Achilles 1 pakt draad weer op, Achilles 2 (gedeeld) aan kop

Achilles 1 en 2 haalden afgelopen weekend bij Rapid vier punten op, beide ploegen wonnen hun wedstrijden met enig gemak. Met name bij Achilles 2 vlogen de doelpunten om de oren. Op het Pomonaplein hielden Achilles 5, 7 en 8 de punten in eigen huis. De A1 had nauwelijks moeite met de A2 van Deetos, het werd 12-26, maar het had een nog groter doelpuntenfestijn kunnen zijn. Ook Achilles A2 speelde een winstpartij, tegen VEO werd het 7-17. De A4 speelde thuis tegen KVS en wist met 12-7 van hen te winnen. In Dordrecht trof de B1 Oranje Wit, het werd daar 10-14. Thuis had de B3 de Kanaries op bezoek, het werd daar 11-8 in het voordeel van de zwartwitten. Tot slot wisten ook de D2, E1, E2 en F3 hun wedstrijden te winnen, bij de E1 werd het maar liefst 4-15! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en de foto's van Achilles 4 en 5 door Joost van Soest.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl.

Kijk in het fotoalbum voor foto's die Joost van Soest van de wedstrijden Achilles 4 - Vriendenschaar 4 en  Achilles 5 - Pernix 5.

Rapid - Achilles

Afgelopen zaterdag moesten wij met Achilles 1 & 2 afreizen naar Haarlem, de wedstrijd tegen Rapid stond op het programma. Rapid heeft nog geen punten gehaald dit seizoen en wij hoopten natuurlijk ook dat ze vandaag puntloos bleven.

Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam, we wilden heel graag, maar maakten nog te veel domme en slordige fouten. Wel kwamen we gelukkig snel op een voorsprong van 1-4. We bleven de voorsprong behouden, maar echt fantastisch korfbal was het nog niet. We gingen met 7 punten verschil de rust in.

We wisten dat we na de rust scherp moesten blijven om deze voorsprong niet weg te geven. Het verschil was inmiddels gelukkig groot genoeg, ze kwamen nog even terug tot vijf punten verschil, maar het is nooit echt spannend meer geweest. De punten gingen uiteindelijk gewoon mee naar Den Haag!

Volgende week staat VEO op het programma, zij verloren dit weekend van KCR. VEO zal er alles aan willen doen om toch de aansluiting te blijven houden. Wij spelen volgende week weer lekker op het vertrouwde Achilles veld en kunnen jullie steun & support natuurlijk goed gebruiken. Tot volgende week dus!

Valerie

Rapid 2 - HKV Achilles 2 • 18-27 (19-26)

Vooraf werd deze wedstrijd bestempeld als echte krachtmeting voor team 2 van HKV Achilles. Voorgaande wedstrijden werden namelijk wel erg makkelijk gewonnen (eerst 22-6 daarna 19-8). Niets was minder waar.

Behoorlijk wat lengte bij de mannen van Rapid, echter wisten zij dit niet te benutten. De eerste helft was voornamelijk een gala aan schoten van ons herenkwartet. Waar Michael en Twan in het ene vak elkaar afwisselde onder de korf, konden Ilan en Jeroen samen herhalen met Kelly en Raquel in de rebound. Met een ruststand van 3-15 in voordeel van ons, wisten wij dat dit lastig volhouden was. In de rust werd dit benadrukt 'blijf scherp', 'doelstellingen voor onszelf stellen', en ga zo maar door.

We kwamen nog redelijk uit de kleedkamers, echter werden er wat goals direct afgefloten door onze toch wel redelijk "doodfluitende" wedstrijdleiding. De scherpte zwakte af, en ondanks dat het nooit spannend werd maakte dezelfde wedstrijdleiding een klein foutje. Inplaats van 9-19 maakte hij er 10-18 van. Zonde, gelukkig niet cruciaal - al blijft het balen. Bij een stand van 13-22 (volgens de scheids) bracht de coach van Rapid nog even een speler uit 1 in, waarom weet niemand, Michael schoot wel meteen raak. Veel invloed had het dan ook niet.

