Tineke Franken-Snel overleden

Op 20 januari jl. ontving het bestuur het trieste bericht dat oud ere-lid van Ready Tineke Franken - Snel op 95-jarige leeftijd is overleden. Tineke was Readyaan in hart en nieren. Jarenlang speelde zij in in het Vlaggenschip van Ready, was zij baas in de keuken tijdens de Readykampen en kwam zij tot op latere leeftijd nog trots naar de selectie kijken. Wij wensen, mede namens alle leden van HKV-Achilles, Rob en Marianne Franken, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Het Bestuur. Lees verder voor het In Memoriam

- In memoriam -

Tineke Franken - Snel

Gisteren, 19 januari 2016, ontvingen wij het trieste bericht dat Tineke Franken, ere-lid van KV Ready, op 10 januari jl. overleden is.

Tineke was een een mooi en bevlogen mens. Zij was het oudste Readylid en stond dan ook als speelster in het eerste A1 team van Ready in de jaren 1936-38. Vele wedstrijden heeft zij gespeeld, daarbij ook jaren in het eerste van Ready. Tineke heeft zeker tot na haar 50e jaar gekorfbald in diverse ploegen. Wie doet dit haar na!

Readyaan in hart en nieren, vaste kookster van de Readykampen en daardoor ‘moeder’ voor vele Readyanen. Zeker 20 jaar lang heeft zij met veel plezier en inzet de skepter gezwaaid in de keuken van de Readykampen.

Ook heeft Tineke door de jaren heen diverse bestuursfuncties bekleed binnen de vereniging, welke zij met hart en ziel uitvoerde. Het verenigingsleven lag haar zeer na aan het hart.

Tot op latere leeftijd, ver in de de 80, was zij te vinden langs de zijlijn bij wedstrijden van Ready 1 en 2. Daar kwam zij aan met haar campingstoeltje onder de arm en nam haar plaats in. Ze genoot zichtbaar van het spel, al kende ze de laatste jaren de spelers niet echt goed. Na de wedstrijd was het altijd vaste prik om gezellig met haar ‘jongere’ vriendinnen een lekker portje te nuttigen en bij te kletsen.

Tot voor 3 jaar geleden was Tineke nog op de Nieuwjaarsreceptie van Ready. Helaas is is het met haar gezondheid bergafwaarts gegaan en was zij niet meer in staat om naar haar geliefde club te komen.

Door haar afnemende gezondheid en moeilijke privéomstandigheden waren de laatste jaren zwaar voor Tineke.

Op 16 januari jl. is Tineke gecremeerd in besloten kring. Met pijn in ons hart nemen wij afscheid van een Readylid ‘pure sang’. Wij wensen Rob en Marianne Franken, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Tineke is 95 jaar geworden.

 

Correspondentieadres:
Fam. R. Franken, Tomatenstraat 259, 2564 CS Den Haag

Datum 20-01-2016 23:45