Achilles 1 kampioen!

Een weekend waarin het 1e een tikkeltje onverwachts nu al kampioen werd, uit tegen ODO. Waarin Achilles 5 en 6 met dezelfde uitslag wonnen en Achilles 4 en 7 wonnen met hetzelfde doelsaldo. A2, B1, C1 en F3 2 punten binnen sleepten en waarin maar liefst 4 ploegen gelijk speelden: C3, D2, F1 en F2. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen (verslag B2 toegevoegd). Foto's van Achilles 4, 5 & 8 staan in het fotoalbum.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Kijk in het fotoalbum voor foto's van Achilles 4, 5 & 8.

ODO - HKV Achilles 14-15 (KAMPIOENEN!)

Wat we de hele week hoopten, gebeurden zaterdag ook daadwerkelijk. Afgelopen dinsdag werd het misschien wel voor het eerst echt uitgesproken: "Wij gaan zaterdag kampioen worden, Koag gaat niet winnen bij Vriendenschaar."

Een slechte trainingsopkomst deze week, na in de zaal week in week uit een goede prestatie te hebben geleverd wonnen we de eerste twee wedstrijden van het veldseizoen meer dan makkelijk. Er werd dan ook twee keer een doelsaldo van ruim boven de 20 gehaald - zelfs een keertje bijna 30. Hierna volgde een serie, welke we de eerste helft veld nog als behoorlijk lastig zagen: Vriendenschaar thuis, Odo uit, Weidevogels uit, Koag thuis en GKV uit.

Vriendenschaar thuis was een moeizame wedstrijd, de minst scorende- tegen de meest scorende ploeg. Toch werd er gewonnen. Deze week dan ODO, in augustus nog titelkandidaat, inmiddels gewoon veilig, daar is dan alles mee gezegd. Dat zij een 3e/4e plek gaan pakken is dan ook zeker terecht.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd leek het een makkelijke overwinning te worden, er werd redelijk snel gescoord en een voorsprong gepakt. Hierna kwam er een periode waar 100% kansen werden gemist, door alle 8 de spelers. Een moeizame strijdloze wedstrijd werd er gespeeld, waar we in de eerste periode weinig scoorde maar toch elke keer de voorsprong pakte leek het bij 10-10 toch te kantelen ODO kwam 11-10 voor. Ik kan het me niet precies herinneren, maar ergens bij deze stand kregen wij te horen dat Koag had verloren. Twan viel in voor Michael. Dit aanvallende gevaar van Kjeld en Twan gaf de dames wat ruimte, Desiree pakte de rebound en waar twee dames probeerde achter te verdedigen scoorde Raquel de 11-11.

Het publiek dat er was zong een kampioensliedje, want ook daar was het nieuws aangekomen: Koag had 12-10 verloren en twee punten laten liggen. Maar wat niemand vergat: we moesten eerst zelf nog winnen.

De strijdlust die dat nieuws opwakkerde duurde zo'n 2 minuten. Daarna was het weer die zelfde gezapige wedstrijd die voortzette. Na wat spannend heen en weer scoren, met onder andere een fantastische doorloop van Gerald, werd het 13-13. En gelukkig, door het goede achter verdedigen van de ODO dames kwamen we met een korte kans van precies dezelfde plek met precies dezelfde mensen 13-14 voor en weer leefde alles een beetje op. Met de nadruk op een beetje.. Er kwam toch weer een ODO goal.

De laatste minuut werd aangegeven en onze Gerald van Dijk stond in de aanval. Met een ijzersterke rebound van Dylan en ijzersterke aangeef van zowel Valerie als Laura werd dit onwijs goed uitgespeeld. Het ODO publiek riep van alle kanten "GEEN DOORLOOP", en hij deed het toch, een mooie doorloop. Op dit soort momenten worden er altijd verdedigende risico's genomen. Zo ook nu. Een vrije bal werd geforceerd, de coach van de tegenstander probeerde nog wat afleiding te geven, maar de koelbloedige van Dijk scoort!

