Achilles trekt aan het kortste eind tegen VEO, nog altijd volle punten voor Achilles 2

Achilles kon tegen VEO niet doordrukken en moest in de slotfase ook nog beide punten meegeven: het werd 22-23. Achilles 2 kwam dit keer wat later op gang, maar het grote verschil maken bleef moeilijk. Gelukkig kwam KCC niet meer dichtbij genoeg, de eindstand was 19-17. Het derde kreeg DSO op bezoek, zij moesten zonder punten weer op weg terug naar Klundert. Achilles 4 scoorde misschien niet veel.. Maar verdedigden ook érg strak: 7-8 was precies voldoende voor de punten tegen Twist. Team Zes had zelfs maar 7 doelpunten nodig voor de overwinning, tot slot ook winst voor Achilles 5, 7 en 9. Achilles A1 had even nodig om los te komen, maar maakte in de slotfase het verschil: 18-12 werd het tegen Valto. De A2 sloot de zaterdag af tegen Excelsior en wonnen met 15-11. Ook op eigen veld speelde de A3 tegen KZ Danaïden, ook winst voor hen, het laatste fluitje klonk bij 13-11. Achilles B2 speelde een sterke pot tegen Weidevogels en wisten zo een puntje af te snoepen van de ongeslagen koploper. Ook de D2 speelde gelijk, tegen Olympia werd het 5-5. Bij de E en F ploegen werden alle wedstrijdjes dit weekend gewonnen, heel knap. Bij de F2 werd het maar liefst 15-8! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's door Joost van Soest van de wedstrijden van Achilles 1 en 3. (UPDATE: Verslagen Achilles 3, A2 en A3 toegevoegd)

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl.

Kijk in het fotoalbum voor foto's die Joost van Soest van de wedstrijden Achilles 1 - VEO 1 en Achilles 3 - DSO 2.

Achilles 1 - VEO 1

Ons vlaggenschip mocht zaterdagmiddag op het eigen Achillesveld aantreden tegen onze maten uit Voorburg. Een wedstrijd tussen de nummer 5 (VEO) en nummer 3 (Achilles ) uit de poule. Het zal een spannende wedstrijd worden en dat bleek ook na de openingsfase het geval te zijn. Scores over en weer leidde tot een ruststand van 11-9 in het voordeel van Achilles.

De tweede helft begon prima en de marge werd vergroot naar 3, maar echt doordrukken lukte afgelopen zaterdag niet. Daardoor bleef VEO in de wedstrijd en kregen ze richting het einde het gevoel dat er zeker wat te halen viel. VEO boog de achterstand om in een voorsprong en Achilles moest in de slotfase er dus alles aan doen om de punten in Den Haag te houden. Dat is helaas niet gelukt en de teleurstelling achteraf was dan ook van de gezichten af te lezen. 22-23 was de eindstand en dat was absoluut onnodig en doodzonde. Als wij op bepaalde cruciale fases in de wedstrijd in gaan zien dat op dat moment we de wedstrijd in ons voordeel kunnen gaan beslissen en dan dus een kwaliteitsaanval neerzetten en ook verzilveren met een goal, dan gaan we deze wedstrijden in de toekomst winnen en daar moeten we hard aan gaan werken!

Van deze wedstrijd moeten we even balen maar we moeten ons opladen voor het belangrijke thuisduel van volgende week tegen KCR. Daar gaan wij aan het fantastische Achillespubliek laten zien wat er in ons zit en dat de overige punten die in Den Haag te behalen zijn ook daadwerkelijk in Den Haag gaan blijven!

Tot volgende week!

Bastiaan

Achilles 2 - KCC/So Natural 5 19-17

Op een zonnige zaterdag morgen verzamelde Achilles 2 om 12.55 uur op het veld. Met een gezonde smoothie (thanks A2!) in de buik begonnen we met het inschieten. Met een lekker zonnetje en een vol veld was het een goede voorbereiding. We wisten niet goed wat we van KCC moesten verwachten gezien de voorgaande wedstrijd uitslagen, maar gingen vol goede moed de wedstrijd in. Om 13.55 uur klonk het startsignaal.

