Eerste kampioenen in aantocht

Achilles 1 kon sportieve revanche nemen op RWA en deed dat door hen relatief simpel aan de kant te zetten met 24-15. Het tweede had geen kind aan Dijkvogels (23-9) en doordat ODO wederom verloor kan volgende week het kampioenschap al binnengehaald worden tegen Fiks 3. Achilles 3 moest afreizen naar IJmuiden, maar kon daar gelukkig wel twee punten ophalen, tegen DKV werd het 13-17. Achilles 7 won laat op de avond in Delft nog van Fortuna. Bij de junioren won de A2 van Reeuwijk, won de A3 lekker ruim van Crescendo (17-6 maar liefst!) en maakte de A4 het nog wel spannend tegen ALO A1, maar pakten ook zij de winst bij 12-11. Achilles B1 werkte flink aan het doelsaldo en stond bij rust al zo ruim voor dat Rapid niets meer kon doen. De B2 pakte zeer belangrijke punten tegen concurrent KOAG en won knap met 11-5. Ook winst voor de C1, C3, D1, E1 en F3. Achilles C3 en E1 zorgden hiermee dat zij aankomende week hun kampioenswedstrijden zullen spelen, veel succes! Lees verder voor de wedstrijdverslagen en voor foto's van Achilles 1, A1 en B1.

Foto's van de wedstrijd Achilles 1 - RWA 1, maar ook van Achilles A1 en B1 vind je in het fotoalbum: Competitie > Senioren (Achilles 1) en Jeugd (de andere ploegen).

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Achilles 1 - RWA 1

In week drie van de zaalcompetitie moesten we er toch echt aan geloven, na twee keer overtuigend winnen in de eerste klasse, verloren wij uit bij RWA (24-20). RWA was gewoonweg beter, zuiver in afronding, kalm, frustrerend. Wij niet.

30 januari dan de return in eigen huis. Inmiddels staan we drie punten los op de nummer twee Merwede, doelstellingen bijgespijkerd en ja, daar hoort bij winnen van RWA. Weer veel publiek, fantastisch, heb me laten vertellen dat er alleen al 60 kinderen in vakkie A zaten, wat een geluid produceren jullie, echt kippenvel!

Na een kleine 20 minuten stond er weer een lekkere bekende voorsprong op het scorebord, dan wel geen 8-1 of 9-1, maar wel 10-5. Kjeld en Michael waren met name onwijs zuiver en doordat de dames alles in de rebound hadden, konden bovenstaande ook lekker doorschieten. Het andere vak liep ietswat moeizaam, maar dankzij diversiteit en een fantastisch reboundende Dylan scoorde iedereen mee. Scores in de rust waren dan ook als volgt: Kjeld 3, Michael 4, Gerald 4, Laura 1, Valerie 1. Wat ervoor zorgde dat wij 13-9 voorstonden.

"We zijn er nog niet, niet in die valkuil trappen, we moeten doorgaan, een keer de 6 voorsprong pakken in plaats van 5 of 3."

Zo gezegd, zo gedaan. We begonnen fel de tweede helft. Kjeld, Dylan, Michael en Gerald scoorden achter elkaar, het werd 17-10. De spelers enthousiaster, Vakkie A sprong bijna het veld in, maar da's meteen ook het moment dat het misschien wel saai wordt voor de rest van het publiek. Het was een makkelijke wedstrijd. Met nog 12 minuten op de klok schiet Desiree een mooie korte kans erin en zet hiermee de stand op 20-12. Uiteindelijk eindigen we in een 24-15 stand met een weergaloze laatste goal van Gerald. Nog heel even sprong iedereen op.

Scores:
Gerald 7, Kjeld 6, Michael 6, Dylan 2, Laura 1, Desiree 1, Valerie 1

Dan maken we de stand op, Merwede wint van DES, Valto speelt gelijk bij Futura en Roda wint van Excelsior. Volgende week wacht ons de nummer 3 Valto, een ploeg die in staat is er 35 te maken, maar deze week 15-15 speelde tegen Futura. Onvoorspelbaar dus. Een wedstrijd die we niet gemakkelijk gaan winnen. Daarom een oproep! Kom allen naar Hoek van Holland om ons te steunen en naar de overwinning te schreeuwen. We spelen ivm carnaval niet in de Lier, maar in de Hoekstee!

