Achilles 1 kan scherpte niet vasthouden, Achilles 2 nog altijd ongeslagen

Achilles 1 kon haar eigen niveau afgelopen zaterdag niet bereiken en was niet scherp genoeg om DES te verslaan. Omdat ook concurrent Merwede verloor, blijven zij nog wel koploper. Het tweede had het zwaarder dan anders, maar was tegen ODO 2 nog altijd de bovenliggende partij. ODO haakt hierdoor voorlopig af in de strijd om de titel. Achilles 3 moest afreizen naar Amsterdam, waar een (te) fysiek Rohda de wedstrijd naar zich toetrok. Team Zes won met één punt verschil van VZOD 2. Achilles 7 speelde gelijk bij buurtgenoot Futura. Achilles A1 maakte het zichzelf lang moeilijk, rechtte de rug, maar kwam uiteindelijk helaas niet verder dan een terecht gelijkspel tegen Groen Geel A2. Zij delen nog altijd de koppositie. Bij de A2 eindigde de wedstrijd met dezelfde eindstand, het werd 15-15. Achilles B1 won 16-6 van de Meervogels, waar de C1 dat met 19-8 deed tegen dezelfde club. Ook winst voor de B2, zij wonnen met 12-7 van ALO. Ook onze C3 won van ALO, zij versloegen hun C2 met 6-12. Achilles D1 maakte het spannend, maar won met een puntje verschil bij Fortuna. Lees verder voor de wedstrijdverslagen (Achilles 2 en 6 toegevoegd), foto's van de wedstrijden van Achilles 1, A1, B1, C1 en A4 staan in het fotoalbum.

Foto's van de wedstrijd Achilles 1 - DES 1, maar ook van Achilles A1, A4, B1 en C1 vind je in het fotoalbum: Competitie > Senioren (Achilles 1) en Jeugd (de andere ploegen).

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Achilles 1 - DES 1

Sinds een paar weken ben ik zoals jullie misschien weten trotse coach van Achilles C1. Week in, week uit vertel ik hen dat strijd en vechtlust belangrijke ingrediënten zijn op weg naar succes. Met passie, plezier, een stukje Haagse bluf en vol overgave een wedstrijd in gaan, dan ben je naar mijn bescheiden mening al een heel end. Ook maken we duidelijk dat het na een goede actie vaak te gek is om die bal er zelf in te peren, maar dat keuzes maken en kijken of een medespeler er niet toevallig nóg mooier voor staat of net even zuiverder is, ook meespeelt. Dat je een wedstrijd moet lezen, om te weten waar de beste kansen liggen. Allemaal dingen die ik afgelopen zaterdag tegen DES in mijn eigen wedstrijd helaas te weinig terug kon vinden. En zoals we al wisten maak je het jezelf dan heel lastig tegen een ploeg als DES.

Vorige week speelden we het belangrijkste potje en kon iedereen zich daar moeiteloos voor opladen. Nul twijfel, niks aan het toeval overlaten, volle overtuiging. Nog niet briljant, maar met een ruime voldoende en met dikke tevredenheid werden twee belangrijke punten in de tas gestopt. Maar om kampioen te worden, moet je ook winnen van de 'kleintjes'. Al durf ik geen enkele ploeg in onze poule in die categorie te stoppen, iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen, ik wil er vooral mee te zeggen dat je er iedere week met dezelfde scherpte moet staan.

Lang verhaal kort: die scherpte was er deze week niet. Zowel aanvallend als verdedigend konden we geen potten breken en liepen we achter de feiten aan. Er was een hoop rumoer, frustratie en bombarie, maar te weinig vechtlust voor elkaar, te weinig variatie in het spel, het schotpercentage lag te laag, we maakten veel herhaaldelijke foutjes en verdedigend hadden we nauwelijks controle en overtuiging.

