Weinig succesvol weekend voor Achilles

Het was een niet al te succesvol weekend voor Achilles, een hoop roodgekleurde uitslagen. Achilles 1 kon alleen de eerste tien minuten daadwerkelijk iets neerzetten, daarna zette Nieuwerkerk aan en was het niet meer bij te benen: 20-31. Team Twee stond zo goed als de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score, behalve bij het laatste fluitsignaal: 20-23. Uit bij Pernix wist Achilles 4 wel de punten te pakken, er werd met 8-11 gewonnen. Op de zaterdagavond en zondagmiddag pakten ook Achilles 7, 8 en 5 de overwinning. Bij de junioren kon de A1 zich niet genoeg verzetten tegen Nieuwerkerk, het werd 15-20. De A3 en A4 wonnen wel, uit bij VEO en Weidevogels. Tot slot waren er nog twee punten voor de C3, D1, E2 en F2. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van Achilles 1, 2, A1, B1 en C3 door Joost van Soest.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Afgelopen weekend werden er foto's natuurlijk weer gemaakt door onze Joost van Soest. Foto's van Achilles - Nieuwerkerk & Achilles 2 - Maassluis 2 zijn te vinden in het album Competitie > Senioren > 19 november. Bij de jeugdploegen werden foto's gemaakt bij de A1, B1 en C3.

HKV Achilles - Nieuwerkerk 20-31

Een wedstrijd tegen een oude bekende, coach Bas Harland, die samen met zijn Nieuwerkerk hoge ogen gaan gooien dit zaalseizoen werd vooraf al een lastige opgave. Desalniettemin beschikken wij over een ploeg die als er als team staat en het niveau halen wat er in zit ook tegen deze ploegen de punten zou moeten kunnen pakken. Afgelopen zaterdag begonnen we sterk en pakten we brutaal de leiding met 5-4. Dit was echter het laatste moment waarbij Achilles de voorsprong had, want na een fase waarin we vergaten te scoren en veel moeite hadden met de verdedigende tactiek van Nieuwerkerk kwamen we slechts 1 keer tot scoren. We gingen de rust in met een 6-13 achterstand.

Positief was dat we furieus uit de kleedkamer kwamen en binnen no-time driemaal op rij scoorden. Het gat was echter te groot en Nieuwerkerk scoorden te vaak de eerste aanval nadat wij gescoord hadden zodat we geen kans hadden om het gat te verkleinen. Nieuwerkerk was een maatje te groot zaterdag en het werd 20-31. Compliment aan het team voor het scoreverloop. Daar waar onze spitsen niet hun gebruikelijke niveau hadden, pakten anderen het goed op.

Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan. Opstaan is wat er aanstaande zaterdag gaat gebeuren. Nu is het tijd om wakker te worden en met z'n allen keihard te knokken en de punten binnen te slepen.

Groetjes,

Kjeld

Achilles 2- Maassluis 2

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstijd op het programma tegen Maassluis 2. Maassluis 2 was geen onbekende tegenstander voor ons, want in de voorbereiding op het veldseizoen werd er ook al tegen Maassluis 2 geoefend.

Vandaag verzamelden we rond een uurtje of 16:00 in onze eigen Ock. Met goede, scherpe trainingen waren we goed voorbereid voor de wedstrijd van vandaag. Er waren van te voren duidelijke afspraken gemaakt om ook deze wedstrijd weer in ons voordeel te beslissen. Na een wat kwakkelend begin van de wedstrijd pakte we na een 6-6 gelijke stand voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong die we doorpakte naar een gaatje van 2 doelpunten. Helaas konden we de voorsprongen voor rust niet vergroten en er stond dan ook een 12-10 ruststand op het scorebord. Na in de kleedkamer nog duidelijke afspraken te hebben gemaakt waren we klaar voor de tweede helft. Echter kwamen we niet scherp de kleedkamer uit en had Maassluis 2 de 12-10 achterstand omgebouwd in een 12-13 voorsprong. Na 3 doelpunten tegen leek iedereen weer wakker geschud en scoorde we 4 maal op rij om dus weer een gaatje van 3 doelpunten te slaan. Jammer genoeg konden we niet doorpakken en een verschil van 4 doelpunten. Hierdoor bleef Maassluis in de wedstrijd en stond er met een minuut of 5 nog te spelen een 20-17 in ons voordeel op het scorebord. Doordat we eerder in de wedstrijd het verschil niet konden maken bleef Maassluis geloof houden op voor hun een goede afloop. Dit gebeurde dan ook de balletjes vielen aanvallend net niet, er werd niet meer scherp verdedigt waardoor er onnodig domme overtredingen werden gemaakt wat resulteerde in tegendoelpunten. Na het fluitsignaal stond er dan ook een 20-22 op het scorebord. Dit betekend dus het eerste verlies na een serie van 9 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest. Een flinke domper voor ons als team maar we moeten door. Dinsdag voor de training de wedstrijd nog maar eens nabespreken en met nieuwe energie ons voorbereiden op de wedstrijd van aankomende zaterdag. Dan reizen we namelijk als selectie af naar Zeeland om het op te nemen tegen Tjoba.