Vlak daarvoor roep ik iedereen op om naar het tweede te gaan kijken! Dit jaar speelde zij al een klasse hoger, maar nu al kunnen zij kampioen worden, uit bij Fiks! Oegstgeest is maar 25 minuten rijden, daarna kan je door naar 1!

15.30 uur Fiks 3 - HKV Achilles 2
19.40 Valto - HKV Achilles

Tot volgende week!
Raquel

Achilles 2 – Dijkvogels 2

Deze week stond Dijkvogels op het programma. Dijkvogels stond op de 5de plaats, gedeeld met onze vorige tegenstander GKV. De laatste keer dat we tegen Dijkvogels hebben gespeeld werd het 12 – 23 voor Achilles. We misten toen een aantal mensen, deze week konden we wel in vol ornaat aantreden tegen de Dijkers. Het zou dus geen probleem moeten zijn om deze wedstrijd te winnen.

We hadden deze week als doelstelling om minimaal 150 keer te schieten. Om dit te kunnen bereiken moesten we ervoor zorgen dat Dijkvogels korte aanvallen had door veel te gaan hangen.

Eerste aanval: Twan, Niels, Alana en Kelly
Eerste verdediging: Tjitse, Jeroen, Anne-roos en Jeanette

We kwamen deze wedstrijd al snel voor te staan. Het tweede heeft de voorsprong niet meer uit handen gegeven en is op geen enkel moment in de problemen gekomen. Alana, Jeanette en Niels waren op dreef en hebben veel gescoord. Niels heeft 5 doelpunten gemaakt en zijn heer keihard geblokt! Tjitse heeft deze week weer veel ballen onderschept en zijn doelpunten meegepakt. Helaas moest Jeroen er in de eerste helft uit, omdat hij gewond was aan zijn hoofd door een elleboog van zijn tegenstander. Het zit Jeroen overigens niet mee tegen Dijkvogels. Vorige wedstrijd tegen Dijkvogels lag Jeroen buiten het veld omdat hij over een bankje was gevallen, toen vielen zijn verwondingen gelukkig mee. Jeroen moest er dus uit en Arien kwam ervoor in de plaats. Ook Arien heeft weer lekker mee gescoord deze wedstrijd. De A mocht ook nog meedoen, hierdoor leefde de wedstrijd weer een beetje op. Sander en Julia pakte ook nog een doelpunt mee.

De wedstrijd werd gewonnen met 23 – 9. Het tweede heeft inmiddels 17 wedstrijden gespeeld waarvan 2 gelijk en de rest gewonnen, ongeslagen dus! In de zaal heeft het tweede nog geen punt verspeeld en staat met 20 punten bovenaan. Door het verlies van ODO heeft het tweede aankomende week haar kampioenswedstrijd tegen Fiks 3. De wedstrijd zal plaatsvinden in Oegstgeest op 6 februari, om 15.30 uur. Als je tijd hebt, kom dan zeker kijken! Het zal een spannende wedstrijd worden. De vorige keer werd er met 20 -11 gewonnen van Fiks maar dat zegt helemaal niks tegen deze ploeg. Wij hebben jullie steun dus hard nodig!

Wissels bedankt! Publiek bedankt! En ik zie jullie allemaal zaterdag in Oegstgeest!

Jeanette

De Vinken 2 - Achilles 6 16-12

Afgelopen zaterdag speelde Team 6 de uitwedstrijd tegen het Vinkenveense De Vinken. Ondergetekende en vaste stukjesschrijver was helaas niet aanwezig en zat zo’n 20 km noordelijker in een rondvaartboot. Daarom ditmaal het verslag vanuit het perspectief van de andere spelers en speelsters van Team 6.

Linda meldde bijvoorbeeld dat we ook dit keer weer speelden in een afgelegen deel van Nederland, Vinkenveen. “Lang konden we bij blijven, maar conditioneel werden we lamgelegd. Na een opleving met 2 doelpunten voorsprong, moesten we de eer toch aan de tegenstander laten.” @Chris: Linda gaat dinsdag trainen en woensdag hardlopen met Ivo.