En toen, heel even bij elkaar feesten op het veld - het publiek bedanken en naar het Achilles veld. Vandaag was er geen feest gepland, niemand was ook in de stemming. Het was het vandaag namelijk allemaal net niet. Dus ook net geen feestje, daarom willen we met jullie allemaal 21 mei een feestje vieren! Er staat dan een spannende wedstrijd op het programma tegen de nummer 2! We willen natuurlijk met zoveel mogelijk punten verschil kampioen worden, hierbij kunnen we zeker bij de thuiswedstrijd publiek gebruiken! Genoeg bier en wijn om gezellig te drinken - sinds deze week zelfs het Eiber bier!

Dus 21 mei 2016 gaan we met zijn alle feesten! Een mooi jaar afsluiten. We zijn ten slotte KAMPIOEN! De dubbel, we hebben het gewoon geflikt, en het voelt misschien niet zoals het in de zaal voelde, toch valt er wat te vieren! KAMPIOENEN! Ik ben trots op deze mooie club!

Tot zaterdag 7 mei bij Weidevogels!

07.05.2016 - 15.30 uur Weidevogels - HKV Achilles
21.05.2016 - 15.30 uur KOAG - HKV Achilles
28.05.2016 - 15.30 uur GKV - HKV Achilles

Met sportieve groetjes vanuit het vliegtuig naar Dublin,
Raquel

Madjoe 4 - Achilles 6 14-12

Ff een kort verslagje dit keer. Nadine heeft de beste taart ever gemaakt. Bananenvulling, bakkersroom, marsepein, fondant, the works. Taco werd zaterdag namelijk 40. Helaas was dat het enige dat gevierd kon worden. Tegen Madjoe stond de tweede plek op het spel en dat liep niet best af. Het allerminst voor Jeroen want die verloor in aanloop naar het duel zijn basisplek aan Ivo middels een potje steen-papier-schaar. Sandra vertelde blij te zijn dat zij niet hoefde te steen-papieren want ze verliest steevast. Rob, dit is het moment dat je moet vragen aan Sandra waarom ze moet lachen. We misten Jordy’s mentale support, wat uiteindelijk de nekslag was. Je zou dus kunnen zeggen dat het verlies aan Jordy te wijten valt dus dat doen we dan ook maar. Bedankt Jordy.

Het kwam een ook beetje doordat één vak moeizaam tot scoren kwam. Daarom liepen we niet uit toen het kon. Daardoor kwamen we in de positie dat de scheidsrechter met z’n oranje kniekousen invloed kon hebben op de uitslag: discutabel strafworpje tegen hier, afgekeurde goal daar. Dat was uiteraard niet in ons voordeel. Maar goed, het lag aan onszelf dat we de boel niet eerder beslisten.

We hebben de tweede plek nog in eigen hand met één puntje voorsprong op Madjoe, maar ook de lastige uitpot met Velocitas voor de boeg. Als zij de volgende ronde een punt pakken, zijn ze kampioen en wellicht dat de spanning er voor hen dan af is zodat wij toe kunnen slaan.

Groeten,

Erwin

Wat was...

