Net niet volle buit voor Achilles teams

Achilles 1 moest in de slotsecondes toch de punten delen met IJsselvogels 1, nadat Team Twee wel ruim hun reserves had verslagen. Achilles 3 had geen kind aan Madjoe en versloeg hen met 19-6. Het vierde had op bezoek in de Lier weinig moeite met Valto 3, daar werd het 12-21. Verder ook winst voor Achilles 6 en 8, terwijl het vijfde zondag een punt bij ALO moest laten. Achilles A1 won van De Meervogels, met 22-16. De A3 pakte de volle winst tegen TOP. Achilles B2 won in eigen huis van Segbroekbuur ALO, het werd daar 15-6. Ook de C1, C2 en D2 wonnen, de D2 deed dit met maar liefst 0-10! Lees verder voor de wedstrijdverslagen en foto's van Achilles 1 en A3 door Joost van Soest.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl.

Kijk in het fotoalbum voor foto's die Joost van Soest van de wedstrijd Achilles 1 - IJsselvogels 1 en de wedstrijd Achilles A3 - TOP (S) A4.

Achilles – IJsselvogels eindigt onbeslist

Op een stralende dag aan het Pomonaplein stond alweer de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal tegen het voor ons onbekende IJsselvogels uit Moordrecht. Uit respect en het gemis van Brian Fung-Loy werd er vooraf aan de wedstrijd een minuut stilte gehouden. Hij was te herkennen aan zijn vrolijkheid en stond altijd klaar voor een leuk praatje. Wij hebben heel wat jaren van hem mogen genieten en hij heeft diverse successen met name met de jeugdteams met ons binnengesleept. Wij wensen de familie veel sterkte met het gemis.

De wedstrijd zelf begon Achilles heel sterk door al snel een 2-0 voorsprong te pakken en dit vervolgens uit te breiden naar 5-2. IJsselvogels was even van slag en herpakte zich door 3 maal op rij te scoren en de score weer gelijk te trekken naar 5-5. Vanaf dat moment ging de score steeds heen en weer en dat resulteerde in een 7-8 achterstand voor Achilles met rust.

Na de rust scoorden wij gelijk de gelijkmaker 8-8 maar we vergaten door te drukken. Hierdoor bleef het gat steeds 1 punt. Hier en daar werden wat wissels doorgevoerd om wat te forceren, maar dit mocht helaas niet baten. Doordat wij vergaten het verschil te maken en IJsselvogels tot het einde bleef strijden eindigde de wedstrijd met 15-15 onbeslist. Volgende week staat Rapid 1 uit Haarlem op het programma en mogen we weer aan de bak.

Kjeld

Achilles 3 – Madjoe 2

Na het middenlijnfiasco (waar wij het hierna nooit meer over hebben) mocht Achilles 3 in de namiddag aantreden tegen Madjoe. Op de donderdag training is Madjoe uitgebreid geanalyseerd en besproken, want het is een bekende en gevreesde tegenstander die vorig jaar mocht aantreden tegen Achilles 2. Na een indrukwekende speech van het superduo Bas en Jarreth waren wij klaar voor de strijd. Dit jaar maakt Achilles 3 gebruik van de diesel tactiek, langzaam op gang komen maar als die eenmaal op gang is: niet meer te stoppen. De eerste 5 minuten begonnen wij dan ook wat zoekende, maar eenmaal op gang gingen we met 12-1 de rust in. De tweede helft begon de diesel toch wat te haperen en sloten we af met 19-6. Bij het nabespreken van de wedstrijd waren de spelers van Achilles tot de conclusie gekomen dat het tegen Madjoe lastig verdedigen is, omdat ze van alles doen wat je niet verwacht. Complimenten aan de luchtmacht (Simon,Sander, Fabian en Alana), de vedette (Bart), de jonge welp (Kaylee), de stille krachten (Koen, Joy en Rianne) en de sneaky sniper (jeanette). Al met al een mooi resultaat en goed begin van de competitie met vier punten uit twee wedstrijden. Alle toeschouwers en trouwe volgers van dit spektakel bedankt! Om onze trouwe volgers te bedanken hebben we deze week een speciale actie. De eerste vijf trouwe volgers van onze verslagen kunnen zich melden bij Bas en Jarrteh voor een consumptie.

Groetjes het derde!

