Titelaspiraties kunnen voorlopig in ijskast

De titelaspiraties van Achilles 1 kunnen voorlopig in de ijskast. Door het verlies tegen KCR van afgelopen weekend is het verschil met de koploper nu opgelopen tot vijf punten en moet Achilles 1 voorlopig genoegen nemen met een gedeelde vierde plaats. Achilles 2 blijft wel op koers. Merwede werd de eerste nederlaag toegebracht en daardoor gaat het 2e nu alleen aan kop. In navolging van de selectie boekten ook de andere ploegen wisselend succes op de Semmydag. De C1, B1 en A1 wonnen alle overtuigend, de overige ploegen moesten de punten aan de bezoekers laten. Op zondag werden beide thuiswedstrijden gewonnen. De F2, E3, E1, D2, C2, het 4e en 6e brachten punten mee naar huis. Lees verder voor verslagen en foto's van Achilles 1 en A1 (UPDATE: Verslagen Achilles 4, 6 en B1 toegevoegd).

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl.

Kijk in het fotoalbum voor foto's van Achilles 1 (album Senioren) en Achilles A1 (album Jeugd).

Achilles 1 - KCR 1

Op een mooie, maar wel iets bewolkte dag op Achilles stond vandaag thuiswedstrijd nummer 3 op het programma. Het is gebleken dat de laatste thuiswedstrijden moeilijk verliepen dus we hadden iets recht te zetten! Deze 1 oktober stond ook in het teken van Stichting Semmy, voor iedere ploeg de taak om een activiteit te organiseren waarbij de opbrengst naar deze mooie stichting gaat.

Maar dan nu .... DE WEDSTRIJD! De nog ongeslagen tegenstander KCR was ditmaal te gast. Een niet geheel onbekende tegenstander uit de voorbereiding, waar Achilles er toen met de winst vandoor ging, maar goed dit was slechts een oefenwedstrijd...

Op de trainingen deze week werden de puntjes op de i gezet en waren de taken duidelijk die vervuld moesten worden om ook deze wedstrijd weer met een winst te eindigen.

Met een mooie sfeeractie van VAKKIE A en een volle zijlijn kon de wedstrijd beginnen. Vanaf minuut 1 waren beide partijen scherp en lieten elkaar niet snel uitlopen. Na 12 minuten spelen werd er een minuut geklapt voor Iris, waar ook de tegenstander zag dat dit belangrijk was voor onze club. Het spel lag even stil en KCR deed respectvol mee, toch wel een kippenvel momentje!!

Dan weer door naar de wedstrijd .... Taken en gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Waar toch iedere keer KCR het initiatief nam in de score konden we toch steeds meekomen, schutters werden beter verdedigd en de verdedigende rebound sneller gepakt. Helaas trok KCR bij het laatste fluitsignaal aan het langste eind en werd de score 19-21.

Met 8 spelers (en wat wissels) die toch zeker 150% inzet hebben getoond en ook zeker hier en daar wat goed korfbal, kunnen we enigszins tevreden terug kijken en dat positieve meenemen naar de volgende wedstrijden!

Dylan

Achilles 2 – Merwede 3

Mijn zaterdag op het Achilles begon vroeg, rond 8 uur ’s ochtends, ik had de eer om het hek van Achilles open te maken. Nu is dit normaal niet zo heel speciaal, maar op deze zaterdag nam ik even een korte blik op het veld en de kantine en wist ik dat deze zaterdag een hele speciale en mooie dag zou worden, deze dag staat ook bekend als de Semmydag. Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik vandaag nog even extra aan Iris denk en besef dat ik nog altijd zo trots op haar ben. Haar positivisme en liefdadigheid voor anderen heeft zoveel invloed gehad op alle Achillianen. Op dagen zoals deze kan je zien hoeveel! Met een grote glimlach kijk ik rond op het veld en zie ik hoe iedereen zich op zijn eigen manier inzet voor Stichting Semmy. Ik weet dat Iris nog trotser naast me had gestaan.

