Veldcompetitie nu echt van start!

Na flink veel oefenwedstrijden, het Futura-toernooi en natuurlijk onze eigen Alsem League, startte afgelopen weekend officieel de veldcompetitie. Achilles 1 en 2 trapten af tegen ONDO en namen beide de punten mee naar Den Haag. Ook het derde won, zij waren op bezoek bij in Leiderdorp te sterk voor Velocitas 3. Achilles 5 en 7 sleepten in eigen huis de punten binnen. Achilles A1 speelde dit weekend in Scheveningen en won daar met 15-19 van KVS. De B1 was op bezoek bij Fortis en sleepte daar de eerste punten binnen van dit seizoen. Thuis op het Achillesveld wonnen ook de C2, D2 en E1 hun wedstrijden. Achilles C3 en F2 speelden gelijk en verdeelden de punten met hun tegenstander. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en om de foto's van het Futura-toernooi (door Joost van Soest) en de Alsem League (door Henriëtte Pot) te bekijken. (UPDATE: verslag Achilles 3 toegevoegd)

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl.

Kijk in het fotoalbum voor foto's die Joost van Soest bij het Futura-toernooi en Henriëtte Pot bij onze eigen Alsem League.

ONDO (G) 1 – Achilles 1

Na een goede voorbereiding, met onder andere een weekend Antwerpen, mochten we nu dan eindelijk voor ‘het echie’ spelen. Vorig jaar sloten we het seizoen af als kampioen en dus komen we dit jaar uit in de eerste klasse. Onze eerste tegenstander was ONDO, een oude bekende, waar we twee seizoenen geleden in de zaal nog een aantal pittige wedstrijden tegen speelden.

Het tweede had het vooraf niet erg moeilijk tegen de reserves van ONDO en gaf een goed voorbeeld, daar werd het maar liefst 6-22. Ondanks een rommelige voorbereiding, was de eerste goal toch voor ons. Hier had ONDO nog direct antwoord op, waarna het initiatief bij ons bleef en het eerste gaatje van twee geslagen was. We kwamen niet meteen los van ONDO, ze bleven ons tot eind tweede helft op twee punten volgen. Pas vlak voor rust werd de afstand groter, de kleedkamers werden opgezocht bij 7-12.

Na rust leken we scherp te starten, met meteen een snel doelpunt. Leken, want daarna volgde een stroeve periode, waarin bij ons weinig meer lukte. De energie van eind eerste helft was verdwenen, waardoor ONDO zichzelf terug kon knokken tot 1 puntjes verschil: 14-15. Ondanks dat we de betere ploeg waren, konden we dat niet meer uitdrukken in de score. Aanvallen werden te moeilijk opgezet, verdedigend gaven we teveel ruimte. We gingen hen toch niet echt weer gelijk laten komen?! Koppies bij elkaar, terug naar de basis en gaan met die banaan. ONDO maakte nog één doelpunt, wij gelukkig zes: de wedstrijd eindigde bij 15-20.

Alle begin is moeilijk: soepeltjes verliep het vandaag nog niet. Mindere wedstrijden moeten ook gewonnen worden en dat lukte gelukkig wel, er gingen vier punten mee terug naar Den Haag. Als het kampioenschap op het veld het doel wordt, moeten we een flink tandje bijschakelen. De mogelijkheden zijn er.. Nu de uitvoering nog!

Volgende week spelen we op ons eigen veld tegen IJsselvogels, om 15.30 uur. Vooraf is er naast het tweede en de A1 al veel te zien, want het thuisprogramma is druk. Als je er dan toch bent.. Blijf daarna dan ook nog even plakken voor het derde en de A2!

Desiree

ONDO 2 - Achilles 2

Na een lange voorbereiding met o.a. een weekendje Antwerpen , mochten we eindelijk onze aller eerste competitiewedstrijd spelen tegen ONDO 2.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Ondanks dat creëerde we genoeg kansen en kwamen op een 1-4 voorsprong. De kansen bleven gecreëerd worden waardoor we uit konden lopen naar een 4-11 ruststand.