Reserves bedankt en supporters tot volgende week!

Jeroen

VZOD 3 - Achilles 3

Vandaag, een dag later, is het erg balen na de verliespartij van gisteren. Een verliespartij wat je toch echt een blamage kan noemen. Het begin van de wedstrijd begon daarentegen wel sterk en dat resulteerde meteen op een duidelijke voorsprong van 4-1. Echter i.p.v. de voorsprong uit te bouwen, werden er slechte schoten gelost, stomme fouten gemaakt in het uitwerken en te weinig rebounds gepakt. Dit resulteerde in een ruststand van 8-10 (een verschil dat natuurlijk veel te weinig was). Je zou denken dat de tweede helft meteen vol energie begonnen zou worden, het tegendeel was echter waar. Er werd te weinig energie geleverd en de eerste 10 minuten niet eens gescoord. Dan is het uiteindelijk wachten tot de gelijkmaker, die kwam er bij een stand van 13-13. Het enige positieve hiervan was, dat iedereen wakker was geschud en wel voor elkaar ging knokken. Dit was helaas te laat want een heer van VZOD kreeg het op zijn heupen en van zijn laatste 3 schoten waren er drie raak. Eindstand 17-15.

Groeten, Fabian

Achilles 7 - Excelsior 5

Het was dit weekend weer tijd voor onze eerste wedstrijd in onze thuishal Ockenburgh. Als voorbereiding probeerde Tom ons vanuit Zwitserland nog aan het trainen te krijgen met een inspiratievideo, maar dit tevergeefs. Zaak was vooral ons niet te laten afleiden door alle spanning rondom het lootjes trekken voor Sinterklaas. We moesten het trouwens doen zonder Nelleke, Nikki, Rick, Sem en Evy wat er voor zorgde dat we wat mensen moesten optrommelen. Gelukkig werden Mieke, Daniella en Erwin bereid gevonden om met ons mee te doen en nam ook Alex B plaats op de reservebank. We hadden een voorprogramma dat ons recht toe deed, met zelfs een Ab die te verstaan was door de microfoon. Helaas was de druk voor ons vlaggenschip toch net iets te hoog om te presteren vlak voor onze wedstrijd. Alex had gelukkig vertrouwd weer de gebruikelijke kater en moest nog even snel een patatje naar binnen werken voordat ze zich in haar sportschoenen kon steken en Henk maakte zijn eerste goal van het zaalseizoen al voor de wedstrijd. Hij was namelijk de gelukkige winnaar van Lucky Ball waardoor we al verzekerd waren van het eerste rondje bier na de wedstrijd. Gelukkig hield hij zijn scoringsdrift vast voor de wedstrijd en konden we de eerste helft genieten van Mister Jazz Hands als nooit tevoren: 4 goals maar liefst! Oud teamgenoot Sita kwam ook eventjes naar ons kijken, dit wel met de nadruk op eventjes. Na twee minuten was zij waarschijnlijk wel overtuigd van onze overwinning omdat we vlammend uit de startblokken schoten. De rust werd dan ook bereikt met een 11-3 voorsprong. In de rust probeerde de tegenstander zich schuil te houden in de kleedkamer met de hoop er niet meer uit te hoeven, maar de reservedame sommeerde ze vriendelijk om er toch maar uit te komen. Vrouwlief van Henk had inmiddels ook gehoord dat hij aan het vlammen was en was daardoor snel naar Ockenburgh toegefietst. Helaas was Henk zijn kruit inmiddels op en hebben we helaas de tweede helft niet door kunnen drukken. Gelukkig was de tegenstander niet meer bij machten om het ons moeilijk te maken en zo kunnen we nog steeds trots zeggen dat we de de volle buit uit onze wedstrijden hebben door een 14-7 overwinning. Henk had inmiddels toch nog wat energie gevonden om iedereen onder te spuiten in de douche en was hij ook zeer blij dat hij deze keer wel een boxer bij zich had, omdat ditmaal zijn rits het had begeven. Erwin, eerder deze week nog uitblinker op de televisie bij een uitzending van de WOS, moest de kleedkamer nog verlaten met een pijnlijke teen maar was gelukkig nog wel in staat om zich te begeven naar het verjaardagsfeest van Dinna waar de overwinning flink is gevierd!

Wat was..

De A2 kan ondanks de nederlaag terugkijken op een uitstekende wedstrijd tegen RWA A1. Een snelle 4-0 achterstand beloofde niet veel goeds maar met heel veel strijd en inzet, maar bovenal met goed korfbal knokte de A2 zich knap terug in de wedstrijd. Bij rust waren beide ploegen weer in evenwicht, 8-8. Na rust nam de A2 zelfs brutaal de voorsprong. Met nog zo'n 13 minuten op de klok was de stand 14-14, beide ploegen waren in deze fase zeer aan elkaar gewaagd en kon het nog alle kanten op. Een stunt leek in de maak, maar helaas moest de A2 vlak voor tijd alsnog capituleren. Uiteindelijk werd het door 3 lukrake schoten op rij 21-16, behoorlijk geflatteerd dus. Maar goed, de A2 kan echt terugkijken op een zeer goede pot, met name de inzet, beleving en de positiviteit naar elkaar toe geeft vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie. Nu doorpakken!! We zijn echt tegen niemand kansloos op deze manier!

