Achilles 2, C3 én E1 kampioen!

Achilles 1 liep de gehele wedstrijd achter Valto aan, kon een paar keer aanhaken, maar trok helaas aan het kortste eind. Concurrent Merwede nadert tot één punt en de drie laatste wedstrijden zullen letterlijk drie finales zijn. Team Twee heeft de eerste plek al lang en breed binnen, er werd zaterdag met 10-22 van nummer 2 Fiks gewonnen. Van harte! Sinds afgelopen weekend is er nog een kampioenskandidaat bij: Achilles 3! Doordat koploper Rohda verloor en het derde netjes won, staan zij nu zelf bovenaan. Verder winst voor Achilles 4, 7, 8 en 10. Ook het zevende staat trouwens trots bovenaan, met zelfs twee wedstrijden minder gespeeld dan hun nummer 2. Achilles A1 won belangrijke punten bij de Meervogels, de nummer 3. Doordat Groen Geel A2 verloor, gaan deze ploegen nu samen aan kop. De B3 speelde gelijk tegen Phoenix, het werd daar 9-9. Achilles C1 ceed héle goede zaken door koploper Die Haghe te verslaan. Hierdoor staat de C1 nu zelf bovenaan en mogen zij alvast stiekem gaan dromen van een ticket naar het Nederlands Kampioenschap in Papendrecht. Dan de volgende kampioenen: Achilles C3! Hun tegenstanders wisten de korf deze week niet één keer te vinden en zo sleepte de C3 het kampioenschap binnen met een uitslag van 8-0! Gefeliciteerd! De D1 won afgelopen zaterdag ruim van Fiks, terwijl ook Achilles D2 hard op weg is naar een kampioenschap, zij wonnen van KVS. Tot slot nóg een kampioensploeg. Achilles E1 maakte het heel spannend en stond bij rust nog achter.. Maar de kids kwamen na rust knap terug en wisten toch hun wedstrijd tegen KVS te winnen. Ook dat was natuurlijk een klein feestje waard, van harte! Lees verder voor de wedstrijdverslagen en foto's van Achilles 1, C1, C2, C3 en D1 door Joost van Soest.

Foto's van de wedstrijd Valto 1 - Achilles 1, maar ook van Achilles C1, C2, C3 en D1 vind je in het fotoalbum: Competitie > Senioren (Achilles 1) en Jeugd (de andere ploegen).

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Valto - HKV Achilles (27-25)

Afgelopen zaterdag hadden we met de selectie meerdere belangrijke wedstrijden op het programma. Team 2 speelde haar kampioenswedstrijd tegen nummer 2 (Fiks 3). De wedstrijd begon om 15.30 uur in Oegstgeest en omdat wij met 1 pas om 19.40 uur speelden konden we hier bij zijn. Het tweede kwam na een kwartier spelen pas echt los en liet zien dat er ook daadwerkelijk maar 1 kampioenskandidaat was in deze (voor ons tweede) erg makkelijke poule. Gefeliciteerd team 2!

Team 1 vertrok richting Hoek van Holland waar de wedstrijd tegen Valto ging plaatsvinden ivm Carnaval in de Lier. Voorafgaand misschien wel de lastigste wedstrijd in tweede helft zaal. En wellicht de enigste punten die je màg laten liggen. Helaas werd dat al eerder gedaan, in ons eigen Ock tegen DES nota bene.

Goed, een wedstrijd ga je in om te winnen, dit lieten we de eerste 10 minuten alleen niet zien. We kwamen 5-9 achter, puur en alleen door stomme keuzes en persoonlijke fouten. Hierna brak een betere periode aan van onze kant, het werd 8-9. Maar toch weer de rust in met 3 verschil, 11-14.