Voor de B2 lijkt het seizoen een beetje uit te gaan als een nachtkaars. Na een goed zaalseizoen met te weinig tegenstand, leek het erop alsof we tweede helft veld eindelijk eens konden kijken hoe we het zouden doen tegen betere tegenstanders. TOP, dat het hele zaalseizoen in de eerste klasse uitkwam, en Fiks, dat in de zaal in de eerste klasse 3e werd waren ijkpunten om eens te kijken waar we zouden staan. Zoals eerder al geschreven viel TOP zwaar tegen, zonder echt goed te spelen wonnen we met 17-8. Daarna sloeg het noodlot toe, blessures bij Steijn, Mike, Brandon en Marlou, pijntjes bij Danique, Zoë en Laura. Tegen de zwakste tegenstander in de poule misten we daarbij ook nog Rick. Met volledig omgegooide vakken en twee invallers (die het overigens prima deden), werd er van De Vinken verloren.
Afgelopen donderdag volgde de eerste wedstrijd tegen Fiks, waarbij Stef de plek van Steijn innam en we verder compleet waren. Deze wedstrijd ging met 9-11 verloren, maar zo’n klein verschil zonder goed te spelen (naar horen zeggen) bood wat hoop.
Afgelopen weekend wachtte opnieuw Fiks, op hun grasveld in Oegstgeest. Bij aankomst regende het nog, maar toen we het veld op konden om in te schieten was het droog. Zonder de wederom geblesseerde Marlou hadden we aanvankelijk moeite met het fysieke spel van Fiks. We lieten ons wegzetten onder de paal en ons wegduwen bij acties naar binnen. Aanvallend vergaten we goed te kijken waar de kansen lagen. Zo liet de dame van Danique zich vreemd genoeg telkens zakken als Danique de bal kreeg, blijkbaar niet op de hoogte van het feit dat Danique over het algemeen zeer zuiver is. Over het algemeen, want vandaag ketste alles net van de korf af. We kwamen 4-2 achter en Fiks liep uiteindelijk uit naar 8-3 bij rust.
De tweede helft gaf een ander beeld. De B2 was het geduw en getrek van Fiks zat en er sloop een onverzettelijkheid in de ploeg, die ik dit seizoen niet eerder gezien heb. De ploeg groeide in de wedstrijd, alleen de afronding liet te wensen over. Danique werd bij een actie per ongeluk hard ondersteboven gelopen door een heer van Fiks, die eerder al hard op Gylian was ingelopen. De opgefokte reactie van diezelfde heer en het gebrek aan correctie door de coaches van Fiks was verbazingwekkend, maar paste wel bij hun harde spel. Danique kon niet verder en werd prima vervangen door Kayleigh. Het vak moest even wennen aan de nieuwe samenstelling, maar daarna werd het tempo omhoog gegooid en leverde het nog wat mooie acties op.
Fiks werd de tweede helft op slechts één doelpunt gehouden terwijl wij er nog twee bijmaakten. Het leverde een 9-5 nederlaag en veel bedrukte gezichten na afloop op. Wij coaches waren echter vooral blij met de groei die deze wedstrijd zichtbaar was. Het werpt de vraag op wat deze ploeg had kunnen bereiken als ze het hele seizoen meer tegenstand hadden gehad. De B2 had zeer waarschijnlijk niet misstaan in de eerste klasse.
Yannick en Kayleigh, bedankt voor het invallen!
Martijn, bedankt voor het reservestaan en het warmlopen ;-).

