Achilles 1 & 2 'los' bovenaan

Achilles 1 & 2 deden goede zaken afgelopen zaterdag. Beide ploegen wonnen netjes hun eigen wedstrijden, waar belangrijke concurrenten steken lieten vallen. Het eerste staat drie punten los, het tweede heeft zelfs een ruimte van vijf punten. Ook bij veel andere Achillesploegen konden na dit weekend twee punten bijgeschreven worden, Achilles 3, 4, 7, 8 én 10 wonnen hun wedstrijden. De A1 maakte het zichzelf lang moeilijk tegen TOP, maar kon de twee punten na afloop gelukkig gewoon in de tas stoppen. Achilles A2 won thuis vrij eenvoudig van KZ Danaïden en de A3 pakte de winst uit bij DES. Achilles B1 speelde uit bij Groen Geel een hele sterke wedstrijd, maar trok helaas toch aan het kortste eind. De C3 wist wel te winnen, zij versloegen in Ockenburgh hun tegenstander met 9-2. Ook Achilles D1 en E1 wonnen hun wedstrijden, net als alle F-ploegjes trouwens. Gefeliciteerd toppers! Lees verder voor de wedstrijdverslagen van afgelopen weekend (UPDATE: Verslag Achilles 1 toegevoegd!).

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Roda 1 - Achilles 1

“Betalen” voor een overwinning

Beginnend met deze titel zonder enige uitleg zou natuurlijk een beetje verdacht lijken. Zou na tennis nu ook korfbal te maken hebben met omkoping? Nee natuurlijk niet. Wat namelijk opvallend was voor de fanatieke supporters van Achilles was dat er betaald moest worden om de wedstrijd Roda – Achilles te mogen zien. Betalen voor een wedstrijd van Achilles? Wanneer heb ik dat voor het laatst meegemaakt? Ik moest even diep graven in het geheugen, maar als ik me goed herinner was dat toen Achilles in de overgangsklasse speelde. De herinnering die is achtergebleven dat ikzelf als kleine Kjeld mee mocht oplopen als team van de week. Notabene de derby tegen Futura.

Na het geweldige nieuws dat Merwede punten heeft laten liggen was het nu aan ons om tegen Roda de volle winst te pakken en daarmee een gat van 3 punten te slaan. Dit gat, uitgedrukt in doelpunten, werd al vrij snel in de eerste helft bereikt door een mooie 1-4 voorsprong. Het spel was weer zoals we het graag willen zien: gevarieerd, de juiste kansen kiezen en een goed percentage behalen. Het meegereisde publiek kreeg waar voor zijn geld door een mooie blok van Dylan, flitsende aanvallen en ook een stuk plezier wat de hele groep uitstraalde. Dit resulteerde in een 5-11 ruststand.

Nu was het aan ons de taak om de voorsprong niet meer weg te geven en het publiek te trakteren op wat doelpunten. Het hoge tempo in de eerste helft zorgde even voor een wat mindere periode vlak na rust waarbij Roda nog enigszins in de buurt kwam door vier keer op rij te scoren, 9-12. Hierna zette Achilles weer aan en liep het uit naar 13-20. Een mooi moment om Twan en Niels te wisselen voor Gerald en ondergetekende. Zij vulden hun rol prima in en Twan wist nog een doelpuntje mee te pakken, eindstand 15-22.

De B1 speelde een wedstrijd bij Groen-Geel en zijn daarna allemaal doorgereden naar Roda, echt super! Verder voelde het alsof we een thuiswedstrijd speelde door al het publiek wat is komen kijken. Ze stonden ons de hele wedstrijd lang aan te moedigen als leeuwen. Ik kan alleen maar met trots terug kijken naar deze momenten. Trots op het publiek en trots op het team. We staan nu 3 punten los op de concurrent en nog vijf finales te gaan. Aanstaande zaterdag spelen we tegen RWA waar we nog een appeltje mee te schillen hebben. Op naar het kampioenschap!

Groetjes Kjeld

GKV 2 - Achilles 2

Deze week stond GKV 2 op het programma. Een ploeg die fysiek te werk gaat maar daar weinig resultaten mee behaald. Gkv heeft 3 wedstrijden gewonnen en staat met 6 punten op de 5de plek (gedeeld met Dijkvogels 2).

