Achilles F2, C1, 7 én 8 kampioen!

In het laatste slotweekend sleepten maar liefst vier ploegen op de valreep nog even het kampioenschap binnen: van harte gefeliciteerd Achilles F2, C1, 7 én 8! Verder behield Achilles 1 de ongeslagen status op het veld, door met 19-22 van GKV te winnen. Ook Team 2 won van GKV, daar werd het 13-18. Achilles 6 had geen moeite met Pernix en zette een nette uitslag van 19-9 neer. Achilles 7 pakte 'de dubbel' door Fortuna wederom te verslaan, terwijl ook Achilles 8 het kampioenschap binnenhaalde bij ALO. De A1 haalde twee punten op bij KCR en ook Achilles A2 en A4 sloten het seizoen af met winst. Achilles B1 won van de Scheveningse Vissen van KVS, terwijl de B2 met minimaal verschil won bij TOP. De C1 dan, ondanks dat het kampioenschap voor de wedstrijd al binnen was, gaven zij het extra glans met een mooie overwinning op de Meervogels. Ook de D1 en F1 wonnen, de F1 zelfs met 6-18. Tot slot de hoogste uitslag van afgelopen weekend met een mooi kampioenschap als beloning: Achilles F2 won met 25-0 (!) van Dubbel Zes. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's door Joost van Soest van Achilles 8 en A3.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl.

Kijk in het fotoalbum voor foto's die Joost van Soest maakte van de kampioenswedstrijd van Achilles 8 tegen ALO en de wedstrijd van Achilles A3 . 

 

GKV - HKV Achilles (19-22)

Afgelopen zaterdag stond de allerlaatste wedstrijd van ons Vlaggenschip op het programma. Na een vroeg kampioenschap deze veldcompetitie was het niet altijd makkelijk om motivatie en scherpte te houden. Daarom stelde coach Rober drie doelstellingen, nummer 1 was met minimaal 9 punten verschil kampioen worden. Nummer 2 was nog 1 keer de 30 halen in de laatste 3 wedstrijden. Doelstelling nummer 3 was iets recht zetten tegen GKV, zij zijn namelijk de enige ploeg die een punt van ons wist af te snoepen.

Doelstelling 1 werd behaald, mede door het winnen van de nummer twee KOAG. Doelstelling 2 helaas niet. Tegen Weidevogels scoorde wij 26 keer, tegen Koag slechts 16 keer. En tegen GKV dus 22 keer. Doelstelling 3 dan....

We speelden ditmaal voor team 2, want zo gaat dat bij GKV. Met Anne-Roos op de plek van succescoach Desiree, zij behaalde gister met haar C1 de halve finale plek op het Nederlands Kampioenschap. En Twan op de plek van Dylan (werk) begon de wedstrijd om 15.30 uur op het Haagsche gras van GKV.

Het eerste aanvalsvak had het vrij lastig, er werd goed druk gegeven door hun verdedigende vak. We kwamen op 0-1 voorsprong, maar tot 3-3 kon GKV elke keer bij blijven. Hierna scoorde Raquel, Kjeld, Valerie en Gerald op rij waardoor er 4 punten voorsprong werd gepakt.

Deze voorsprong werd niet meer weggegeven, máár het grotere verschil werd niet gemaakt. Helaas. Als je 13-19 voor staat, moet je doorpakken en het verschil maken. Dat deden wij niet. Een leerpuntje voor volgend jaar. GKV kwam redelijk terug en ondanks dat de wedstrijd gespeeld was werd het nog 19-22. 22 goals is op zich prima - al hadden dit er veel meer mogen en zeker kunnen zijn, 19 doorlaten tegen GKV mag eigenlijk niet.

Wat wel mooi om mee te nemen is, is dat Anne-Roos en Twan meespeelde alsof ze dat elke week al doen. Goed gedaan beide! Jeroen en Marcel vielen nog even in, en pakte beide nog goals mee.

Het scoreverloop: Gerald 6x, Raquel 5x, Michael 3x, Jeroen - Twan & Kjeld 2x, Valerie & Marcel 1x.

Dinsdag gaan we nog één keer (compleet) trainen, daarna kunnen we ons opmaken voor een teamuitje en de zomerstop.

Volgend jaar spelen we twee keer een klasse hoger, er zal dus nog meer spektakel plaatsvinden op het Pomonaplein en in Ockenburgh!