Voor wie denkt dat Taco in topconditie is en nog een sixpack heeft (komt door de burrito’s): hij helpt jullie zelf uit de droom. Hij kijkt echter nog graag in de spiegel. “Als 1 zwaluw nog geen zomer maakt doet 1 vink dat zeker niet. Helaas wisten 8 vinken het zonnetje wel te laten schijnen, voor zichzelf dan, want de punten bleven in het Vinkenveense. Dat was vooral te wijten aan conditiegebrek bij het lekkerste team van Achilles, althans zo oordeelden we zelf. Want aan ons tactisch vernuft en korfbalinzicht kan het natuurlijk niet liggen.

Shirley, net uit de luiers, wijt het verlies aan het ontbreken van een brommer en mentale weerbaarheid ten aanzien van haar leeftijd: “Of vanwege het feit dat we iets te vaak in de wedstrijd werden bestempeld als oudjes, iets met psychisch belastend?! Maar al met al trokken we aan het kortste eind. Met wat 'ouderdomsgebreken' en uiteindelijk een enigszins lege tank moesten we het verlies aanvaarden.

Marieke ging eens niet voor de makkelijke verklaring van de nederlaag, namelijk dat het aan Jordy lag. Een klein beetje voorkennis is handig. Als u wekelijks de Team 6 stukjes leest: geen probleem. Dan hoeft u alleen Peter Z. te vragen over Zanger Rinus: “Nu het eens een keer niet aan de korfbalkunsten van meneer Medema kon liggen, die perfectioneert momenteel zijn achillespees, moest de nederlaag vandaag wel liggen aan meneer De L. Hij schitterde geweldig in afwezigheid. Niet alleen Mulder Sport mag bedankt worden voor de zwemlessen van Arjen, ook Zanger Rinus organiseert zo nu en dan speciale fandagen voor mensen die graag op de scootert zitten. Groot applaus dat ook aan deze groep mensen wordt gedacht. Vandaag kwam Romana dus op de eerste plaats bij Erwin, en Achilles 6 zat met de gebakken peren...of vinken eigenlijk...want dat beetje 'op de scootert' van Erwin konden wij vast beter gebruiken dan het perfectioneren van zijn clipgerelateerde danspasjes.” Hoezo zou het deze week niet aan Jordy liggen? Hij heeft toch maar één been in het gips. Niet aanstellen hoor.

Jolanda woont al enige tijd samen met Martin Vrolijk. Woordgrapjes zijn besmettelijk (Vin’k leuk): “Zonder Erwin vertrok Achilles 6 naar Vinkeveen waar Sem hem uitstekend verving. Uw favorieten begonnen als een stel blinde vinken maar de thuisploeg zat op het vinkentouw. In het laatste kwartier werden we afgetroefd op conditie dus Erwin had hier weinig verandering in kunnen brengen.

Sandra maakte zich op geheel eigen wijze zorgen om de afwezigheid van Erwin: “Tja een wedstrijd zonder Erwin. Dat betekent dus een iets minder lekkere wedstrijd dan normaal, een slecht einde en geen verslag. We hopen dan maar dat Erwin van Amsterdam heeft genoten, of in ieder geval wat er tussen de muren van het hotel is gebeurd.” Er zat een prima ontbijt inbegrepen bij het arrangement dus dat kwam helemaal goed.

Volgende week spelen we thuis tegen Atlantis in Transvaal. ‘t Is dus hopen dat de punten niet gestolen worden.