Voor mij was het dan ook een enorme eer dat wij met Achilles 2 op deze dag een thuiswedstijd mochten spelen. De tegenstander Merwede 3 stond net als wij ongeslagen bovenaan. We wisten dus dat we vandaag tegenstand gingen krijgen. We begonnen de wedstrijd vol energie en lieten zien dat wij er met z’n allen voor gingen zorgen dat die punten in Den Haag zouden blijven. We hadden al snel de voorsprong te pakken, maar helaas lukte het nog niet om een gat te creëren van 4 punten. Wellicht kwam dit doordat we nog te gretig waren in de verdediging en hierdoor onnodige fouten maakten. Met een stand van 9-7 gingen we de rust in. Het werd duidelijk dat 56 doelpogingen in een helft netjes zijn, maar dat ons rendement omhoog moest en de foutjes in de verdediging eruit.

De tweede helft hebben we met z’n allen goed gespeeld en laten zien dat we een volwassen spel kunnen spelen. We lieten zien dat we niet alleen met elkaar maar ook voor elkaar wilden spelen, daarnaast bewezen we een team te zijn door elkaar positief te coachen. Toch lukte het ons steeds net niet om het verschil naar 4 te brengen en kwam Merwede nog angstvallig dichtbij 5 minuten voor het einde. En op dat moment hebben we laten zien waarom wij nu ongeslagen bovenaan staan. We hebben namelijk met z’n allen gevochten tot het laatste fluitsignaal. We lieten ons niet zomaar bang maken en zorgden ervoor dat de eindstand 17-14 werd. Ik ben trots op het hele team voor deze prestatie!

Nog 2 wedstrijden op het veld en dan mogen we de zaal alweer in. Uiteraard is het doel om ongeslagen de zaal in te gaan. Mocht je hier nou niets van willen missen; volgende week zaterdag spelen we om 14.00 uit bij Velocitas! Iedereen nogmaals bedankt voor deze speciale dag en deze mooie overwinning. Tot volgende week!

Mariska

Achilles 3 - Twist 2

Afgelopen zaterdag stond de eerste ontmoeting met Twist 2 op het programma. Een tegenstander waar we nagenoeg niks van wisten en zelfs de informatie die we hadden vooraf, bleek niet te kloppen. Twist stond tot zaterdag ongeslagen bovenaan.

De eerste helft kende een spannend spelbeeld. Er werd om en om gescoord en het verschil werd nooit groter dan 2 doelpunten. Beide teams hebben voor gestaan en er werd gerust met een minimale marge bij 11-10 voorsprong. Met in het ene vak een extreem lange heer en in het andere vak scherpe dames had Twist een lastig te bespelen opstelling maar na een minuut of 10 werd duidelijker wat het strijdplan moest zijn. In de rust werd dit nog eens aangestipt door coach Maessen.

In de tweede helft gingen we verder waar we de eerste helft mee begonnen waren. Lange aanvallen proberen neer te zetten en vooral vanuit de 3-1 tot scoren proberen te komen. Iets dat aanvankelijk goed uit leek te pakken. Maar bij een verschil van 3 doelpunten in ons voordeel stokte de productie en werden verkeerde keuzes gemaakt. Twist kroop dichterbij en ging er in de laatste minuten op en overheen. Met een scherp schietende invallende heer, schoot Twist zichzelf naar een voorsprong van 2 doelpunten. Deze voorsprong gaven zij niet meer uit handen en keerden met twee punten in de tas terug naar Vlaardingen.

Zonde dus. Dit was dé kans om Twist op de eerste nederlaag te trakteren en zelf weer op de eerste plek te komen. Voor nu staan de titelaspiraties eventjes in de koelkast en is het vooral zaak om lekker vrijuit te gaan spelen. Laten we vooral leren van deze wedstrijd. Want al met al werd er driekwart van de wedstrijd goed gespeeld maar verloren we de punten door onnodige fouten en verkeerde keuzes.

Volgende week naar Oud-Beijerland, waar een ontmoeting met Korbatjo op het programma staan. Tot volgende week dus!