We moesten deze week veel mensen missen. Niels en Twan moesten met het eerste mee, Arien was in New York en Marcel was nog ziek. Tjitse en Alana voelde zich weer iets beter en konden gelukkig met ons mee naar GKV. De wedstrijd stond gepland om om 20:45 van start te gaan, dat is best laat. Om te zorgen dat niet iedereen inzakt voor de wedstrijd hebben wij met zijn allen gegeten in de kantine. De maaltijd werd bereid door twee echte chefs, Annika en Renee, bedankt daarvoor! Iedereen had zijn bordje helemaal leeggegeten waarna er gefocust kon worden op de wedstrijd.

Deze week hadden we dus veel invallers nodig. Fabian en Erwin B. die deze dag beiden al een wedstrijd gespeeld hadden starten deze week in de basis, Bikkels! Ook een groot gedeelte van de A was mee! Na de bespreking van Frank konden we beginnen aan de wedstrijd. De eerste aanval bestond uit: Jeroen, Erwin, Kelly en Jeanette en de eerste verdediging uit: Tjitse, Fabian, Anne-Roos en Renee. De wissels: Alana, Daniek, Esmee, Ilan, Wesley en Lars.

GKV mocht de bal als eerste uitnemen en benutte dit gelijk met een doelpunt 1-0. Na een paar aanvallen stond het 2-2 en leek het gelijk op te gaan. Dit was echter niet het geval en Achilles liep al snel uit naar een 10-3 voorsprong in de eerste helft. Zes van de acht spelers van Achilles scoorden in de eerste helft. Dit is precies waar onze kracht ligt. Iedereen kan scoren! Het blijkt maar weer dat wij een ruime selectie hebben! Ook wanneer wij mensen missen kan dit worden opgevuld door andere toppertjes! GKV was fysiek erg aanwezig. GKV heeft daarnaast elke bal uitverdedigd ook al stonden ze de hele wedstrijd ruim achter en hebben ze volgens mij geen enkele bal onderschept. Effectief? Nee, niet echt maar wij hebben in ieder geval wat extra conditietraining gehad.

De eerste helft van de tweede helft ging wat gelijker op. Er werd over en weer gescoord. Uiteindelijk werd het 20-12. De wissels mochten uiteraard ook nog meedoen. Fabian had last en ging eruit voor Wesley, Renee ging eruit voor Alana, Erwin ging eruit voor Ilan en Jeanette ging eruit voor Daniek. Frank wilde Jeroen nog wisselen voor Lars maar dat mocht niet meer want we hadden al vier keer gewisseld. Ook in de tweede helft wist bijna iedereen te scoren. 9 van de 12 spelers die gespeeld hebben, hebben gescoord.

Blij dat iedereen weer mee wilde om met ons mee te doen! Wissels bedankt!

Wij wisten voor de wedstrijd al dat Fiks 3 (onze concurrent) verloren had. Wij staan nu 5 punten los van iedereen. Mocht ODO volgende week verliezen dan heeft Achilles 2 haar kampioenswedstrijd al op 6 februari tegen Fiks 3 en anders is de kampioenswedstrijd op 13 februari tegen Madjoe 2! Houdt deze datums dus vrij!

Volgende week staat Dijkvogels 2 op het programma. In Ockenburgh om 18:10. Deze wedstrijd moet natuurlijk wel eerst gewonnen worden voordat er over een kampioenswedstrijd kan worden gesproken. Tot volgende week!

Jeanette

Achilles 6 - Thor 3 11-18

Na drie overwinningen op rij volgde helaas de eerste nederlaag van het kalenderjaar en daarmee vervlogen de aspiraties op een promotieplekje. Jeroen was helaas weer geblesseerd. Sandra heeft sowieso geen zin in promotie. Die ging liever naar de Vrienden van Amstel in plaats van haar èchte vrienden te ondersteunen. Waar het duel in het begin gelijk op ging, kon Team 6 aan het eind van de tweede helft niet meer volgen. Dat kwam vooral door Jordy. Geen gemiste doorlopers of stippen dit keer (doorloopballen waren 100% tot dat moment), maar gewoon het bijltje erbij neergooien als het even tegen zit. Met als slap excuus het scheuren van zijn Achillespees… Jordy zelf bleef vrij nuchter onder het voorval en kwam pas minuten nadat hij op de grond lag tot de conclusie dat hij niet opnieuw zijn linker pees had gescheurd maar dat het ditmaal de rechter kant was. “Nog steeds 2-1 voor links,” aldus de steeds bleker wordende Jordy. Jordy wilde het boeiende duel als ervaren peesscheurder eerst nog uit zien, maar toen hij bijna van zijn stokje ging, bracht Linda hem toch nog maar even naar het ziekenhuis. Daar aangekomen werd eerst aan hem gevraagd hoe hij aan dat hoofdtrauma kwam, maar dat was dus al. Niets meer aan te doen. Daar heeft Jordy gewoon mee moeten leren leven. Vervolgens heeft men toch maar zijn been gegipst. Wat het verdere traject voor Jordy wordt, was op het moment des schrijvens nog niet bekend. In ieder geval veel sterkte!