1ste Aanval: Jeroen, Ilan, Mariska en Raquel
1ste Verdediging: Twan, Amel, Merel en Anne-Roos

KCC begon sterk en maakte al snel een kleine voorsprong. Achilles leek nog even wakker te moeten worden, maar dat hoefde geen twee keer gezegd te worden. Met een sterke verdediging maakte wij het KCC lastig door de insnij eruit te halen. De rebound was door ons lastig in te vullen, waardoor we in het vak moesten variëren. Maar de doelpunten gingen vallen en al snel namen we de voorsprong weer over. Met een 13-7 voorsprong gingen we de rust in.

Als team maakte we in de voorgaande wedstrijden echt een stijgende lijn mee. Met name door het vertrouwen in elkaar en de positieve sfeer onderling werd Achilles 2 sterker. Het was een sterke eerste helft geweest. Alleen de kunst is om dit in de tweede helft ook nog vol te houden... Misschien dachten we er gezien de stand te makkelijk over, maar KCC wist tot de laatste minuten van de tweede helft in de wedstrijd te blijven. Op de één of andere manier lukte het Achilles niet om hetzelfde spel te spelen als in de eerste helft gespeeld werd.

De laatste 10 minuten kwamen enkele spelers van de A1 (Luca, Tobias, Esmee en Mirthe) erin. Zij namen het eerste verdedigingsvak over en pakte door een goed opgezette aanval nog een mooi goaltje mee! Leuk om te zien! Met een uitslag van 19-17 werd de wedstrijd afgesloten.

Op naar volgende week tegen Merwede 3!

Anne-Roos

Achilles 3 – DSO 2

Zaterdag stond DSO 2 op het programma. We wisten vrij weinig van de vereniging, alleen dat ze geel-zwarte shirts hadden en dat zij met 8-9 hadden verloren van onze vorige tegenstanders, Nieuwerkerk. Hoewel ik niet veel meer te zeggen heb over de vorige (niet al te beste) wedstrijd, was het wel belangrijk om mee te nemen dat dergelijk lage uitslagen geen goede weerspiegeling geeft van de kwaliteiten van de tegenstander. Het was dus belangrijk om een ploeg als DSO ook niet te onderschatten en als team een goede prestatie neer te zetten.

In de basis stonden: Aanval: Erwin, Sander, Kaylee en Alana. Verdediging: Fabian, Bart, Jeanette en Joy

Met volle moed gingen we er tegenaan. Meer schieten was het motto en duidelijke communicatie was een pre. Al snel stonden hadden we een voorsprong van 5-1 en zou het een makkie worden. Toch gingen we de rust in met een stand van 6-3, wat eigenlijk veel te laag was. Balletjes gingen er niet in en we speelden niet zoals we eigenlijk wilden en moesten spelen.

Na de rust werd het al snel duidelijk wie de dominerende ploeg was. Omdat de wedstrijd in de tweede helft redelijk snel bepaald was, werden wij helaas een tikkeltje gemakzuchtig. De aanvallen werden afgewisseld van sterk en tactisch goed spel naar aanvallen met complete chaos.

Als we deze chaos gaan vermijden en sterk degelijk spel laten zien dan denk ik dat Achilles 3 nog leuke wedstrijden kan neerzetten. Wij hebben meer in ons mars dan dat we nu hebben laten zien en dat is jammer. Aan de andere kant ben ik wel trots op ons team, omdat je dit soort wedstrijden toch ook moet winnen. In vergelijking met vorige wedstrijd, waarbij onderschatting misschien een rol speelden hebben wij deze week laten zien dat wij positief konden blijven naar elkaar en toch nog een score van 15-9 hebben neergezet

Volgende week spelen we weer thuis, tegen ‘koploper’ Twist. Tot zaterdag!