Deze week speelden we niet alleen tegen DES, dat een prima wedstrijd speelde met wederom scherpschietende dames, maar ook tegen onszelf. Was het dan allemaal ellende, was DES dan zo briljant? Nop. We weten waar we als ploeg, met nadruk op als ploeg, tot in staat zouden moeten zijn. We weten wat we af kunnen dwingen, hoe moeilijk wij het onze concurrenten kunnen maken door hen vanaf minuut 1 te overrompelen. Maar dat moet je dan ook in iedere wedstrijd kunnen laten zien en deze week lukte dat niet.

Wel gingen we nog in de achtervolging, probeerden we elkaar op te peppen en te blijven gaan. We naderden een aantal keer tot twee punten, maar we konden ons niet vastbijten en langszij komen. Met hangende koppies en een boel teleurstelling moesten we de twee punten meegeven aan DES.

Geluk bij een ongeluk, in de poule gebeurden meer gekke dingen. Concurrent Merwede verloor van Excelsior en gaat ons dus niet voorbij, we zijn nog altijd koploper. Dit betekent wel dat ook Excelsior weer bloed ruikt en alles op alles zal zetten om bij de bovenste plekken mee te blijven draaien. In klasse 1E zijn de kaarten zeker nog niet definitief geschud.

Tijd om de handen weer in eigen boezem te steken en te zorgen dat we er de komende weken weer 'gewoon' staan. Het seizoen is nog lang en er staan ons nog zes finales te wachten, met als eerst op ons menu: Roda uit. Een ploeg die al vaker voor verrassingen gezorgd heeft, dus het wordt een potje dat zeker weer om een goede voorbereiding, focus en een boel strijd vraagt. Gaan met die banaan, neuzen dezelfde kant op en doorrr, want we zijn er nog niet.. Maar moeten er wel komen!

Desiree

Achilles 2 - ODO 2

Na de overwinning van vorige week tegen het verrassend sterke Velocitas, stond deze week de belangrijke wedstrijd tegen ODO op het programma. Voor ODO, dat vorige week de punten moest delen met concurrent Fiks (erg gunstig voor ons), zou dit de laatste kans zijn om aan te haken bij de beoogde kampioensploeg van coach Baars. Een overwinning op ODO, toch wel de belangrijkste concurrent in de poule, zou voor de Achillianen namelijk een voorsprong van vijf punten betekenen op ODO en minstens drie op Fiks.

De afgelopen twee wedstrijden, tegen ZKC ’31 en Velocitas, ‘sprankelde’ het tweede echter niet zoals het dat in de eerste seizoenshelft nog wel zo vaak deed. Ook was het eerste van ODO meegereisd om hun tweede te ondersteunen. De vorige wedstrijd tegen ODO werd duidelijk dat de Westlanders ook zeker niet schroomden om eerstelingen te gebruiken en zo wat te forceren, dus het was zaak om fel te beginnen en snel uit te lopen.

Achilles begon scherp aan de wedstrijd. Na een 3-0 voorsprong pakte het tweede met 8-4 direct een ruime marge. Echt doordrukken lukte echter niet. De ploeg van Baars speelde mat en zonder veel ‘schwung’, het was wat zakelijk. Het gat bleef maximaal 4 punten en werd vlak voor rust zelfs nog verkleind tot 3: ruststand 10-7. In de rust werd vooral gehamerd op het gebrek aan beleving en spelplezier, en afgesproken werd om dat in de tweede helft te verbeteren.

Na rust beleefde Achilles echter direct een matige fase, waarin het de Westlanders veel te veel gunde. Achiles bleef gelukkig zelf wel mee scoren, maar de doelpunten vielen bij ODO ook erg gemakkelijk en zo wist de ploeg zich terug te knokken tot een achterstand van slechts één punt, 12-11. Met een koelbloedig benutte strafworp zette Ariën ODO weer op twee doelpunten achterstand en direct daarna schoot Twan er twee mooie afstandsschoten in: 15-11. Achilles leek het enthousiasme voor korfbal weer terug te hebben gevonden, de ploeg was feller en toonde een stuk meer wilskracht dan in het eerste gedeelte. Het verzet van ODO bleek hierdoor gebroken. Met een aantal spelers uit één werd nog getracht het gat weer te dichten maar via de 16-12 en 17-13 konden de zwart-witten de wedstrijd beheerst (én met spelplezier) uitspelen tot een ruime 22-15 overwinning.