Kort na de rust was duidelijk dat de 2 punten mee gingen naar den haag en was het een kwestie van een zo hoog mogelijke uitslag op het scorebord neer te zetten. Uit eindelijk is het 6-22 geworden en kunnen we terug kijken op een goede start van de competitie voor Achilles 2. Nu keihard werken aan de afronding want dan had de stand nog veel hoger op kunnen lopen.

Wel wil ik graag de meegereisde supporters bedanken voor het aanmoedigen en we hopen jullie nog vaak langs het veld te zien!!

Merel

Velocitas 3 - Achilles 3

Zaterdag begon het korfbalseizoen van Achilles 3 bij Velocitas. Oefenwedstrijden waren gespeeld, de shirtjes toch nog gevonden en - na twee maanden ongewassen te hebben liggen fermenteren - geurloos en fris aanwezig. Zelfs het Nederlandse zonnetje had besloten deze wedstrijd niet te willen missen en was toeschouwer tussen slechts enkele wolkjes. Uit angst voor deze warme heemelgigant had de Wind zich afgemeld. Kortom, de voortekenen waren goed, de omstandigheden gunstig. Na een aantal sterke startminuten wilde het desondanks allemaal niet lukken bij Achilles. Vooral in het eerste aanvalsvak liep het stroef. Ballen vlogen regelmatig over de zijlijn, er werd wat gemopperd en de koppen gingen hangen. Halverwege de eerste helft stond er een 5-1 achterstand op het scorebord en net toen het er somber uit begon te zien, kwam de ommekeer. Dankzij goed verdedigend werk en veel onderscheppingen kreeg de aanval vaak de kans en lang de tijd om het volgende zwart-witte doelpunt te maken en toen het uiteindelijk viel, bleek er een last van het team te zijn afgevallen. Gemopper werd al snel gejuich en nog dezelfde helft werd een 5-1 achterstand een 6-9 voorsprong. Met laatstgenoemde stand werden de kleedkamers opgezocht. Zo doorgaan en zorgen dat wij de eerste paar doelpunten maken, dat was het plan. En zo is het ook gegaan. Al snel was het geen echte wedstrijd meer en was het alleen nog de vraag met hoeveel punten we zouden winnen. De eindstand stokte uiteindelijk op 14-22. Een mooie eerste wedstrijd en een terechte overwinning waarvoor in de eerste helft hard is gevochten en die in de tweede helft netjes is veilig gesteld. Robbin, bedankt voor het meegaan en de goede invalbeurt!

Achilles 6 - KVS 6    5-9

Een kort verslagje om het seizoen mee te beginnen: zaterdag stond Team 6 al direct een derby te wachten. Helaas stikte de ploeg in een graatje en werd er verloren van KVS. Er werden veel kansen gemist, blablabla, strafworpen, blabla (Alex: nog twee rondjes te gaan ouwe), de ploeg was nog niet helemaal ingespeeld, blabla, KPN lag eruit, bla, het waaide hard, het lag aan de scheidsrechters (meervoud ja, want Henk trok het niet meer en droeg voor de tweede helft zijn fluit over aan Sten) et cetera. Maar dat was het belangrijkste niet van de dag. Eerder mocht Tik-m-aanvoerder Rinus (besloten op het eerste geslaagde teamuitje bij De Burcht) namelijk de bidonnen van de ‘gezonde kantine’ op komen halen waarmee Team 6 zonder ook maar een minuut te spelen al 12 bekers gewonnen heeft. En dat in 1 seizoen! In Rotterdam had de Coolsingel al lang en breed vol gestaan. Het seizoen kan dus nu al niet meer stuk. Nog een oproepje: Yoeri houdt van oudere dames. Meld je bij aanvoederder Rinus, dan zorgen we dat geïnteresseerden als ‘team van de week’ op mogen lopen met Yoeri. Verder was Mieke jarig. Vergeet haar niet te feliciteren als je haar binnenkort ziet.

Volgende week brengen we een bezoekje aan Rijnsburg bij het gezellige Madjoe 4.