Arjens uitspraak na de wedstrijd over zijn tegenstander (die verdacht veel leek op een jonge Michael Boogerd, maar dan zonder amfetamine, cortisonen, epo etc,) was typerend voor de punten waarop het mis liep tegen de sympathieke koploper uit Harmelen: “Tien jaar geleden had ik ‘m makkelijk bij kunnen houden, en nu is het kiezen: of in vijf minuten kapot maken en kapot gaan, of de krachten een beetje verdelen en hopen dat de schade een beetje meevalt.” Maar dat viel dus niet mee. Team 6 probeerde op het eind een achterstand van drie punten ongedaan te maken door wat ‘losser’ te verdedigen teneinde de rebound sneller te bemachtigen, maar kwam daar bedrogen in uit wat een 11-18 nederlaag opleverde. Volgende week gezellig met de boot naar Vinkenveen voor de wedstrijd tegen De Vinken 2.

Groeten,

Erwin

Achilles 10 – ALO 6 14-10

Achilles 10 is een team bestaande uit wat oud-korfballers en enkele ouders die zich na de recreanten in de echte competitie wilden mengen. Op het veld leverde dat een aaneenrijging aan nederlagen op, maar inmiddels krijgt iedereen het spelletje steeds beter onder de knie en hebben we in de zaal meer overwinningen dan nederlagen.

Echter van onze zeven dames ontbraken er door verjaardagen en wintersport vier, terwijl we ook bij de heren er eentje te kort kwamen. Gelukkig kunnen we altijd op Achilles 8 rekenen als het op invallers aankomt en hun motivatie was extra groot, omdat in ALO 6 veel oud-Ready-spelers zitten. Dus vulden Leon, Sophie (eerste helft) en Lisanne (tweede helft) ons zestal aan tot achttal en nam het halve 8e plaats op de reservebank. Leon schoot de eerste helft met scherp en kreeg als beloning zijn zwager tegenover zich, waarna hij met scherp bleef schieten. Via 1-1 en 2-2 sloegen wij als eerste een gaatje, 4-2, wat langzaamaan werd uitgebreid. Waar ALO vaak na één schot de bal weer kwijt was, hadden wij meerdere schoten per aanval. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een voorsprong van vier punten. Een wissel aan de kant van ALO maakte het in het vak van Yoke, Lisanne, Arie en Joost wat moeilijker om te scoren en even leek het erop dat ALO zich had hervonden, maar na 9-11 miste ALO meerdere oplegde kansen. Tel daarbij op dat Lisanne lekker op dreef was met veel onderscheppingen en je begrijpt dat de aanval alle tijd kreeg om de stand weer naar 9-13 te tillen.

ALO kwam nog even tot 10-13, maar in de laatste minuut maakte Arie (onder luid “niet schieten!” van Joost) aan alle resterende spanning een einde (“Dan moest hij erin toch? ;-)” van Arie).

Na deze overwinning zijn we weer een weekje vrij (vorige week ook al, bijzonder ritme!), daarna wacht Eibernest en kunnen we wellicht onze 4e plaats nog steviger in handen krijgen.

Joost

TOP/Quoratio A2 - Achilles A1

Tsja, wat moet er over deze wedstrijd gezegd worden? Goed was het zeker niet in het begin, na zo'n vijftien minuten kon pas het eerste doelpunt van de A1 genoteerd worden.  Vooraf heeft Arjen ons duidelijk gemaakt dat we een lastige wedstrijd zouden krijgen als we TOP lang in leven zouden houden. Dan kunnen ze boven hun niveau uitstijgen en kan je zomaar verliezen. Laten we nou exact gedaan hebben wat we niet moesten doen.

We begonnen met een 3-0 achterstand, knokte terug tot 3-4 om vervolgens bijna de gehele wedstrijd 2 tot 4 punten voorsprong te hebben waardoor TOP dus
bij kon blijven. Twaalf minuten voor tijd stond er een stand van 13-17 in het voordeel van de Achillianen. In zes minuten tijd 4 goals tegen en het stond weer gelijk. Daarna volledige scherpte in de verdediging (behalve dat ene momentje dat ondergetekende volledig het bos in gestuurd was d.m.v. psychologische oorlogsvoering om het zo maar te noemen) en hebben we geen doelpunt meer doorgelaten en zelf drie keer gescoord om de overwinning door het vuur te slepen. Eindstand 17-20.

