In de Korfbal Masterz zijn 20 spelsituaties beschreven, zoals verdedigd schieten en hinderen. Over elke spelsituatie kunnen meerkeuze vragen worden beantwoord, om de spelregelkennis te oefenen. Bij veel spelsituaties worden filmpjes getoond, wat het leren van de spelregels heel toegankelijk maakt. In de Korfbal Masterz worden de vorderingen van de deelnemers bijgehouden. Naarmate meer vragen goed worden beantwoord komt de deelnemer in een hoger level. Als de deelnemer in level 5 zit, kan de eindtoets worden gemaakt. Hiervoor heeft de deelnemer maximaal 3 pogingen.

De Werkgroep Scheidsrechters heeft voor ruim 50 jeugdleden de activatiecodes voor de Korfbal Masterz gedownload. Dit zijn alle doorgestroomde A-junioren, die dit zaalseizoen beginnen met de scheidsrechteropleiding, en alle B-aspiranten. De B-aspiranten beginnen nog niet met de scheidsrechteropleiding, maar voor deze leeftijdsgroep hoort het halen van het digitale spelregelbewijs gewoon bij het bedrijven van hun sport. Echte korfballers beheersen de regels, nietwaar?! Het voordeel hiervan is bovendien, dat de spelregelkennis op orde is, als de B-aspiranten doorstromen naar de A-junioren en starten met de scheidrechteropleiding.

Afgelopen woensdag organiseerde de Werkgroep Scheidsrechters een informatie avond over Korfbal Masterz en de scheidsrechteropleiding. Op de avond is al wat geoefend met de Korfbal Masterz, en is aan 25 deelnemers de persoonlijke activatiecode uitgereikt. De overige deelnemers hebben inmiddels de activatiecode per e-mail ontvangen. We wensen alle deelnemers veel plezier met het oefenen van de spelregels en succes met het halen van het spelregelbewijs. Wie zal de eerste zijn? We houden u op de hoogte.

 

Foto%20Korfbal%20Masterz.JPG

Datum 30-11-2015 08:04