Een belangrijke overwinning in de strijd om de titel in de reserve tweede klasse. Met drie punten voorsprong op de enige echte overgebleven concurrent Fiks (en nog een wedstrijd tegen deze zelfde ploeg in het vooruitzicht) ziet het er rooskleurig uit voor de ploeg. Als het vizier op scherp blijft, het tweede dezelfde instelling behoudt als het laatste gedeelte van de tweede helft en met plezier en beleving blijft spelen, dan kan er weinig meer fout gaan. Aanstaande zaterdag wacht daarvoor direct weer een mooie test tegen GKV 2. Op het prachtige tijdstip van 20.45 uur kan de formatie weer een stapje dichterbij het kampioenschap komen.

VZOD 2 - Achilles 6 11-12

Een overwinning geeft doorgaans een goed gevoel, maar soms geeft een winstpartij zoveel voldoening dat je de hele week nog met een glimlach op het gezicht loopt. De wedstrijd tegen het Kudelstaartse VZOD 2 was zo’n duel waar het resultaat zoeter smaakte dan een suikerspin met aardbeismaak.

De heenwedstrijd was al een pittig duel dat eindigde in een niet meer verwachte puntendeling, maar met name de eerste helft in Kudelstaart liet die wedstrijd qua pit in het niet verdwijnen. Arjen was vandaag afwezig: hij moest oefenen voor zijn B diploma. Wij vinden het fantastisch dat Mulder Sport zijn verantwoordelijkheid neemt en ook voor de moeilijk bereikbare groep veertigers als Arjen zwemlessen aanbied. Complimenten. Jeroen was weer enigszins hersteld van zijn blessure en was fit genoeg om mee te gaan als reserve.

De wedstrijd: het venijn in het duel tegen de Kudelstaarters bleek niet in de staart te zitten, maar juist in het begin van de wedstrijd. De fysiek spelende opponent schoot uit de startblokken en nam een voorsprong van 4-1. Team 6 had iets nodig om wakker geschud te worden en dat namen de spelers en speelsters van VZOD 2 wat letterlijk. Team 6 is qua gemiddelde leeftijd wat ouder dan de tegenstanders in de competitie (komt voornamelijk op Arjens conto overigens hè), maar kan tegen het jeugdige geweld toch wel wat te berde brengen. Met een warrig leidende arbiter die als twee druppels water leek op Kjeld Verboom (iemand in de familie Verboom heeft wat uit te leggen) leverde dat nogal wat botsingen op met als hoogtepunt, maar eigenlijk dieptepunt, een VZOD heer die Tako bij de keel greep en naar de grond duwde. Het leverde twee gele kaarten op, waarbij de heer van VZOD met geel goed wegkwam. Buro HALT heeft voor minder prullen laten prikken. Aan de andere kant: wie heeft er niet eens zin gehad om een taco of burrito te pakken!

De gemoederen bedaarden na dit voorval ‘enigszins’ en Team 6 kwam weer in de wedstrijd. ‘Enigszins’ want VZOD-coach Attie-niet-onze-mattie heeft een bloeddrukprobleem of zou zich daar zorgen over moeten maken want zijn reactie na afloop van de wedstrijd was weinig christelijk te noemen voor een vereniging met C.K.V. in de naam. Attie, relax, pak lekker een pintje, ‘t is reserve vierde klasse korfbal, niets om je zo druk over te maken.