Een behoorlijk aantal Achillianen zagen ons stuntelen, zowel aanvallend als verdedigend stomme fouten maken. Al blijven we dichtbij en scoren we behoorlijk wat mee. "Onze normale" ballen gingen lastig. Het verschil wordt uiteindelijk vanaf een 15-17 tussenstand zelfs nooit meer dan 2. We komen hierna zelfs steeds weer gelijk, helaas lukte het in deze fase niet om over Valto heen te gaan.
Nog even werd het 24-24, even kreeg iedereen hoop. Maar toen weer een goal van die verschrikkelijke (goede) Rob de Ruiter. Eindstand was 27-25. Tegen elke andere club win je met 25 goals, dat positieve mogen we best meenemen.

Na de wedstrijd even een uur balen en ging bij iedereen de knop om, we mogen het feest van team twee niet verpesten. Het werd nog laat in de Vlonder.

Dinsdag en donderdag gaan we knallen, zaterdag spelen we een finale! Merwede is ons inmiddels tot 1 punt genaderd. Nog 3 wedstrijden. Achtereenvolgend spelen wij tegen Futura (sporthal Zuidhaghe), Excelsior (Sporthal Ock) en tegen Merwede (Sliedrecht), 3 finales. Verzoek aan iedereen om Zaterdag aanstaande naar Zuidhaghe te komen. Vorige week trainden we er al. We gaan knallen, beloofd!

Tot daar!

Zaterdag 13.02.2016
15.35 uur Futura - HKV Achilles

Raquel

Fiks 3 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag stond al wat vroeg in het seizoen de kampioenswedstrijd van Achilles 2 op het programma. Voor de wedstrijd begonnen we met een lekkere lunch in de kantine. Terwijl de spelers van twee rustig waren, omdat we het nou eenmaal niet zo lastig hebben in deze competitie, was Frank Baars iets meer gespannen voor de wedstrijd (dat blijkt hij dus bij écht alle kampioenswedstrijden te hebben). Na een goede lunch gingen we richting Oegstgeest. Al vrij vroeg arriveerde wij in de hal en aangezien er geen wedstrijd voor ons was, hadden we ruim de tijd om goed in te schieten. Met redelijk veel meegereisd publiek (supporters enorm bedankt hiervoor) begonnen we om half 4 dan eindelijk aan onze wedstrijd.

We hadden in het begin redelijk wat moeite om los te komen. Fiks begon vanaf minuut 1 met achterverdedigen, hierdoor moesten wij heel even zoeken naar de juiste manier dit op te lossen, maar na 5 minuten hadden wij dit aardig onder controle. Een grote smet op deze wedstrijd was het feit dat Niels al binnen 10 minuten het veld moest verlaten, omdat hij door zijn knie ging en hier veel last aan onderhield en niet meer kon lopen. Naar wat ik het laatst heb vernomen schijnt de blessure mee te vallen en laten we hopen dat Niels aankomende week gewoon weer op de trainingen en in de wedstrijd kan verschijnen. Gelukkig zoals al zo vaak gemeld beschikken wij over een erg brede en goede selectie. Tjitse, die ook wel een aardig balletje kan gooien, verving Niels. In de wedstrijd liepen wij inmiddels na een aantal goede aanvallen en mooie afstandschoten uit tot een 4-9 ruststand. We lieten geen zinderend spel zien, maar dat werd ons ook lastig gemaakt door het achterverdedigende Fiks.

In de tweede helft waren we iets feller en vooral iets beter in de afronding. Tjitse besloot 2 keer achter elkaar te schieten van afstand zonder rebound, terwijl hij al licht geïrriteerd werd aangekeken door de ondergetekende (en vast door nog een aantal spelers) had Tjitse recht van spreken, want als je raak schiet dan heb je altijd gelijk. Uiteindelijk liepen we door schoten vanaf (bijna) elke speler in ons team uit naar een eindstand van 10-22. Heerlijk om te zien dat iedereen in het team scorend vermogen heeft.

