Haagse clubscheidsrechter

Via facebook is al bekendheid gegeven aan de verkiezing van de Haagse clubscheidsrechter. Zoals jullie hebben kunnen lezen is onze kandidaat door de jury niet genomineerd. Toch willen we hem in het zonnetje zetten, want velen zullen niet weten dat hij voor Achilles actief is. Hieronder de motivatie, waarmee we Robin Leltz hebben voorgedragen.

Robin%20scheidsrechter.jpgRobin werd al op jonge leeftijd lid van Achilles. Als aspirant haalde hij het diploma Jeugdwedstrijdleider. Hij had aardigheid in het fluiten van wedstrijden, en op 15 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut als KNKV-scheidsrechter in het seizoen 2003/2004. In 2005 is hij gevraagd als assistent-scheidsrechter. Tot 2011 heeft hij de vlag gehanteerd in samenwerking met verschillende scheidsrechters in de hoogste wedstrijdklassen. Naast het vlaggen floot Robin zelf ook regelmatig wedstrijden en was een aantal jaren voor Achilles de scheidsrechtercoördinator. In 2012 moest Robin noodgedwongen een ‘sabbatical’ nemen als scheidsrechter. De scheidsrechter waarmee Robin een team vormde raakte langdurig geblesseerd. Daarnaast kreeg hij een andere baan, was er een kleine op komst en verhuisde hij naar Zoetermeer.

Lang kon Robin de fluit (en vlag) niet laten liggen. Al snel begon het aan hem te knagen, en wilde hij weer gaan fluiten. Met zijn jonge gezinnetje gesetteld in Zoetermeer meldde Robin zich in 2014 weer aan bij Achilles en het KNKV. Al snel kon hij gaan vlaggen bij Danny Gerritsen. Als team hebben ze hard getraind, om op het hoogste niveau te mogen fluiten. Na een zware kwalificatieprocedure, die veel doorzettingsvermogen vergde, is het Robin en Danny gelukt. Ze hebben afgelopen zaalseizoen op het allerhoogste niveau, de Korfbal League, wedstrijden mogen leiden. Door zijn verhuizing naar Zoetermeer zien we Robin bijna nooit meer bij Achilles. Zijn inzet voor de vereniging doet hij als assistent-scheidsrechter op andere locaties, doorgaans buiten het gezichtsveld van de andere leden. Robin verdient het om een keer in de spotlight te staan, daarom nomineert Achilles hem voor de Haagse Clubscheidsrechter van het jaar. Achilles heeft bewondering voor zijn enthousiasme (hij kan er uitgebreid over vertellen) en doorzettingsvermogen voor het leiden van wedstrijden op topsportniveau. Robin geeft een inspirerend voorbeeld voor alle cursisten van de scheidsrechtersopleiding van Achilles. Tot slot is zijn optreden als assistent-scheidsrechter in de Korfbal League een prachtig visitekaartje, waar Achilles heel trots op is.

Stem

Tot 20 mei kan je stemmen op de genomineerde scheidsrechters, waaronder 2 korfbal scheidsrechters: Arthur den Ouden (Futura) en Bas van der Meijden (ALO). STEM, ook deze kanjers verdienen het!

Ed%20Arbouw%20clubscheidsrechters.jpgEd Arbouw

Tot slot. Twee jaar geleden won Ed Arbouw de trofee Haagse clubscheidsrechter. Afgelopen weekend heeft Ed andermaal bewezen, dat hij deze trofee terecht heeft gewonnen. Terwijl heel korfballend Nederland zich in de Ziggo Dome verzamelde voor de finale van de Korfbal League, moest op het Pomonaplein toch nog een wedstrijd worden gefloten van de A3. Probeer daar maar eens een scheidsrechter voor te vinden. Wie helpt de scheidsrechtercoördinator uit de brand? U raadt het al, de enige echte Haagse clubscheidsrechter: Ed Arbouw!

Datum 18-04-2016 00:04
Tags