Maar goed, de ruststand was 7-7 waarna in de tweede helft het scoren van beide kanten nog wat moeizamer verliep en Jordy eruit moest vanwege zwarte vlekken voor de ogen, Mariekes knie weer opspeelde wat tot de invalbeurt van Jo leidde en Linda last kreeg, maar moest blijven staan omdat de wissels op waren. De tweede helft ging gelijk op waarbij Team 6 het initiatief in de score hield. Dat was erg prettig daar Ivo zo’n anderhalve minuut voor tijd aanlegde voor ‘de winnende’. Het grimmige karakter van de wedstrijd en de manier waarop de tegenstander fysiek de duels in ging, of de spelhervattingen voor wat dat betreft (armlengte afstand nemen bij een spelhervatting heeft de spelregelavond bij VZOD niet gehaald), maakten dat de derde opeenvolgende overwinning de fijnste was tot nu toe. Volgende week doen we een potje tegen Thor, die we vanzelfsprekend op de donder hopen te geven!

Achilles A1 - Groen Geel A2

Na een eerder verlies uit bij Groen Geel (18-17) moesten we deze wedstrijd winnen om een gelijk onderling resultaat te bereiken. Ons doelsaldo is namelijk al een stuk beter dan het doelsaldo van onze concurrent.

De voor ons belangrijkste wedstrijd tot nu toe, waarin we de eerste stappen naar een kampioenschap en promotie moesten zetten, begon echter niet zoals we hadden gehoopt. In plaats van dat we op 1-1 kwamen na een 0-1 achterstand kwamen we na een paar minuten al met 1-3 achter. De rest van de 1e helft hebben we daardoor achter de feiten aangelopen en kwamen we niet dichterbij dan 2 doelpunten verschil. Maar een compliment voor de 1e helft is wel dat we bleven mee scoren zodat het gat niet groter werd, ook op een aantal moeilijke momenten een paar belangrijke goals. Een nog groter compliment voor hoe wij als ploeg de kleedkamer uit kwamen. We stonden er als een team dat voor elkaar wilden vechten op iedere meter. Strijdlust is denk ik een mooie omschrijving voor de gehele 2e helft. Een paar minuten voor tijd, nadat we het gaatje van 2 goals hadden ingelopen, kwamen wij eindelijk op een voorsprong(14-13). Helaas werd er snel weer gelijk gemaakt door groen-geel. Maar wij wilden niet opgeven en kwamen wederom op een voorsprong. De scherpte in de verdediging die er was mocht helaas niet baten waardoor groen-geel het laatste doelpunt kon maken in de wedstrijd. Eindstand: 15-15.

Een uitslag waarbij we direct na de wedstrijd niet blij mee waren, maar vlak daarna veranderde die teleurstelling in een toch wel tevreden en vooral TROTS gevoel. Een heel groot deel van de wedstrijd hebben we namelijk achter gestaan en als je dan tegen een ploeg als Groen Geel toch nog een punt pakt is dat toch eigenlijk best wel goed. Een echte teamprestatie is dus geleverd in een behoorlijk goed gevulde Ock!

Wil bij deze iedereen bedanken die er bij was en ons gesteund heeft van begin tot eind. ook VAKKIE-A was dit keer bij onze wedstrijd van de partij, bedankt daarvoor allemaal!

Een gelijkspel tegen onze grote concurrent heeft uiteindelijk betekend dat we nog steeds gedeeld eerste staan, alleen wel met een negatief onderling resultaat. Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen, in de hoop dat Groen Geel ergens nog punten verspeeld. We staan in iedergeval nog 4 punten voor op promotie naar de hoofdklasse (Groen Geel A2 mag niet promoveren, aangezien hun A1 al hoofdklasse speelt). En of we nou kampioen worden of niet, promotie zal net zo groots gevierd worden!

Wesley

Wat was..

Na de degelijke overwinning van vorige week op concurrent Dijkvogels, moest de B2 dit weekend wederom tegen een concurrent, dit keer ALO. ALO is op het veld kampioen geworden in de eerste klasse, maar werd in de eerste wedstrijd al verslagen en verloor later van Dijkvogels. Vandaag was hun laatste mogelijkheid om aan te klampen en dus konden we verwachten dat ze alles uit de kast zouden halen.

