Nieuwe kampioenschappen in aantocht!

Het op-een-na-laatste speelweekend en daarmee de laatste thuiswedstrijden voor Achilles 1 en 2. Het eerste behield hier haar ongeslagen veldstatus, door KOAG met minimaal verschil te verslaan. Team Twee had het makkelijker tegen Avanti en tikte de 25 goals aan: 25-16. Overige overwinningen waren er voor Achilles 7, 8 en 10. Achilles 7 en 8 staan beiden bovenaan hun poule en maken nog kans op de titel. Bij de junioren konden de A1 en A3 twee punten bijschrijven, zij versloegen De Meervogels en Avanti. Achilles B1 had geen moeite met Vriendenschaar en won met 18-12. Ook de twee andere B-ploegen konden de winst binnenslepen, de B2 won thuis met 19-7 en de B3 mocht bij een 5-8 eindstand de punten meenemen bij Refleks. Dan de C1, zij zijn nog altijd op weg naar het veldkampioenschap, na een snelle voorsprong werd dit keer Kinderdijk met 12-7 verslagen. Achilles C2 speelde in de slotseconden nèt gelijk, het werd 7-7 tegen Velocitas. De C3 maakte één goaltje meer en kon zo een overwinning behalen met 8-7. Ook de E2 en F3 wonnen hun wedstrijdjes, terwijl de F1 gelijkspeelde tegen Avanti. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en foto's gemaakt door Joost van Soest, tijdens het Die Haghe Pinkstertoernooi vorige week.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl.

Kijk in het fotoalbum voor foto's door Joost van Soest, gemaakt tijdens het Pinkstertoernooi bij Die Haghe van Achilles D1 en F1

Velocitas 4 - Achilles 6 19-12

Het is wonderlijk dat u dit verslag leest. Het krantje kent namelijk een deadline om 12 uur maandagmiddag en aangezien alles in Team 6 verband een beetje ‘te laat’ was leek ook dit tijdstip aan Team 6 voorbij te gaan. Zo kreeg ondergetekende zaterdagmorgen om 11:45 het aanbod van Team 3 coach Bas om met de twee andere Erwinnen mee te gaan naar Nijkerk, daar Team 6 reeds een kwartier geleden was vertrokken richting Leiderdorp. Ironisch, daar de Erwin van Team 6 de avond tevoren nog in de Team 6.0 app had verzocht om een kwartier eerder dan vermeld in het krantje te verzamelen gezien het belang van de wedstrijd. Het één en ander zal verband houden met het reeds in het verslag van Team 7 genoemde Bierfestival en Mediterraanse maaltijd.

Velocitas is al een aantal weken kampioen. Het is verreweg de sterkste tegenstander in de competitie en waarschijnlijk wel van het hele jaar. Toch kon Team 6 in de heenwedstrijd prima partij bieden en werd er nipt verloren. Er was destijds voldoende gelegenheid om te winnen, maar goed, Jordy… etc., u begrijpt het wel. De wedstrijd: Arjen was te laat voor de team yell. Vervolgens was Yo te laat met het scoren van doorloopballen, waarna in verdedigend opzicht vier Team 6 spelers achtereen te laat waren met het aansluiten van het handje bij het balletje. Pas toen kon de eerste goal van Team 6 worden aangetekend en dat was… inderdaad te laat. Ivo was te laat met het omhoog gooien van zijn one-hander, anders was dat de goal van de wedstrijd geweest. Zonde Ivo. Maar hij kwam vorige week in ieder geval op tijd over de finish voor de Roparun waarmee het ‘m vergeven is. Super gedaan Ivo! De wedstrijd kabbelde zo voort. Voor Team 6 was er verder weinig eer te behalen. Nadat dat dat was gebleken werd de wedstrijd sportief en vriendelijk uitgespeeld. Het scheelde dat Tacok er niet bij was. Yo was er op een gegeven moment wel mee klaar en weigerde nog te werken voor haar team. Gelukkig hebben de heren in haar vak de dames niet nodig om de mand te vinden. Helaas was dat uiteindelijk niet voldoende voor iets dat punten opleverde.