Erwin

Achilles 7 - Excelsior 4

Donderdagavond, net gegeten en hangend op de bank. Gaan we trainen of niet? Eigenlijk geen zin maar omdat dit weekend de eerste wedstrijd weer op het programma stond besloten om toch maar te gaan. Henk zou namelijk ook komen en gekomen is die waarschijnlijk zeker alleen niet op de training. Er waren maar liefst 28 man aanwezig op de training die onder de uitmuntende leiding stond van Britt en Koos. De eerste training is toch altijd weer een beetje aftasten want hoe zwaar is zo'n bal ook alweer en is me conditie dit jaar weer slechter dan andere jaren? Nieuwe aanwinst dit jaar is Nikki, die overigens er vandaag wel met de pet naar gooiden. Ze kwam namelijk te laat aan waardoor Marieke onverwachts in de basis moest beginnen. Andere aanwinst Collin besloot foutloos te blijven door voor het begin van het seizoen de handdoek al in de ring te gooien. Afwezig was licht golvende krullenbol Rick die in Turkije bezig was met een coupe, benieuwd welke smaken die genomen heeft. Ook afwezig was onze hamburger Koningin Alex die op zoek is op welk festival ze nou eigenlijk de lekkerste verkopen. Door deze afwezige vandaag een mooi reservekoppel op de bank bestaande uit Sandra en Erwin. Net voor de wedstrijd begon trokken de wolken weg en kwam de zon goed tevoorschijn. De temperatuur steeg gelijk een fiks aantal graden en kijkend naar de tegenstander met een jonge ploeg, coach en goedgevulde bank konden we ons borst natmaken. Maar eigenlijk namen we direct het heft in handen. Wat wil je ook anders als Henk zijn doorlopen gaat scoren? Je weet wat ze zeggen over een bepaalde lichamelijke oefening de dag voor de wedstrijd, hem bracht het in ieder geval geen windeieren. Ook de kans dat Elmar een leuke avond gehad moet hebben leek groot na zijn benutte doorloop. Bij een 7-3 voorsprong bij rust spraken we af tegen beter weten in de tegenstander vandaag niet dichterbij te laten komen en ons zo een hoop energie te besparen in de tweede helft. Zoals u begrijpt kropen ze toch heel even angstig dichtbij maar hebben we daarna de wedstrijd professioneel uit kunnen ballen. Een 13-9 overwinning is toch een mooi begin. Volgende week gelukkig even een weekje vrij om bij te komen van vandaag en dan gaan we kijken of we het huzarenstukje van vorig jaar kunnen herhalen!

Wat was..

Ook voor Achilles B1 stond deze week de eerste veldcompetitiewedstrijd op het programma. De spelers hebben met z’n allen keihard getraind, met de Alsem League als afsluiter. Daar knokten we, in een poule met DSC, Groen Geel en Nieuwerkerk, onszelf meteen op de eerste plek. Een flitsende start dus! Met nog twee trainingen om de puntjes op de i te zetten, was de B1 klaar om te knallen.

Met Anna en Stef als wissels, die hun eigen wedstrijd opofferden, vertrokken we voor een lange rit richting Oost-Souburg, of all places. Daar wachtte Fortis B1, een promovendus, want vorig jaar nog opererend in de eerste klasse. Het begin verliep wat stroefjes, het was allemaal even zoeken. We kwamen even 1-0 achter, maar namen daarna het initiatief over. De afspraken werden aanvallend duidelijker, waardoor er ontzettend goede kansen ontstonden. Toch kwamen we niet direct los van Fortis, bij 5-4 stonden zij zelfs weer even voor. Achilles zette toen een sprintje in en met een aantal mooie balletjes werd er weer orde op zaken gesteld. Keurig werd er naar de aanwijzingen geluisterd en door veel schotdreiging, goede rebounds en een aantal afgesproken ballen volgden zes goals op rij.

Verdedigend mocht het wel nog wat feller en strakker, want als je bij rust 5-10 voorstaat doe je het al best netjes.. Maar als van die vijf goals, er vier doorlopen waren.. Kan dat nóg beter. Als er met z’n vieren volle bak verdedigd werd, met ruimer voorverdedigen en voorin de druk op de gooiarmen houden, had Fortis het erg lastig tegen ons. Na rust ging het verdedigen keurig, maar stokte onze eigen score even. In de time out werd duidelijk gemaakt dat dit juist het moment was om door te pakken, met nog even gas geven een goede score neerzetten. Winnen is 1, maar overtuigend winnen is nog veel leuker. Met een aantal mooie combinaties, onder andere van Noah en Rick, maar ook zeker het laatste doelpunt van het andere vak, eindigde de wedstrijd uiteindelijk bij 8-17.

