Achilles 1 start voortvarend aan tweede helft veldcompetitie

De kop is er af, we zijn weer terug op het veld. Achilles 1 liet zien vol voor het kampioenschap te gaan, Korbis had weinig te vertellen en werd met 28-15 verslagen. Achilles 2 speelde tegen een directe concurrent voor de veldtitel, Pernix. De veldpoule is overduidelijk zwaarder dan in de zaal, het werd geen makkelijke pot en Pernix ging er met de punten vandoor. Tegelijkertijd speelde Team Zes bij Futura, waar zij met 8-15 wonnen. Verder waren er ook overwinningen voor Achilles 7 en op zondag voor Achilles 8 en 10. Achilles A1 trad aan tegen RWA en had daar nauwelijks moeite mee, het werd 21-11. De A3 speelde gelijk tegen DKC, terwijl de A4 won bij VEO. Achilles B1 mocht op bezoek bij de kanaries van Die Haghe en wonnen daar met 11-15. De B2 won ruim van TOP/Quoratio, de C1 incasseerde slechts één tegendoelpunt tegen de Eibers (15-1). Tot slot wonnen ook de C3, E1, F1, F2 én F3 knap hun wedstrijden. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van de wedstrijd Achilles A1 - RWA A1 door Joost van Soest.

Tijdens de wedstrijd Achilles A1 - RWA A1 zijn er foto's geschoten door Joost van Soest, staan in het fotoalbum via Competitie > Jeugd.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

HKV Achilles - Korbis (28-15)

Het was niet de 20 graden en volop zon die iedereen gehoopt had, maar na de oefenwedstrijd van afgelopen maandag had niemand te klagen over het weer. De supporters misschien, want het was toch nog wel een beetje koud langs de zijlijn. Het is wel weer even wennen dat veld. Wie er goed had opgelet zaterdag kon zien dat het eerste en het tweede in nieuwe shirts speelde. Ook hadden we twee nieuwe namen aan de start. Met een gewijzigde opstelling met Twan en Alana in de basis begonnen we aan de tweede helft veldcompetitie. Na het oplopen met onze allerjongste talenten van de kangoeroes en nog even leuk op de foto konden we beginnen. We begonnen goed aan de wedstrijd en waren zuiver in de afronding. Na snelle 3-1 voorsprong hebben we vervolgens door mooie aanvallen de score uitgebreid tot een 14-7 ruststand. We hebben overduidelijk stappen gemaakt als team en door de zuivere afronding van onze kant werd kwam de overwinning heel de wedstrijd niet in gevaar. De eindstand werd uiteindelijk 28-15. Grote complimenten voor de invallers Twan de Raad en Alana Verboom die het zeer verdienstelijk deden. Ook de invallers Jeroen, Anne-Roos en Kelly kregen nog speelminuten. Leuk om te zien dat de invallers gemakkelijk mee kunnen draaien!

Groeten,

Kjeld

Achilles 2 - Pernix 3

Afgelopen zaterdag stond Pernix op het programma. Een wedstrijd waar na het kampioenschap van de zaal reikhalzend naar uit werd gekeken, maar resulteerde in een verliespartij die niemand had verwacht. Het spelbeeld aan het begin van de wedstrijd was duidelijk: goede aanvallen met slechte afronding. Korte kansen die er simpelweg gewoon in moesten werden gemist en tot tweemaal toe ruime voorsprongen te makkelijk weggegeven. Dit alles droeg bij aan een ruststand van 10-9 wat natuurlijk een veel groter verschil had moeten zijn. De tweede helft hadden we met ze allen de te kleine voorsprong moeten uitbouwen, dit werd niet gedaan en leidde zelfs tot een achterstand. Deze achterstand had omgekeerd kunnen worden, als een 100% gelijkmaker niet werd afgekeurd door de scheids. Dit was helaas wel het geval en maakt het achteraf nog zuurder voor ons. Hierbij moet wel gezegd worden dat, naast wat andere discutabele momenten van de scheids, we de wedstrijd niet over de streep hebben getrokken wat natuurlijk extra jammer is. Al met al kunnen we tevreden zijn met het getoonde spel maar zeker niet met het resultaat. Met ze allen de schouders eronder, hard trainen en knallen want er kan nog alles gebeuren in de volgende 6 wedstrijden.

Als laatste wil ik Grafisch Maatwerk bedanken voor het sponseren van Achilles 2 en het beschikbaar stellen van de tassen/shirts!.

