De kop is er af!

De eerste competitieronde van de tweede helft veld zit er alweer op. Het eerste wist na een moeizame wedstrijd de twee punten binnen te slepen, Achilles 2 speelde gelijk. Ook Achilles 3, 4, de A1, C1, E2 en F1 wisten hun wedstrijden te winnen. Daarnaast waren er maar liefst nog vier (!) gelijke spelen, van Achilles 5. de D2, D3 en F3.

Hieronder volgen alle wedstrijdverslagen.
Klik hier voor alle resultaten van afgelopen weekend.
Foto's van de wedstrijd van Achilles 1, zijn te vinden in het foto-album bij Senioren.

Achilles 1 – KIOS 1

Na een zeer succesvol zaalseizoen moest Achilles weer het veld op. Na een rustpauze van ongeveer 2 weken was het tijd om op het veld te gaan trainen. Het was te merken dat er al een tijdje niet gekorfbald was aan de conditie te zien. Er was nog veel werk aan de winkel. Er moest weer worden toegewerkt naar een belangrijke competitie, waarin de concentratie weer moest worden bijgesteld.

Na een aantal weken te hebben getraind en te wennen aan het kunstgras, was er ook plek over voor 2 oefenwedstrijden. Afgelopen zondag tegen Refleks, het was een goede pot waarin we ons spel weer terugvonden qua aanval en verdediging. De tweede oefenwedstrijd was afgelopen dinsdag tegen Ready. Een gelijkwaardige ploeg waartegen we goed konden oefenen. De kansen gingen er helaas vaak niet in, waardoor het eindige met een magere uitslag; 12-12. Nog een rustige hersteltraining afgelopen donderdag en toen was de eerste competitie wedstrijd aangebroken.

Op een regenachtige, koude zaterdagmiddag verzamelden we op het Achillesveld. Het weer zou deze dag een grote rol spelen. Na een rustige voorbereiding, kijkend naar Achilles 2, was het aan ons de beurt. KIOS stond op het programma. Na goed warmlopen en inschieten begon om 15.30 uur de wedstrijd.

Het eerste doelpunt kwam al heel snel in de wedstrijd aan de kant van Achilles, maar dat was helaas niet de hele helft het geval. De concentratie was soms nog wat ver te zoeken. Niet gehoeven kansen weg gegeven en het bal tempo was erg aan de lage kant. Met een ruststand van 7-6 gingen we de kleedkamer in.

Lag het aan het weer? Geen idee, maar scherp was het zeker niet. Het spel was vaak te statisch en kansen werden niet goed benut. Na een donderpraatje in de kleedkamer moest Achilles zich dan toch gaan bewijzen om de stap naar het kampioenschap zo groot mogelijk te maken. Uit eerdere wedstrijden blijkt dat Achilles de tweede helft vaak beter in vorm is en de wedstrijd goed oppakt.

Maar ook de tweede helft leek het niet goed te lukken. De stand ging gelijk op en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Er waren veel plaatsfouten en er was nu ook weinig energie. Er moest echt een schepje bovenop worden gedaan. Na een ongelukkige val moest Raquel worden gewisseld door Dinna die haar rol goed oppakte. De laatste paar minuten van de wedstrijd waren aangebroken en de stand was gelijk. Nu moest er toch echt wat gaan gebeuren, want verlies kon Achilles zich eigenlijk niet veroorloven. Na lange aanvallen aan beide kanten scoorden Tjitse en Dinna de laatste 2 goals die ons naar de overwinning leidden. Met een magere 15-13 werd deze wedstrijd gewonnen. Maar elke winst telt!

Volgende week staat concurrent DOS op het programma. Het belooft een spannende pot te worden, waarbij we alle support kunnen gebruiken. Zaterdag om 15.30 uur op ons veld zal deze wedstrijd gespeeld worden.

Op naar volgende week!