Na het laatste fluitsignaal kon het kampioenschap heel kort gevierd kon worden (aangezien we nog naar het eerste moesten) met een drankje van de sponsor. Grafisch Maatwerk heel erg bedankt voor het sponsoren van het 2e, we hopen dat de shirts met dit logo uiteraard snel klaar is om in de spelen. Ook wil ik de reserves bedanken van het 3e en de A1. We hebben vaak een beroep op jullie moeten doen en we hopen dit te kunnen blijven doen. De staff van de selectie bedankt en natuurlijk de supporters die ons afgelopen zaterdag en de rest van het seizoen hebben gesteund.

Uiteraard hebben we het kampioenschap zaterdagavond goed gevierd met een mooi feestje in de kantine en wij hopen dit aan het eind van het veldseizoen nogmaals te kunnen doen.

Groet,
Twan

Wat was..

De topper voor de C1 in de hoofdklasse C jeugd tussen Die Haghe en Achilles stond vandaag op het programma. Vroeg tijdstip maar dan hoef je niet al te lang te wachten op de Haagse derby.
Want we hadden enorm zin in de revanche, want de thuiswedstrijd was niet onze beste en hadden we daarnaast vooral een rotgevoel dat ons iets was ontnomen. Maar je hebt niet altijd alles in de hand en moesten we vooral ons richten op het vasthouden van plek 2 en concurrent TOP op 3 punten achter ons houden. Winst was dus van een enorm belang vandaag.
De C1 speelde aanvallend grotendeels een prima pot. Verdedigend was het minder en vooral de laatste meter verdedigend was niet bij iedereen vlekkeloos. Dan druk ik mij voorzichtig uit, want de 3 gemiste stippen van die Haghe hielp ons dat dat we na de 3-7 ruststand en 4-9 de voorsprong in de wedstrijd vasthielden. Want die Haghe vocht zich nog terug tot 7-10.
Verdedigend was het niet goed, maar gelukkig hielden we beter onze rust en floot de scheidsrechter bij deze stand af.
Desondanks een zeer verdiende overwinning want overall waren wij de betere ploeg vandaag en een belangrijke stap naar het NK. Complimenten C1 !!!
De datum 19 maart is weer iets beter zichtbaar, al hebben we nog 2 winstpartijen van de 3 resterende potjes nodig om 19 maart definitief in de agenda te zetten.

De stand is nu als volgt:

Vorige week speelden we met Achilles D1 een spannend potje tegen TOP. Deze week een wedstrijd tegen de nummer laatst. De vorige keer ging het nog redelijk gelijk op tegen Fiks, maar sindsdien had deze tegenstander alles met grote cijfers verloren. Merel was helaas ziek geworden en kon er niet bij zijn. Beterschap! Ze werd uitstekend vervangen door Jill (1e helft) en Lideke (2e helft). We speelden in Transvaal, waar de sfeer net anders is dan in Ockenburg. Dat was de hele wedstrijd te merken. Of het lag aan de matte sporthal of de matte tegenstander weet ik niet, maar het vuur wilde er niet in komen. Vanaf het begin ging alles zeer makkelijk en daardoor speelden we zelf ook makkelijk. Maar ondanks een heel aantal foutjes stond het na tien minuten al 5-0. Daarna nam het 2e aanvalsvak het makkelijk over. Sanne liep twee keer simpel haar dame voorbij en scoorde twee doorloopjes. 8-0 ruststand. De tweede helft was niet veel anders. Met geen enkele moeite werd Fiks aan de kant gezet en bij het eindsignaal stond er een prima 16-3 eindstand op het scorebord. Ik moet eerlijk zeggen: dit zijn niet mijn favoriete potjes. Ik hou juist van een beetje spanning. Desondanks zijn er mooie goals gemaakt en heb ik een paar dingen van de training gezien. Een mooie wegtrekbal van Thijs bijvoorbeeld. Of een heel rustig (en dus raak) schietende Olivia. Ook het voorverdedigen ging de tweede helft goed. De spanning zullen we aanstaande zaterdag wel krijgen. Dan spelen we tegen Meervogels. Gelukkig weer in Ockenburg. Zij zullen er vol in gaan en wij natuurlijk ook. Dat belooft wat!

