Schrijven is cool, dus dat! (nogmaals)

quill-pen.jpg hoofdartikel

Onderstaand artikel schreef ik op 30 augustus 2015, om het schrijven van verslagen onder de aandacht te brengen. Na het publiceren van dit artikel, werd er flink gehoor gegeven aan deze oproep. Het schrijven van wedstrijdverslagen lijkt de afgelopen maanden weer wat naar de achtergrond te verdwijnen. Men heeft er weinig zin in of kan de tijd niet vinden om eventjes achter de computer te kruipen voor een (klein) verslag van de gespeelde wedstrijden. Jammer, maar door onderstaand artikel wederom te plaatsen, ga ik er vanuit dat er tot het einde van het seizoen weer wat meer verslagen geschreven worden. Want “Schrijven is cool!”.

hoofdartikel.JPGIeder nieuw seizoen beginnen we altijd weer met veel energie. De zomervakantie is door menigeen gebruikt om die korfbal-moeheid goed uit het lichaam te jagen en zo staan er weer frisse koppies aan de start van een nieuw korfbalseizoen. Zoals met veel dingen, verdwijnt de energie voor iets als sneeuw voor de zon als je het iedere week weer “moet” doen. Ik ga zelf nu mijn 3e seizoen in als redacteur van onze Leeuwenkrabbels en ook ik heb lang niet altijd de puf om een artikel te tikken of om er voor te zorgen dat iemand een artikel tikt. Maar vaak als ik eenmaal bezig ben komen de woorden vanzelf en staat er binnen no-time weer een artikel op papier.

Sinds jaar en dag publiceren wij in ons krantje de door spelers zelf geschreven verslagen en, zo heb ik mij laten vertellen, is dit een van de meest gelezen onderdelen van het clubblad. Maar naar mate het seizoen vordert, neemt voor veel van ons de zin in schrijven af en blijft uiteindelijk een select groepje teams over dat wekelijks een verslag aanlevert van de door hun gespeelde wedstrijd. Jammer, want als dit daadwerkelijk een van de meest gelezen onderdelen van het krantje is, is het sneu dat er zo weinig te lezen valt toch?
Ik ervaar het zelf bijna wekelijks, schrijven is leuk! Je herleeft tijdens het schrijven het geen waar je over schrijft. Ondanks het feit dat wedstrijden lang niet altijd “om over naar huis te schrijven zijn” (HA! *Badum tsssj*), is het goed om dit binnen en buiten de vereniging met elkaar te delen. Op mijn werk zit ik zelfs regelmatig websites van andere verenigingen af te struinen opzoek naar verslagen van teams waar ik in het verleden tegen heb gespeeld, of waar spelers spelen die ik persoonlijk ken en graag blijf volgen. En ondanks het feit dat ik zo gek ben om verslagen van andere clubs te lezen, ben ik er heilig van overtuigd dat er nog veel meer mensen zoals ik rond lopen in de korfbalwereld. Denk bijvoorbeeld aan ouders van tegenstanders, die ook weleens het verslag van de andere kant willen lezen. Ik kan mij nog goed herinneren dat vorig seizoen, toen onze B1 tegen Groen-Geel B1 speelde er een verslag van de coach van Groen-Geel gedeeld werd via onze Facebookpagina. Erg leuk om te lezen wat hij van onze spelers vond.

Nu hoeven het geen epistels te worden van drie A4tjes vol, echt niet. Maar een leuk en spontaan geschreven verslag over de wedstrijd staat echt zo op papier en je doet veel mensen er een groot plezier mee. Ik verheug mij bijvoorbeeld al weken op de eerste verslagen van Erwin de Laleijne, die altijd op een ongeëvenaarde manier zijn visie op de gespeelde wedstrijd aan ons voorlegt.
Maak er binnen je team afspraken over. Zo heeft de selectie sinds een paar jaar de regel; Was je de shirtjes? Dan schrijf je het verslag! En bij de jeugd staat bij ieder team wekelijks aangegeven wie het verslag moet schrijven. Teams als het 6e hebben geluk met mensen zoals Erwin, maar als er geen tiepmiep in jouw team zit, regel dan in ieder geval dat er wekelijks door iemand een stukje geschreven wordt.

We zien de verslagen graag komen! Maandag 12:00 uur is wekelijks de deadline, inleveren bij onze Olga via ovreijn@hotmail.com.

Tot volgende week!

Bart

Datum 19-04-2016 15:12
Tags