Groeten,
Anne-Roos

Achilles 5 - Avanti 8 6 – 6

Op het veld speelt Achilles 5 een klasse hoger dan in de zaal. In de tussenstand staat Achilles helaas puntloos onderaan. Afgelopen zaterdag werd de draad weer opgepakt tegen de nummer 3 op de ranglijst, Avanti. In de regen en wind hielden de ploegen elkaar tot 2 – 2 in evenwicht met scores van Ivo (schot) en Sander (korte kans). Daarna liep Avanti uit naar een 2 – 5 ruststand. Al snel na rust kreeg Alex een stip mee 3 – 5. Met een afstandsschot zette Ivo 4 – 5 op het bord en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Lisanne kwam op doorbraak en scoorde de gelijkmaker. Helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens snijden. In plaats van de gelijkmaker kwam Avanti op 4 – 6. Toch had Achilles het geloof gekregen, dat er wat te halen was. Frank scoorde een doorloop en bracht de spanning weer terug. Frank ontpopte zich als de reddende engel en zorgde met een schot voor de 6 – 6. Beide ploegen wisten daarna niet meer te scoren, zodat Achilles 5 zijn eerste wedstrijdpunt haalde in de veldcompetitie. Sander en Frank bedankt voor het invallen. De wedstrijd werd uitstekend door Wesley gefloten. Petje af.

De punten zijn in de tas meegenomen naar Den Haag. Achilles A1 was op alle fronten veel sterker en won ook terecht met 5-13.
De weersomstandigheden waren zeer onstuimig met heel veel wind en regen. Wat is de zaal toch fijn he!!! Onze toppers waren echter wel wat gewend omdat zij al het e.e.a. op de veld trainingen hadden meegemaakt. Voor hun was het nog best wel goed weer!
Vanaf het begin lieten we er geen gras over groeien en namen gelijk een 0-3 voorsprong. ONDO kwam terug tot 3-3, waar het eigenlijk wel 0-4 of 0-5 had moeten staan. Vele mooie opgelegde kansen werden gemist, maar de rust gingen we in met een 3-5 voorsprong.
Gelijk na rust eeen hele sterke periode want binnen een mum van tijd stond het 3-11.Na 4-13 werd het uiteindelijk 5 -13 toen de scheidsrechter affloot. Een onverwacht makkelijke middag in 's Gravenzande waarbij we wel wat meer goals hadden moeten scoren als je kijkt naar het aantal kansen. Het belangrijkste waren de punten en die zijn mee genomen naar Den Haag. Volgende week wacht excelsior en spelen we thuis. Zorg dat u erbij bent om onze toppers van de A1 te zien schitteren.

Tot zaterdag!!

De C2 kende een wat ongelukkige start van de veldcompetitie. Niet alleen speelde de C1 min of meer tegelijk, waardoor we met Stef, Marlou en Rosanna flink wat lengte in moesten leveren (gelukkig compenseerde Tamara daar weer deels voor), we speelden tevens in de regen op een drassig grasveld, iets waar we de schoenen niet voor hadden. Dit laatste leverde meerdere hilarische buitelingen op, maar ging ook ten koste van de effectiviteit van schijnbewegingen.
Ondanks de omstandigheden deden we het aanvallend niet onaardig. Het was aanvankelijk wel even wennen, maar gaandeweg de eerste helft kregen we steeds meer kansen. Verdedigend kon het wel beter. Vooral het voorverdedigen laat momenteel te wensen over. Te dicht op de tegenstander staan, te makkelijk in schijnbewegingen trappen en tegenstanders vrijelijk vanaf de zijkant laten voorsnijden, dat hebben we weleens beter gedaan.
Naarmate de wedstrijd vorderde, werd duidelijk dat doelpunten schaars zouden zijn. Vrije doorlopen waren aan ons niet besteed, afstandsschoten waren lastig door de wind en ook de korte kansen gingen veelvuldig naast. De ruststand van 1-1 zegt dan ook eigenlijk genoeg: de gelukkigste ging vandaag winnen.
Niet dat dat helemaal waar is, waar wij aan het begin van de tweede helft het beste van het spel hadden en kans na kans creëerden, was het Fiks dat de voorsprong pakte. Dat was het startsignaal van een korte doelpuntrijke periode. Wij maakten direct gelijk, gaven de 3-2 makkelijk weg, kwamen wederom direct op gelijke hoogte, maar lieten Fiks wederom te makkelijk de voorsprong pakken.
Hierna hadden we het verdedigend weer beter op orde, terwijl we aanvallend lekker bezig bleven. Het mocht echter niet baten, de bal ging er, tot opluchting van de Fiks-coaches, niet meer in. Zo eindigde de wedstrijd in een onverdiende 4-3 nederlaag.
Positief deze wedstrijd was dat er hard gewerkt werd en er genoeg kansen gecreëerd werden. Het voorverdedigen zal echter echt beter moeten, evenals het afronden van kansen (maar wat beter weer zal aan dat laatste zeker bijdragen!).