Via deze weg wil ik dan ook nogmaals het publiek bedanken namens de gehele selectie. Vakkie A en de rest, jullie waren stuk voor stuk fantastisch! Het hele jaar was fantastisch!

Geniet van de zomer: van het NK van de C1, van het feestweekend, het 18+kamp, het jeugdkamp... En van je vakantie!

Tot volgend jaar!

Raquel

 

Achilles 6 - Pernix 5 19-9

De laatste wedstrijd van het seizoen had nog enig belang: bij een overwinning was er een theoretische mogelijkheid tot promotie. Dan moest concurrent Madjoe een punt laten liggen tegen KVS, maar dat zat er helaas niet in. Felicitaties aan Madjoe. Achteraf ging het dus nergens om, maar goed, dat wisten we van tevoren niet dus geen reden om niet scherp aan de start te staan. Iedereen was er. Zelfs Jordy liet zich weer eens van zijn beste kant zien en was naar de bank gestrompeld om de laatste wedstrijd van het seizoen mee te maken.

Waar vorige week het thema “te laat” was, had scheidsrechter Pardoen bedacht dat het grappig zou zijn om deze week dan tien minuten eerder te beginnen. In overleg met aanvoerder Arjen ging onze captain bij alle teamleden verifiëren of dit oké was. Toen hij dacht onze epileptische leidsman met een positief bericht te verblijden, kwam Arjen van een koude kermis thuis, want Pardoen ontkende in alle toonaarden dat hij iets van doen had met een dergelijk verzoek. Waarschijnlijk had er een lichte aanval plaatsgevonden, waarbij het gedeelte van de harde schijf waar het korte termijn geheugen van onze arbiter zich bevindt, netjes was gewist. Over het fluiten van Pardoen was verder niks schokkends te melden. Hij floot net als we van hem gewend zijn weer een goeie pot.

Enigszins verbouwereerd begonnen we dus precies op tijd aan het duel. Dat stond ook in het teken van afscheid want volgend jaar zullen Ivo (rondjes rennen in Zuid-Korea), Yo (baren), Arjen (AOW) en Jordy (stort zich op de cursus flügelflesjes verstoppen voor beginners) stoppen (en in zeker twee gevallen in een later stadium weer aanhaken). In het begin van de wedstrijd moest de heer van Ivo achter een bal aan die hij met gemak leek te gaan pakken. Maar u begrijpt het al: elke heer van Ivo is kansloos wanneer het een sprintje om de bal betreft. Daarmee was direct de toon gezet. Later in de wedstrijd herhaalde Linda dit kunststukje. Linda heeft echter de gave dat zij van een metertje of acht dusdanig druk uit kan oefenen dat haar dame vanzelf de bal over de lijn werkt. Gelukkig kon de dame van Linda zelf ook om het voorval lachen. De wedstrijd verliep over het geheel gezien sportief. Hij verliep ook behoorlijk voortvarend voor Team 6 want het stond 4-0 voordat Pernix zich op het scorebord meldde. Daarna werd het verschil in de eerste helft alleen maar groter. Dat liep op tot een punt of 7. De Sleutelstadbewoners zijn echter berucht om hun comebacks. Dat wisten we nog van de heenwedstrijd toen Team 6 aan de bak moest nadat een ruime voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. Dankzij Jordy leek de geschiedenis zich te herhalen. Hij zat weer eens aan een knop waar hij niet aan moet zitten, ditmaal van het scorebord. Dat sloeg op tilt waarna een heer van Pernix de suggestie deed dat de Leidenaren drie goals meer gescoord hebben dan de in allerijl door Jordy herstelde stand aangaf. Gezien het eerdere voorval met de scheids had deze poging een redelijke kans van slagen. Echter, ging dit Leidse feestje niet door. De twintig werd helaas niet aangetikt. De 19 wel, dus werd de eindstand 19-9.

10 seconden voor tijd kregen Arjen, Yo en Ivo kregen nog een publiekswissel. Nou ja, wissel, er kwam niemand op hun plaats dus ze gingen er gewoon uit. Tien tellen later werd het afscheid gevierd met de nodige (alcoholvrije voor Yo) flügel.

Zo kwam een einde aan een beetje grijs seizoen voor Team 6 en aan de korfbalcarrières van Jordy en Arjen. Deze heren hebben de afgelopen jaren mooie dingen laten zien aan het Pomonaplein en in de Ock. Hulde en applaus aan deze twee! Niks mis met een Heintje Davids hè.