Madjoe 4 - Achilles 6    11-13

De eerste punten zijn in de pocket! Team 6 boekte in het immer winderige Rijnsburg (in de goede zin van het woord) de eerste overwinning in de lopende competitie. Dat ging uiteraard niet zonder slag of stoot. Donderdagavond op de training ging het al bijna omdat er gedreigd werd met laddertraining. Gelukkig was tik-em-aanvoerder Rinus al ladderszat dus ging dat niet door. Op de wedstrijddag gaf Sandra de voorkeur om te gaan hossen met Marco Borsato. “Genant, dat ze daarvoor haar ploeg in de steek laat,” aldus haar moeder die ons nog wél succes wenste. Tristan loopt behoorlijk hard, maar afgelopen weekend alleen maar richting toilet. Hij was derhalve afwezig. Erwin is z’n Achilles shirt kwijt. Bij dezen een oproepje, mocht je na de eerste competitie een extra shirt hebben gevonden: laat ‘t Erwin weten. Maar goed, gelukkig was daar de gestopte Arjen Laarhoven die z’n shirt op korte termijn beschikbaar stelde. Met Arjans zweet nog in de naden was het logisch dat Erwin net zo speelde als Arjen: waardeloze eerste helft met een paar lekkere goals in de tweede. We hadden zowaar een supporter mee: Henk, de vader van Yoeri. Yoeri schrok zich een ongeluk om Henks gezondheid toen hij zijn vader in de rust een bal zag pakken en een poging wagen tot een schot. Ook nog leuk om te vertellen: bij het warmlopen vorige week vroeg een niet nader te noemen Achillessupporter wie die jongen met die gekrulde bos was.

“Oh, da’s Yoeri van den Berg,” vertelde de Team 6 speler.

“Oh, die speelde vroeger ook al bij Achilles maar dan is-ie wel uhm… groot geworden...”.

De wedstrijd was niet bijster aantrekkelijk en dat lag nu eens niet aan Team 6 maar aan het (achter-) verdedigende spel van Madjoe. Met al dat gedraai bevestigde Mieke maar weer eens een stereotype, want ze gaf toe regelmatig de weg kwijt te zijn en soms totaal gedesoriënteerd. En in de wedstrijd had ze ook al moeite om het spel te volgen. Kompas mocht niet baten. Wellicht dat we daarom met 5-8 achter stonden bij rust. Een penibele situatie, want vier goals verschil zou wel een beetje veel van het slechte zijn. Bovendien werd heer van Rinus gewisseld voor een exemplaar dat nogal zuiver bleek. Gelukkig bleek deze angst ongegrond en met een trefzekere Sexy Lexie was het d’r op en d’r over. Bam. 11-13 overwinning op ons conto.

Groeten,

Erwin

Achilles Acht Atleten: Een nieuw seizoen

Na een succesvol seizoen 2015/2016 met een 2e plaats in de zaal, het kampioenschap op het veld en de verkiezing tot leukste ploeg zijn ook de Achilles Acht Atleten© begonnen aan editie 2016/2017. Dit seizoen heeft het team een iets andere samenstelling. Aanvoerder Rinus heeft een transfer gemaakt naar Achilles 6 en onze Haagse Tukker Mark heeft besloten om voor de tweede keer een einde aan zijn korfbalcarrière te maken. Omdat een onderdeel van ons succes formule is dat we één speler van buiten de randstad in het team moeten hebben, moesten we opzoek naar een heer die aan onder andere deze eis voldoet. Gelukkig kende we iemand die zijn oorsprong in het Groningse heeft en de deal was snel beklonken: Welkom bij de Achilles Acht Atleten© Mathijs! Een andere wijziging dit seizoen is dat het team dit jaar op de zaterdagen het veld betreed in plaats van de zondagen

Over de seizoensopening afgelopen week kan ik kort maar krachtig zijn: niet goed en verloren; een valse start dus. Geen man over boord, want vorig veldseizoen verloren we ook onze eerste thuiswedstrijd in een zeer matig duel en uiteindelijk trokken we aan het einde van het seizoen aan het langste eind.

Afgelopen zondag mochten we aantreden tegen Rapid. Quirina en ondergetekende waren er weer bij, maar ditmaal moesten we het doen zonder Colinda en Britt. Gelukkig was Jeanette bereid om mee te gaan naar Haarlem. De digitale voorbereiding op de wedstrijd liep wat stroef, want niemand van ons had de mogelijkheid om het digitale wedstrijdformulier in te vullen. Gelukkig was de scheidsrechter van dienst bereid om deze administratie voor ons te doen.

De start van de wedstrijd was helaas ook niet geweldig; binnen een minuut stonden de Atleten met 1-0 achter. Verder ging het de eerste helft verdedigend goed, maar aanvallend lieten we het helaas afweten. Gelukkig stond er wel een positieve ruststand op het scorebord: 3-5. In de rust waren we voornemens om onze voorsprong uit te breiden. Helaas konden we dit voornemen niet waarmaken en begonnen we vanwege de gemiste kansen enigszins tegen onszelf te spelen. Zeven minuten voor tijd en met een 6-6 stand op het scorebord werd er na een fluitloze periode een gouden wissel gepleegd. Onze supersub Jeanette kwam het veld in en na een aantal minuten gooide ze haar doorloop feilloos door het gele plastic. Na dit doelpunt werd er niet meer gescoord en konden de punten meegenomen worden van Noord- naar Zuid-Holland. De punten zijn mooi, maar het spel en vooral de afronding moet beter.

Of dit de komende wedstrijd daadwerkelijk zo is, kunnen jullie met jullie eigen ogen komen aanschouwen. Met het bord op schoot lang de lijn kunnen jullie aanstaande zaterdag om 18:10u op het Achillesveld (hopelijk) genieten van de confrontatie tussen de Achilles Acht Atleten© en de Meervogels.