Groetjes, Alana

De Meervogels 4 - Achilles 6 6-7

In een zinderend duel waarin het ditmaal Tristan was die op een rondje pils mocht trakteren, werd de Zoetermeerse koploper voor het eerst dit seizoen op de knieën gedwongen. Met Sandra weer terug van een midweekje Parijs was dat op de knieën dwingen natuurlijk niet verrassend. In navolging van Erwin (afwezig i.v.m. B-feest) is nu ook Rinus z’n wedstrijdshirt kwijt. Hij wist gelukkig tijdig een ander exemplaar te bemachtigen. Geheel in stijl met het feest later op de avond bleek dit een S-je te zijn. Naveltruitjes staan Rinus verrassend goed! Tristan was een stuk origineler en trad aan zonder broekje. Dat was natuurlijk geen porum. ‘t Is geen Elmar uit Team 7, maar de dames hebben ook gevoelens, dus moest de zoon van Misja, Ian, zijn blauwe broekje afstaan aan Tristan. Later verklaarde Ian in z’n onderbroek aan Jeugdzorg dat “ze m’n broek nodig hadden om te winnen.” Shirley en Yoeri speelden opvallend geïnspireerd. En dat na ‘toevallig’ zich allebei vlak achter elkaar afgemeld te hebben voor de donderdagtraining. Hmmmmm. De ouders van Daniëlle waren supporters van de week. Die wonen om de hoek van De Meervogels, dus veel moeite hoefden ze niet te doen, maar fijn dat ze er waren. Voor de zekerheid regelde tik-em-aanvoerder Rinus toch dranghekken. Verder waaide het hard, wat de stand verklaart. Gelukkig waaide het dubbeltje de goede kant op in het voordeel van jullie favoriete Team 6. Volgende week brengen we een bezoekje aan KZ De Danaïden in het immer gezellige Leiden.

Erwin

Achilles 7 - Fortuna/Delta Logistiek 7

Deze week was het tijd voor onze eerste uitwedstrijd tegen onze vrienden van Fortuna. Aangezien wij vorig jaar twee keer kampioen mochten worden tegen deze tegenstander hadden ze ons ditmaal maar op het hoofdveld en vóór hun tweede geplaatst. Bijna helemaal compleet, alleen Nelleke ontbrak omdat die in het verre Brabant iets moest doen wat wij stedelingen niet begrijpen, iets met carnaval. Daarnaast was er bij niemand een kater te bespeuren en stond de zon hoog aan de hemel. Ook was iedereen weer gehesen in ons nieuwe, tamelijk opvallend rood inloopshirt. Alleen Henk zijn shirt lag nog bij Carolien, de vriendin van de gozert waardoor wij nu in die shirts lopen. Aan uw fantasie wat hiervan de reden zou kunnen zijn. Op volle kracht dus en met halve inzet begon diezelfde Henk, toch wel de Francesco Totti van Achilles 7 aan de wedstrijd en nam Elmar plaats op de bank. Ditmaal geen spannende wedstrijd waarin we niet los konden komen maar een zeer geruststellende 7-1 voorsprong bij rust. In de tweede helft was vooral onze conditie de grootste tegenstander maar konden we rustig uitballen naar een mooie 14-5 overwinning. Nog steeds ongeslagen dus! Mooie reden om dat 's avonds in de kantine te vieren tijdens het S feest. Dankzij de goede beveiliging van het S.W.A.T. team onder leiding van Dylan werden escalaties voorkomen en kon iedereen er veilig op los feesten. Maar de allergrootste pluim gaat toch wel uit naar Sugar Daddy Jarreth die er wel zin in had om met een magneet in de sloot te baggeren. Bij het uit mijn broek halen van Sten, geen grap, bleef mijn sleutelbos haken achter het elastiek en nadat het nog even een schijnbeweging deed op de vlonderplank zakte het vervolgens door de gleuf. Dankzij het kroos konden we precies zien waar de bos het water in was gegaan en had Sugar Daddy binnen tien keer met een touwtje en een magneetje de sleutelbos weer veilig op het droge! Onverwachts kregen we ook nog een afscheids appje van Olivier die besloot onze whats app groep te verlaten en af te sluiten met de woorden, ik zie jullie wel weer eens een keer. Gelukkig stond die binnen in de kantine en was dat dus snel geregeld. Nadat de Snackbar, Suikerspin, Smurf, Siamezen en Superman de kantine al hadden verlaten was ook Henk uitgestickerd en was het tijd om weer een mooi weekend af te sluiten.

Wat was..

Een iets wat geflatteerde uitslag voor HKV Achilles A2, wij waren namelijk een stuk beter dan tegenstander Excelsior en het werd 'slechts' 15-11. De A2 begon de wedstrijd moeizaam qua scoren, maar met de mooie aanvallen verrassen zij de coaches en het publiek elke week weer.  Verdedigend hebben we afgelopen week hard getraind en via wat inside information hebben wij de dames van Excelsior kort gehouden. Excelsior wist niet om te gaan met ons goed verdedigende achttal, bleven zelfs na 4 mislukte pogingen tot de tikbal doorgaan met ditzelfde balletje. Leuk om te zien dat wij scherp omgaan met deze situaties.