Groeten,

Erwin


Achilles 7 - Fortuna/Delta Logistiek 7

Een herhaling van zetten in onze laatste wedstrijd van het seizoen afgelopen zaterdag. Wederom een kampioenswedstrijd met wederom Fortuna als tegenstander en Jelmar als scheidsrechter. Het feit dat we de dubbel konden pakken bracht afgelopen donderdag veel teamgenoten naar de training, zelfs Rick was aanwezig al moest die wel gelokt worden met een eventuele wedstrijd. In principe zou Rick namelijk wel elke donderdag kunnen trainen maar uit principe doet die dat dan weer liever niet. Misschien als hij binnenkort kan beschikken over zijn elektrische fiets dat hij dan wat vaker kan komen, of wij hem dan nog in het team willen is dan alleen nog even afwachten. De training stond natuurlijk weer onder leiding van Henk al was die wel wat warrig onder alle kopstoten die hij tegenwoordig te verduren krijgt. Louise en Nelleke hielden er hun eigen voorbereiding op na in het materiaalhok. Hier over uitweiden in het verslag zou wel heel vulgair worden dus dat laat ik graag aan uw eigen fantasie over. Nelleke komt tenslotte uit het dameskorfbal... Deze week werd er maar niet gekozen om als voorbereiding naar een bierfestival te gaan maar bestond de voorbereiding uit de verhuizing van onze stoere kruimeldief Sem en zijn liefje Evy. De lucht die uit de vieze wasmachine kwam sloeg bij Henk zo op de longen dat hij de kampioenswedstrijd moest laten voor wat het was. Ook de vele trappen kosten Jasper de wedstrijd na 10 minuten. Gelukkig was daar Rinus die mee mocht strijden om de felbegeerde roos van Jaap.

De eerste helft was het aanzien niet waard dus erover schrijven is ook de moeite niet. Wel wil ik de paar supporters langs de lijn een groot compliment geven dat ze zijn blijven zitten en zelfs af en toe een poging deden tot ons clublied. Als ik dan toch iets over de eerste helft moet vertellen was het dat ze bij Fortuna Cas graag wat vriendelijke aanwijzingen gaven, waar iedereen hier zich flink aan ergerde was er één iemand die zich daar niks van aantrok. Elmar vroeg doodleuk wie Cas dan eigenlijk wel niet was, gelukkig was dit pas 35 minuten zijn directe tegenstander in het veld. De tweede helft was gelukkig iedereen vanuit het zonnetje op het veld langs de lijn komen staan en die support hadden we hard nodig ook. Het materiaalhokavontuur had Louise en Nelleke vleugels gegeven en ook een bal van Rinus werd door het publiek de korf in geroepen.

Met een 12-7 overwinning mogen we ons nu trotse winnaar van de dubbel noemen, al zal Rick het hier wel weer niet mee eens zijn. Na de tranentrekkende wissel van Mirjam vlak voor tijd, met bloemen uit de handen van de reden dat ze gaat stoppen (namelijk de kinderen) was het daarna de tijd voor de tranentrekkende speech van Jaap. Aangezien iets levends het bij Henk in huis toch nooit lang uithoudt was Jaap zo slim geweest om Henk van een biertje te voorzien in plaas van een roos, je hebt er een nieuwe vriend bij Jaap! Een mooi seizoen zit er helaas weer op en daar hoort helaas ook wat afscheid nemen bij. Over Olivier kunnen we kort zijn: het waren twee fantastische wedstrijden! Maar we begrijpen je keuze met je studie in Amsterdam en je droom om een bekende wereldreiziger te worden en wensen je veel succes. Dan zoals al eerder vermeld het afscheid van toch wel onze moeder van het team Mirjam. Vrouwlief moet namelijk op de kinderen gaan passen omdat manlief vaak van huis is voor "werk" en dat vinden wij wel heel erg jammer, we zullen je missen! Alhoewel je dit jaar officieel geen wedstrijd gespeeld hebt doordat je nog steeds niet in sportlinked staat hopen we je wel vaak langs de kant te zien en als de kinderen inclusief manlief dadelijk op eigen benen kunnen staan graag gewoon weer bij ons in het veld! En of al dit verdriet al niet pijnlijk genoeg was heeft ook Sita besloten, om hopelijk tijdelijk, even haar schoenen aan de wilg te hangen. Haar enkel wilde al het hele seizoen niet meewerken en daarom is het nu even tijd voor rust. Ook jou gaan we heel erg missen en hopen je snel weer terug te zien, met of zonder korfbalschoenen aan maakt voor ons niet uit! Tot volgend seizoen! 