Martijn en Teddie, bedankt voor het mee gaan als reserve. Je eigen wedstrijd hiervoor moeten opgeven is nooit leuk, maar het is zeer gewaardeerd, namens de gehele A2, heel erg bedankt!

Waar de meeste teams afgelopen weekend alweer hun tweede competitiewedstrijd speelden, speelde de E2 nog maar eens een oefenwedstrijdje. De afgelopen twee weken werd er al tegen VEO en ONDO geoefend, vandaag was DES de tegenstander en dat was erg prettig. Waar VEO en ONDO duidelijk de mindere waren in vergelijking met onze E2, was DES juist een gelijkwaardige, of misschien zelfs wel iets betere tegenstander.

De afgelopen wedstrijden hoefden we nauwelijks te verdedigen en dat bleek vandaag ook wel. Verdedigend begonnen we totaal niet scherp tegen DES, dat veel kansen wist te creëren. Aanvallend liep het bij ons wel vrij aardig, want het baltempo lag best hoog. We creëerden dan ook best wat leuke kansen, maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, wilde de bal er nog niet echt in. DES kwam dan ook op voorsprong, maar na 0-3 knokte de E2 zich netjes terug in de wedstrijd, 4-4. In de derde tien minuten liep DES echter opnieuw uit en zo gingen we met een 5-8 achterstand de laatste tien minuten in. DES haalde zijn beste dame eruit en dat hielp ons weer een beetje in het zadel. Met snelle uitbraken en enkele goede acties wisten we langzaam dichterbij te kruipen en uiteindelijk zelfs langszij te komen. Met nog een minuut op de klok was het spannend hoe de wedstrijd zou eindigen, beide ploegen kregen nog kansen, maar het was uiteindelijk de E2 die het winnende doelpunt maakte.

Het was goed te zien dat ook deze wedstrijd er weer met regelmaat met de buitenste hand werd gegooid door alle spelers. Ook was het mooi hoe Lucas zijn doorlopen bovenhands wilde nemen, zich bedacht, en deze keurig onderhands probeerde af te ronden.

Volgende week mogen we dan eindelijk voor het “echie”, dan reizen we naar Maasdijk voor een wedstrijd tegen Dijkvogels.

Jeugdverslagen

Achilles C3 – Avanti C3
Vandaag, zaterdag 19/11, speelden we voor het eerst thuis in de zaal tegen Avanti. Ik, Ivy, Esmee en Hannah speelden als jongen. Het begin was prima en binnen drie minuten werd er bijna gescoord uit een mooie doorloop. Het ging beide kanten op en het bleef lang 0-0. Na bijna 20 minuten scoorde Avanti dan toch. Jammer, 0-1 achter. Silja werd inmiddels gewisseld door haar jongere zus Paivi. Zo eindigde de eerste helft. Na enkele minuten in de tweede helft scoorde Hannah een mooie, maar deze werd helaas afgekeurd. Verdedigd. Niet lang daarna viel hij wel aan de andere kant en werd het 0-2. Vakwissel dus. Ook Mila kon niet meer verder en werd gewisseld voor Floortje uit de B3. Uiteindelijk na kansen over en weer was het Esmee die ons terug bracht op 1-2. Enige tijd later schoot Ivy van verre afstand een schitterend schot en boem, 2-2. Het was erg spannend en ook Avanti kreeg veel kansen, waaronder 2 strafworpen die niet werden benut. Aan het eind van de wedstrijd was het Melissa V die de beslissende maakte en zo de eindstand op 3-2 zette. Het was kiele kiele, maar de winst en de 2 punten zijn binnen. Volgende week zijn we vrij, dus tot over 2 weken.

Groetjes Melissa L.

Achilles D1 – DES D1
Eindelijk hadden wij onze eerste competitiewedstrijd in de zaal. We begonnen meteen goed en kwamen al snel voor met 2-1 door Jordan en Levi.
Er werd snel overgespeeld in de aanval en we liepen uit naar 5-1 door goals van Jill, Thijs en Levi.
DES kwam toen wat dichterbij, 5-3. Gelukkig gingen wij ook door met scoren en was Mick even hot!!!
Hij maakte er 3 achter elkaar, 8-3. DES maakte er ook nog 1 waardoor de eindstand 8-4 was.
Bjorn bedankt voor het reserve staan!

Groetjes Demi

Fortuna F3- Achilles F3         10-03
Achilles moest vroeg verzamelen, maar daar had de F3 geen last van. Ze hadden er zin in. Gedurende de wedstrijd is Achilles veel in balbezit geweest. Fortuna zat er bovenop, waardoor het overgooien wat moeilijker was en het spel langzaam werd. Fortuna scoorde veel via de counter: ze pakte de bal af, gooide de bal dan vlug naar de overkant en hadden daardoor de ruimte om te schieten.

Jammer dat Achilles verloren heeft, volgende keer beter.