Voor de wedstrijd was het nog even zoeken naar de scheids. De scheidsrechter van KVS had de verkeerde tijd doorgekregen en kwam pas aan het eind van de wedstrijd aan in Ockenburgh. Gelukkig was Wesley bereid om onze wedstrijd in goede banen te leiden, wat hij voortreffelijk deed.

Met de scheidsrechter geregeld, met Marlou, Stef en Kayleigh op de bank, maar zonder Brandon (last van een stijve nek) konden we dan aan de wedstrijd beginnen. ALO was aanvankelijk de bovenliggende partij. Onze eerste bal werd direct onderschept en ALO rondde gelijk doeltreffend af. De stand werd gelijkgetrokken, maar vrijwel direct herstelde ALO hun voorsprong. Aanvallend hadden we het lastig doordat we te veel gefocust waren op de doorloop terwijl er genoeg kansen waren om te schieten. Pas toen we daar wat meer gebruik van gingen maken konden we de achterstand ombuigen in de eerste voorsprong. ALO wist, mede door veel snelle onderscheppingen, nog wel aan te klampen, maar twee doelpunten van Danique (die op dreef was tegen haar oude club), de laatste dankzij goed uitstappen van Steijn, zorgden dat we met 5-3 de rust in gingen.

De tweede helft startte voortvarend met de 6-3 in de eerste aanval. Dat B2-spelers regelmatig aanwezig zijn bij de wedstrijden van Achilles 1 werd duidelijk in de tweede helft. Een balletje dat Valerie een paar weken geleden liet zien werd succesvol gekopieerd en bracht ons op een 7-3 voorsprong en na de 7-4 volgde de 8-4 uit een Michael-balletje. Even verslapte de aandacht en lieten we ALO weer terugkomen tot op twee punten, maar opnieuw Danique zette ons weer op het juiste pad, waarmee het verzet van ALO definitief gebroken was. In het restant van de wedstrijd liepen we uit tot 12-6. Stef mocht nog even een paar minuten meedoen op de plek van Steijn. Het slotakkoord was echter ondanks enkele goede schoten niet voor hem, maar voor ALO, dat de eindstand op 12-7 bepaalde.

Komend weekend werpt het feit dat de B2-ers veel bij Achilles 1 aanwezig zijn hopelijk wederom zijn vruchten af. We spelen dan tegen Avanti, die vorige keer met goed korfbal simpel werd verslagen. Achilles 1 liet zaterdag echter zien dat dit geen garantie is voor een tweede overwinning op dezelfde ploeg. Zaterdag dus weer minimaal net zo scherp als tegen ALO!

Stef en Kayleigh, wederom bedankt voor het reservestaan.
Tobias, bedankt voor het helpen coachen.
Wesley, ontzettend bedankt voor het fluiten!!

Vorige week speelden we met Achilles C1 niet goed, de druk lag er vandaag op om het beter te doen dan vorige week.
Dat is gelukt. Vlekkeloos was het zeker niet en het begin was moeizaam. Maar zeker in de slotfase liet de C1 zien dat we ook zeker heel makkelijk kunnen scoren en liep het even weer als 'vanouds'.
De fouten die we maakten waren dan ook de onnodige (herhaaldelijke) verdedigingsfouten en toch ook weer gooi -en vang fouten. Soms korfballen we meer tegen onszelf dan tegen onze tegenstander. Gelukkig hadden onze vrienden uit Zoetermeer ook niet hun beste dag vandaag en werd het ons ook niet al te lastig gemaakt. Het werd eigenlijk geen moment spannend. 9-5 was de ruststand en 19-8 de eindstand.
Sterre moest in haar bedje blijven vanwege hoge koorts en werd prima vervangen door Sabine en Nova (2e gedeelte 2e helft).
Resultaat was vandaag belangrijk met daarbij minder fouten en in die opzet zijn we ook geslaagd.
Komende 2 weken dit vasthouden en hard werken om vooral het vertrouwen weer op het juiste niveau te brengen, want dan zie je hoe makkelijk het kan zijn. TOP verspeelde zelf een punt waardoor we wat stabieler op plek 2 staan (NK plek), 3 punten los van de concurrentie.