Zaterdag mocht de D2 opnieuw haar kunsten laten zien. Niet in het vertrouwde Ockie, maar in Transvaal. We speelden tegen KVS enigszins gehavend: ergens een verstuikte vinger, ergens een missend rokje, ergens een zeurende lies en ergens behoorlijk wat misselijkheid. Zou het dan zo’n wedstrijd worden..? TUURLIJK NIET! De eerste scores werden snel geregistreerd, de eerste verdediging zat er dicht bovenop en het sfeertje was weer voelbaar. Met een eindstand van 11-3 zijn we nooit in de problemen gekomen, hier enkele wist-je-datjes over de wedstrijd:

...de tegenstander van Quin vast nog steeds naar de bal zoekt, na een blok waar je ‘u’ tegen zegt?
...Jordan zo fel op de bal was, dat hij niet alleen over de bal, maar ook over de tegenstander en zijlijn rolde?
...Jip haar verjaardag mooi afsloot met feestelijke doelpunten (Jippie!)?
...iedereen weer enorm geknald heeft, mooie afstandschoten heeft laten zien en het plezier er altijd vanaf afstraalt?
…we volgende week nog steeds geen kampioenswedstrijd hebben?
...maar de week daarna met een beetje geluk wel!

JA HOOR, KAMPIOENENNN! Afgelopen zaterdag was het dan zover. De E1, met 6 super spelers speelden hun kampioenswedstrijd tegen KVS E1. Al het hele zaalseizoen is onze E1 ongeslagen. Van alle tegenstanders werd tot nu toe gewonnen, zo ook van KVS. De E1 heeft goede en hele spannende wedstrijden laten zien en de laatste tijd werd het spel van ons ook echt weer beter. Zoals gewoonlijk waren wij weer eens eerder aanwezig in de zaal dan onze tegenstanders. Anders was dit keer het praatje in de kleedkamer. Het was een beetje onrustig, iedereen was aardig druk en de zenuwen waren al wel een beetje te zien. In de kleedkamer kwamen we voor het gewoonlijke korfbalpraatje een aantal dingen te weten, namelijk:

- Dat Mick met zijn teams nog geen kampioen was geworden en dat hij bijna altijd als tweede in de poule is geëindigd.. (net als vorig jaar met ditzelfde team). Daar moest dus verandering in komen.
- Dat Jill nog nooit met Achilles kampioen is geworden, op Ready was zij eerder al wel kampioen geworden.
- Dat Levi van alle standen uit de poule op de hoogte was en dat hij al eerder kampioen is geweest samen met Nikki, Demi en Paivi.
- Dat Demi een gevreesde tegenstander is voor iedere dame EN heer, door haar lengte en strakke verdedigen.
- Dat Nikki van de zenuwen heel de tijd moest giechelen, maar dat ze er helemaal klaar voor was.
- Dat Paivi ons zoals iedere week weer goed wist aan te vullen bij het wedstrijdpraatje en dat ook zij er helemaal klaar voor was.
- Dat Anne-Roos deze dag twee keer kampioen kon worden. Samen met de E1 en met het tweede.
- Dat Anne al eens eerder kampioen is geworden als trainer van de F1, Demi en Paivi zaten toen ook al in haar team. Dus zij waren al eens samen kampioen geworden.
- Dat Julia bezig is aan haar vijfde jaar als trainer én nog nooit eerder kampioen is geworden samen met haar teampje….
- Dat Anne-Roos net als Julia ook nog nooit als trainer kampioen is geworden.
- Dat het voor de spelers best lastig was om de zenuwen een cijfer te geven van schaal 1 tot 10. De cijfers werden gekozen tussen de 2 en de 8.
- Dat dat voor de trainsters veel makkelijker was, namelijk drie dikke tienen.
- Dat KVS een ploeg is met goede spelers die het ons erg lastig konden gaan maken. Maar dat we de vorige wedstrijd heel goed hebben voorverdedigd en dat dat deze wedstrijd weer heel belangrijk was.