Groeten,

Erwin

Achilles A4 - ALO A1

We begonnen deze wedstrijd met Lars, Marloes, Matthijs en mij (Camille) in de aanval en Yannick, Lena, Britte en Ruben als verdediging. We begonnen de aanval gelijk lekker met Lars die al vrij snel de 1-0 maakte. De verdediging hield dit lang vol waarin aardig wat acties net misgingen bij beide teams. Marloes, Lars en ik hadden een paar mooie acties en Alo had er ook een die bijna raak ging. Toen was Lars weer bezig maar scoorde helaas niet. Mijn doorloop was helaas net overgenomen en daardoor bleef het 1-0 voor ons. Alo vond dat het ook tijd werd voor een doelpunt aan hun kant en scoorde daarom de 1-1. Er werd toen een meisje van Alo gewisseld. Ruben scoorde de 2-1 met een mooie strafworp en Yannick miste net. Alo maakte het hierna weer gelijk met een doorloop 2-2. Hierna werd er weer een aantal keer net gemist door mij, Lars en Alo, maar uiteindelijk scoorde Lars weer en maakte de 3-2. Helaas was het niet lang feest want Alo scoorde de 3-3 al vrij snel. Alo miste een strafworp en Yannick scoorde na een vrij bal 4-3. Alo miste net een doorloop en Ruben miste net een Afstandsschot. Helaas miste Britte, Lena en Yannick ook een paar mooie acties en dat was het einde van de eerste helft. De tweede helft begon met een schot van Ruben net misging maar gelukkig was daar Yannick die met een schot de 5-3 maakte. Alo schoot een paar schoten mis en Lars maakte een doorloop waardoor het 6-3 werd. Alo scoorde daarna de 6-4. Yannick miste en daarna schoot de 7-4 raak. Daarna werd er een aantal keer gemist bij beide teams tot dat Yannick met weer een schot scoorde 8-4. Alo kreeg twee strafworpen mee en scoorde daaruit een dus werd het 8-5. Daar was Lars weer die met een afstandsschot de 9-5 scoorde. Alo en Britte miste, maar was Lena en ze scoorde de 10-5 met een mooi schot. Ruben miste en Alo had een mooi schot waarmee ze de 10-6 scoorde. Hierna pakte Alo een comeback en scoorde de 10-7 en 10-8. Het werd in een keer weer spannend want wij miste een paar keer terwijl Alo rustig scoorde met een strafworp. Gelukkig scoorde Ruben weer met een afstandsschot en daardoor werd het 11-9. Alo gaf niet op en met nog een strafworp scoorde ze de 11-10. Lars miste net een afstandsschot en Alo wist het terug te brengen tot 11-11. De klok tikte verder met nog een paar minuten op de klok. Ondanks Alle spanning bracht Ruben het tot 12-11. Het was nu de kans om voor het eerst in de zaal te winnen we mochten geen fouten meer maken of we wonnen niet meer. Yannick miste net en Alo probeerde het nog gelijk te maken en… de scheidsrechter floot af en we hadden onze eerste overwinning in de zaal het was feest ook al staan we nog laatste. Ik wil onze invallers heel erg bedanken voor de prestaties die ze hebben verricht want zonder jullie was dit waarschijnlijk geen overwinning geworden. Dus bedankt Lars, Lena en Yannick. Volgende week even rust en daarna weer lekker knallen voor dit team en proberen te winnen.

Groetjes Camille Arnts

Wat was..

Dat HKV Achilles in de lift zit is bij veel mensen niet heel groot nieuws. Dat Achilles zich graag onderscheidt van anderen ook niet, want waar het bij sommige verenigingen alleen gaat over het eerste is dat bij ons juist anders. Alle teams zijn belangrijk, zo ook de actie van Facebook. Via dit social media werd iedereen geïnformeerd over de talentvolle B2, een leuk team vol talent dat keihard werkt voor hun ontwikkeling. En dat er talent is, bewezen deze toppers afgelopen zaterdag. Op het programma stond de kraker van 1 tegen 2 (KOAG). De supportersvereniging had speciaal voor deze wedstrijd allerlei zwart-wit vlaggen gemaakt om de spelers extra te motiveren. Echt een leuke actie door ‘vakkie A’ en mede daardoor extra stimulans om nog harder voor winst te gaan. De spelers vlogen de wedstrijd in en speelde hun tegenstanders met hoogte- en dieptepunten weg. Wel een 3-3- ruststand, maar geen enkel moment dachten de coaches dat ze gingen verliezen. Door goedsamenspel werd er ruim gewonnen met 11-5. We staan er nog vol trots van te kijken. Nu hard trainen en op naar het kampioenschap! Volgend weekend zijn we vrij en dan 13/2 knallen tegen Fortuna!