Achilles Acht Atleten: Missie kampioenschap

Afgelopen zondag was het zover; de eerste kans om onze missie te laten slagen. Tegenstander was nummer voorlaatst ALO, op papier een makkelijke wedstrijd. Helaas spelen we niet op papier, maar op kunstgras; dus onze intentie was om gewoon volle bak te gaan. Tijdens het inschieten kwamen er al supporters aan en gedurende de eerste helft zaten er een heleboel supporters. Het aantal was meer dan wij gedacht hadden!

De wedstrijd begon met een treuzelend ALO, want waar wij langs de lijn wachtten totdat de thuisploeg op ging stellen beleven zij met zijn allen bij de middellijn staan. Omdat de Achilles Acht Atleten de kwaadste niet zijn besloten we om zelf maar op te gaan stellen. Blijkbaar had ALO een plan om het ons zo moeilijk mogelijk te maken. Het verdedigende plan van ALO werkte, want het eerste aanvalsvak had moeite om te scoren. Dit bleef de gehele eerste helft zo, waardoor er helaas voor het publiek geen mooi schouwspel te zien was. Het enige noemenswaardige van de eerste was het uitvallen van Alex met een blessure.

In de rust werd besloten om Rogér te vervangen door Simon. Hierdoor hoopten we dat het eerder genoemde ‘eerste aanvalsvak’ wat beter met de kansen om zou gaan. Deze wissel bleek een gouden greep. Simon ging goed met de kansen om en na zijn eerste doelpunten werd Simon ook de rest van de 2e helft uitgespeeld. Het andere vak scoorden ook mee, waardoor, naast vertrouwen in de goede afloop, het publiek iets meer kon genieten van de Atleten. Bij een stand van 8-14 in het voordeel van de Achilles Acht Atleten werd er afgefloten en daarmee was de missie geslaagd!

Na het bedanken van het publiek volgde een speech van TC Frank en werden de rozen in ontvangst genomen.

Voor de Achilles Acht Atleten staat er nog één wedstrijd op het programma; 12 juni spelen zij bij en tegen Futura. Deze wedstrijd zal de afscheidswedstrijd zijn van onze Haagsche Tukker Mark Nijland. Mark was er afgelopen zondag helaas niet bij vanwege de vrijgezellenfeest van zijn broer. Mochten jullie 12 juni niets te doen hebben: Wees welkom! We zullen er alles aan doen om er een leuke wedstrijd van te maken en het seizoen leuk af te sluiten.

Namens de Achilles Acht Atleten,

Leon

 

Wat was..

 

De B2 speelde vorig (!) weekend tegen De Vinken. Het was de vijfde wedstrijd van de voorjaarscompetitie, maar pas voor de tweede keer waren we compleet. De uitwedstrijd tegen De Vinken misten we Brandon, Rick en Steijn, waren de vakken volledig omgegooid en ging de wedstrijd verloren. Afgelopen zaterdag een totaal andere wedstrijd. De B2 knalde er direct bovenop. Het baltempo was hoog, er werden prachtige acties opgezet en verdedigend lieten we weinig steken vallen. Twee mooie combinaties tussen Rick en Danique leverden een snelle 2-0 voorsprong op. Ook het andere vak liet de mooiste aanvallen zien. Steijn speelde veel vanuit de ondersteuning wat Anna de kans gaf haal snelheid te gebruiken in de aanvallen. Een van de mooiste acties was een indirecte doorloop van Anna na een pass op Steijn van Marlou die de 3-0 betekende. Een actie die later in de wedstrijd nog even dunnetjes werd overgedaan. De Vinken had helemaal niets in te brengen en pas bij 4-0 wisten ze van grote afstand te scoren. De B2 ging onverminderd door en na een kwartier stond er 8-1 op het scorebord en leek een monsterscore in de maak.

Zoals zo vaak als het zo makkelijk gaat, kwam er even een dipje. Het hoge tempo van het eerste kwartier werd niet meer gehaald, net zo min als de variatie in de aanvallen. Zo werd af en toe met z’n drieën op een lijn de bal heen en weer gespeeld, wat uiteraard weinig opleverde. Uiteindelijk kwam de rust bij 10-2, wat gezien het eerste kwartier misschien wat tegenviel.