Onze rustig ogende Mark was heer en meester in het veld. Hij had rebounds, korte kansen, lange afstandsschoten, volgens mij lukte alles. Wederom fantastisch om te zien! Ik kan over iedereen wel wat schrijven.. maar dan wordt het verslag heel lang.

In de kleedkamers (rust) besproken we dat alles eigenlijk goed ging, maar dat we nog wel vaak onszelf vergeten te belonen met goals. De tweede helft ging dat niet veel beter, gelukkig waren wij dat wel. Voornamelijk verdedigend. Van een 7-6 ruststand liepen we uit naar 15-9, helaas scoorde Excelsior nog tweemaal in de laatste minuut. Wat dan ook zorgde voor een 15-11 stand bij het eindsignaal.

Al met al een wedstrijd waar we weer trots op kunnen zijn! Na bijna 300 euro te hebben opgehaald voor Stichting Semmy hebben we weer lekker gewonnen! Volgende week tegen Refleks A1 de volgende krachtmeting.

Raquel

De eerste return van de D1 stond zaterdag op het programma: de thuiswedstrijd tegen Meervogels. Vorige week werd het 9-2 voor Meervogels en dat mocht niet nog een keer gebeuren. De hele week werd hard getraind op hun spel en hun lengte. Hoge ballen, boogballen, pisboogjes, hoe je het ook wil noemen..dat mag dus niet! Het wordt nog net niet benoemd in de sketch van Debiteuren/ Crediteuren J In de basis stonden opnieuw Damien en Femke, weer super bedankt! De meeste kids hadden ook hun nieuwe zweetbandjes om, was dat een voorbode? Want gezweet werd er zeker, niet alleen bij ons maar ook zeker bij de tegenstander. Ons spel was overduidelijk stukken beter geworden! Het eerste aanvalsvak had voornamelijk de luchtmacht tegenover zich, maar zocht rustig en geconcentreerd naar de juiste kansen. En die kwamen er! Het tweede aanvalsvak kon iets makkelijker combineren door het kleinere lengteverschil en buitte dat goed uit! Op volle snelheid en met de juiste precisie werd het 3-3 en zelfs 4-3. Uiteindelijk was de ruststand 4-5, maar dit was een wedstrijd hoor jongens! Nog wat extra tactische aanwijzingen en een knuffel van Jelte verder, was het tijd voor de tweede helft. Genieten was het! En ook spannend! Meervogels blijft een goede ploeg en scoorde ook door. Bij de vakwissel stonden we weer wat verder achter, maar toen begon de inhaalrace. Met 3x achter elkaar een fantastische damescombi, kregen de tegenstanders een gratis ‘speurtocht in het bos’. Een laatste afstandsshot zorgde voor een eindstand van 9-11. Goede pot jongens! Hou dit vol en dan zaterdag de volgende return tegen Refleks. Doe de zweetbandjes om, dan laten we hen hopelijk ook zweten!

Afgelopen zaterdag speelde de E1, tegen de verwachte concurrent, namelijk Eibernest E1. We hadden van tevoren een lastige wedstrijd verwacht, aangezien Eibernest net als wij alle wedstrijden tot nu toe gewonnen had, en daar ook nog eens super veel doelpunten in had gemaakt. Het was voor onze E1 dus de eerste echte test. Na tien minuten spelen merkten we echter al snel dat het geen hele spannende wedstrijd zou gaan worden, we stonden al 6-0 voor en Eibernest had lang niet zoveel kansen als wij. Vooral verdedigend stonden wij erg sterk. De E1 had de afgelopen week veel getraind op het verdedigende gebied, aangezien wij daar in de voorgaande wedstrijden nog wel eens verrast werden met een bal die over ons heen werd gegooid. Zaterdag ging dat al stukken beter. De eerste twintig minuten waren erg leuk om naar te kijken. De E1 speelde goed samen en we zochten naar de goede kansen. Verdedigend onderschepten we veel ballen en zaten we goed bij onze tegenstanders. In de rust spraken wij af dat we dit op deze manier gingen volhouden. De tweede helft was helaas wel iets minder goed. We schoten direct als we vrij stonden, zonder te kijken of er misschien nog wel een betere kans was. Ook werd er niet goed naar elkaar gegooid en liepen we nog niet goed vrij. Er gingen heel veel ballen over de zijlijn en ook heel veel ballen recht in de handen van Eibernest. Gelukkig lukte het bij Eibernest al helemaal niet en werd het niet spannend. Onze E1 heeft de ruime voorsprong tot het laatste fluitsignaal volgehouden! Erg knap en goed om te zien dat jullie al steeds meer vooruit gaan in het spel.

