Achillestrots: Achillianen op Korfbal Challenge

Gisteren begon in Rotterdam de jaarlijkse Korfbal Challenge. En ook dit jaar zijn wij weer goed vertegenwoordigd! Rick Pot mocht met zijn team RTC West <15 laten zien wat hij waard was. Oud-Achillianen Sanne en Joren waren onderdeel van het RTC West Team <17, onder leiding van onder andere Arjen. Zij bekroonden hun deelname met een plekje in het Oranje van Barry Schep, gefeliciteerd beiden! 's Avonds speelde Gerald van Dijk mee in het Golden Tulips-team, helaas werd er met 27-24 verloren van Koog Zaandijk. Woensdag speelt hij daarom om plek 5/6 tegen het World Team. Vandaag speelt Mick van Nieuwenhuijzen mee bij RTC West <13 en morgen mag Ilan Verboom zijn kunsten vertonen bij RTC West <19! Lees verder voor alle artikelen van NL Korfbal waar onze toppers niet onopgemerkt bleven! (Foto: Leo van Andel)

 

Over de wedstrijd West – Noord op maandag 28 december 2015
http://www.nlkorfbal.nl/nieuwsarchief?news_id=138099

"Net als Zuid-West en Oost, waren ook deze teams erg aan elkaar gewaagd. West wisselde alleen goede fases af met slechte, en Noord had in de tweede helft last van veel éénschotsaanvallen. Na een gelijkopgaand begin zorgde de Noordse uitblinker Julian Frieswijk voor het eerste gaatje van twee. West zat er niet lekker in, maar na een time-out lukte het ineens wel. Sanne Alsem bekroonde haar goede eerste helft met twee snelle doelpunten op rij, gaat ze voor een tweede verkiezing voor Team van de Challenge? In ieder geval, de ruststand van 7-7 was terecht. Na rust zette West hun stijgende lijn voort, waarbij Noord te afhankelijk was van vrije ballen, Julian Frieswijk en de doelpunten van Marlou Kuiper. Na de 12-12 zette de ploeg van Stijn Hoekstra en Arjen van Nieuwenhuijzen een eindsprint in van vier doelpunten op rij. Eerst speelde hij in dienst voor Alsem, maar  besliste eigenhandig deze wedstrijd door de 14-12 binnen te gooien. Even later werd het 16-12, Noord was verslagen. Frieswijk deed nog twee keer wat terug, maar dat bleek te laat. Uitslag: 16-14"

 

De 'round-up' van de Challenge voor de talententeams <15 over Rick:
http://www.nlkorfbal.nl/nieuwsarchief?news_id=138092

"De kracht van West ligt ‘m met name bij de heren, waar ook veel op gespeeld werd. De pure aanvallers Jimmy Swikker en Rick Pot zorgden voor veel spektakel, en daarnaast pikte all-round speler Stijn Eilers ook veel doelpunten mee."



Het Team van Challenge Dag 1 over Sanne:
http://www.nlkorfbal.nl/nieuwsarchief?news_id=138098

Sanne Alsem (West U17)
"De damesselectie van West U17 herbergt een hoop kwaliteit, met twee dames die vorig jaar al in Oranje zaten en vier dames die ook dit jaar weer deel uitmaken van de voorselectie. Eén van de dames die er vorig jaar al bijzat, toen nog als speelster van Achilles, en ook dit jaar weer kans maakt op het nationaal team is Sanne Alsem. De speelster van Fortuna/Delta Logistiek A1 liet op dag één ook zien waarom zij in het nationaal team zat en ook nu kans maakt. Verdedigend was ze fel, met veel onderscheppingen en goede verdedigende druk, maar ook aanvallend stond ze haar mannetje. Zo liet ze zich in de clash tegen Zuid-West gelden met een aantal goede doelpunten, en gaan we op dag twee zien of dat haar, naast een plekje in het Team van de Challenge, ook een plek in Oranje oplevert."

 

Het verslag van de wedstrijd KZ/Hiltex - Golden Tulips waar Gerald mee deed:
http://www.nlkorfbal.nl/nieuwsarchief?news_id=138096

 

Video 'Korfbal Challenge 2015 Dagjournaal Dag 1' - met daarin onder andere een interview met Gerald:



Zijn er dan nog meer toppers? Jazeker! Het team van Ilan speelt tijdens de Challenge met een kleinere selectie, maar in dat team zitten nog meer talentvolle Achillianen. Ook Julia Baak, Benthe van Loon, Lars Alsem & Tobias van Welbergen maken deel uit van het RTC West-team <19:

Westonder19.png

Datum 28-12-2015 11:03