Dagje Schijndel: WK U17!

Joren Barry Sanne.jpg hoofdartikel

Na een indrukwekkende ervaring van het NK B hoofdklasse te Enschede kon een nieuwe ervaring in Schijndel - een weekje later - niet ontbreken. Zeker niet als twee van onze kanjers van de B1 zijn geselecteerd deel te nemen aan Oranje onder 17!

hoofdartikel.JPG

 

Vroeg uit bed want we wilden graag tijdig in Schijndel zijn om de halve finale van Oranje tegen Duitsland te zien. Tijdig aankomen, is soms een uitdaging voor ons ... maar de weersomstandigheden waren prima en ook op de weg was het rustig. Ruim op tijd kwamen wij aan en vernamen van Edith en Arjen dat Sanne de halve finale zou spelen.

De wedstrijd verliep niet al te moeizaam voor Oranje, maar het bleek ook dat Duitsland niet het sterkste team had opgesteld. Dit gaf Oranje wel de gelegenheid om mooi korfbal te laten zien. Goede combinaties, mooie aanvallen en goed gebruik gemaakt vd ruimte in het veld. Sanne speelde een goede wedstrijd en het was leuk om haar in een oranje shirt te zien spelen. De uitslag van de wedstrijd moet je ons helaas niet vragen, maar het was veel tegen weinig (30-6?).

Het lange wachten tot de finale begon. De finale begon om 15.45u. Tussendoor hebben we aantal wedstrijden bekeken. Een vermelding waardig is het spel van Chinese Taipei. Technisch zeer vaardig en een fantastische beleving van de sport. Wij hadden hen wel een hogere klassering gegund.

De strijd om de derde en vierde plek ging tussen Engeland en Duitsland. Het moet vermeld dat Engeland het meest enthousiaste en gedreven supportergroep had. Helaas heeft dat de wedstrijd niet voor hen doen winnen. Duitsland had duidelijk een betere ploeg opgesteld dan tegen Oranje. Het was uiteindelijk een redelijk makkelijke en verdiende overwinning voor Duitsland.

Gelukkig... het was zo ver. Vanuit de organisatie werd de finale met veel tam tam ingeluid. De finale speelde Oranje - hoe kan het anders - tegen België. Het was een echte finale met spanning, felle duels - zeker onder de korf - en er werd door beide teams volop gestreden voor de winst. Oh .... en natuurlijk ... niet te vergeten... Joren speelde de finale. Hij speelde een goede pot met pittige duels onder en rondom de korf. Tot ongeveer tien minuten voor het einde van de wedstrijd ging het gelijk op. Oranje kwam iedere keer voor maar dan trok België met hard werken het gat weer dicht. Aan het einde was het verschil toch zichtbaar .... gelukkig ( hadden we dat 1,5u toch niet voor niets naar Schijndel gereden). Oranje heeft uiteindelijk met twee punten verschil gewonnen ... close maar wel verdiend gewonnen!

We zijn trots op Sanne en Joren... wat stoer om hen in zo'n oranje shirt ons land te zien vertegenwoordigen. Leuke ervaring om mee te maken... !! 

 Groeten van 4 fans, Steven, Sabrina, Joël & Julian

Test

Datum 30-03-2015 23:47
Tags