Fabian

Futura 3 - Achilles 6 8-15

Na een vrij anoniem zaalseizoen gedraaid te hebben, was het weer tijd om weer en wind tegemoet te treden op het veld. Gelukkig viel dat wel mee met de wind en het weer. Het zonnetje deed volop z’n best en de grootste meevaller was dat het veld 40 bij 20 mat. Dat scheelde meters maken voor oud-gedienden als Arjen en … uhm ja, voor Arjen dus. Shirley moest nog kip maken om haar dertigste verjaardag te vieren, en zat dus op hete kolen toen duidelijk werd dat scheidsrechter Knuist zelf nog een partijtje had en wat later aan zou schuiven. Shirley had het er maar druk mee, want voor de wedstrijd belde haar nichtje dat “beter het weer goed was in Den Haag want bij jullie is het altijd…” Tsja wat eigenlijk. Shirley, wat bedoelde ze nou? Anyway, het was 2 april, dus ruim baan voor Taco (grapje 3 april, Taco moet met een K natuurlijk (raarrr, Tacok) om op de app-groep van Team 6 een reprise te geven van de 1 april grapjes van de dag ervoor met als hoogtepunt: komt-ie, ff klikken op de volgende regel

► ○━━━━━━━━━━ 00:10

Als je het fragment hebt geluisterd kom je niet meer bij. Dus druk maar niet. Je bent gewaarschuwd. De wedstrijd: Team 6 verdedigt de tweede plek. Ook die geeft recht op promotie. Daar de nummer één Velocitas waarschijnlijk geen punten zal laten liggen en vier punten voor staat op uw favorieten, lijkt een kampioenschap er niet in te zitten. Anderzijds: je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Futura 3 bungelt een beetje onderaan. In de heenwedstrijd was een goede eerste helft de basis voor de overwinning. De tweede helft verliep moeizaam, maar het gat was al geslagen. In het duel van afgelopen zaterdag kwam Team 6 nooit echt in de problemen ondanks dat het spel soms niet om aan te gluren was. Aldus Jordi die vanaf de bank tussen het gapen door af en toe wat van de wedstrijd mee kreeg. Mooi overigens dat zijn manier van wedstrijdbeleving vanaf de bank niet anders is dan wanneer hij in het veld zou staan. De stand vlak voor rust liet toe dat TacoK gekke balletjes ging gooien vanuit het verdedigingsvak die ervoor zorgden dat Futura weer aan kon sluiten. Dat was gelukkig van korte duur, want na de thee, waarbij de suiker werd nageleverd zonder theelepeltjes of roerstaafjes (wij zien hier een verbeterpuntje in de service Futura-lezers) lukte het om de voorsprong wat comfortabeler te maken en uiteindelijk een ruime overwinning te boeken.

Er waren 2 punten gestolen bij de laatste wedstrijd voor de onderbreking door het zaalseizoen, maar Pernix heeft ze netjes teruggegeven en dus staat Team 6 twee puntjes los van Madjoe 4 die verloren van de koploper. Wat ook leuk is: wedstrijdverslagen van tegenstanders. Zo meldde VZOD 2 over de wedstrijd met Team 6: “...in de eerste returnwedstrijd mochten de Kudelstaarters weer aantreden tegen Achilles 6. In eerste instantie werd gedacht dat ze niet aangekomen waren maar ze bleken 10 minuten voor aanvang nog lekker een bakkie koffie te zitten drinken in de kantine. En tegen die onbevangenheid was VZOD/FIQAS 2 niet opgewassen.” Daar kunnen we natuurlijk niet anders dan hartelijk om lachen. Er werd overigens ook op het scherpst van de snede gedart want daar was de Kudelstaartse kantine uitstekend toe geaccommodeerd!

Volgende week spelen we weer lekker thuis tegen onze vrienden van GKV.

Groeten,

Erwin

Wat was..

Na twee oefenwedstrijden mocht de B2 dit weekend beginnen aan de voorjaarscompetitie. Toevallig was de tegenstander dezelfde als de laatste wedstrijd voor de zaal, namelijk TOP B2. Iedereen die die kampioenswedstrijd heeft gezien herinnert zich nog wel de spannende strijd, waarin de B2 een 3-9 achterstand omboog in een 10-9 voorsprong, om vervolgens de overwinning en daarmee het kampioenschap alsnog te zien ontglippen.