Na de verloren belangrijke wedstrijd tegen concurrent Die Haghe moest de C1 het deze week opnemen tegen TOP C1.
Slechte herinneringen hebben we aan deze goede tegenstander. De vorige keer verspeelden wij het zaalkampioenschap doordat we verloren van hen. En hoe waren we de klap te boven gekomen van het verlies van vorige week?
De reis naar TOP toe verliep alles behalve top. Bloemencorso en dus enorme vertraging. Gelukkig hielden we hier rekening mee en hadden we een normale voorbereiding. Hoewel, shirts vergeten?!?
Dus hielden we onze mooie blauwe NK shirts maar aan en was gelukkig geen probleem.
De wind stond erg hard zijn best te doen om korfballen bijna onmogelijk te maken en hadden wij eigenlijk de 2e helft met windje mee meer last van dan met windje tegen. Ondanks de afspraak dat wij geen doorlopen mochten doorlaten was de eerste de beste goal tegen..... Een doorloop:(.
Na dit slechte begin was de aanval inmiddels gewend om alleen achter de korf te mogen schieten en maakte snel de 1-1(Mick). Soepel was het niet, af en toe zelfs met de passing slecht te noemen, ook al waren de omstandigheden niet optimaal. Maar teveel onnodige fouten zorgden voor onrust. Af en toe wel hele goede uitgespeelde aanvallen resulteerden bij rust in een 2-6(Cino 2x Maaike, Stef en Noa) voorsprong. Het veldoverwicht was dit keer groot tegen TOP, die, moet gezegd, niet in hun sterkste startopstelling startte. Desondanks is een voorsprong geen garantie voor een overwinning, dat bleek vorige week wel tegen Die Haghe waartegen we ook een voorsprong verspeelden. Zaak was dan ook om de 2e helft goed door te gaan en dit keer wel met het verstand te blijven korfballen om niets aan de twijfel over te laten. Het werd direct 3-6, dus zou het bij 4-6 weer spannend worden. Dat gebeurde gelukkig niet, Noa maakte met een mooie goal 3-7 en Plien gaf met een afstandsschot de genadeklap 3-8. Cino maakte met zijn 3e goal nog de 3-9 en haastten we met 5 C1-ers ons wederom naar het eerste, wat nog eventjes kampioen wist te worden! Gefeliciteerd van de C1!!
Door onze winst blijft de C1 eerste staan en mogen we ons geen fout permitteren, willen we wederom op 11 juni naar het NK toe gaan. De resterende 3 wedstrijden moeten gewonnen worden, maar we zijn weer een stap dichterbij!
Jo bedankt voor het (mede) coachen en uiteraard ook weer grote dank aan de reserves!
Tot over 2 weken!!

Dennis

Een gelijkspel tegen de koploper! Klinkt als een goede prestatie van onze D2. En kijkend naar de wedstrijd was dit ook een terechte uitslag. Het zure randje aan de wedstrijd is alleen dat wij coaches weten dat we beter kunnen spelen dan dat zaterdag werd laten zien. Nogmaals, met het spel dat zaterdag werd gespeeld is een gelijkspel een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Maar als je de vorige wedstrijd met 12-2 wint (!), dan is 4-4 een beetje jammer. We misten net dat beetje felheid, haagse bluf en precisie om de wedstrijd onze kant op te trekken. De ‘harde ouders kern’ zullen ook gezien hebben dat we vaak erg gehaast en onzorgvuldig de ballen naar elkaar gooiden. Die kwamen dan ook meerdere malen niet aan. Knap is het dan wel dat we de 3-2 achterstand in rust snel wisten om te buigen naar een 3-4 voorsprong. Mooie acties en mooie doelpunten. De volgende keer moeten we dan de koppies gefocust houden en blijven zoeken naar de mooie doelpunten in plaats van de gehaaste doelpunten. Dat is gelukkig een makkelijk punt om te verbeteren, dus geen zorgen! In een kleine competitie is elk punt belangrijk, dus +1 is beter dan +0. Op 7 mei hebben we gelijk een herkansing tegen de Eibers! Dan mag het graag een onsje meer zijn, o nee een puntje meer zijn. :-)

Marieke

De F3 speelde uit tegen ODO gelukkig weer zoals we van ze gewend zijn en lieten zien wat ze allemaal in hun mars hebben! In de openingsfase verzuimde de F3 een van de vele kansen te benutten waardoor het redelijk lang 0-0 bleef. Een toevalstreffer van ODO bracht hier verandering in, maar daarna was het de F3 wat de klok sloeg. Verdedigend stond het als een huis en werd er vrijwel niets weggegeven. Aanvallend werd er geduldig naar de opening gezocht en vaak ook gevonden. De F3 liep door fraaie treffers snel van ODO weg en stevende af op een ruime en dik verdiende overwinning! Zelfs een superspeler van ODO kon hier, mede door de zoneverdediging (geweldig hoe snel de F3 dit oppakt en fantastisch om te zien!) niets aan veranderen. Uiteindelijk werd het “slechts” 3-8 en kwam ODO er nog genadig van af. Volgende week vrij, daarna thuis, wederom tegen ODO. Laten we zorgen dat we er klaar voor zijn!

Technische staf F3

WAPC-verslagen

..

Datum 24-04-2016 23:47
Tags