Volgende week vrij, en over 2 weken weer thuis.... Dan komen de Eibers op bezoek.

Soms is het resultaat ondergeschikt aan de uitvoering en kan je leven met een nederlaag. Vandaag was het er zo één. Wat speelde onze F3 een geweldige wedstrijd. Op het programma stond de kraker tegen de nummer 1, Fortuna. En wat maakte Achilles en Fortuna er weer een geweldig spektakelstuk van. Een loepzuiver schietende Fortuna (8 goals uit 10 pogingen!!) kwam furieus uit de startblokken en liep snel uit naar een 1-8 voorsprong in de 1e 10 minuten. Ondanks deze snelle en grote achterstand speelde de F3 gewoon een hele goede wedstrijd en ging met veel vertrouwen de rest van de wedstrijd in, en hoe. Met heel veel strijdlust en passie werd er gestreden voor elke bal, elke meter. Duels werden niet gemeden en bijna allemaal gewonnen. Inmiddels was onze F3 Fortuna fysiek de baas, ja u leest het goed, onze F3 was fysiek de baas J en kroop langzaam steeds dichter naar Fortuna. Helaas kwamen we niet dichterbij dan 2 punten (7-9) maar de koploper moest echt alle zeilen bijzetten om een ontketend F3 van zich af te houden. Uiteindelijk werd het 8-11, jammer maar wat hebben wij als coaches van jullie genoten. En we weten zeker dat ook de papa’s en mama’s op de tribune op het puntje van hun stoel hebben gezeten en hebben genoten van dit geweldig strijdend F3. En wat als, ja wat als we iets meer van onze vele kansen hadden benut….We zullen het nooit weten maar het neemt niet weg dat wij geweldig trots op jullie zijn. Wat een kanjers!

Als laatst nog even een groot compliment voor onze scheidsrechter. Het was best een moeilijke wedstrijd om te fluiten maar Donna deed het geweldig en kan terug kijken op een uitstekend gefloten wedstrijd!

Trotse technische staf F3

WAPC-verslagen

ALO C2 - Achilles C3
Ik vind dat deze wedstrijd een stuk beter dan vorige week, we speelden een stuk feller en geconcentreerd. Dat ging vorige week mis maar we herpakten ons deze week gelukkig weer.

De wedstrijd begon goed met een goal van Melissa 0-1, Vervolgens scoorde Esmee een goede goal en was het 0-2 voor achilles. Helaas scoorde Alo hierna 2 maal en was het 2-2. Gelukkig maakte de tegenstander van Melissa een grote fout door Melissa in schotpositie alleen te laten 2-3 voor achilles. Melissa ging geweldig en scoorde ook haar 3e goal nog voor rust.

2e helft

Joshua en Tim gaan eruit Thom en Maurits erin. Ook de andere dames bewezen te kunnen scoren Celeste scoorde de 2-5 en Hannah de 2-6. Guido kon natuurlijk niet achterblijven en scoorde de 2-7. Melissa vond het weer eens tijd om te scoren en maakte de 2-8. Toen vond Alo het genoeg en maakten ze in korte tijd 3 goals 5-8. Nog 6 minuten. Het leek erop dat er een heel spannend einde aan zat te komen, maar achilles staat niet voor niks bovenaan en wie anders dan Melissa scoort de 5-9. Floris maakte hierna nog een mooie doorloopbal maar ook alo wilde scoren en ze maakten de 6-10. Nog 4 minuten, Melissa vond blijkbaar dat ze nog niet genoeg had gescoord want ze schoot ook de 6-11 binnen, Ik ( Thom ) kon natuurlijk niet achterblijven en schoot in de laatste seconden nog de 6-12 binnen.