Een blije coach….

Fabian

Vorige week was de C1 vrij, maar zag wel concurrent TOP tot op 1 punt naderen. Weliswaar met 1 wedstrijd meer gespeeld, maar TOP wist vorige week met heel goed korfbal te winnen van Die Haghe, die bovenaan staan met 3 punten meer dan wij. (Ook 1 wedstrijd meer gespeeld)
Zaak voor de C1 om geen punten meer te verspelen, aangezien de laatste wedstrijd uit tegen TOP is.
Deze week kwam Eibernest op bezoek, een bekende tegenstander waar we dit seizoen nog niet van verloren hadden. Sterker nog, de overwinningen waren overtuigend geweest.
Dat werd het deze keer ook. 3-0 voorsprong en net als in de vorige wedstrijden haperde het scorend vermogen af en toe. Gelukkig deden we het verdedigend uitstekend en gaven we de tegenstander geen kans om het maar ook enigszins spannend te maken. Het vak van Sterre, Maaike, Mick en Noa speelde erg goed. Noa blonk uit in de rebound en de dames wisten goed Mick te bedienen die 7 treffers wist te maken. Maar iedereen wist te scoren in dat vak.
Het andere vak verliep wat moeizamer in de afronding, anders had de uiteindelijke uitslag van 16-6 veel hoger kunnen zijn.
Belangrijke overwinning, en ook korfballend was het weer beter dan de vorige wedstrijd, dus prima gedaan C1!
Volgende week wacht de kraker tegen de nr 1, de kanaries.
10.00 uur in de Gaslaan. Wat vroeg, maar dat schept hopelijk ruimte aan andere ploegen en het publiek om de C1 te komen aanmoedigen!
Tot volgende week!!

Afgelopen zaterdag speelde de D1 tegen Top D2. Nadat we het heen-en-weer hadden gekregen van de sporthal kwamen we gelukkig nog ruim op tijd aan om in te schieten en te bespreken. De vorige wedstrijd tegen Top hadden we ruim gewonnen, maar zij hadden het sindsdien erg goed gedaan. Andere spelers? Andere mentaliteit? Wij zouden in ieder geval scherp en fel moeten zijn. En laten we daar nou toevallig Pernix mee hebben verslagen vorige week. Dat ging goedkomen toch?
In de eerste helft lag het tempo hoog. Het speltempo en het tempo waarmee de doelpunten vielen. Ons eerste aanvalsvak was oppermachtig en scoorde vijf keer in het eerste kwart. Verdedigend gezien moesten we wennen aan het spelletje van Top met veel tempo en diagonalen. We gaven ze iets teveel ruimte en zij scoorden vier keer. Naar de rust toe kregen we het verdedigend beter op orde. In de aanval heerste uitblinker Sebas in de rebound, waardoor er veel geschoten kon worden. De ruststand was 5-7.
Al met al een goede eerste helft. We spraken af dat we de diagonalen van Top beter gingen verdedigen en aanvallend de mooie ballen zouden blijven zoeken. Na een poosje in de tweede helft was de zieke Citlali moegestreden en werd gewisseld voor Jill. Ook in de tweede helft gingen we iets doen wat we niet zo vaak doen. Domme fouten maken. Het aanvalsvak van Olivia bleef heel veel kansen creëren, maar verloor de rust in het schot. Daardoor lukte het afronden niet meer. De verdediging maakte drie simpele uitwerkfouten, waaruit Top ineens twee doelpunten maakte en dacht dat ze misschien nog wel konden winnen. Dat was natuurlijk niet waar, maar ze dachten het wel. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren hierdoor gestrest en chaotisch. Gelukkig stonden Sebas en Sanne op. Ze maakten twee mooie goals en de wedstrijd werd verdiend door ons gewonnen. Deze week gaan we bespreken hoe we de rust kunnen bewaren en de fouten kunnen vermijden. Dat scheelt namelijk een boel hartkloppingen bij het publiek en de coaches en dan kunnen we de wedstrijden uitspelen zoals het een goede ploeg betaamt. Jill en Lideke: bedankt voor het reserve zitten en meespelen! Komende dinsdag een gasttraining en volgende week Fiks, een lastige tegenstander met een lastig spelletje. 11.15 uur in Transvaal.