Volgende week staat de laatste wedstrijd op het program. Dat zal zijn tegen Pernix. Dat duel werd destijds nog spannend toen de Leidenaren terugkwamen nadat Team 6 een ruime voorsprong had genomen. De uitslag werd daarna ook nog eens verkeerd genoteerd in het onnavolgbare Sportlink, waarna met veel moeite de punten uiteindelijk toch nog bijgeschreven konden worden. Winnen betekent afwachten wat Madjoe doet tegen KVS. Als die een puntje laten liggen tegen de vissen dan promoveert Team 6.

Groeten,

Erwn

P.S.
Shirley wenste Team 6 nog succes want ze was er niet.

 

Achilles Acht Atleten: Missie kampioenschap

Zoals eerder in het vorige verslag vermeld stonden er 8 mei twee krakers op het programma is de reserve 5e klasse B; Futura tegen Swift en Crescendo tegen de Achilles Acht Atleten. Het was een mooie zonnige dag, dus hopelijk een voorbode voor een voor Achilles 8 mooie dag. Ondergetekende was er deze wedstrijd niet bij vanwege de verjaardag van teammascotte Brandon. Van mijn teamgenoten hoorde in dat er deze wedstrijd 2 extremen waren; aan de ene kant van het spectrum een excellerende Martijn, aan de andere kant van het spectrum Rinus.... Uiteindelijk wonnen de Achilles Acht Atleten soepeltjes met 7-13 en konden we naar de uitslag van de andere wedstrijd kijken. Helaas voor de Atleten won Futura ook haar wedstrijd en dus nog steeds samen aan kop.

Afgelopen weekend kreeg Futura bezoek van Phoenix en Refleks kwam op bezoek bij Achilles. Bij de Achilles Acht Atleten keerde Alex weer terug in de selectie. Alex was op hoogste stage geweest in Peru en nam plek op de bank naast Martijn. De derde pek op de bank was voor Lisanne. Bij aanvang van de wedstrijd was de derde plek nog leeg op de bank, omdat Lisanne dacht dat 11:30 de verzameltijd was in plaats van begin tijd. Het vak van Rinus begon deze keer in de eerste verdediging. Dit was niet vanwege zijn prestaties tegen Crescendo, maar simpelweg omdat hij te laat was om 'shotgun' te roepen..... De start van de wedstrijd liep vanwege technische redenen wat vertraging op (lees Alex en Martijn wisten niet hoe het scorebord werkte).

De 'shotgun' tactiek bleek te werken, want de eerste vakwissel vond plaats met een 2-0 voorsprong voor de Achilles Acht Atleten. Martijn en Alex bleken ook vlugge leerlingen, want het scorebord gaf dit ook netjes aan. Helaas brak er even een mindere periode aan waarbij er veel doorlopen gemist werden en Refleks daarvan profiteerde. Bij een 2-3 stand pakten zij hun eerste voorsprong. Gelukkig duurde deze voorsprong niet lang en werd een van Achilles zijde matige eerste helft afgesloten met een 5-3 voorsprong. De tweede helft gingen de Atleten gelukkig beter met de kansen om en kon er daardoor wat vrijer uit gebald worden. Het was nog steeds niet heel fraai om te zien, maar in deze fase gaat het in principe om de punten. Rogér, Colinda en Leon maakten plaats voor Alex, Lisanne en Martijn en de wedstrijd kon uitgespeeld worden. Uiteindelijk floot scheidsrechter Ivo af met een 12-8 eindstand.

Concurrent Futura speelde ook om half twaalf, dus het was nog even wachten op de uitslag. Tijdens het wachten verzorgde Dionne ons met een heerlijk broodje Shoarma! Judith bedankt voor het trakteren! Nog net voor de Shoarma bereikte ons het nieuws dat Futura haar wedstrijd met liefst 14-5.... verloor!

Door deze uitslagen spelen de Achilles Acht Atleten aanstaande zondag om 11:30 hun kampioenswedstrijd bij en tegen ALO! Iedereen die zondag niets te doen heeft: Kom de dames en heren van de Achilles Acht Atleten aanmoedigen.

Groet,

Leon


Wat was..

