Achilles/Semmy-dag.

Op de achtergrond zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al gestart. In het seizoen 2016-2017 zal wederom “Stichting Semmy” op de shirts van ons vlaggenschip prijken. Misschien is het goed om even stil te staan hoe de relatie tussen Achilles en “Stichting Semmy” is ontstaan.

In december 2005 wordt bij jeugd lid Iris Rog hersenstamkanker (DIPG/ponsglioom) geconstateerd. Ongeveer 18 kinderen in Nederland worden hiermee jaarlijks gediagnosticeerd. Er is geen behandeling die leidt tot genezing. De meeste kinderen overlijden meerdere maanden na het ontdekken. Voor een klein deel wordt meerdere maanden enkele jaren. Iris behoorde tot deze laatste groep. Op 11 mei 2009 was zij het eerste jeugdlid van Achilles dat overleed.

Stichting Semmy is in 2007 opgericht door de ouders van Semmy. Zij konden het niet verkroppen dat de genezingskans vrijwel nihil is terwijl dit bij andere vormen van kinderkanker door onderzoek gelukkig gestegen is naar meer dan 70%. Stichting Semmy heeft tot doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. 100% van de inkomsten van de stichting worden besteed aan onderzoek.

Helaas is het medicijn of de behandeling nog niet gevonden maar er zijn de afgelopen jaren zeker belangrijke resultaten geboekt. Naar aanleiding van het overlijden van Iris heeft Achilles “Stichting Semmy“ omarmd. Door de uitingen op het shirt van het 1 e en op alle trainingspakken is naamsbekendheid aan de stichting gegeven. Vanaf 2009 is het aantal Achillianen die jaarlijks deelneemt aan de sponsorloop van 8 kilometer “Run 4 Semmy”; op de eerste zondag van de herfstvakantie in Amsterdam, toegenomen.

In 2014 is gestart met de “Semmy-dag”. Ieder team van kangeroe tot en met het 1e moest iets verzinnen om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. Er zijn fietsen gewassen, taarten gebakken, cup-cakes versierd, smoothies gemaakt, een kalender samengesteld etc. .

In 2016 wordt een Achilles/Stichting Semmy-dag georganiseerd. De vakantie is een goed moment voor de leiders, trainers en spelers om een originele manier te vinden om geld in te zamelen voor deze dag. De opbrengst wordt verdeeld tussen de club (50%) en Stichting Semmy (50%). De definitieve datum wordt bekend gemaakt zodra het speelschema voor het nieuwe seizoen bekend is maar zal in de tweede helft van september liggen. Inmiddels is via een veiling op de sponsoren-avond van 1 april € 2.000,00 opgehaald waarvan € 1.000,00 voor “Stichting Semmy”.

Het zou fantastisch zijn als wij dit jaar met een nog grotere groep naar Amsterdam afreizen om deel te nemen aan de Run 4 Semmy. De finish is in het Olympisch Stadion. Er wordt gestart in 3 groepen,

De inschrijving is inmiddels gestart. Via de site van “Stichting Semmy” kan je je aanmelden . Op de site van Achilles willen wij de deelnemers vermelden dus graag na inschrijven ook een berichtje naar: run4Iris@hkvachilles.nl Inmiddels hebben Puck Gordijn, Margot van Loon, Ivo, Jolanda en Arie Rog het op zich genomen om deze dag voor Achilles en voor Stichting Semmy tot een succes te maken.

Achilles: Més que un club

Datum 30-06-2016 23:32
Tags