Groeten,
Bart

Dijkvogels 3 – Achilles 4

Achilles 4 mocht afgelopen zaterdag weer uit spelen en waar menig korfballer thuis altijd een voordeel heeft is het bij Achilles 4 zo dat de uit wedstrijden standaard worden gewonnen. De allereerste keer zelfs dik met 21-12 tegen Valto en vorige week 7-8 tegen Twist. Aangezien het de Semmydag was waren veel mensen al even op het veld geweest om hun tasje op te halen of een stukje taart, dus de sfeer zat er al goed in voor de wedstrijd. Was nog even zoeken naar het veld, doordat de Ka(s)tine van Dijkvogels tegenwoordig naast de zaal staat. We dachten dat we het verkeerde adres hadden gebruikt, maar de mega korfbalpaal voor de kastine werd al snel gespot. De wedstrijd zelf begon goed en de score liep gelijk op, want zij hadden ook moeite met scoren. Aanvallen zagen er goed uit en er kon veel worden geschoten omdat de afvang goed stond, alleen de afronding was wat minder. Einde eerste helft maakte Frank (Pot) een super mooie actie, maar met een duwtje in de rug belande hij om de paal gevouwen op de grond (en dit keer was het echt geen Schwalbe ;) ). Bikkel dat hij was heeft hij wel nog de bijbehorende strafworp genomen, maar na enkele minuten mocht Martijn toch het veld omdat het niet ging. Tweede helft verliep hetzelfde, veel kansen maar weinig doelpunten. Aan het einde werd het nog echt spannend, doordat 1 vak wat langer de score liet liggen, maar de verdediging zat potdicht. Daardoor kon Martijn uiteindelijk de gelijkmaker scoren en mocht het andere vak aan de bak. Sifra legde uiteindelijk de winnende er in met een prachtige Duister: Jawohl! De regel is weer bewezen uitwedstrijden worden standaard gewonnen, nu de eerste thuiswedstrijd nog! Aankomende week misschien tegen Nieuwekerk 4 waarmee we gedeeld tweede staan? Kom allemaal kijken om 14:00 op het veld!

Groetjes namens het 4e,

Dinna

KZ Danaiden 6 - Achilles 6 (11-15)

Nadat vorige week de koploper gedesillusioneerd nul punten wist behalen tegen ons Zesde was het afgelopen zaterdag de beurt aan laagvlieger Danaïden om het onderspit tel delven. Dat laatste maakte dat Yoeri dacht dat we als strandelftal konden aantreden. Gelukkig kon onze eigen Alex Hasselhof hem uit het zwembad opvissen. Hij kreeg hierbij assistentie van Jeroen en Misja die allebei geheel toevallig (?) met hem naar het zwembad ergens in de middle of nowhere waren afgereisd. De wedstrijd stond niet alleen in het teken van de zoveelste overwinning van ons Zesde maar natuurlijk ook in het teken van Stichting Semmy. Elk doelpunt van het Zesde zou per teamlid een euro opleveren voor het goede doel. Dat maakte dat we gebrand waren om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Helaas was Danaïden niet van plan om dat bedrag hoog op te laten lopen want binnen no time keken we tegen een 4-0 achterstand aan. Onze actie leek daarmee in het water te vallen. Gelukkig konden we dankzij een aantal mooie treffers het tij snel keren. Een speciale vermelding hierbij voor de mooie ballen van Yoeri en Tristan. Extra zuur dat Shirley er niet bij was, zij had de ballen van Yoeri graag willen zien. Bij rust hadden we al een mooi bedrag bij elkaar geschoten (5-10) maar de tweede helft was helaas van een andere orde. Onze afronding liet het afweten en ook het achterverdedigen van de Leidenaren maakte een monsterscore onmogelijk. Goed voor onze portemonnee maar niet voor de wedstrijd. Desondanks eindigden we met 15 treffers voor het goede doel.

Volgende week speelt het Zesde thuis en ze kunnen alle steun van het thuispubliek gebruiken. Thuis heeft ons Zesde nog niet weten te winnen. Bovendien zijn sterkhouders Mieke en tik-em-aanvoerder Rinus komende week afwezig en is Erwin wel weer aanwezig. Kortom: alle hulp is welkom!