Na de mooie overwinning op ODO vorige week, mocht de E2 deze week aantreden tegen ONDO. Of het door het late tijdstip kwam (14u) of dat er een andere reden was, de E2 was voor de wedstrijd al niet helemaal scherp. Bij het inschieten was er vooral aandacht voor andere dingen en was het ook vooral ontzettend belangrijk wie met welke bal schoot.

De wedstrijd begon en al snel onderschepte de E2 de bal en schoot deze gelijk in de korf. Prachtig doelpunt, maar het was ONDO dat kon juichen, 0-1. Daarna stelde de E2 wat orde op zaken en werd duidelijk dat ONDO een te kloppen ploeg moest zijn. We onderschepten af en toe de bal en ONDO deed dat minder bij ons. Achilles liep vaak vrij richting de korf, maar helaas werd dit meestal niet gezien (hier gaan we dus op trainen ;-)). Toch wisten we de 1-1 te maken. In de tweede tien minuten zakte de E2 wat terug en kwam ONDO beter in het spel. ONDO scoorde voor het eerst zelf en zette daarme de stand op 1-2, wat ook de ruststand was.

In de rust werd uitgelegd hoe vrij ONDO ons naar de korf liet lopen en hoe we daar gebruik van konden maken. Echter, het derde kwart leken we totaal de weg kwijt. ONDO onderschepte bijna al onze ballen omdat we slordig waren met kijken en gooien. Verdedigend waren we ook helemaal niet scherp meer en ONDO mocht veel schieten zonder dat wij de bal pakten. We mochten aan het eind van het derde kwart dan ook blij zijn dat ONDO niet had gescoord. Waar was nou die E2 die vorige week zo ontzettend goed speelde tegen ODO? Voor de laatste tien minuten werd er afgesproken dat we ondanks de vermoeidheid en de warmte nog één keer voluit zouden gaan, omdat we ONDO gewoon konden hebben. Het laatste kwart leek de E2 dan ook meer op de E2 van vorige week. Er werd keihard gewerkt en er werd goed gekeken naar wie er vrij liepen. Het leverde plotseling ontzettend veel kansen op en uiteindelijk met nog zo’n twee minuten op de klok wisten we de gelijkmaker te maken. De E2 nam daar echter geen genoegen mee en nam veel risico om de bal te onderscheppen. Met minder dan een minuut te gaan wisten we opnieuw te scoren. Het leverde ons een 3-2 overwinning op.

Hadden we de hele wedstrijd zo gespeeld als het laatste kwart, dan hadden we ONDO met grotere cijfers verslagen. Wat wel mooi was om te zien was dat we ons zo terug kunnen knokken in de wedstrijd.

Komende week weer hard trainen en dan tegen Refleks minstens zo goed spelen als het laatste kwart van afgelopen zaterdag.

Lucas, wederom bedankt voor het reservestaan en invallen! Je hebt het weer goed gedaan!

Achilles A1 - Valto A1
Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Valto A1. Vantevoren wisten wij al dat dit een pittige wedstrijd zou worden en dat bleek ook zo te zijn aan het begin van de wedstrijd, want we kwamen gelijk met 0-3 achter door een te zwak begin.

Tobias opende de score de score voor Achilles met een One-hander en daarna maakte Esmee een mooi punt met een afstandsschot. Toen kregen we een vrije bal mee die Wesley er keurig in tikte. Helaas kregen wij weer 2 doelpunten om onze oren. De stand was nu 3-5. Na een tijdje schoot Wesley een bal er mooi en scoorde Benthe met haar specialiteit, de omdraaibal.  Heel snel hierna scoorde Valto al de 5-6. Vlak voor het fluitsignaal gevolgd door de 6-6 van Tobias. Weer een afstandsschot.

In de rust benadrukte Arjen dat er mee power in gegooid moest worden en dat we het directer moesten gaan neerzetten. Net als het begin van de eerste helft kregen we weer gelijk 3 punten om onze oren. De stand was 6-9. Weer liepen we achter de feiten aan. Tobias schoot de 7-9 er in. Na de wissel gooide Pepijn er een korte kans in en Benthe een mooi afstandsschot. Nu waren wij los en namen wij het over. Luca maakte een mooie doorloopbal. Om het spannend te houden lieten we nog een balletje door .... De stand was nu 10-10. Nu vonden de spelers en coaches van Achilles A1 het wel mooi geweest.  Arjen ging meer op de man coachen en het ging beter draaien. Wesley gooide snel achter elkaar een vrije bal en een afstandsschot er in. Mirthe maakte een punt met een mooie omdraaibal en Tobias schoot er van afstand weer eentje in. Benthe had nog een korte kans en er waren nog maar 5 minuutjes te spelen. Het stond nu 15-10.