Na nog een aantal tactieken mochten we dan eindelijk aan de wedstrijd gaan beginnen. Er was aardig wat Achilles publiek en ook wat F-ouders bleven nog even hangen om naar onze toppers te kijken. De eerste helft verliep eigenlijk heel erg moeizaam. We begonnen niet erg goed en zaten er nog niet lekker in. Maar meer dan één zin gaan wij hier ook niet over schrijven. Want de E1 na de rust was fantastisch om te zien. Na een 6-3 achterstand bij rust speelden wij opeens de zenuwen van ons af en gingen we heel hard voor elkaar werken. Nikki nam ons daarbij op sleeptouw, want zij scoorde binnen 3 minuten twee mooie schoten. Levi gooide daar nog een schepje bovenop en scoorde ook binnen korte tijd twee doelpunten. En daar stond de E1 opeens, we waren weer helemaal terug in de wedstrijd. Er werd heel goed voorverdedigd door alle vier onze meiden. KVS speelde voornamelijk op een snel en goed heertje, maar onze mannen Mick en Levi hebben hem ontzettend goed verdedigd waardoor KVS het aanvallend erg moeilijk had. Demi en Levi beloonden het goede verdedigen nog met een hard blok op hun tegenstanders. Jill, fel als altijd, onderschepte een belangrijke bal waardoor Paivi op een belangrijk moment ons naar twee punten voorsprong kon schieten. In het minuutje rust nog even snel wat aanwijzingen gegeven en daarna mochten we aan de laatste tien minuten gaan beginnen. En wat zeker nog even genoemd mag worden is het afstandsschot van Mick vanaf de zijlijn die er zonder moeite in ging. De laatste minuten werd er nog wat heen en weer gescoord en daarna waren wij eindelijk kampioen! Naar onze mening is Achilles E1 de terechte kampioen van de poule en hebben onze spelers het méér dan verdiend. Deze week werd er weer door alle zes de spelers gescoord, en dat laat zien dat wij een echt team zijn! Na de wedstrijd werd de E1 nog toegesproken door Frank uit de TC en kregen ze nog wat lekkers. Nu we kampioen zijn, kunnen we de medailles gaan bestellen en ervoor zorgen dat we ongeslagen blijven! Jill, Nikki, Paivi, Demi, Levi en Mick, gefeliciteerd kanjers! Jullie zijn verdiend kampioen!

Jullie trotse trainers

De F3 verloor uit bij KVS (10-7), maar speelde in het oog van de coaches zeker een prima wedstrijd. Waar we woensdag veel op hebben getraind werd veelvuldig geprobeerd en uitgevoerd. Echt goed om te zien dat de F3 dit zo oppakt. De omschakeling van hotsknotsbegonia korfbal (lange bal erover heen en rennen maar) naar echt korfbal vraagt enige tijd. En uiteraard loop dan zoals vandaag eens tegen een zeperd aan en strafte KVS vandaag onze foutjes genadeloos af. Maar als je ziet dat onze F3 blijft volharden in het samenspel, uitstappen en proberen om aan 2 kanten aanspeelbaar te zijn en zich niet laat verleiden om terug te vallen op het “hotsknotsbegonia korfbal” geeft dit de coaches een heel trots gevoel. Later hebben jullie alleen maar profijt van! Onze kanjers zijn in ieder geval, in een klasse hoger dan op het veld, al minimaal zeker van de 3e plek en dat is natuurlijk een prestatie van formaat.

Technische staf F3.