De tweede helft startte de B2 echter weer zoals de eerste helft. Tuurlijk, De Vinken maakten, wederom van grote afstand, de 10-3, maar het tempo in de aanvallen van de B2 lag weer hoog. In het ene vak pakte Mike verschrikkelijk veel rebounds, strooide Zoë met mooie passes en draaiden Danique en Rick hun tegenstanders dol. In het andere vak waren Brandon en Anna veel aan het schieten en speelden Marlou en Steijn prima vanuit de paal, waar Steijn meerdere keren door briljante passes van Marlou werd vrijgespeeld. Zelf kreeg Marlou kansen uit overnamesituaties door de vele acties van Anna.

Het leverde een wedstrijd op die ondanks de eenzijdigheid nooit saai werd. Het is heerlijk om te zien hoe de B2 dit seizoen op elkaar ingespeeld is geraakt en waartoe deze ploeg in staat is. Genieten dus langs de kant. Ook op het moment dat Steijn in de laatste minuut de kans op de 20-7 net aan de verkeerde kant van het randje af ziet vallen en er vanuit het andere vak een plagerig “Steijheijn!” klinkt.

Komend weekend nog één wedstrijd tegen TOP. Doordat alles tegelijk speelt zijn we helaas niet compleet, maar uiteraard gaan we proberen het seizoen met een mooie wedstrijd af te sluiten.

Rosanna, bedankt voor het reservestaan!

Alle andere C1’ers, bedankt voor de support en veel succes de komende drie weken ;-).

 

De laatste wedstrijd van Achilles B2 dit seizoen was tegen TOP. Helaas liet het wedstrijdprogramma van dit weekend niet toe dat we met de volledige B2 afreisden, maar Maaike en Martijn waren bereid om op de bank plaats te nemen. Dus zonder Rick en Laura traden we aan tegen TOP B2. Een ploeg die we dit seizoen al drie keer eerder tegenkwamen, de eerste keer een moeizaam gelijkspel, de tweede keer een onverdiende nederlaag en de laatste keer dikke winst.

Met wat andere vakken dan anders was het aanvankelijk weer even zoeken naar het juiste spel. Waar het ene vak nog wel wat tempo had en redelijk wat afwisseling, lag het tempo in het andere vak laag en was het spel statisch. TOP opende de score na een foutje aan onze kant. Anna trok haar lijn van vorige week door en was aanvallend zeer actief. Waar dat vorige week vooral doelpunten voor haarzelf opleverde, leverde het dit keer telkens kansen voor Marlou op, die deze goed op waarde wist te schatten. Danique, schijnbaar aangemoedigd door haar plekje in de A1-selectie, tikte bijna alle ballen op haar dame weg en was zo een plaag voor de aanval van TOP. Desondanks was het TOP dat de leiding nam en uiteindelijk met een 5-3 voorsprong de kleedkamers opzocht.

In de rust zette Fabian de puntjes op de i en de tweede helft ging de B2 er nog even keihard tegenaan. Het leek een beetje op de verloren kampioenswedstrijd, al lieten we de achterstand dit keer niet zover oplopen. Via 6-4 kwamen we uiteindelijk op een maximale voorsprong van 6-10. TOP kroop vervolgens langzaamaan dichterbij en met nog twee minuten op de klok stond het 8-10. Voordat de aanval kon worden verteld geduldig te spelen en zuinig te zijn op de bal, had TOP de 9-10 erin liggen en werd het plots nog spannend. Gylian had geen boodschap aan zuinig zijn op de bal en jaste zonder afvang van afstand de 9-11 erin. Opluchting alom, maar direct daarna scoorde TOP opnieuw de aansluitingstreffer. Marlou, die het hele seizoen al te horen krijgt dat ze meer moet schieten, dat vandaag ter afsluiting dan ook maar deed en er al drie in had liggen, schoot ons opnieuw naar een veilige marge, 10-12. TOP perste er nog een mooie aanval uit en in de slotseconden leverde dat de 11-12 op, waarna er direct werd afgefloten.

De tweede plaats was daarmee veiliggesteld en een mooi seizoen goed afgesloten.

B2, het is een groot plezier geweest om dit seizoen met jullie te mogen werken. Heel veel succes volgend seizoen in jullie nieuwe teams!