De wedstrijd werd uitgespeeld met een uiteindelijke uitslag van 18-27, of 19-26. Dat laten we even in het midden. 3 meesteroverwinningen op rij. We moeten onszelf en elkaar scherp houden richting de zaal, onze tegenstanders zullen dat niet doen. Toch wat (rare) uitslagen in de poule, zo won IJsselvogels 2 met 27-16 van Velocitas 2. Ondo 2 verloor 14-16 van Futura 2. En Merwede 3 won 22-14 van KCC 5. We staan dus bovenaan samen met Merwede.

Het scoreverloop van onze wedstrijd? Bijna iedereen wist te scoren! Aankomende weken wachten ons twee thuiswedstrijden! Tot dan!

Raquel

Nieuwerkerk 5 – Achilles 3

Deze week staat Nieuwerkerk 5 op het programma, Nieuwerkerk 5 heeft in totaal 18 doelpunten gescoord in twee wedstrijden. Ze scoorden er 9 per wedstijd maar staan desondanks toch nog 4de in de competitie. Op woensdagavond speelden zij een inhaalwedstrijd tegen DSO wat zowaar resulteerde in een 9-8 overwinning voor Nieuwekerk waardoor zij twee punten in de wacht sleepten en de vierde positie in de competitie bemachtigde. Technisch gezien zou het dus goed moeten komen als we meer dan 9 doelpunten scoren. Dat zou niet al te moeilijk moeten zijn voor het derde aangezien er al 41 doelpunten zijn gemaakt in twee wedstrijden. Het derde staat hierdoor bovenaan in de ranglijst, maar kunnen we dat deze week ook vasthouden?

Achilles 3 bestaat uit elf man, dat betekend dat er drie wissels op de bank zitten en zoals elke week is het een bank van formaat. De bank wordt ditmaal gevuld door Sander, Erwin en Jeanette, genoeg opties om te wisselen dus, hoewel dat niet nodig zou hoeven zijn.

De eerste aanval bestaat uit: Bart, Simon, Rianne en Joy. De eerste verdediging bestaat uit: Fabian, Koen, Kayleigh en Alana. De wedstrijd begon stroef, dat gebeurt wel vaker bij ons dus in eerste instantie niks om ons zorgen over te maken. Gezien het aantal doelpunten dat Nieuwekerk in de competitie heeft gemaakt hadden we niet verwacht dat er een aantal zeer zuivere mensen in hun team zaten. We stonden al gauw 2-0 achter. Vervolgens stond het 3-1 en we kwamen nog terug tot 3-4. Helaas hebben we dit niet vast kunnen houden en aan het einde van de eerste helft kregen we in een rap tempo 4 doelpunten om onze oren. Met een stand van 13-6 gingen we de rust in. We hebben in de eerste helft veel geschoten en korte kansen gekregen maar deze niet weten te verzilveren, de tweede helft moet er echt zuiverder worden geschoten.

Alle aanwezige wissels werden in de loop van de 2de helft ingezet, maar het mocht niet baten. We bleven achter de feiten aanlopen en het leek wel alsof de meeste de moed al hadden opgegeven. De eindstand is 20-15 geworden. Het is jammer dat we deze wedstrijd verloren hebben, het was niet nodig geweest. We hebben het op verdedigend vlak laten liggen maar ook aanvallend, te veel kansen werden gemist. Laten we het dinsdag weer met zijn allen oppakken en onze schouders eronder zetten zodat we zaterdag weer scherp aan de wedstrijd kunnen beginnen.

Iedereen is volgende week van harte welkom bij de preparty van het s-feest, om 17:00 begint het feest tegen DSO en ik verwacht dat iedereen verkleed komt als supporter van het derde ;)

Tot zaterdag,

Jeanette

Achilles 6 - Fiks 4 11-18

Afgelopen zaterdag stond Team 6 een fikse opdracht te wachten. Koploper Fiks 4 kwam namelijk op visite (op dit moment reageert Marieke op dit bericht met de emoticon van het aapje met de handen voor de ogen). Iedereen zou er zijn vanmiddag. Alleen Yoeri zou wat later komen. Een mooie kans dus voor Joost om de voltallige Team 6 selectie op de gevoelige plaat vast te leggen. En wat een plaatje is het geworden. Met angst en beven zullen onze tegenstanders uitzien naar de confrontatie met Team 6 na het aanschouwen van de Teamfoto. Sandra wilde liever niet op de foto omdat haar haar door de war zat en raakte in paniek. Succes Rob, komende dagen in Euro Disney als ze met klitten de Aerosmith uitkomt.