Al met al een onnodig lastige wedstrijd die in de Ock nog zo gemakkelijk verliep (via 9-0 naar een 22-13 overwinning). Conclusie: Vechtlust vanaf minuut één en niemand meer het idee geven dat er tegen Achilles A1 nog een punt te halen is!

Kleine attentie: zaterdag speelt de B2 een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 KOAG. De voorsprong bevat maar 2 punten dus om afstand te nemen moet er gewonnen worden. Kom vooral kijken om 14:35 in de Ock!

Ilan

Wat was..

De B2 liep afgelopen zaterdag zijn eerste nederlaag in de zaal op. Tegenstander was Avanti, die in de eerste thuiswedstrijd nog alle hoeken van Ockenburgh te zien kregen. Overigens was het toen al niet zo dat Avanti een slechte ploeg was, wij waren die dag gewoon ontzettend goed. Waar bij ons de goals als rijpe appels vielen, had Avanti steeds pech.

Nu waren de rollen omgedraaid. Avanti schoot met scherp, terwijl bij ons de scherpte ontbrak. Plaatsfouten, schoten van te ver die voortdurend van de korf afstuiterden, ergeren aan dingen waar je geen invloed op heb en waarmee je jezelf uit je spel haalt, het waren ingrediënten voor een eerste helft waarin iedereen keihard werkte, maar zonder al te veel resultaat. Overigens was dat ook de verdienste van een vlijmscherp Avanti. Daarbij was het voorverdedigen, toch al weken een puntje van aandacht, niet scherp genoeg, waardoor Avanti steeds acties kon maken. Al met al leverde het een ruststand op van 6-2, met alleen doelpunten van Danique.

Chagrijnige koppen in de kleedkamer, maar we hebben eerder dit seizoen laten zien dat we van een achterstand terug kunnen komen. Het devies voor de tweede helft was dus keihard blijven werken en hopen dat de ballen gingen vallen. Daarbij meer scherpte in het voorverdedigen.

De tweede helft begon zoals de eerste, met snelle doelpunten van Avanti en dus een 8-2 achterstand. Hierna had de verdediging de zaakjes beter op orde. Vooral Danique en Marlou lieten hun dames nog maar nauwelijks ervoor komen, wat het spel van Avanti ontregelde. Overigens was het ook Marlou die aanvallend voor de ommekeer zorgde. Na wekenlang aandringen van zowel spelers als coaches, besloot ze dan toch eindelijk maar eens te luisteren en te gaan schieten in een wedstrijd. Prompt schoot ze er twee in. Toen daarna de 8-5 erin geschoten werd, was daar plots het geloof dat het toch nog kon deze wedstrijd. Het tempo ging omhoog en de 8-6 volgde. Met nog drie minuten te gaan was het opnieuw Marlou, dit keer met een doorloop (tja… als je gaat schieten komt die tegenstander dichterbij en kan je er natuurlijk makkelijker langs) de stand op 8-7. Ondanks meerdere pogingen wilde de gelijkmaker helaas niet meer vallen en was de eerste nederlaag een feit.

Na afloop wederom chagrijnige koppen in de kleedkamer, logisch natuurlijk. Toch is de veerkracht en strijdlust van deze ploeg geweldig. Volgende week tegen KOAG verwacht ik dan ook een spektakelstuk in Ockenburgh.

Yannick, bedankt voor het reservestaan!

Zenuwen, zenuwen, zenuwen. Zo kan ik het begin van de zaterdagochtend wel beginnen. Waar de kids van Achilles D2 eigenlijk altijd al wel hyper zijn voor de wedstrijd, leefde een mogelijk kampioenschap vandaag heel erg. De directe concurrent, Futura, kwam namelijk op bezoek. De 1e wedstrijd hadden we gewonnen met 3-6, maar verder hadden zij ook weinig punten laten liggen. Je zag aan de houdingen en de gezichten dat er vandaag een extra spanning was: ‘Kunnen we dan nu al kampioen worden? ..Nee.. Volgende week hebben we de kampioenswedstrijd dan toch als we nu winnen?..Nee.. En als we verliezen, kunnen we dan nog kampioen worden?......verliezen?! Daar doen we niet aan, en ja, en hoptjop nu warmlopen!’