TOP B2 heeft in de zaal in de eerste klasse geacteerd, waar de B2 het kampioenschap in de tweede klasse pakken. De verwachtingen waren bij de spelers en de coaches dan ook dat het een lastige, en hopelijk spannende, wedstrijd zou worden. Niets bleek minder waar. TOP was geen schim van de ploeg die ons eerste helft veld slechts één puntje liet pakken. De B2 hoefde dan ook niet tot het uiterste te gaan om de overwinning veilig te stellen. De eerste helft leverde een flink aantal plaatsfouten op, vooral met het uitwerken van de bal, maar TOP deed er weinig mee. Nadat Gylian met een prachtige achterwaartse one-hander het openingsdoelpunt had gemaakt, werd de marge verdubbeld, waarna TOP de stand weer gelijktrok. Na de 4-2 leek het verzet echter gebroken en konden we uitlopen naar 8-2. De eerste verdediging stond als een huis, vooral de overnamesituaties onder de paal van Danique en Marlou verliepen zeer soepel, waardoor TOP moeilijk tot aanvallen kwam. Het gaf onze aanval uitgebreid de gelegenheid om tot doelpunten te komen. Twee slordigheidjes bracht TOP weer wat dichterbij. We gingen rusten bij 8-4.

De tweede helft verliep een stuk beter dan de eerste. Veel minder plaatsfouten en enkele zeer mooie aanvallen. Laura en Gylian waren flink op schot en in het andere vak bleek het uitspelen van de dames doelpunten voor de heren op te leveren. Ook Zoë speelde een zeer sterke wedstrijd, strooiend met goede passes en ijzersterk in de ondersteuning. We liepen dan ook steeds verder weg bij TOP dat zich overigens van zijn sportiefste kant liet zien. Op het moment dat Rick een strafworp kreeg nadat hij een doorloop er al in had gelegd, pleitte een TOP-heer ervoor dat het doelpunt al toegekend moest worden vanwege de doorloop.

Al met al mocht TOP ook in de tweede helft vier keer scoren, waar wij dat negen keer deden. Het eindsignaal kwam dus bij 17-8 in ons voordeel.

Volgende week wacht De Vinken, een nog onbekende tegenstander, dus een nieuwe uitdaging.

Na een mooie afsluiting van het zaalseizoen van Achilles C1 met het NK nog in het achterhoofd mochten we eindelijk weer het veld op. Een heerlijk gevoel, want na week in week uit in een zaal rondhangen is het erg plezierig om het lentegevoel met volle teugen op te snuiven op het eigen veld.
De voorbereiding op het 2e gedeelte van het veldseizoen was matig te noemen. Geen oefenwedstrijd, wel geoefend tegen de B2, maar is toch net even iets anders. Nu raak je een bepaalde vorm niet kwijt in 1 week, maar we mogen ons geen fouten permitteren, want de concurrenten hijgen in onze nek.
Tegen Eibernest hebben we dat dit seizoen weliswaar nog niet gedaan, maar het is en blijft een derby. Voorgaande 3 wedstrijden wonnen we redelijk overtuigend, hoewel het vaak in de eerste helft moeizaam verliep. Opdracht was dan ook om direct afstand te nemen en het verdedigend beter te doen dan de voorgaande weken, want dat mag beter. Dat lukte in de eerste helft redelijk goed. Verdedigend kregen we 1 goal tegen in de eerste helft, een stip. Goed te noemen dus, al was die stip zelfs onnodig. Aanvallend was het redelijk. Eerste aanvalsvak deed wat het moest doen, 2-0 voor. Vervolgens duurde het vrij lang voordat we de score konden opvoeren. Met rust was het slechts 7-1, wat eigenlijk te weinig was. Het verschil was vandaag tussen de 2 ploegen wel erg groot, al konden we dat niet echt in doelpunten vertalen. In de rust maakten we de afspraak om helemaal geen goal meer weg te geven en lag met name de uitdaging in de verdediging om de 2e helft 'de nul' te houden. Aanvallend waren er leuke aanvallen en scoorden we er nog 8 in de 2e helft, eigenlijk ook iets te weinig maar de gemaakte afspraak wisten we te houden, want de Eibers gingen voor nul aan de kant in de 2e helft. Zelfs geen 'fieldgoal' tegen eigenlijk.
Eindstand 15-1. Een prima resultaat, als opwarmertje voor het resterende seizoen met nog een aantal zeer zware obstakels. We staan nog steeds eerste, ongeslagen, maar we moeten deze plek vasthouden om op het veld ook naar het NK te mogen want alleen de nr.1 plaats zich daarvoor. Da's nog een lange weg en ver weg, maar het eerste stapje is gezet!