We gaven nog een punt weg anders werd het zo eentonig, maar de A1 van Achilles liet er geen gras over groeien, Tobias schoot er 1 in van afstand gevolgd door een bovenhandse doorloop. Ons laatste puntje werd gemaakt door Esmee met een fraaie doorloop. Valto eindigde de pot met een ..... in mijn ogen .... Onverdiende strafworp. De eindstand was 18-12. De eerste helft was niet best, de tweede helft konden we gelukkig meer laten zien wat we allemaal kunnen.

Tobias Welbergen

Achilles A2 – Excelsior A1
Voor de meeste van ons team begon de dag vroeg. We hadden vandaag niet alleen een wedstrijd gepland, maar we zouden ook smoothies verkopen voor Stichting Semmy. Hierdoor stonden de meeste al om half 10 op het veld om de voorbereiding voor een dag smoothies verkopen te doen. Aangezien we pas een wedstrijd hadden om 18:30, hadden we genoeg tijd om te verkopen.

En toen was het 18:30. We stonden allemaal geconcentreerd te wachten tot het fluitsignaal zou gaan en de wedstrijd kon beginnen. Toen de wedstrijd begon moesten we er allemaal even inkomen. Het duurde hierdoor ook een tijdje tot dat het eerste doelpunt voor ons werd gemaakt, dus 1-0. De eerste helft verliep voor de rest een beetje stroef, maar er werd genoeg gescoord om bij de rust voor te staan met 7-5.

De tweede helft begon al een stuk sterker. Er werd sneller gescoord en we onderschepten veel ballen in de verdediging. Bij Excelsior werden een aantal trucjes uitgevoerd, maar wij kregen deze snel onder controle en zo schakelde we Excelsior stukje bij beetje uit. De eindstand is 15-11 geworden en de A2 mag zeker trots zijn over de wedstrijd. De manier waarop wij de wedstrijd in gingen en de manier waarop we de wedstrijd afsloten, is zeker iets om trots op te zijn.

Danique

Achilles A3 - KZ Danaïden A3
We begonnen goed aan de wedstrijd, waren wel wat slordig, maar de ballen vielen wel. Het ging goed gelijk op, verdedigend ging het iets minder, maar we bleven ons best doen. Ik weet niet meer wie hoeveel doelpunten heeft gemaakt, maar bijna iedereen heeft gescoord, dat is ook mooi! In de rust werd Yannick gewisseld voor Tristan, die goed inviel. Halverwege de tweede helft werd ik (Lars) gewisseld voor Noah, die zijn invalbeurt goed uitvoerde. We hebben met zijn allen als team goed gespeeld en gewonnen! Eindstand: 13-11.

Goed gespeeld iedereen!

Lars Hogewoning.

Achilles B1 – Fortuna B1
Zaterdag 24 september moest Achilles B1 tegen Fortuna B1 spelen (thuis). We begonnen met deze opstelling : 1e aanvalsvak , Rick ,Noah ,Sterre en Marlou. 1e verdedigingsvak , Noa, Cino , Maaike en Pauline.

We begonnen niet al te scherp aan de wedstrijd en stonden dan ook op een gegeven moment 2-5 achter. We herpakten ons met mooie schoten, onder andere van Noa en met de rust was de stand 6 – 6. De tweede helft begonnen we goed met 1 punt meer dan Fortuna. Maar al snel kwamen we weer achter en de eindstand van de wedstrijd was 11-14.

Ik vind zeker dat we beter zijn dan Fortuna, maar we hebben dat in deze wedstrijd gewoon niet waargemaakt. Maar, koppies omhoog en op naar de volgende wedstrijd tegen Vriendenschaar.