Groet,

Leon

Wat was..

Vorige week ging Achilles B1 knallend van start en werd er overtuigend gewonnen van Fortis. Dat het deze week wat lastiger zou worden wisten we van tevoren: Die Haghe is altijd een gewaagde concurrent. Een ploeg die qua niveau erg ligt bij dat van ons ligt en dus gaan andere factoren belangrijk zijn voor een overwinning. Vechtlust, scherpte, vorm van de dag, etcetera.
Die scherpte was vanaf minuut één aanwezig bij Die Haghe, bij ons duurde dat wat langer. We kwamen helaas vrij snel 0-2 achter, toen Noa er met een vrije bal iets tegenover zette. Tot 4-4 liepen we eigenlijk steeds net een beetje achter de feiten aan, maar via twee stippen en wederom een vrije bal kwamen we toch weer langszij. Puntje van aandacht: veldgoals werden dus nog niet gemaakt. Ook daarna was de scherpte nog niet optimaal, Die Haghe zette weer even aan en bij rust stond er ineens een 5-10 tussenstand op het bord.
Vijf punten lijkt heel veel, maar als je nog een hele helft te spelen hebt en het daadwerkelijke kwaliteitsverschil eigenlijk niet zo groot is.. Is er in de rust echt nog geen man over boord. Maar dan moest er wel een andere ploeg de kleedkamer uitkomen. Vechten, alle acht, en laten zien dat we punten niet zomaar uit handen geven. De boel moest scherper in de aanval, de ‘makkelijke’ kansen zoeken en qua verdediging moest met name de druk naar binnen er uit.
Na rust verzilverde Cino direct een stip, maar ging ook bij Die Haghe de bal meteen op 2,5 meter. Daarna kwam er éindelijk wat vuur in de ploeg. Achilles B1 liet zien daadwerkelijk voor iedere bal te kunnen gaan, elkaar te kunnen helpen en samen te zoeken naar de beste kans. Met vijf (!) goede goals op rij, stond het tien minuten voor tijd ineens 11-11. Grote klasse hoe de ploeg zichzelf bij elkaar raapte en er weer vol gas tegenaan ging.
Helaas kostte dit wel veel energie en stokte daarna onze score. Gelukkig leek ook bij Die Haghe lang de koek even op, maar vlak voor tijd wisten zij er toch nog twee bij te prikken. In de slotminuten werd het nog wel 12-13, maar voor de gelijkmaker was geen tijd meer.
Op basis van de eerste helft, is de overwinning van Die Haghe ontzettend terecht. We gaven te lang niet thuis en lieten ons te makkelijk ‘piepelen’. Daarentegen lieten we in de tweede helft zijn wel degelijk een geduchte tegenstander te zijn, die niet zomaar de kaas van het brood laat eten. De ploeg verdient dan ook een compliment voor de tweede helft, het is niet makkelijk om vijf punten in te lopen en jezelf zo terug te knokken. Helaas, vandaag was het niet genoeg voor de punten, maar die vechtlust moeten we zeker meenemen in de komende potten!
Volgende week speelt de B1 uit bij Oranje Wit, een ploeg die net als wij één potje winst & één potje verlies heeft na de eerste tweede wedstrijden. Wordt het dan ook net zo spannend als vandaag? We gaan het zien!

Tempo D2 - Achilles D1
Allereerst excuses voor het niet verschijnen van het verslag van vorige week. Ook als trainer moet ik weer even inkomen zo na de zomer. De eerste thuiswedstrijd werd vorige week verloren, maar was tevens een erg leerzame wedstrijd. Met een aantal punten hiervan gingen we vorige week in de training aan de slag. Voorverdedigen en in een hoger baltempo handelen, dat werd het handelsmerk van een week trainen. Zaterdag dan de eerste uitwedstrijd, ook dat is even inkomen. Een wekker zetten, rustig ontbijten, half 9 voor het veld. Best lekker, he Koos? Maar te laat verschijnen is beter dan niet verschijnen, toch? ;) Nee hoor, grapje, ‘koos’ je zelf ook niet voor. Dus hup, op hoog tempo naar de desbetreffende vereniging. Ik vermoed dat de TomTom bij menig ouder even geupdate moet worden, want afslag Alphen a/d Rijn ging ons parallel voorbij! Aangekomen op het complex even op tempo inschieten en klaar voor de start! Tempo trad aan met een behoorlijke luchtmacht en wist daar slim gebruik van te maken. In onze aanval was het even zoeken. Wanneer we een goed baltempo hadden, en slim liepen, waren we echter even gevaarlijk. Een ruststand van 5-3 bevestigde dat. De tweede helft liepen ze helaas uit. Hoogtepunt van de wedstrijd was, naast het uitstekende fluiten van de scheids, een doelpunt die werd ingezet met een dieptepass vanuit het verdediging vak. Deze week weer verder leren en oefenen, zodat we dat Tempo de volgende keer kunnen temporiseren.

Er zijn deze week geen jeugdverslagen aangeleverd.

Datum 12-09-2016 12:14