De eerste wedstrijd trof de D1 een nieuwe tegenstander. Na vier keer Avanti en Fortuna is dat goed voor de afwisseling. We wisten er dus weinig van. De zaalwedstrijden van VEO hadden meestal weinig doelpunten liet de KNKV-app weten. Zelf hebben we de laatste weken getraind op het zoeken van kansen op veel verschillende manieren. Op de trainingen kwam dat er al goed uit. Het weer was goed, sokken aan, iedereen had er zin in. VEO bleek een stugge ploeg te zijn. Aanvallend niet bijzonder, maar verdedigend zaten ze er goed bij. De eerste helft had Achilles het beste van het spel. We hielden de verdediging goed dicht en in de aanval werd er naar goede kansen gezocht. Het vrijkomen bleek alleen moeilijk te zijn. Olivia wist zich als eerste los te maken en schoot mooi de 1-0 binnen. Dat was ook de ruststand. Na rust kwamen er nog een paar mooie goals bij, maar we vergaten om door te drukken. Daardoor kreeg VEO nieuwe energie en roken ze een kans. Ze ging veel harder lopen, gooiden veel chaosballen en wij hadden daar moeite mee. Ze kropen dichterbij en vlak voor tijd stond het 4-4. Door een ongelukkige situatie scoorde VEO in de laatste seconde ook nog de winnende goal en verloren we met 4-5. We hebben het zelf laten liggen. Er zit heel veel korfballend vermogen in deze ploeg, maar dat zie je op het veld niet terug. Het lijkt alsof iedereen wacht totdat iemand anders een mooie actie maakt. Terwijl iedereen dat in huis heeft. Er mist een stukje lef en bravoure. Als iedereen durft om zelf initiatief te nemen dan zul je zien dat alles op zijn plek valt. Volgende week spelen we tegen Dubbel Zes. Een mooie kans om dat te gaan laten zien!

De D2 begon de eerste wedstrijd in het nieuw: veel nieuwe schoenen, spelen op een nieuw kunstgrasveld, met nieuwe afmetingen en een vernieuwde tegenstander. In de zaal speelden we namelijk ook tegen Futura, daar hadden we 2x van hen gewonnen. Maar zaterdag bestond de ploeg toch ineens uit een aantal boomlange tegenstanders. ‘Hoge bomen vangen veel wind’ is de uitdrukking, maar als het windstil en zonnig is hadden wij er duidelijk meer last van dan zij. Het eerste verdedigingsvak had het moeilijk en zag de ballen af en toe hoog over hun hoofd naar de vrije tegenstander gaan. Het eerste aanvalsvak had gelukkig meer dan genoeg kansen, alleen maakten we die niet af. En dat is zonde en zuur tegelijk, vooral als Futura het vizier wel op scherp heeft. Een ruststand van 6-4 is gelukkig te overzien. In de tweede helft kreeg de verdediging de listige ballen door en ook de aanval speelde geduldig. Elke aanwijzing werd goed opgepakt door de kids, waardoor de wedstrijd veel leermomenten en succesmomenten kende. Helaas beloonden we onszelf niet met wat meer doelpunten. Als je kijkt naar de kansen, hadden wij er meer. Futura was echter een stuk effectiever. En dat is wel wat telt bij de eindstreep. De returnwedstrijd zullen wij de hoogvlieger zijn!

De F3 startte in een klasse hoger dan voor de zaal wat onwennig in hun eerste wedstrijd op het veld. Wellicht afgeleid door de gezellige entourage op het veld liet de F3 Fortuna te makkelijk op een 0-2 voorsprong komen. Maar dat de F3 zich niet meer uit het veld laat slaan en flinke stappen voorwaarts heeft gemaakt lieten ze direct zien. Vol gas en met een tomeloze inzet werd Fortuna enorm onder druk gezet en kwam de F3 snel weer langszij. Door enkele fantastische doelpunten, met als hoogtepunt de wonderschone treffer die na onderschepping bij eigen korf binnen 3 passes doeltreffend werd afgerond!! Wauw! Het applaus van de supporters was dan ook veelzeggend. Achilles F3 was duidelijk de baas op eigen veld maar echt groter dan 2, 3 punten werd het verschil niet. Mede omdat Fortuna dankbaar en goed gebruik maakte van de superspeler. Bij 11-8 leek de wedstrijd gespeeld maar 2 treffers in de laatste minuut bracht de spanning onverwacht nog terug. Gelukkig bleek Fortuna dit slotoffensief te laat te hebben ingezet. Al met al een geweldige wedstijd, twee punten in de tas, 11 goals gemaakt, 10 tegen (teveel dus aandachtspuntje voor de training J!)