Bij Fiks waren een hoop bekenden als je de afgelopen jaren de duels met de selectie gevolgd hebt: Kortom een sterke maar sportieve tegenstander.

De match startte gelijk opgaand tot op een aantal cruciale momenten doorlopers en stippies gemist werden. Goed voor de consumpties gedurende de derde helft, maar minder voor het verloop van de wedstrijd. Het gevolg was dat het verschil was opgelopen tot 6 punten bij rust.

In de tweede helft werd een kentering ingezet.

Twintig minuten voor tijd kwam Team 6 dan ook op drie punten. Dat leek even spannend, maar op dat moment kon Fiks weer rustig ademhalen want Rinus kwam in het veld. Vervolgens konden de Oegstgeesternaren weer uitlopen naar 7 verschil. Geflatteerde eindstand dus omdat wij Rinus hadden. Tussendoor kwam Yoeri nog even aanwaaien om een strafworp te nemen. Mentaal ondersteund door Alex (“Bier, bier, bier”) werd Alex’ wens werkelijkheid omdat Yoeri de bal vakkundig over de mand werkte. Overigens heeft Team 6 nog steeds een rondje tegoed van onze beachboy naar aanleiding van het missen van twee strafworpen in wedstrijd 1.

Volgende week hebben we een wedstrijdje in Zoetermeer. Eerst zal er deze week getraind moeten worden op…

Groeten,

Erwin

Achilles 7 - Avanti 7

Het nadeel van niet gaan trainen op de donderdagavond is dat het wedstrijdverslag dan vooral over de wedstrijd zelf moet gaan. Bijkomend voordeel is dan misschien wel dat ik door een korter verslag nu misschien wel de moeite neem om het als het klaar is even door te nemen op grammaticale fouten, voordat ik weer op mijn vingers getikt wordt door juf Nel en Lou. Laatst genoemde gaf mij de opdracht voor de wedstrijd om even haar spullen mee te nemen, leest u mee:

- Elastiekje uit de badkamer (wel liefst de roze uit de la)
- Rokje, shirt en trainingsbroek allen aanwezig op de onderste plank
- Le Coq Sportif sokken, geen ander merk
- Sport BH uit de la
- Make-up, gewoon voor even daarna
- Portemonnee uit het zwarte leren tasje in de binnenzak
- Waterflesje, blijkbaar een andere dan degenen die zich al in de tas bevonden

Toch nog op tijd aangekomen voor de verzameltijd kwam even later ook Alex zuchtend naast ons neerploffen. Uiteraard was onze eerste reactie natuurlijk de vraag: kater? Maar neen ditmaal, teveel gegeten. Ze was gewoon niet dronken te krijgen al had ze nog zo haar best gedaan. Iedereen dus fris en fruitig voor de start van de wedstrijd tegen Avanti. Inlopen is vanaf dit moment in onze nieuwe inloopshirt, meegenomen door onze Tiroler verrassing uit Zwitserland. Onze Tom was weer even in het land en zijn korfbalschoenen paste zowaar nog. Als ware landverraders lopen wij dus voortaan warm in het shirt van Zwitserland. Het was een beetje een kopie van onze eerste wedstrijd dit seizoen. De hele wedstrijd een voorsprong tussen de 2 en 4 punten maar echt helemaal los kwamen we nooit en zo moesten we dan ook tot het einde blijven knokken voor de overwinning. Ditmaal een 14-9 overwinning tegen een 13-9 winst in de eerste wedstrijd. Een ongeslagen status dus nog steeds! Daarna was het tijd om Elmar uit te horen over waar hij nou eigenlijk zijn vriendin vandaan had. Na een eerste ontmoeting op de wintersport was de tweede ontmoeting in de sauna. Als u onze wedstrijdverslagen regelmatig leest zult u begrijpen dat ze toen wel gevallen is voor onze Elmar, letterlijk en figuurlijk. De hulp met de wieldoppen erna had al niet eens meer gehoeven Elmar, want laten we even eerlijk zijn, welke vrouw verliest nou ineens haar wieldoppen? Wist u trouwens al dat we tegenwoordig weer EIBER BIER verkopen in de kantine? Wij van team EIBER adviseren EIBER.