Groetjes thuis,

Rinus

Wat was...

De A2 speelde tegen Refleks niet de allerbeste wedstrijd en liep hierdoor tegen een dure en onnodige nederlaag aan. Hoewel de start veelbelovend was, veel schoten en kansen in de aanval, wilde het doelpunt maar niet vallen. Zoals altijd vallen de doelpunten dan aan de andere kant. Plots stond het 3-0 en deze klap leek de A2 niet meer boven te komen. Dat ons eerste doelpunt pas 13 voor rust viel is dan ook veelzeggend. De ruststand was 7-2. Na rust leek de A2 zich terug in de wedstrijd te knokken maar dichter dan drie punten verschil kwamen we helaas niet. Uiteindelijk werd het 13-9. Jammer van de matige 1e helft, die heeft ons uiteindelijk de das om gedaan. Balen. Deze week 2x scherp trainen en het vizier op KZ Danaiden. Ook de 1e helft scherp zijn en beloon je zelf met 2 punten. De moet echt mogelijk zijn met deze groep. Teddie, bedankt voor het meespelen. Je hebt het prima gedaan! Noa fijn dat je er was, bedankt!

De E2 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij de ongeslagen koploper Refleks. Bregje en Kiki ontbraken, maar dankzij Bo was Jalien niet het enige meisje. Verder had Lucas net zijn afscheidswedstrijd in de E3 gespeeld en kon hij ook in zijn nieuwe team nog in actie komen. Zo waren we toch weer met vijf spelers.
De wedstrijd tegen Refleks was een leuke. Een verschrikkelijk goed meisje van Refleks zorgde voor flink veel gevaar en Bradley, beginnend als meisje, had het aanvankelijk moeilijk met haar. Naarmate de wedstrijd vorderde, had hij haar echter steeds beter onder controle en kwam ze moeilijker tot scoren. Wij waren aan de andere kant ook vaak gevaarlijk. Er werd goed naar elkaar gekeken en hard voor elkaar gewerkt. We hadden duidelijk het betere van het spel en het leverde dan ook terecht een 1-3 voorsprong op. De genoemde dame zette vervolgens even aan en prompt was het weer 3-3.
De E2 liet zich echter niet uit het veld slaan en nam wederom de voorsprong van twee punten. In het derde kwart werden we slordiger. We gooiden veel ballen in handen van Refleks, zonder dat zij daar echt moeite voor moesten doen. Wat beter kijken waar tegenstanders staan had dit kunnen voorkomen. Toch gingen we het laatste kwart met een 5-6 voorsprong in en leken we klaar om de ongeslagen koploper zijn eerste nederlaag toe te brengen.
Het liep helaas anders. We knokten keihard in die laatste tien minuten. Het ging beter dan het derde kwart, maar toch ging Refleks erop en erover. Na de 7-6 wisten wij met nog een minuut te gaan toch weer de gelijkmaker te produceren en leek een gelijkspel een terechte uitslag. Met onze focus op de beste dame van Refleks was het een andere dame die plots even weg was, vrij stond en raak schoot. Zo ging een goede pot met 8-7 nipt verloren.
Teleurgestelde gezichten na afloop, begrijpelijk, want de nederlaag was een beetje zuur. Toch mogen we best trots zijn op het vertoonde spel, want we hebben Refleks flink laten zweten.
Bo ontzettend bedankt voor het meespelen!
Lucas, welkom in de E2!

Refleks A1 - Achilles A2
De A2 moest afgelopen zaterdag tegen reflex A1, naar onze meningen een gelijkwaardige tegenstander. Zo kwam dit er echter niet uit. In de eerste tien minuten scoorde de A2 niet, de schoten gingen er niet in en er was weinig concentratie, waardoor reflex uit kon lopen tot 4-0. Niet zo een lekker begin. Hierna kwam er iets meer scherpte in het spel en scoorde achilles er eindelijk eentje, maar dit was nog niet genoeg. In de rust stond het dan ook 7-2. Na de rust begon de A2 wat meer in de wedstrijd te komen. Er werden doelpunten gemaakt en in de verdediging werden steeds meer ballen onderschept. Helaas was dit niet genoeg om de achterstand (van 4 doelpunten) te verbeteren. De eindstand werd 15-11, door gebrek aan concentratie en het afmaken van de schoten lukte het niet om te winnen, wat naar mijn mening wel mogelijk was. Volgende week gaat de A2 met volle vertrouwen naar KZ Danaïden om daar de punten te pakken!
~Jamie