Twee keer hard trainen deze week, zaterdag hebben we een missie te voltooien bij Die Haghe!!

Technische staf F3.

WAPC-verslagen

Achilles C1 - HKV/OE C1
We moesten spelen tegen HKV/OE C1, vandaag de haagse derby. We begonnen heel goed aan de wedstrijd, de openingsbal lukte meteen 1-0, daarna liepen we verder uit naar 5-0. Toen scoorde HKV/OE via een strafworp. Eibernest had in de eertse helft niet veel in te brengen. We scoorde in de eertse helft nog 2 goals waardoor de ruststand 7-1 was.

in de tweede helft hadden we een heleboel kans en HKV/OE deed eigenlijk niet mee, want in de tweede helft scoorden wij nog 8x. De eindstand was 15-1 voor Achilles. We zijn weer goed begonnen op het veld en nog steeds ongeslagen op het veld. Op naar de volgende wedstrijd!

Groetjes Mick van Nieuwenhuijzen

Achilles C3 - Refleks C3
Een stroef begin, volgens mij weer goed wennen aan het gras.
In de aanval, Celeste, Joshua, Tim en Floris. In de verdediging, Thom, Maurits, Esmee en Mellissa.

Een leuke en ook wel spannende wedstrijd om te zien. Refleks was een goede tegenstander, vooral Mellissa had een pittige dame tegenover haar.

Joshua maakte onze eerste punt. Al snel volgde Refleks met een 1-1. Esmee maakte de 2-1, en met een strafworp maakte Maurits de 3-1 af voor de 1e helft.

Tweede helft, in de aanval Celeste, Joshua, Tim en Guido er in voor Floris. De verdediging nog hetzelfde. Met veel kansen voor beide teams, kwam Tim met de 4-1, En Celeste maakte de wedstrijd af met een 5-1.

Nogmaals een leuke, spannende wedstrijd! Dank je wel Jolanda voor het coachen, ik hoorde van de kids dat jij het leuk vond.

Ginny, mamsky van Celeste

Futura D1 - Achilles D2
Vorige week hadden we al wel een oefenwedstrijd buiten gespeeld tegen en met de D1, maar vandaag was het onze eerste échte wedstrijd buiten. We moesten uit tegen Futura. En we hebben er een nieuwe speler bij! Femke, uit de D1, speelt dit veldseizoen bij ons mee omdat ze moet herstellen van haar beenoperatie. Daardoor is Jill dit veldseizoen naar de D1. We spelen ook een klasse hoger, 2e klasse, omdat we het zaalseizoen kampioen werden. We begonnen in de aanval met Jordan, Niek, Lideke en ik en in de verdediging met Femke, Ivy, Marijn en Quin. Jip was even reserve en kwam er de 2e helft in voor Niek. Al snel scoorde Futura: 1-0 wat wel jammer was, maar gelukkig scoorde ik een doorloop, aangegeven door Lideke. En daarna nog een afstandschot van mij: 1-2. Toen maakte Futura er drie op een rij: 4-2. Gelukkig onderschepte Niek goed en maakte Ivy de aansluiter: 4-3. Nu nog 2 doelpunten van Futura en dan nóg één van Ivy op aangeven van Femke: 6-4. Goed bezig... Achilles! Vlak voor de rust maakt Jordan nog een doelpunt en met 7-5 gaan we de rust in. Even een praatje met de trainers Marieke en Niek en dan hop weer het veld in. Nu komt Jip er in de aanval bij voor Niek en beginnen we weer met de wedstrijd. Toen maakte ik de 7-6 nog op aangeven van Lideke. Wissel van vak. Ivy onderschept vaak en Quin heeft een paar mooie rebounds onder de korf. Nog een doelpunt van de tegenpartij: 8-6. Marijn maakt een mooi doelpunt, maar helaas is die verdedigd en telt die dus niet. Jip gaat door haar enkel, maar gelukkig kan ze doorspelen, wat een doorzetter! Goed van je, Jip! We hebben heel veel kansen gehad, maar helaas gingen ze er maar niet in. Bij Futura lukte dat wel en ze wonnen met 10-6, helaas. Jammer, want we hadden best kunnen winnen. Volgende keer beter, dan spelen we lekker vroeg thuis om 09:00 uur tegen Dubbel 6. Maar tegen hun gaan we natuurlijk niet 6-6 spelen (Dubbel 6), maar we gaan winnen, misschien wel 66-0? Kom op, jongens, nog een paar keer goed trainen en dan is het zo ver: We kunnen het (Heel goed)!!!