Achilles Acht Atleten – De Meervogels 6: Verbeteringen

Afgelopen zaterdag stond voor de Achilles Acht Atleten de confrontatie met De Meervogels op het programma. Zoals in het vorige verslag beschreven moesten er deze wedstrijd een aantal punten beter. Vooral de afronding, want 15 doelpunten in 2 wedstrijden is erg mager.

Vorige liep week de digitale voorbereiding ook niet goed. Dit leek dit keer ook het geval te zijn, met een stalkende scheidsrechter Ed tot gevolg. Echter was Britt de reddende engel om het formulier digitaal in te voeren en de administratie dusdanig in te richten dat de volgende wedstrijd meerdere mensen de digitale formaliteiten kunnen regelen. BAM! Het eerste verbeterpunt gehaald!

Een ander verbeterpunt dat voor de wedstrijd gerealiseerd werd, was het issue met wat Joost ‘de zwarte hoofdjes’ noemde. Ik zal dit gelijk maar even toelichten voordat we Sylvana op ons dak krijgen: Op de website stonden er geen foto’s van de Achilles Acht Atleten, maar plaatjes met een zwart, schaduwachtig, hoofd. Dit is inmiddels ook opgelost, want in een enigszins discutabel hoekje van het Achilles terrein heeft Joost mugshots van het team gemaakt en deze inmiddels op de website gezet.

Over naar de wedstrijd.

De Meervogels bleek een jonge en fitte ploeg te zijn; de Atleten moesten dus aan de bak. Een 1-0 voorsprong was een goed begin voor de Atleten, maar daarna kregen we weer last van de afrondingssyndroom. Gelukkig kunnen de Atleten wel aardig verdedigen. Vlak voor rust stonden de Atleten met 3-4 achter, maar toen kwam er een omslagpunt. Bij het uitwerken van De Meervogels liep één van hun heren met de bal, en dit mag natuurlijk niet. Met deze beslissing waren zij het niet eens, maar ze moesten de bal toch echt inleveren. Enkele tellen hierna schoot Rogér de gelijkmaker binnen. Op slag van rust werd er middels een afstandsschot een tik uitgedeeld door de Achilles Acht Atleten en stond er na de eerste helft een 5-4 voorsprong op het scorebord.

In het eerste deel van de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op. Halverwege de tweede helft brak er een uitstekende periode aan voor de knokkende Achilles Acht Atleten. De mand werd in deze periode eindelijk gevonden en verdedigend bleef de stabiliteit. Uiteindelijk werd de weerstand van De Meervogels definitief gebroken door Quirina, haar afstandsschot creëerde een gat van 5 verschil. Aan het eind deden de Meervogels nog wat terug, maar de winst kwam niet meer in gevaar. Een verdiende 13-9 eindstand sierde het scorebord.

Komende zaterdag staat SEV op het programma en dan is het de bedoeling dat we de stijgende lijn vast gaan houden. Bij afwezigheid van maar liefst drie van de vijf mannelijke Atleten zullen we met een iets andere, jeugdigere, ploeg aantreden, maar gezien het talent en het enthousiasme van onze jeugd gaan we weer voor 2 punten!

Groet,
Leon

Wat was..