Pauline

Weidevogels B1 – Achilles B2
Afgelopen zaterdag was het genieten van de wedstrijd van Achilles B2 tegen het sterke Weidevogels B1. Vorige week lukte het deze toppers tot aan de rust weerstand te bieden en werden ze in de tweede helft jammer genoeg overrompeld door het sterk scorend vermogen van Weidevogels. Maar deze week lukte het hen dan toch om een belangrijk punt mee te nemen naar Den Haag. Na het verlies van De Meervogels B1, winst van ALO B1 en het verlies van Weidevogels B1 vorige week, begonnen ze deze week aan de returnwedstrijden en mochten ze gelijk weer tegen Weidevogels.

Vorige week bleek al dat Weidevogels een sterke ploeg is dat makkelijk scoort en op lengte al een 1-0 voorsprong heeft. Toch waren de spelers van de B2 niet bang om de strijd weer aan te gaan en was het doel deze week om het Weidevogels zo lastig mogelijk te maken. Dat deze tactiek werkte, was wel duidelijk. Het scoren ging Weidevogels minder goed af dan vorige week en het lukte Achilles B2 om lekker mee te scoren. Het werd zelfs een beetje rommelig bij Weidevogels wat zeker door de kracht van Achilles kwam. Met een ruststand van 5-4 was het doel om de score zo laag mogelijk te houden de eerste helft in ieder geval gelukt. Verdedigend zat het bij Achilles B2 goed dicht en er werd hard gewerkt om het Weidevogels zo lastig mogelijk te maken. Ook werden er goede aanvallen opgezet waar mooie doelpunten uit gescoord werden. Ondanks dat Achilles B2 het voor het grootste deel af moest leggen in lengte waren ze deze wedstrijd de heerser in de rebound.

Na de rust kende de B2 een super start. De 5-4 achterstand werd omgezet naar een 6-8 voorsprong. Helaas lukte het ze niet om het gat groter te maken en kwam Weidevogels toch nog terug. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist met een 8-8 gelijkestand. Een uitslag waar Achilles B2 trotst op mag zijn. Waar ze vorige week in de tweede helft nog 9 doelpunten moesten verwerken, kregen ze er nu maar 3 tegen. Het was zeker genieten aan de zijlijn en dat smaakt naar meer. Komend weekend treffen ze om 12.55u De Meervogels B1 thuis. Ook hiervan verloor Achilles B2 de eerste wedstrijd maar de kansen liggen er zeker om van deze ploeg te winnen. Met nog 2 wedstrijden te gaan, kan Achilles B2 nog 4 belangrijke punten binnenslepen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden dus kom deze toppers met zijn alle aanmoedigen.

Tot zaterdag!

Achilles C3 - GKV C2
Zaterdag was er weer een goede wedstrijd tegen GKV in Den Haag. Mariska kon er dit keer helaas niet bij zijn (vanwege haar eigen wedstrijd), maar Ruben was er wel weer. We begonnen met de vakken:

Aanval: Melissa 1.0, Hannah, Marijn en Esmee
Verdediging: Melissa 2.0, Ivy, Jip en ik

We begonnen goed! Al meteen een schot van Melissa 1.0 (korte kans). Daarna al meteen een afstandsschot van Esmee! Zo goed bezig meiden! 2-0..!!!! Wissel vak.... Daarna kwam helaas GKV in beweging en scoorde 4x achter elkaar een doelpunt...4-2...

Rust.... Even praatje maken: 'Jullie zijn goed bezig, maar ik wil meer snelheid zien en hou de bal maar gewoon vast als je hem niet kan gooien.'

Eeeennn....HOPPA weer het veld in. Hannah staat nu zooo goed onder de korf dat ze alles afvangt! Een echte rebounder! Hebben wij ff geluk met die Hannah. Blijf volgende week ook maar gewoon in Nederland hoor.. Ohhh jeetje...5-2 Melissa 2.0 nog een paar goede afstandschoten maar helaas mis. Goede verdediging Jip en Marijn! 6-2...Ik bijna geblesseerd door iemand die een stap verkeerd zette (op mijn voet in plaats van op de grond in het gras ....7-2...8-2...9-2...en dan komt het hoor...Ivy scoort een korte kans! Mooi hoor! De eindstand is: 10-3

Goed gespeeld meiden! Goede aanval en verdediging, maar 3 doelpunten was helaas te weinig om te kunnen winnen...

Volgende week beter...dan hebben we een wedstrijd tegen Madjoe: kwart over 9 (9:15) op het veld thuis, met scheidsrechter FRANK POT. En dan hebben we ook semmydag waar we lekker gaan schminken en nagels lakken!...Heb er zin in!