Martin, vanaf deze plaats namens de B2 ontzettend bedankt voor het altijd constructief opstellen als het om reserves ging. Het werd zeer gewaardeerd! Jolanda en jij heel veel geluk met jullie aanstaande aanwinst!

Daniek, bedankt voor je hulp in de zaal als Fabian er niet was. Ook dat werd zeer gewaardeerd!

En uiteraard alle reserves van dit seizoen, de redelijk vaste (Kayleigh, Rosanna, Stef) en de incidentele (Yannick, Martijn, Noa, Donna, Maaike Roos, Pauline) hartelijk bedankt.

 

 

Achilles C1 moest pas laat in de middag tegen Meervogels uit. Winst betekende het kampioenschap in de hoofdklasse en degradatie van de Meerkip. Donderdag zeiden we nog tegen de ploeg, het kan een mooi weekend worden, Steven Kruijswijk pakt het roze en Max Verstappen pakt nog een GP en wij worden kampioen! Liep dat even anders...wij mochten ons geen stuurfout permitteren.
Vlak voor de wedstrijd wisten we echter al dat concurrent Die Haghe had verloren en daarmee was de titel eigenlijk al een feit. Maar dit vierden we eigenlijk niet, natuurlijk was de opluchting een feit maar met dit scenario werd al rekening gehouden en hadden we ook al besproken op de training. We wilden namelijk zelf kampioen worden en gingen volle bak de wedstrijd in. Dat lukte net als vorige week heel goed en de 0-6 was het resultaat ervan. Geconcentreerde koppies die er gewoon vol voor gingen en bij rust was het 4-10. In de rust wilden we in de verdediging nog meer op de rebound spelen, waardoor hopelijk sneller balbezit, maar dit betekende ook meer vrije kansen voor Meervogels. Dit ook om het meegereisde publiek te blijven vermaken, want op de wedstrijd zat met deze stand al helemaal geen spanning meer. De 2e helft was gelukkig ook meer dan het aanzien waard met mooie aanvallen. Er werd veel initiatief genomen en ook de 'gekke Gerrit' lukte perfect, op de afronding na dan;). Maar leuk om te zien en ondanks dat Meervogels zich beter verzette dan in de eerste helft waren wij geen partij voor hun. In de slotfase vielen de trouwe reserves van de C2 ook nog in en werd de einduitslag uiteindelijk 10-17.
Kampioen in de hoofdklasse!! Een bijzonder goede prestatie van de C1, de trainers zijn supertrots op jullie!! Met dit kampioenschap behoor je ook meteen tot de beste 4 ploegen van Nederland, een prestatie om met recht trots op te zijn. Champagne zonder % werd ontkurkt en bloemen in ontvangst genomen. Er werd nog geroepen 'nu begint het pas' doelend op de halve finale volgende week tegen KZ, zoals ik al eerder in de zaal na het NK al schreef, korfballend de beste ploeg die we dit seizoen zijn tegen gekomen. Maar voor ons begint het nu niet pas, want bijna een jaar geleden zijn we met deze ploeg begonnen en het is alleen maar fijn dat we nog met elkaar in ieder geval 1 week door mogen. Een jaar lang hard werken heeft ons gebracht tot de beste 4 ploegen van Nederland en omstreken. Ook mogen we nu op dit moment echt wel even stilstaan en genieten van het kampioenschap en beseffen wat voor een prestatie de ploeg geleverd heeft. Maar het toetje begint inderdaad nu pas, dat het maar mag smaken!
Dus is het vanaf dinsdag weer anders. Dan gaan we ons richten op de halve finale. Dat wordt een hele zware kluif, maar niet onmogelijk. De nr.3 van de zaal, de enige ploeg waarvan de Nederlands kampioen Harkema niet wist te winnen tot nu toe dit seizoen. Maar KZ hebben wij in de eerdere 2 ontmoetingen ook niet van verloren, dus alles is mogelijk.

Hopelijk krijgt de C1 volgende week dezelfde steun die het in de zaal op het NK ook kreeg. Waar en hoe laat is op dit moment nog niet bekend, behalve 4 juni, dus houdt de site een Facebook in de gaten!

Tot volgende week!