De C1 moest het opnemen tegen Kinderdijk. De ploeg van de molens mocht absoluut niet onderschat worden. Zij waren in de zaal immers ook op het NK en hebben we daar een moeizame 6-4 overwinning op hen geboekt. Ook op het veld in de eerste ontmoeting hebben we van Kinderdijk gewonnen, maar dat was ook enigszins met wat geluk, al waren we zeker wel de betere ploeg.
Makkelijk zou het dan ook niet worden, al doet de stand anders vermoeden op het veld. Kinderdijk presteert namelijk ver onder hun maat in de veldcompetitie.
Ook hun aankomst vlak voor de wedstrijd was in ons voordeel, want als wij direct zouden laten zien dat Kinderdijk eigenlijk voor niks naar Den Haag zouden komen, is die ploeg snel geknakt. Met die opdracht om de tegenstander direct te overbluffen ging de C1 van start. Nu krijgen ze wel vaker opdrachten mee, soms lukt dat wel, soms ook niet. Maar vandaag lukte dat supergoed!
Voor dat Kinderdijk het in de gaten had stond het al 6-0. En dat binnen 10 min. En hoe! We schoten met scherp, mooie aanvallen met soms wel meer dan 8 schoten per aanval al was het meestal na 1 schot raak. Vervolgens stokte het weliswaar, mede doordat het zo 'makkelijk' ging in de eerste 10 min. Nadeel hiervan was dat de scherpte er wat vanaf ging, met name in de afronding en ook verdedigend lieten we de teugels ietsjes vieren. Ons spelletje kost enorm veel kracht en inzet en als de focus wat minder wordt, moeten we sneller schakelen naar een ander spelletje en dat lukte niet direct. Maar voor een 8-3 ruststand hadden vooraf zeker getekend.
De ploeg werd dan ook uitgebreid gecomplimenteerd voor de eerste 10 min. in de rust. Plan was wel om Kinderdijk niet dichterbij te laten komen en langere aanvallen te spelen om het gat te behouden. Ook Kinderdijk ging meer op de rebound spelen en waren toch ook wakker geworden waardoor we het wat moeilijker hadden dan in de eerste helft. Veel scoorden wij niet meer, maar we scoorden wel elke keer mee met Kinderdijk in de 2e helft. 12-7 was de eindstand.
Hard gewerkt en een dik verdiende overwinning. Plien viel nog uit met een knieblessure vlak voor tijd en was toch even schrikken, maar het blijkt niet meer dan een dubbele pizza en een beurse knie te zijn een dag later dus valt de schrik erg mee. Noa 5x, Maaike 3x, Stef 2x, Cino en Mick 1x tekende voor de score vandaag.

Volgende week naar de Meerkip uit, 14.30 uur. Mochten wij daar winnen, zijn we kampioen in de Hoofdklasse! Dat betekent dan ook dat we de week erna in de halve finale staan en tot de beste 4 ploegen van Nederland behoren. Maar eerst Meervogels dus, een ploeg die het de toppers vaak nog lastig maakt, maar ook punten verspeelt tegen de onderste op de ranglijst. Een wisselvallige ploeg dus, zeker niet onderschatten, maar ik verwacht dat de C1 net zo gebrand is als deze week. Wij hopen op heel veel steun vanuit Den Haag om ons te supporteren!

 

Achilles F1 speelde een moeilijke wedstrijd tegen Avanti welke op gaan voor het kampioenschap.
Maarja, dat gaat KVS ook en die moesten ook al de punten met ons delen.
Na een achterstand, naar een voorsprong en aan het einde toch weer gelijk.
Dit drietje was zwaar bevochten en mag de F1 trots op zijn.
Uiteraard voelen we vooral overwinningen op deze leeftijd, maar hoop dat jullie kunnen genieten van het spel van nu en dat je van dikke nederlagen in een seizoen bent gegroeid naar mee doen tegen de bovenste.
Na de beker bij Die Haghe en deze goede pot gaan we volgende week met een goed gevoel en een tevreden het seizoen afsluiten bij ONDO. En mogen KVS en Avanti om plek 1 gaan strijden.
Misschien leuk om aansluitend later die middag bij Meervogels te gaan kijken of coach Cino kampioen word en mag gaan spelen op het NK.