De A2 was tegen VEO duidelijk de betere ploeg, speelde een prima wedstrijd maar zich vergat zich zeker in de 1e helft te belonen (deels pech, soms te geforceerd omdat de goal te lang uitbleef) om met een comfortabelere voorsprong te gaan rusten. De 3-5 ruststand was zeker geen reëel beeld van de krachtsverhoudingen. Verdedigend stond het, getuige de slechts 3 tegengoals als een huis. In de rust hebben we afgesproken om ons niet in slaap te laten sussen en de wedstrijd snel en met degelijk korfbal in ons voordeel te beslissen. Dat was in ieder geval niet tegen dovemans oren gezegd. De A2 kwam op stoom en liet VEO zien wie er de baas was, Achilles dus. Goed korfbal, mooie goals, verdedigend wederom ijzersterk en op het laatst zelfs wat tijd voor wat frivoliteit liep de A2 uiteindelijk uit naar een dik verdiende 7-17 overwinning. Kortom, een prima overwinning. Dit geeft het vertrouwen een boost en smaakt zeker naar meer. Er zit muziek in de A2, beloon jullie zelf in het vervolg alleen wat eerder, afgesproken??

De B1 speelde een moeizame uitwedstrijd. Het werd weliswaar 10 tegen 14, maar de ploeg maakte het zichzelf erg moeilijk door (weer) veel kansen te missen. Oranje Wit kon daardoor bijblijven en de B1 kon niet het verschil groter maken, wat makkelijk had gekund. Met name het eerste aanvalsvak had te veel schoten nodig om tot scoren te komen. Dan vergeten we voor het gemak ook even de 4 gemiste stippen, vele vrije ballen en doorlopen die er niet in gingen, waardoor het slechts 10-14 werd.
Echt spannend werd het ook nou weer niet, want het verschil was in tegenstelling tot vorige week gelukkig in de eerste helft wel al gemaakt. Zo werd het een goede maar sobere overwinning ipv een spetterende overwinning met veel goals. Overigens floot de heer Cees Dekker een uitstekende pot, dat mag ook wel eens gezegd worden!

Deze week de tweede uitwedstrijd voor Achilles D1, met een erg vroege verzameltijd. Vergeleken met vorige week moest die wekker nóg eerder gezet worden. “Vorige week verslapen, 8 uur verzamelen is me een burg te ver”, aldus tweede viool spelende coach Koos. Voor de rest was iedereen er mooi op tijd, de TomTom’s waren geüpdate, geen vuiltje aan de lucht. Op de heenweg schrok auto Brusse nog meer van de hysterische bijrijder dan dat de meeuw schrok van de bijna aanrijding. Hij vloog weer door, hij vloog weer door Nicole, rustig maar ;) Verder ging de reis voorspoedig, Zoetermeer is natuurlijk ook lekker makkelijk aan te rijden. Na een appje van auto Sinnige “wij zijn er!”, keken we even raar om ons heen. Waar dan? Bij de ingetoetste TomTom bestemming waren ze aan gekomen ja, echter lag die bestemming in Rijnsburg bij Madjoe, en niet in Zoetermeer bij Meervogels. In een noodvaart reden ze terug naar Zoetermeer en Paivi + Femke renden zo’n beetje in het fluitsignaal het veld op. “Net op tijd”, aldus een groen uitziende Paivi. Goed geracet Annemarie Verstappen! Dan de wedstrijd. Damien speelde vandaag op de plek van Jordan en Femke op de plek van Mick. Het goede nieuws is dat Mick weer aan de beterende hand is en Jordan kwam ons zelfs aanmoedigen op krukken. Meervogels startte de wedstrijd sterk en hield dat eigenlijk de hele wedstrijd vol. Geen directe wedstrijdfocus, dieseltjes dat moet veranderen, resulteerde al vrij snel in een achterstand. Aanvallend was het opnieuw even zoeken, een goede passing was weer essentieel, juist bij het lengteoverwicht van Meervogels. Loopt het baltempo vervolgens goed en kiezen we de juiste passes uit, dan loopt het ook lekker. Net als de neus van Thijs trouwens. Twee doelpunten scoren is echt te weinig, maar er zijn ook een heleboel mooie acties niet door die gele rakker gegaan. Weer een leerzame wedstrijd, waarbij Levi een nieuwe hoofd-truc heeft geïntroduceerd, en waarvan we voorbeelden kunnen gebruiken voor spelsituaties die nieuw of anders zijn. Het veldseizoen is een mooie leerpot en opstap naar de zaal. Uit deze wedstrijden vloeit nog geen bloed. Uit de neus van Thijs trouwens wel.

