Achilles 1 pakt de dubbel, een prestatie van formaat!

Achilles 1 kampioen veld 2016.PNG hoofdartikel

Het is 20 mei 2007. Achilles 1 speelt, zo blijkt nu, voor het laatst in de afgelopen 9 jaar een wedstrijd in de 1e klasse op het veld. In het Brabantse Oude-Gastel tegen het plaatselijke Juliana, ging ons vlaggenschip voor de 11e keer dat seizoen ten onder. Ironisch genoeg in een poule met Ready werd de laatste plaats ingenomen als eindnotering en met die eindnotering was degradatie naar de 2e klasse dan ook een feit. De 2e klasse, waar we inmiddels een aantal jaar een stabiele middenmoter zijn geweest, en de laatste twee jaar zelfs meededen om de titel.

hoofdartikel.JPGVorig jaar wilde het nog niet lukken, met een oppermachtig DOS (dat nu ook kampioen gaat worden in de 1e klasse en het zelfde kunstje flikt als wij in de zaal), maar dit jaar is alles anders.
Afgelopen zaterdag won ons vlaggenschip moeizaam, in de dying seconds, van het Maaslandse ODO en behaalde daarmee het kampioenschap in de 2e klasse. Ook mede mogelijk gemaakt door het taaie Vriendenschaar uit Bodegraven, dat onverwachts van KOAG wist te winnen.

Een beetje een vreemd sfeertje hing er rond het Maaslandse veld nadat, zoals eerder gezegd, in de dying seconds gewonnen werd door een “Duitse” goal van Gerald van Dijk. Een slechte wedstrijd, waarin eigenlijk niks lukte, afsluiten met een soort buzzerbeater en een kampioenschap wat eigenlijk pas twee weken later op de planning stond. Tja, wat doe je dan..? Feestje vieren met de toch flinke groep trouwe supporters die toch weer het 1e waren nagereisd. Geweldig dat er dit seizoen week in week uit trouwe Achillianen langs de lijn stonden om onze ploeg aan te moedigen.
Toch was er geen extreme euforische stemming, zoals na het kampioenschap in de zaal. Op zich niet zo vreemd natuurlijk maar met dit stuk wil ik toch graag onder de aandacht brengen wat een prestatie onze selectie dit seizoen eigenlijk neer heeft gezet. Want kampioen worden in de zaal was eigenlijk al een cadeautje, maar de dubbel pakken door ook “even” kampioen te worden in de 2e klasse op het veld, dat is toch wel heel erg bijzonder.
De dubbel pakken, dat doet mij gelijk denken aan een aantal seizoenen geleden, toen wij zowel op het veld als in de zaal na een (heul heul heul) lang seizoen kampioen werden in de 3e klasse. Nu een paar jaar later dus de dubbel in de 2e en 1e klasse, ga er maar aan staan! Een buitengewoon succesvol seizoen dus voor onze selectie, met ook het kampioenschap van het 2e in de zaal en daarmee promotie naar de reserve 1e klasse. Een belangrijke stap aansluitend bij de promotie van het vlaggenschip.

U begrijpt, als bestuurslid maar ook als lid van deze enthousiaste selectie (als cameramannetje en sinds kort ook als chauffeur), ben ik apetrots op deze groep. Week in week uit werden er dit seizoen prestaties geleverd. Zeker in de zaal maar ook op het veld werden er wekelijks finales gespeeld waarin men moest vechten als Zwart-Witte Leeuwen. Lastige wedstrijden die soms maar nipt gewonnen werden, werden afgewisseld met geweldige uithalen en prachtige wedstrijden. Niet alleen in de zaal maar ook echt op het veld!

Achilles selectie, namens het bestuur en de gehele club wil ik jullie van harte feliciteren met deze geweldige prestatie. De dubbel! Ook deze prestaties laten weer goed zien dat onze vereniging enorm in de lift zit. Samen met de talentvolle jeugd die er aan gaat komen kunnen we nu samen bouwen aan een sportieve toekomst met een gezonde fundering om op terug te vallen. Laat de komende drie wedstrijden nog even goed zien waarom jullie twee keer kampioen zijn geworden dit seizoen. Op naar het einde van het seizoen met een ongeslagen status.. lijkt me voor nu een prima doel!

Tot volgende week!

Groeten,
Bart

Datum 26-04-2016 17:09
Tags