Ik weet niet precies wat de ouders in de drankjes van de kids hadden gestopt, maar het eerste aanvalsvak ging los! Binnen no time stond er 5-0 op het scorebord en de acties waren allemaal een lust voor het oog. Natuurlijk ook de complimenten voor het eerste verdedigingsvak, want die houden zeer netjes de 0! Na de vakwissel werd er ook nog gescoord en zo hadden we een ruststand van 6-0. Ik kan me geen beter begin voorstellen. De spreekwoordelijke veren werden aan iedereen uitgedeeld, maar ook werd gewaarschuwd voor de tweede helft. Als wij er 6 kunnen scoren, zouden zij dat in theorie ook kunnen. Met andere woorden: het is weer 0-0 en we moeten opnieuw laten zien dat we beter zijn. Helaas. Waar de kids de eerste helft de ouders op de tribune wild kregen, was de tweede helft een stuk minder. De acties waren er wel, maar de afronding (niet geheel onbelangrijk) was weg. Futura zorgde met een paar sterke wissels voor meer dreiging en kregen daar ook doelpunten uit. Ze slopen dichterbij: 6-1, 6-2, 6-3, 6-4, 6-.. nee gelukkig geen 6-5. Het was onze aanval die verdienstelijk de 7-4 scoorde. Dat zorgde niet alleen bij de coaches maar zelfs bij onze verdediging tot een vreugdedans. LUCHT! Bij het eindsignaal vlogen de kids elkaar om de nek, nog steeds ongeslagen bovenaan! ‘Kunnen we dan volgende week al kampioen worden?...NEE..was het niet omdat we nog 5 wedstrijden moeten spelen, dan wel omdat we volgende week vrij zijn J

Er is uiteraard altijd voldoende te vertellen over Achilles F1 en dus reden om een verslagje van de wedstrijd te schrijven en ondanks het laatste mooie resultaat hebben wij vorige keer verzuimd dit op te schrijven... Excuus.
Dit weekend stond KVS op het menu en daar hebben wij in de Blinkert al een leuke wedstrijd tegen gespeeld, maar niet kunnen winnen.
Hier was dus wat recht te zetten en zo gezegd zo gedaan. Een mooie 10-13 overwinning met hierbij de opvallende punten:
- Jalien had vorige week geoefend door in te vallen bij de F2 en wist zeker dat ze dus ging scoren. Zo geschieden, want uit een zeer mooie pas van Liv scoorde Jalien een mooi doelpunt.
- Bram heeft wederom het record onderscheppen verbroken en op het einde zelfs nog de F2 geholpen.
- Aron had vandaag de moeilijke taak om de makkelijk scorende heer van KVS uit te schakelen. En dan raad je het al, Aron gaf de beste heer geen mm.... Top gedaan!
- Jimmy ik ben heel trots op hoe jij al vanzelf je goede hand pakt om te gooien en het spel leest... Dit beloofd wat!!
- Helaas was Bradly ziek thuis, maar weet zeker dat bij horen van de uitslag zijn temp met 1 graad is gezakt.... Beterschap vriend!
- Tja, en dan nog even een compliment voor Liv. Mooie onderscheppingen, veel ballen naar medespelers gegooid die vrij stonden en toch gewoon uit alle hoeken scoren en er 8 maken. Erg knap en mooi score en toch oog houden voor de rest maakt ons blij!!.. Super.

Volgende week wacht ons een grote uitdaging. Eens kijken hoe we de punten weer gaan pakken...
Cino en Rob

Op de vroege morgen in Hoek van Holland stond voor de F3 de uitwedstrijd op tegen Ondo op het programma. Hoewel we 3x op voorsprong kwamen oogde de F3 wat dromerig en was eigenlijk gewoon niet scherp genoeg. De voorsprong werd veel te makkelijk uit handen gegeven en Ondo mocht zelfs met gaan rusten met een 5-3 voorsprong. Het zal toch niet……..?? Na rust haalde de F3 een ongekend hoog niveau en was het genieten geblazen!! Verdedigend werd er bijna niets meer weggegeven en wat een aanvallen legde de F3 op de mat. Veel oog voor elkaars kansen in plaats van voor de eigen kans te gaan, wat een overzicht en teamgeest! Vooral onze mannen hadden vandaag qua overzicht en passing een superdag. Continue werden onze dames gezocht en in stelling gebracht die het dan ook dankbaar en koelbloedig afmaakte! In één woord geweldig! Zelf een superspeler bij Ondo kon een ontketend F3 niet afstoppen. Uiteindelijk pakte de F3 een dik verdiende 6-12 overwinning!

Wederom een zeer trotse Technische staf F3.