Afgelopen zaterdag stond voor de E1 alweer de tweede competitie wedstrijd op het programma. Met een geheel nieuw team en veel overgekomen F’jes, is het jaar door de E1 weer erg goed begonnen. Ondanks de warmte van de afgelopen weken, werd er op de trainingen voor zover dit mogelijk was goed en hard getraind. In korte tijd werd er veel geoefend en dit werd direct goed opgepakt, dit resulteerde in een hele goede eerste wedstrijd tegen Avanti, waar wij dik wonnen. Ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Valto kosten ons weinig moeite, al direct vanaf de eerste minuut pakten wij een ruime voorsprong en pas laat in de eerste helft scoorden Valto een doelpuntje. Goed om te zien, dat wij al in twee wedstrijden vooruitgang boeken en dat er al meer structuur in ons spelletje te zien is. Vanaf alle plekken wordt er goed meegeschoten en verdedigend zit het goed dicht. Gelukkig hebben wij ook nog genoeg verbeterpunten gezien, waarbij wij vooral verdedigend nog aan de slag kunnen! Aankomende week zullen wij voor het eerst ook tegen een moeilijkere tegenstander staan. Daar gaan wij ons deze week helemaal klaar voor maken en wij verwachten een leuke, spannende wedstrijd! Wij kijken uit naar een mooi jaar met deze nieuwe E1!

De eerste punten zijn binnen voor de E2. Afgelopen zaterdag werd aangetreden tegen Overwinning Door Oefening in Maasland. Wij kunnen het blijkbaar zonder (al te veel) oefening, want afgelopen week werd er op dinsdag een watertraining gedaan en op donderdag een rustige training door de warmte.
Bij het betreden van het veld bleken de tegenstanders bijna allemaal groter te zijn, maar onze E2 was daar niet van onder de indruk. Er werd goed overgespeeld en was het vorige week alleen Jalien die bijna alles met haar buitenste hand gooide, deze week deed Bradley dat ook, heb ik het regelmatig gezien bij Armin, deed Kiki het een paar keer, dacht Bregje er een keer aan en sloot ook onze E3-invaller Lucas moeiteloos aan. Goed om te zien dat dit zo snel wordt opgepakt!
Onder aanvoering van jarige Job Armin kwam de E2 op een 0-1 voorsprong, maar ODO wist de stand vrij snel weer gelijk te trekken. Achilles was iets beter en nam opnieuw terecht de voorsprong, maar verdedigend zijn we nog niet helemaal scherp, dus kon ODO wederom de stand weer gelijk trekken. Daarna zakte de aandacht van de E2’ers even weg en kon ODO opeens wel heel vaak schieten, waardoor we plots op 3-2 achter stonden.
In de rust werd nog een keer de nadruk gelegd waar we op moeten letten met verdedigen en dat we aanvallend lekker moeten schieten als we vrij staan.
In de tweede helft begonnen we weer erg goed. Verdedigend ging het veel beter dan het laatste stuk van de eerste helft en hoewel ODO nog wel wat kansjes kreeg, wisten ze niet te scoren. Wij werden aanvallend echter steeds slimmer. Er werd veel gelopen waardoor ODO moeite had om er goed tussen te blijven. Dit leverde veel kansen en uiteindelijk maar liefst drie doelpunten op, waardoor we op een comfortabele 3-5 voorsprong kwamen. ODO probeerde het nog één keer, 4-5, maar voorsprong van twee werd snel hersteld, zodat we met 4-6 het laatste kwart in gingen. Daarin gingen we proberen om ook wat vaker de bal te onderscheppen. Het was prachtig om te zien hoe geconcentreerd er opeens verdedigd werd. Iedereen probeerde zowel zijn tegenstander als de bal in de gaten te houden. Het leverde een aantal keer de bal op en de 4-6 bleef op het denkbeeldige scorebord staan.