Rob en Cino

 

WAPC-verslagen

Achilles C3 - GKV C2
Wat een heerlijke dag op het Achillesveld, heel veel drukte, redelijk weer, geweldig!

In de aanval Celeste, Esmee, Maurits en Guido
De verdediging Tim, Floris, Hannah en Mellissa

Onze ervaring met GKV C2 was bij hun thuis niet in goede aarde gevallen, wat zal het nu brengen? Al vrij snel scoorde GKV de 1e punt, maar Esmee komt met een hele mooie op 1-1. Mellissa maakt onze 2-1, GKV maakt de 2-2, en Guido de 3-2. Ons Maurits kon helaas niet scooren, omdat GKV maar drie aanvallers had. Guido maakt onze 4-2, Floris onze 5-2. Helaas komt met de heupen erin, stompen en meer rare dingen GKV op een twee punten tegen met een 5-4, zo gaan wij ook de rust in.

Tweede helft komt Joshua erin voor Maurits en Thom voor Tim. Wederom komt GKV net als de eerste helft gelijk op een 5-5. Vrij snel maken zij ook de 5-6. Helaas kon ik de wedstrijd niet af kijken, omdat de ouders van de C3 kantinedienst hadden. Celeste heeft, van horen zeggen, gescoord met een prachtige doorloop, maar wie van onze kids de andere twee  punten heeft gescoord weet ik dus niet. Gelukkig heeft de C3 toch een mooi eind aan de wedstrijd gebracht en gewonnen met 8-7.

Ginny, mamsky van Celeste

 

Achilles D2 - Dubbel zes D2
De wedstrijd was op 21 mei om twaalf uur op Dubbel zes. Marieke was er niet, dus nam Claudia, de moeder van Quin het even over. Het was best wel warm weer met veel wolken maar geen regen. We waren met wij (Jip en Marijn), Silja, Lideke, Quin, Ivy, Jordan, Niek en Femke. De eerste helft stond Quin reserve. Al snel was het 5-0 voor de tegenpartij. toen scoorde Ivy. Daarna Dubbel Zes weer twee keer en Femke mocht een strafworp nemen. Die was raak. Na een doorloop scoorde ik (Jip) een punt, daarna de tegenpartij weer. De stand was nu inmiddels 8-3. Toen scoorde Niek en was het 8-4 bij de rust. Femke scoort. Uiteindelijk is de eindstand 12-6. Jammer, maar lekker gespeeld.

Groetjes Jip en Marijn.

 

Die Haghe F3 – Achilles F2
Wat een spannende wedstrijd was het! Amper op gang maakte Die Haghe het eerste doelpunt, maar niet veel later zorgde Achilles voor 1-1. Daarna volgden drie doelpunten op rij van Die Haghe en moesten we de superspeler inzetten. O, o, o, hoe moest dit gaan? De ouders, opa’s, oma’s, zussen en broer stonden en zaten nagelbijtend langs de lijn en moedigden aan waar het kon; het duo Tako & Nadine coachte of hun leven ervan afhing.

Maar Dirk, Jens, Jurre, Kiki en Lynn, ze lieten het er niet bij zitten en speelden lekker fel. Het ging op een gegeven moment zelfs zo goed dat ze even op voorsprong stonden, maar helaas wisten ze dat niet vast te houden. Door de spanning raakten we de tel een beetje kwijt, maar wat we wel weten is dat de wedstrijd eindigde met twee punten voorsprong voor Die Haghe. Die zijn daarmee kampioen geworden, waarmee we hen natuurlijk van harte feliciteren. Maar gelukkig hebben we volgende week – in een thuiswedstrijd tegen Dubbel Zes – nog een kans om gelijk te eindigen en er dus een gedeeld kampioenschap uit te slepen… Komt dus allen op zaterdag 28 mei om 9.30 uur naar het Pomonaplein om onze helden aan te moedigen!

Irna (moeder van Jurre)

 

 

 

Datum 23-05-2016 12:08
Tags