WAPC-verslagen

Achilles B1 - ZKV B1
Vandaag moesten we tegen ZKV. We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden, dit bleek ook zo te zijn. In de eerste helft ging het heel gelijk op. bij rust was het 10-9 voor zkv. We dachten dat dit een redelijk spannende wedstrijd kon worden, maar toen begon 2de helft. ZKV zette veel druk op onze aanval en zelf scoorden ze redelijk makkelijk. Je zag ook dat ze langzaam wegliepen van ons, met steeds 3 of meer goals achter elkaar voordat wij weer scoorden. Uiteindelijk werd het 25-15, deze uitslag geeft misschien wel een beetje een vertekend beeld van de wedstrijd.

Volgende week thuis tegen KVS om 13:10 uur, hopelijk weer een leuke wedstrijd!

Noah de Jong

Die Haghe C1 – Achilles C1
Al weken keken we uit naar deze derby tegen Die Haghe. De thuiswedstrijd hadden we verloren en nu waren we klaar voor de revanche. De wedstrijd was heel vroeg, al om 10 uur, maar toch was het behoorlijk druk in de Gaslaan. We hadden veel supporters. Deze wedstrijd was de kans om een belangrijke stap richting het NK te zetten. Bij verlies zou het allemaal op de laatste drie wedstrijden aankomen, waarbij de allerlaatste wedstrijd tegen de concurrent TOP in Sassenheim is. Bij winst hebben we nog 4 punten uit 3 wedstrijden nodig. Maar naast het feit dat de punten natuurlijk belangrijk zijn, hadden we ook wat goed te maken tegen Die Haghe.

Zoals gezegd, de thuiswedstrijd was niet best terwijl we op het veld de wedstrijd uit tegen hun gewonnen hadden. Afgelopen zaterdag gingen we met volle overtuiging het veld in en stonden alle neuzen dezelfde richting op. Vanaf het fluitsignaal hebben we niet het kaas van ons brood laten eten. Een snelle voorsprong door een stip en een afstandschot zorgde voor een sterke start. De tweede aanval pakte lekker door en bij een 1-3 werd er weer gewisseld. Het lukte ons om een gat te slaan van 4 verschil en daardoor gingen we met een mooie stand van 3-7 de rust in. Nu was het zaak om dit verschil niet kleiner te laten worden. Gelukkig lukte het Die Haghe niet om dichterbij te komen en bleef het verschil heel lang op 5 punten staan. Tot ongeveer tien minuten voor tijd was de stand opgelopen tot 4-9. Die Haghe had drie stippen laten liggen en het lukte hun niet om te scoren. Helaas lieten wij het de laatste tien minuten toch nog toe dat ze terug konden komen tot uiteindelijk 7-10.

Komende zaterdag spelen we thuis tegen ONDO, hopelijk zijn er weer zoveel supporters als afgelopen zaterdag!

Achilles C3 - Avanti C4
Eindelijk was het zover, de kampioenswedstrijd! We begonnen in de aanval met Thom, Joshua, Celeste en Hannah. In de verdediging stonden Guido, Maurits, Melissa en Esmee. De wedstrijd begon goed. Gelijk in de eerste minuut scoorde Thom, met een goed aangegeven bal van Celeste. Vervolgens scoorde Hannah, 2-0. Gevolgd door een mooie bal van Guido die de 3-0 maakte. Ondertussen ging Joshua eruit, en kwam Tim erin. Vlak voor de rust besloot Maurits om ook nog even te scoren, 4-0.
In de tweede helft ging Guido eruit en kwam Floris erin. Al gauw werd het 5-0, door een mooie doorloopbal van Celeste. Vlaak erna scoorde Hannah nog een keer waardoor het 6-0 kwam te staan. Het werd even spannend doordat Avanti een strafworp kreeg, die ze gelukkig misten. Floris die er deze helft in was gekomen vond het tijd om ook nog even te scoren. De 7-0 was dus een mooi goal van Floris. Maurits vond één keer scoren nog niet genoeg want vlak voor het eind van de wedstrijd scoord ook hij nog een keer. Toen de scheids floot aan het eind van de wedstrijd was de stand 8-0. Dit was echt een super wedstrijd, iedereen heeft super gespeeld, een de trainers hebben ons super getraind!