Een rustig korfbalweekend

In het weekend rond de zaalfinale lukte het de KNKV niet.. Afgelopen weekend was echt zo goed als speelvrij. Alleen Achilles 3 kwam in actie, een inhaalpot tegen Rohda. Met een aantal nieuwe gezichten in het veld (welkom!) werd het dit keer een nette overwinning: 17-15. Joost maakte foto's van de wedstrijd, te vinden in het fotoalbum. Verder een verslag van de Achilles Acht Atleten, die nog op weg zijn naar een kampioenschap.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Kijk in het fotoalbum voor foto's door Joost van Soest van de wedstrijd Achilles 3 - Rohda 4.

 

Achilles Acht Atleten: Missie kampioenschap 

Na een prima zaalseizoen waar het 8ste op de tweede plek is geëindigd zijn de dames en heren alweer een aantal wedstrijden actief op het veld. Normaal is een tweede plek niet iets waar je tevreden mee bent, maar SDO was dusdanig goed (hadden zich ingeschreven in de 3e klasse, maar zijn in de 5e klasse geplaatst) dat de tweede plek het maximaal haalbare was.

Op het veld hebben we maar één doel; en dat is kampioen worden. Bij aanvang van het tweede gedeelte van het veldseizoen stonden we samen met twee andere ploegen bovenaan met 10 punten. Voor aanvang van onze eerste wedstrijd vernamen we dat 1 van de concurrenten, Phoenix, had verloren van de nummer vier. Aan ons de taak om teven KVA alvast één concurrent af te schudden.

De wedstrijd tegen KVA was een typische eerste veldwedstrijd; wennen aan de grotere vakken en weersinvloeden. Ondanks dat het een moeizame wedstrijd was werd er keurig met 14-6 gewonnen. Concurrent Futura won, zoals verwacht, gemakkelijk met 25-11 van de nummer laatst.

Een week later stond de kraker tegen Phoenix op het programma. Voor Phoenix was dit de kans om nog aan te haken. Aan ons de schone taak om Phoenix op vier punten te zetten. Werderom speelden we weer een moeizame wedstrijd, waarbij we moeite hadden met scoren. Gelukkig had Phoenix ook moeite met scoren, waardoor er geen goede, maar wel een spannende wedstrijd ontstond. De Achilles Acht Atleten trokken aan het langste eind en verlieten het Zoetermeerse kunstgras met een nipte 6-7 overwinning. Futura won ook haar wedstrijd tegen KVA, dus nog steeds niet alleen aan kop.

Op 17 april zouden we op bezoek gaan bij Futura om uit te maken wie er in de achtervolging moest. Inderdaad, zouden….. Futura kon geen team op de been brengen, waardoor er een andere datum geprikt moest worden. Doordeweeks kwamen de harde werkers van de atleten niet uit, dus er werd op zoek gegaan naar een inhaal weekend. Een rondje datumprikker gaf uitsluitsel: zondag 12 juni. De aller laatste wedstrijd van het seizoen zou dus zomaar een epische tweestrijd kunnen worden om het kampioenschap. Tenminste, als beide ploegen geen puntverlies gaan leiden de komende wedstrijd (of evenveel natuurlijk).

Zondag 24 april speelden we weer, ditmaal tegen Swift. Swift is het tweede deel van het veld bij ons in de poule gekomen en zou zomaar eens een beslissende rol kunnen gaan spelen. Met 6 punten uit 3 wedstrijden, 53 doelpunten voor en 27 tegen verwachtten we een sterke ploeg tegenover ons. De voorspelling bleek uit te komen en binnen één aanval stonden we met 1-0 achter. Het zou toch niet? Gelukkig haalde deze sterke ploeg het beste in ons naar boven. Verdedigend deden beide vakken het uitstekend en aanvallend werkten we hard. Helaas misten we net dat stukje zuiverheid om afstand te nemen van Swift. Uiteindelijk pakten we de beslissende voorsprong en hielden we deze vast en eindigden we de wedstrijd met een 9-8 overwinning. Ondanks de lage uitslag was het een goede wedstrijd van beide ploegen! Ook Futura verzaakte niet, dus nog steeds strijden twee ploegen om de titel.

Komend weekend staan er 2 krakers op het programma; de Achilles Acht Atleten gaan op bezoek bij het stugge Crescendo en moeten daar vol aan de bak. Futura krijgt bezoek van Swift, waarbij Swift hopelijk aan het langste eind gaat trekken.

We’ll keep you posted.

 

Datum 02-05-2016 17:16
Tags