21 Competitie, wat was het weer een topdag!

Net als voorgaande jaren kijken we weer terug op een enorm succes. Natuurlijk was het zonnige weer heerlijk en dat maakte het goed toeven op het veld. Voor het eerst werd er in de categorie junioren/senioren geschoten in koppels. Helaas was het niet meer mogelijk om individueel te schieten. Hiervoor hadden zich te weinig deelnemers aangemeld. Daarentegen wel 31 koppels die het gezellig druk maakten op het veld. Ook was het leuk om te zien dat er veel supporters aanwezig waren. Ouders, opa’s, oma’s, buurtbewoners en oude bekenden lieten hun gezichten weer zien.

Het werd een lange dag die al voor de jeugd begon om 9.30 uur. Hierbij werd er al lekker op los gescoord bij zowel de kangoeroes/F, pupillen en aspiranten. De wedstrijden voor de koppels begonnen om 10.30 uur. Na drie keer 10 minuten schieten begonnen de eerste finales. Uiteindelijk stonden Jim Peeters en Bradley Smit in de finale bij de Kangoeroes/F. Jim die zijn titel probeerde te verdedigen, moest helaas zijn meerdere erkennen in Bradley die op de valreep net meer scoorde naarmate het einde van de wedstrijd.

Dit jaar een damesfinale bij de recreanten. Deze ging tussen Dionne van Dongen en Monique Roos. Na de 10 minuten kwam Dionne als winnaar uit de bus. Mede daardoor staat nu eindelijk verdiend een dame op de beker.

Bij de pupillen ging de finale tussen Merel Dekeling en Mick Peeters (weer broer van Jim). Merel en Mick, die beiden al eerder in de finale stonden, maakten er een mooi duel van. Merel wist nu wel de winst te pakken. Gebroeders Peeters liepen dus beide de grote prijzen mis, maar wisten het wel wéér tot de finale te brengen. Ook top gedaan!

De aspirantenfinale verliep tussen Cino Koene en Stef vd Brand. Cino ging er als een raket vandoor, maar Stef perste er een flinke eindsprint uit en ging er met de winst vandoor. De grote finale bij de junioren/senioren-koppels ging uiteindelijk tussen Bart Kasten en Kelly (dé vriendin van Bart en tevens speelster van Excelsior) en Rober Pronk/Frank Baars, de selectietrainers.

Na een pittig potje werden Frank en Rober bekroond als winnaar! Op het kunstgrasveld werd het Hemelvaarstoernooi voor de tennissers gespeeld. Dit was, na een jaartje weg te zijn geweest, weer opgepakt door de Tennis Commissie. Ook zij kijken terug op een leuk en gezellig toernooi waar Tjitse en Dennis maar nipt de toernooizegen moesten gunnen aan Robert en Peter.

Ook dit jaar reikte Peter Zoutendijk jr. de prijzen weer uit met hulp van zijn zoons Erik en Vincent. Erik, die overigens nog een leuke mop had, laat nu al zien geen probleem te hebben met het acteren voor grote groepen. Zie de foto’s van de uitreiking op de website (onder Media- Foto album -Achilles sfeer - 21-competitie '16).

De Kantine Commissie had het zich ook dit jaar weer niet makkelijk gemaakt. Diverse belegde broodjes en een heerlijke barbecue als afsluiter maakte deze mooie dag compleet!

Dank jullie allen voor de inzet en tot volgend jaar!

Chris en Sten

  • Bekijk de foto’s van onder Media - Foto album -Achilles sfeer - 21-competitie '16
  • Lees ook het hoofdartikel 'Een hele mooie dag!'
Datum 11-05-2016 13:38
Tags