Verslag Achilles B1 – Vriendenschaar B1
Vandaag stond de wedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma. De punten waren hard nodig nadat we vorige week van Fortuna hadden verloren. Als je naar de stand keek met Vriendenschaar onderaan de poule met 0 punten, moeten we deze wedstrijd dus ook gewoon winnen. Maar van te voren in de kleedkamer wisten we dat als we niet 100% scherp waren, we ook niet zomaar zouden gaan winnen. En dat bleek ook in het begin van de wedstrijd waarbij we maar niet los konden komen van onze tegenstander. Met nog 10 minuten te spelen na de time-out ging het weer wat lopen aan onze kant en konden we van een 3-3 stand naar 6-3 bij rust komen. Na de rust pakten we net als de laatste 10 minuten van de eerste helft weer goede kansen en gingen we naar 11-3. Uiteindelijk was het dus een kwestie van de wedstrijd uitspelen en wonnen we met 15-6. Stef en Rosanna bedankt en lekker ingevallen! En niet te vergeten Olivia, laatste 5 minuten ingevallen met geweldige acties, bedankt! Volgende week gaan we knallen tegen Pkc. Een belangrijke wedstrijd waar we als we winnen gelijk met ze komen te staan.

Groetjes Rick.

Verslag C3 1 Oktober 2016
We moesten als eerst om 8.15 verzamelen op Achilles. Het was erg pittig nadat veel kinderen terug kwamen van brugklas kamp. We speelden tegen Madjoe. Toen de scheids floot, begonnen we echt. De vakken waren in de aanval Esmee, Melissa 1.0, Jip en Mila. In de verdediging stonden Marijn, Melissa 2.0, Ivy en Silja, Hannah zat de eerste helft aan de kant. Melissa 1.0 scoorde de eerste helft al erg snel! Helaas kregen we direct daarna drie doelpunten tegen. Na de rust ging Hannah er in en Jip eruit, Hannah had veel ballen onderschept, de tegenpartij schoot helaas er weer een doelpunt in, maar gelukkig scoorde Melissa 1.0 er weer één in! Daarna scoorde de tegenpartij er weer drie in. Na de wedstrijd zat ons team te kijken naar wat er goed en fout ging. Het uitwerken maakten we niet af en het pasen van de bal kon wel beter, maar er gingen ook dingen goed! Bijvoorbeeld dat we goed afvang en aangeef stonden!
Tot volgende week allemaal!
Groetjes Ivy

Die Haghe F2 – Achilles F2, 1 oktober
Het kleinste Achillesteam van dit moment liet zich afgelopen zaterdag weer prima gelden! De uitwedstrijd tegen Die Haghe F2 was dan ook een feestje om naar te kijken. Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, had Lukas al twee doelpunten gemaakt en volgde Jens met een derde. Daarna scoorde Die Haghe twee keer, maar dat liet Achilles niet op zich zitten. Jens scoorde een paar keer achter elkaar – soms van grote afstand – en Die Haghe mocht de superspeler inzetten.
Sanne en Esmee uit de F1 stonden als reserve. Om hun krachten te sparen voor de wedstrijd van de F1 wilden ze liever alleen ingezet worden als superspeler, maar bij nader inzien wilden ze toch allebei wel een poosje meespelen. Sanne speelde het tweede kwart mee en Esmee het derde, en allebei zorgden ze voor twee doelpunten.
Er werd goed overgespeeld en Eva en Jurre zorgden voor een prima verdediging en onderschepten heel wat ballen van de tegenstander. De wedstrijd eindigde met een mooie stand van 13-19 en vrolijk gingen we allemaal weer naar huis! Hulde aan team, invallers en trainers Nikki, Benthe en Tobias.