Wat was het leuk om naar de D1 te kijken zaterdag. Met een warm zonnetje speelden we in Voorburg tegen VEO. Iedereen was er klaar voor om het seizoen op een leuke manier af te sluiten. En dat was te merken. De energie spatte ervan af. Binnen 10 minuten stond het al 4-0. Mooie aanvallen en goede acties werden beloond. Yara was scherp in de afronding en werd gesteund door haar vak. VEO kon niet zoveel terug doen, want ook in de verdediging hielden we het goed dicht. Consequent voorverdedigen en afvallende ballen plukken. Dat was voldoende. De tweede helft werd de energie wat minder, mede door het warme weer. Toch speelden we de wedstrijd moeiteloos uit en boekten we een mooie 7-2 overwinning. En terecht! Hoogtepunten waren: de wegtrekbal van Citlali (die niet verdedigd was), Sebas die boven iedereen uit sprong, Sanne die keer op keer ervoor was, Merel die korfgericht meeschoot, Yara die moeiteloos aan het afronden was, Xander die zich wegcijferde voor zijn vak. de mooie afstandschoten van Jill, Olivia die haar tegenstander helemaal uitschakelde, en de tactische aanwijzingen van Thijs, die fanatiek meeliep langs de lijn.
We hebben een leuk en leerzaam jaar gehad. Er is hard gewerkt en veel geleerd. De coaches zijn trots op jullie! En nogmaals, dat allemaal dankzij: hardwerkende Sanne, Citlali met de springveren, pijlsnelle Xander, reboundreus Sebas, technische Thijs, koele kikker Yara, felle Jill, spits in wording Olivia, en en styliste Merel. Ook onze steun en toeverlaat Femke moet genoemd worden. Ook in de periode dat je niet kon korfballen was je er bij. Heel veel plezier en succes in jullie nieuwe teams volgend jaar!

 

Voor de laatste keer een verslag schrijven voor Achilles D2: dat is altijd jammer. Niet zozeer om het schrijven van de verslagen, maar wel om het feit dat de laatste wedstrijd in deze samenstelling geweest is. We hebben van jullie genoten, van jullie allemaal! Door de hele mooie overwinning op de Eibers afgelopen maandag (12-7) hadden we ook ineens weer kans op de dubbel. De dubbel? Jazeker, want ook in de zaal waren we al kampioen geworden! Het enige wat in de weg stond voor een gedeeld- of zelfs driedubbelgedeeldkampioenschap in onze poule, was Futura. Die waren al kampioen en zouden er alles aan gaan doen om dat ook alleen te blijven. Een laatste peptalk, waarbij een laatste ultieme wedstrijdfocus werd vereist, zorgde voor een fantastisch begin. Zoals het bij korfbal hoort, werd er met elkaar gezocht naar de beste kans voor een doelpunt. En die doelpunten kwamen! In de rust stonden we zeer verdiend met 5-2 voor. De tweede helft verliep qua score alleen heel wat anders. De kansen waren er wel, maar doelpunten werden het niet. Als Futura dan wel blijft scoren wordt het erg spannend en bij het laatste fluitsignaal keken we tegen een 5-6 achterstand aan. Balende gezichten, sommige zelfs een beetje emotioneel. Niek en ik keken elkaar aan en wisten het: het is zeker jammer, maar we zijn vooral trots op de goede wedstrijd. Dit veldseizoen (een klasse hoger dan in de zaal) hebben jullie fantastisch afgesloten met 2 topwedstrijden! Een eventueel gedeeld kampioenschap zou een kers op de taart zijn geweest, maar de figuurlijke taart was al onwijs lekkah. Vorig jaar gestart in deze samenstelling, met de taart-ingrediënten nog los op het aanrecht. Niet iedereen kende elkaar goed, oftewel de ingrediënten waren nog niet gemixt. Het eerste veldseizoen was als het opwarmen van de oven: wedstrijdritme opdoen, korfbal inzicht krijgen, de korf zien te vinden. Het zaalseizoen was geweldig: de ingrediënten werden met de wedstrijd beter gemixt, de taartbodem werd gesmeed en de oven was opgewarmd. Aan het einde waren we klaar voor de medailles en de taart!! Het tweede veldseizoen werden we op de proef gesteld: niveautje hoger en een kleine competitie waarbij elke wedstrijd gelijk belangrijk is. Het glazuur werd duur verkocht! Maar met een geweldige eindsprint naar de ideale bereiding was ook het glazuur op de taart geweldig. Dat de kers dan achterblijft, ach wat, die eten we eigenlijk toch nooit op :D Quin, Niek, Jordan, Ivy, Jip, Marijn, Silja, Lideke, Jill en Femke: GEFELICITAART! Het was een geweldig jaar!!