De E1 speelde zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen Avanti E1. De E1 heeft dit zaalseizoen nog geen wedstrijd verloren en stond voor deze wedstrijd 3 punten voor op nummer twee (Avanti!).Winnen was dus erg belangrijk, want een voorsprong van 5 punten staat wel erg goed. Voor de wedstrijd wisten wij echter ook dat Avanti een goede ploeg heeft. De ploeg heeft veel lengte en de wedstrijden tegen Avanti zijn altijd lastig en spannend. De hele week heeft de E1 hard getraind en zaterdag stonden ze er dan ook helemaal klaar voor. We hadden een flitsende start en al snel stonden we 4-0 voor door een aantal mooie doelpunten. Verdedigend maakten we het onze tegenstanders erg lastig. Mick en Levi speelden beide een hele goede wedstrijd tegen de aanvallende heren van Avanti. Dat had natuurlijk niet zo goed gekund, als onze vier meiden niet zo goed hadden voorverdedigd. Slechts een paar keer waren we te laat waardoor Avanti kon scoren, maar over het algemeen zorgden we er door het voorverdedigen voor dat Avanti moeite had met aanvallen. Ook waren we erg fel op de bal. Er werden een aantal snelle ballen onderschept waardoor Achilles weer kon aanvallen. Wij waren duidelijk net iets beter dan de tegenstander en na drie helften stonden we dan ook met 5 doelpunten voor. De laatste tien minuten werd het nog onnodig spannend. We lieten wat doelpunten door, máár gelukkig scoorden we nog wel mee. Hierdoor was de uiteindelijke eindstand: 11-8. Heel erg belangrijk dus en met nog drie wedstrijden te spelen staan we nu ongeslagen bovenaan. Volgende week staat ons nog een lastige wedstrijd te wachten, maar ook daar gaan we weer voor de volle winst. Goed gedaan, toppers!

Jullie trotse trainsters

De F3 speelde thuis tegen DKC. Zeker in de 1e helft had onze F3 het lastig, vooral omdat er bij DKC een groot meisje en jongetje mee deden waar we eigenlijk geen raad mee wisten. We bleven proberen om er over heen te gooien, ondanks herhaaldelijke aanwijzingen van de coaches om te gaan uitstappen. Mede hierdoor keek (bijna traditiegetrouw L ) de F3 tegen een achterstand aan (3-6.) bij rust. In de 2e helft weer een ouderwets ontketend F3. Nu wel veelvuldig uitstappend, goede onderscheppingen, verdedigend heel goed en met een weer geweldig aanvallend overzicht vocht de F3 zich terug in de wedstrijd. Bij 6-6 was het erop en erover (8-6) een leek DKC geknakt. De genadeklap bleef door het missen van de vele kansen uit, DKC wist toch nog een keer te scoren zodat het tot laatste minuut geweldig spannend bleef. Gelukkig floot de scheidsrechter voor het einde en pakte de F3 wederom de volle buit.

Pfff, was het weer spannend vandaag, vooral voor de coaches en ouders!!

Maar wat was het ook weer geweldig om deze F3 in actie te zien. Wat een strijdlust en passie, opgeven staat niet in het woordenboek van de F3 en wat maken ze flinke stappen vooruit!!

Een weer trotse Technische staf F3!