Al met al: een prima eerste pot! De afspraken werden goed uitgevoerd, we vinden elkaar steeds beter en we hebben ook laten zien strak te kunnen verdedigen. Met vlagen was het oprecht een heerlijke wedstrijd om te zien! Kunnen er nog dingen beter? Gelukkig wel! Het harde werken belonen met nóg meer goals bijvoorbeeld, want qua opgelegde kansen.. Is 17 goals eigenlijk nog te weinig!

Anna & Stef, bedankt voor het wissel zitten en invallen!

Volgende week spelen we om 11.15 uur thuis tegen Die Haghe B1, voor een aantal spelers zal dat een weerzien zijn met spelers die zij goed kennen. Altijd een spannende wedstrijd, dus hopelijk tot dan, want alle support is welkom!

Vorige week mocht de E2 op het Futura-toernooi weer voor het eerst in actie komen. De eerste wedstrijd moesten we tegen het sterke ALO weer even wennen aan het spel en in de tweede wedstrijd ging dat dan ook al een heel stuk beter. We hadden daarin minimaal evenveel kansen als onze tegenstander en het was wat dat betreft een leuke gelijk opgaande wedstrijd. Maar daar waar Futura de bal wel door de korf wist te krijgen, wilde dat bij ons niet lukken. In de laatste wedstrijd waren we toch wel moegestreden en lukte niet alles meer.

Dinsdag werd er ook nog even tegen (eerste helft) en met (tweede helft) de E1 geoefend en wederom ging het allemaal een beetje beter. Toch bleef de beloning in de vorm van een doelpunt uit.

Afgelopen zaterdag mochten we dan eindelijk aan de competitie beginnen. Tegenstander was Weidevogels. Het was een leuke wedstrijd, waar wij in de eerste tien minuten misschien nét iets beter waren dan de tegenstander. Het leverde ons ook ons eerste doelpunt op en ook meteen onze eerste voorsprong op. Weidevogels wist tegen het einde van de eerste tien minuten ook te scoren en bij rust stond het nogsteeds 1-1.

De tweede helft begon Weidevogels heel scherp. Twee kansen leverden ook gelijk twee doelpunten op. Wij bleven echter keidhard werken. Het was dan ook genieten van Jalien, die alles met haar buitenste hand gooide, Bregje die bij iedere bal goed uitstapte, Bradley die met veel onderscheppingen een plaag was voor de tegenstander, Armin die telkens ontzettend goed keek wie er vrij stond en Kiki die ontzettend goed stond te verdedigen. We kregen nog genoeg kansen, maar de bal wilde er niet meer in (had de trainer een dag later ook last van :-S).

Al met al was het een goede wedstrijd. Aanstaande zaterdag zijn we vrij, dus we gaan twee weken hard trainen om die week erna weer een beetje beter te zijn!

DES A1 - Achilles A2
De A2 moet nog op elkaar ingespeeld raken, dat was tegen DES goed te zien. Waar bij DES de automatismen goed te zien waren en duidelijk op elkaar ingespeeld waren was de A2 nog zoekende. Niet heel vreemd aangezien we pas 1x in deze samenstelling getraind hebben. Ook ons schot was nog niet helemaal zuiver, net niet en soms wat pech. Bij DES viel wel alles goed en hierdoor was de ruststand dan ook 11-3 in het voordeel van DES. De 2e helft ging al stukken beter, we kwamen door onze vechtlust zelfs terug tot 13-9. Helaas kon DES weer een gaatje slaan en werd uiteindelijk 25-16. Op het oog een forse nederlaag maar ik denk dat we zeker de 2e helft een goede pot hebben gespeeld. Op elkaar in gespeeld raken en speelsystemen inbrengen, daar kunnen we mee aan de slag op de trainingen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen, want er staat gewoon een goed team!