Tamara bedankt voor het invallen, je hebt het, zoals verwacht, prima gedaan! Kayleigh en Floris, hartelijk dank voor het reservestaan op deze herfstachtige dag!

Na een goed seizoen in de zaal was de voorbereiding op het veld alweer in volle gang. Met twee weken trainen op het veld, waarvan 2 oefenwedstrijden, was de E1 er meer dan klaar voor. Op een regenachtige koude zaterdagochtend verzamelden we voor de Achilles poort. In 2 auto's (dank aan de opa van Mick) reden we naar delft toe. Ruim op tijd kon iedereen zijn/haar schoenen rustig aan doen, praatje in de kleedkamer houden en lekker inschieten. In het praatje werd duidelijk gemaakt dat het heel knap was dat we op dit niveau speelden en de tegenstanders nog wel eens moeilijk konden gaan worden.
Om 12 uur begon de wedstrijd. De tegenstanders waren lang en wisten in de eerste 10 minuten al veel te scoren. Er werden lange ballen gegooid van de ene kant naar de andere kant die erg moeilijk te verdedigen waren. We kwamen al snel op een achterstand die de 2de 10 minuten nog verder opliep. De kopjes van onze E1 toppers begonnen naar beneden te kijken. In de rust nogmaals herhaalt dat het niveau hoog is en de tegenstanders lang, maar dat we toch echt ons eigen spel moesten gaan spelen. Nou dat hoefde niet 2x te worden gezegd.
De E1 leek nieuwe energie te hebben en wist die om te zetten in prachtige aanvallen. In de verdediging werd er niet meer op de bal gelet maar alleen op de tegenstander. Hierdoor konden de lange ballen nog steeds gegooid worden door de tegenstander maar waren wij er snel bij waardoor veel ballen verdedigt waren! Vooral Mick deed dit erg goed. Na een aangeef door Demi scoorde Nikki dan de eerste goal voor Achilles!! Deze was hard nodig want hierna was de E1 nauwelijks meer te stoppen. De ene na de andere bal werd er tussen uit gevist. Helaas hielp het weer niet echt mee waardoor veel kansen net uit de korf gingen. Maar toen kwam Paivi met een hele mooie doorloop die zij zonder problemen door de korf gooide. Dat was dus al de tweede goal voor Achilles. Maar toen kwamen de mannen. Na een actie, getraind op de training, ging Levi er als een speer vandoor. Prachtig aangegooid door Mick en hoppa daar scoorde Levi de derde goal voor Achilles.

Ook al stonden we zo ver achter, we lieten ons niet kennen en werkte erg hard voor elkaar. Leuk om te zien dat er echt als een team werd gespeeld. Met deze prachtige aanvallen, en onwijs goede verdediging in de tweede helft mogen jullie trots op jezelf zijn!

Complimenten aan de scheidsrechter, erg leuke en goede manier van fluiten! Op naar volgende week!!

Wedstrijdverslagen kunnen worden gemaild naar Wim den Dulk via willem1603@ziggo.nl en direct naar de webredactie via website@hkvachilles.net.

Fortuna E2 – Achilles E1

Vandaag moesten wij tegen Fortuna E2 in Delft. We spelen nu 1e klasse dus we wisten dat deze wedstrijd best wel eens moeilijk kon worden. Dat werd het ook, want na tien minuten spelen stonden wij al met 6-0 achter! Het tweede kwart ging het iets beter, maar waar wij echt overspeelden, gooide Fortuna bijna alleen maar lange ballen van de ene kant naar de andere kant van het veld. Helaas wist Fortuna weer vijfmaal te scoren, 11-0. Dat was ook de ruststand.
In de rust zei Anne-Roos dat we vooral goed tussen de paal en onze tegenstander moesten blijven. We begonnen goed en verdedigden beter dan in de eerste helft. Fortuna wist dan ook in het 3e kwart niet te scoren, maar wij WEL! Nikki maakte een mooi doelpunt, 11-1.
Na een minuutje rust gingen wij goed door. We verdedigden goed en Paivi maakte met een mooie doorloop 11-2. Na goed overspel wist ook Levi nog te scoren, 11-3. Eigenlijk hebben wij de laatste 20 minuten met 3-0 gewonnen, als wij de hele wedstrijd zo hadden gespeeld hadden wij gewonnen. Volgende week wel winnen, maar dan van Tempo.