WAPC-verslagen

Achilles B1 - Rapid B1
Zaterdagmiddag speelde de B1 weer een geweldige pot! Achilles B1 speelde tegen Rapid B1, en de eindstand was positief zoals we al hadden kunnen verwachten. Rapid deed zijn best om enkele doelpunten te maken .Maar dat liep voor hen nadelig af. Achilles B1 speelde eindelijk (28-9). Toen we net begonnen had Rapid meteen een strafworp en scoorde de 0-1, snel na het doelpunt wist Achilles goed terug te komen. Scoreverloop: Joel: (7), Mark: 1), Selene: (1), Jisse: (2). Ander vak: Noah: (8), Pepijn: (3), Camille: (0), Anne: (3).Wanneer de rust voorbij was stonden we (19-3) voor en we hadden zo’n vermoeden dat we hier thuis een mooie stand kunnen neerzetten. Met nog 15 minuten spelen stonden de B2-ers al klaar om te wisselen met mensen uit ons team. Mark die alles ving bij de paal en goed meedraaide ging eruit voor Brandon en Joel ging eruit voor Rick. In het andere vak werden de dames: Anne en Camille gewisseld voor Marlou en Laura. Al snel bewees Marlou dat ze kon schieten en scoorde meteen de (26-6). Zo wilde Rick zich ook bewijzen en dat besloot hij te doen met een mooie onehander (27-6). Als laatste schot en mooie afsluiter schoot Selene nog een mooi afstandschot erin. Martin en Dylan vertelde na de wedstrijd dat ze heel trots waren op ons en dat wij komende week hard moeten gaan trainen voor de uitwedstrijd tegen ZKV.

Pepijn van Loon

ONDO C4 - Achilles C3
We begonnen in de aanval met Joshua, Tim, Esmee en Melissa en in de verdediging met Floris, Thom, Celeste en Hannah. In het begin van de wedstrijd gebeurden er nog niks na 9 minuten scoorden Melissa (0-1) en tot aan de 20 minuten ging de wedstrijd gelijk op, daarna scoorden Melissa de (0-2). Daarna ging het hard tot de rust Hannah (0-3), Celeste (0-4), Melissa (0-5).
In de rust ging Thom en Joshua eruit en werden gewisseld voor Maurits en Guido. De tweede helft was maar net begonnen toen Melissa (0-6) scoorden. Het verdere scoreverloop was Celeste (0-7 en 0-8), Maurits (0-9 en 0-10), ONDO scoorde (1-10), daarna Celeste (1-11) en de laatste voor Achilles Melissa (1-12) en de allerlaatste was voor ONDO en dat was tevens de eindstand (2-12). De volgende week in sporthal Transvaal om 12.20 uur de KAMPIOENSWEDSTRIJD !!!

Groetjes, Melissa

Achilles E1 - Avanti E1
Wij moesten een hele belangrijke wedstrijd spelen. Als wij zouden winnen staan we ruim bovenaan, en kunnen we bijna kampioen worden. We begonnen heel goed en kwamen 4-0 voor. Toen ging Avanti ook scoren, maar wij verdedigden goed en bleven scoren. Met rust was het 6-2. In de tweede helft gingen we goed verder en werd het 8-4. Toen we de laatste 10 minuten begonnen was het nog even spannend want Avanti kwam terug en het werd 8-6! Gelukkig bleven wij er ook nog een paar mooie ballen in gooien en zo werd de eindstand 11-8. Mick, Levi en Paivi hadden er allemaal 3 gescoord en Jill 2. Maar Nikki en Demi stonden goed te verdedigen en onderschepten lekker veel ballen ;-)

Groetjes van Demi

TOP F2 - Achilles F1

Vandaag stond er voor ons een topwedstrijd op het programma. We moesten uit spelen tegen TOP helemaal in Sassenheim. TOP staat eerste en wij staan tweede. Het zal wel leuk zijn als we vandaag zouden winnen. Jammer genoeg had TOP gewonnen. In de eerste helft waren we nog niet helemaal wakker.

TOP had hele goede spelers daar konden wij wel tegen op. We stonden al snel achter maar toen kwamen we er al snel gelijk. Door scores van Bram en Liv. Bij rust stonden we 8-5 achter. Rob had ons in de rust gezegd dat we bij onze tegenstander moesten blijven.

Na de rust waren we dit een beetje vergeten. Want al snel stond het 18-7. Dit verschil vonden we een beetje te groot en zijn we weer gaan knallen. Met al resultaat een eindstand van 19-14. Met de strafworpen hadden we wel gewonnen. Ik vond de wedstrijd heel goed gaan en als hij langer zou duren, dan zouden we zeker weten hebben gewonnen

Doelpuntenmakers: Liv 7, Bram 5, Bradley 2