Topsport bij HKV Achilles

Tijdens de JAV van vrijdag 10 juni is de Topsportcommissie geïnstalleerd. Deze commissie wordt gevormd door acht betrokken personen en heeft als doel het korfbal bij HKV Achilles structureel op een hoger plan te tillen, met als randvoorwaarde dat de club haar warme en open karakter behoudt.

Als topsportcommissie hebben we er geen gras over laten groeien en zijn we meteen op de maandag na de JAV voor het eerst met zijn allen bijeengekomen. Tijdens deze eerste bijeenkomst hebben we gesproken over wat wij als de taken en de verantwoordelijkheden van de topsportcommissie zien. Daarnaast hebben we het ook gehad over de positie van de topsportcommissie binnen de vereniging en de beoogde samenwerking met de andere commissies.

Het was een vruchtbare eerste vergadering waarbij we een goed beeld hebben gekregen van de grote lijnen en de benodigde eerste stappen, maar waarbij we tegelijkertijd ook beseffen dat een heleboel zaken nog verdere uitwerking behoeven. Aan die uitwerking gaan we in de komende weken verder werken. Wij zullen hiervoor intern de aansluiting zoeken bij het dagelijks bestuur, bij verschillende commissies, en bij verschillende personen om op die manier de route naar de topsportstip verder in kaart te kunnen brengen. Uiteraard zullen wij ook onze voelsprieten buiten Achilles opsteken, opdat we tevens kunnen leren van eerder opgedane ervaringen bij andere sportverenigingen.

Als commissie hebben we een goede communicatie hoog in het vaandel staan. Wij hopen hiermee tevens de betrokkenheid en motivatie van alle leden van Achilles te kunnen vergroten. Dit is namelijk een van de belangrijkste randvoorwaarden om Achilles structureel naar een hoger plan te kunnen trekken. We zullen jullie dan ook geregeld via de berichten op de website en via de digitale krant op de hoogte brengen van onze plannen en activiteiten. Daarnaast kunnen jullie ons voor vragen en/of opmerkingen te allen tijde op het volgende e-mailadres bereiken: Topsport@hkvachilles.nl.

Wij hebben er enorm veel zin in en gaan er met zijn allen iets moois van maken.

Met vriendelijke en sportieve groet,

  • Marcel Noordam (voorzitter)
  • Dennis Brusse
  • Rob van Ee
  • Sjoerd Houwing
  • Rob Koene
  • Renske Lelieveld
  • Hugo van den Haak (externe adviseur)
  • Malou Abbas (jeugdsportcoördinator)
Datum 16-06-2016 22:00