Na afloop konden we met de traktatie van Armin zowel zijn verjaardag als de overwinning vieren.

Lucas, bedankt voor het meegaan en invallen! Top gedaan!

Jeugdverslagen

VEO A1 – Achilles A2
De A2 van Achilles mocht het weer opnemen tegen een A1. Deze week was dat VEO. Na 2 leerzame wedstrijden was de A2 klaar om de welverdiende punten te pakken. Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat Achilles de wedstrijd domineerde. In de rust stond Achilles dan ook voor met 2 punten verschil (3-5). Ondanks de voorsprong die Achilles al had, werd het wel tijd om elkaar te belonen met doelpunten. Dit gebeurde ook. Achilles mocht de eerste aanval nemen in de tweede helft. Natuurlijk deed de A2 dit met de ‘Pino’ , die zeer mooi werd afgemaakt door Mark. Dit was het zetje in rug dat nodig was want Achilles zorgde ervoor dat ze 6 keer scoorde zonder een tegendoelpunt. Niet heel gek aangezien ze ijzersterk aan het verdedigen waren met Stijn die bijna tussen elke bal zat die gegooid werd en met Robbin en Yeshe die weer sterk in de rebound stonden. Achilles had de smaak te pakken en beloonde elkaar niet alleen met goals, maar ook met schitterende acties en combinaties. De dames pakte ook duidelijk hun kansen. Hier stond een team en dat was te zien. De voorsprong liep uit naar 7-17 voor Achilles. De A2 wist dat de punten binnen waren maar vochten als nog voor elke bal, elke rebound en elke aanval. De A2 mag dan ook trots zijn op zichzelf en op elkaar.

Zoals Micheal Jordan heeft gezegd: ‘Just play, have fun and enjoy the game’. En dat is wat de A2 ook heeft gedaan.

-Camille

Oranje Wit B1 - Achilles B1
Zaterdag moest de B1 tegen Oranja Wit, ze hebben met 10-14 gewonnen. Ondanks dat ze al vanaf het begin voor hebben gestaan, bleef het een spannende wedstrijd die ze toch hebben neergezet met een mooie eindscore, die eigenlijk veel hoger had kunnen zijn. Een goed punt is dat we het verdedigend goed dicht hielden toen Oranje Wit veel kansen probeerde te krijgen.

Maaike van Duyvenbode

Valto E5 - Achilles E1
Na vorige week een oefenwedstrijd tegen onze eigen E2 te hebben gespeeld voor Stichting Semmy, was het afgelopen zaterdag tijd voor onze tweede competitiewedstrijd.

De eerste wedstrijd ging ons vrij makkelijk af, maar dat moesten we vandaag natuurlijk nog even afwachten. Iedereen had in ieder geval heel veel zin in de wedstrijd.
We begonnen voortvarend en na 10 minuten spelen stonden we dan ook voor met 0-4 (Aaron, Liv en 2x Jim). Bo kreeg ook nog een stip mee, maar die was helaas net mis. In de tweede 10 minuten werd er goed naar elkaar gekeken en goed overgespeeld. Helaas kregen we wel twee strafworpen tegen, maar VALTO wist de eerste stip niet te verzilveren, maar de tweede wel. Ondertussen was de stand 1-6 (2x Jim). Met een briljante pass van Bram op Jim werd het 1-7. VALTO wist ook de korf te vinden, maar Bjorn had direct een antwoord klaar en maakte er met een mooi doelpunt vlak voor rust 2-8 van.

Vlak na rust bracht Liv, na een mooie pass van Bo, de stand op 2-9. En al snel werd het 2-10 door een mooi doelpunt van Aaron. In de 3e 10 minuten waren vooral de dames on fire en we liepen dan ook uit naar maar liefst 3-14 (Bo - een heel mooi schot, en 3x Liv). In de laatste 10 minuten wist VALTO als eerste te scoren, maar Bo bracht uiteindelijk, na een mooi doorgespeeld balletje van Aaron, de eindstand op 4-15.

Volgende week thuis tegen HKV/Ons Eibernest, dus hopelijk gaan we dan weer vlammen!