 

WAPC-verslagen

Refleks C3 – Achilles C3
De laatste wedstrijd van het seizoen speelde we tegen Refleks.

In de aanval: Celeste, Maurits, Guido en Joshua en
In de verdediging: Esmee, Melissa, Thom en Tim.

Het begin ging goed met de 0-1 (Guido) en 0-2 (Joshua) en 0-3 (Esmee). Daarna kwam Refleks op gang en maakte er vier op rij. Thom maakte er 4-4 van. Refleks scoorde er nog twee en dat was de eindstand 6-4.

Groetjes, Melissa

 

Achilles D2 – Futura D1
Vandaag konden we naast Futura komen dat verleden week al kampioen was geworden. Er diende dan uiteraard gewonnen te worden om naast hun te komen en het kampioenschap te gaan delen met Futura. Er was zelfs een derde variant mogelijk om met drie ploegen bovenaan te eindigen. Na een wat gespannen opening met veel fouten kwamen we toch nog in de wedstrijd. Treffers van Sylja en Jordan zorgden voor een 2-0 voorsprong. Na de vakswisseling zorgde Femke met een fraaie afstandsbal dat wij 3-0 voor kwamen. Met 1-3 snel daarna deed Futura iets terug. Jip zorgde ervoor dat het glimpje hoop van Futura snel weer dof raakte door een strafbal te benutten. Niet lang daarna liet Quin ons genieten door een prachtige doorloop te maken en te scoren. Toch wist Futura de achterstand te verkleinen tot 2-5 tot aan de pauze. In de tweede helft makten wij het onszelf lastig door de kansen die wij eigenlijk genoeg kregen niet te benutten. Vaak waren we net iets te gehaast in het afmaken van de kansen. Hierdoor ontnamen wij onszelf de mogelijkheid een beetje om de score verder uit te bouwen. Tevens was het geluk ook niet aan onze zijde in de tweede helft. Futura kwam hierdoor terug in de wedstrijd en maakte 3-5. In het laatste bedrijf moesten wij dus weer proberen om Futura de hoop te ontnemen op een positief resultaat. Helaas voor kreeg het vierde gedeelte een vervolg zoals in het derde gedeelte en scoorde wij steeds net niet en was het op het randje iedere keer weer. Maar zoals zo vaak gebeurd als je zelf niet scoort doet je tegenstander dit wel en kregen wij helaas op het eind de deksel op ons neus. Futura kwam enige minuten voor het einde op gelijke hoogte. Even daarna zelfs op voorsprong 5-6 . Alles probeerden vervolgens nog in het kleine beetje resterende tijd wat er nog over was . Maar helaas voor ons wilde de bal maar niet in de korf vliegen.

Jordan Gieselaar

 

Fortuna F3 - Achilles F3
Vandaag moest de F3 de wedstrijd spelen van het jaar, namelijk de kampioenswedstrijd tegen Fortuna F2. Beiden teams hadden evenveel punten, het zou dus een spannende wedstrijd worden!
Fortuna begon sterk, speelden snel over en scoorden makkelijk en zo stond Achilles na een paar minuten al met 4-0 achter. Met de superspeler had Achilles gelijk meer felheid gekregen, gingen ze beter en sneller overspelen en kwamen er ook kansen. Fortuna bleef echter ook scoren en zo stond het met de 1e pauze 6-1. Achilles liet zich niet kisten en bleef strijden en werden er meer kansen gescoord en was het met rust 8-4. Na een oppepper en wat drinken ging iedereen er weer met volle moed in. En met succes er werd gelijk gescoord door Achilles, Fortuna scoorde echter ook weer. Maar toen kwam Achilles toch echt dichterbij en werd het 9-7. Alles werd gegeven, maar helaas was dat niet genoeg. Fortuna bleef makkelijk scoren en liep weer uit. Uiteindelijk was de eindscore 14-10 en dat betekende dus dat Fortuna kampioen was geworden. Achilles was erg teleurgesteld en natuurlijk mag dat even, maar jullie mogen allemaal erg trots op jezelf en elkaar zijn, want wat zijn jullie in een jaar tijd vooruit gegaan. Jullie hebben erg veel geleerd en werden met de week beter.

Lieve Trainers, Rob, Selene, Maxime, heel erg bedankt voor het super leuke, gezellige en leerzame seizoen!

Groepjes Sanne en Mirjam

Datum 30-05-2016 10:46
Tags