Een sportief 2017 van start!

Tilburg durfde door de weersomstandigheden de weg niet op, dus ging de wedstrijd van Achilles 1 niet door. De wedstrijd van Achilles 2 ging wel door, zij versloegen (inmiddels gedeeld) lijstaanvoerder RWA met 24-16 en zo blijven de verschillen onderling klein in poule R1G. Achilles 4 had geen kind aan DES 5: 6-20 werd het daar. Ook voor Achilles 5,7 en 8 waren er overwinningen, bij het vijfde een nieuw teamrecord: tegen KZ Danaïden werd het 9-31. De A1 kon helaas geen potten breken tegen Deetos. Achilles A3 won wel, tegen Fiks werd het 12-19.Tot slot waren er knappe overwinningen voor de D1 (13-8 tegen Valto) en de F1. Zij wonnen met 12-15 bij ONDO. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's door Joost van Soest.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Foto's door Joost van Soest van Achilles 2 - RWA 2 staan in het fotoalbum bij Competitie > Senioren > 7 januari.

Achilles 2 - RWA 2

Na een weekje rust en een oefenwedstrijd tegen Futura (die overigens gewonnen werd )moesten we tegen de koploper RWA. Deze wedstrijd moesten we gewoon winnen om met nog in de race te blijven voor het kampioenschap.

Wij begonnen met als eerste aanval: Anne-Roos, Julia, Jeroen en Ilan, die lekker uit de startblokken vlogen met een 2-0 voorsprong . Ook onze eerste verdediging: Mariska, Raquel, Amel en Michael waren scherp aan het verdedigen. Helaas kwam RWA langzaam terug in de wedstrijd waardoor het opgeven moment gelijk stond en we weer flink moesten bijgassen. Door al het positiviteit en de lange aanvallen die wij wisten te creëren konden we weer op voorsprong komen en konden we met een 11-9 voorsprong de rust in. In de eerste helft schoten we 1/7 (77 doelpogingen)

De tweede helft ging van start en onze toppers maakte een serie van 4 doelpunten achter elkaar ,zonder dat RWA ook maar een kans had van scoren. Op het scorebord stond dat het 15-9 stond en even dachten we dat RWA weer terug kwam , maar nee hoor want onze toppers bleven maar scoren. De wedstrijd eindigde met 24-16 en het was een leuke wedstrijd om te zien. Vechtlust, positiviteit en vooral veel plezier! Iedereen heeft het heel goed gedaan en we hebben dit als een team gewonnen. Tweede helft schoten we 1/5 (63 doelpogingen) in totaal 140 doelpogingen.

Alle supporters bedankt en we zien jullie graag volgende week zaterdag (14-01-2017) in Ockenburg om 16:45 uur tegen KOAG !

Merel

Thor 2 – Achilles 3

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, Thor 2 uit in Harmelen. Thor staat op de laatste plaats met 3 punten. In de competitie wisten zij ruim te winnen van Rhoda 4 (18-7) en speelden zij gelijk tegen VZOD. Van Rhoda winnen is altijd lastig, we moeten deze ploeg dus niet onderschatten.

Nog voordat de wedstrijd was begonnen hadden we onze eerste blessure. Kaylee raakte geblesseerd en kon niet starten aan de wedstrijd. Rianne startte in de plaats van Kaylee. In het ene vak stonden Erwin, Simon, Rianne en Jeanette en in het andere vak stonden Fabian, Koen, Joy en Alana.

De wedstrijd begon redelijk vlot. Erwin en Fabian waren in de eerste helft aardig op schot en zo kwamen wij al snel 3-7 voor te staan. De voorsprong was helaas niet van lange duur. Door wat fouten in de verdediging en afstandsschoten van de tegenstander werd de stand bij rust 8-7. Een doelpunt achter staan bij de rust is op zich geen probleem, we staan er immers maar eentje achter. Maar tegen deze ploeg zou dat niet moeten. Ze zijn duidelijk één van de mindere goden. Ze staan niet voor niets onderaan. Zonde om zo’n grote voorsprong af te staan. Hoewel er fouten zijn gemaakt in de verdediging was dat niet ons grootste probleem deze wedstrijd. Het afmaken van kansen… Dat ging deze wedstrijd niet zo goed. In de tweede helft moest dit echt beter.

Helaas wisten wij geen voordeel te halen uit het mogen uitnemen van de bal in de tweede helft. Thor wist wel te scoren en zo kwamen wij twee punten achter te staan. Nogmaals, geen probleem. Het zijn twee doelpunten en met onze kwaliteiten moeten wij dat gat makkelijk kunnen dichten. Niets was minder waar. De hele tweede helft hebben wij met zijn alle hard geprobeerd de benodigde doelpunten te maken. Één keer waren we dichtbij. Met nog 10 minuten te spelen, Bart die zijn intrede maakte in het andere vak en scorend vermogen inbracht, kwamen wij op 1 doelpunt achterstand. Helaas wisten wij ook dit niet te behouden en scoorde Thor. Opnieuw stonden we weer twee punten achter. Dit gat werd daarna zelfs nog groter wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 14-12.

Twaalf doelpunten scoren in een zaalwedstrijd is gewoon niet genoeg. Als ik kijk naar de afgelopen drie wedstrijden waar we tegen Rhoda 25 doelpunten scoorde, tegen Apollo 21 doelpunten en tegen ZKC 26 doelpunten dan is dat een heel groot verschil met vandaag. We maken het onszelf heel erg moeilijk in deze competitie door twee keer te verliezen van de laatste in de poule. Beide keren verliezen we doordat we niet genoeg scoren.

Er is gelukkig nog niks verloren voor het kampioenschap maar we staan nu wel met zijn drieën gedeeld op de eerste plaats. ZKC en Velocitas hebben er weer een sprankje hoop bij gekregen. Hopelijk kunnen we in ieder geval bij één concurrent dat sprankje kapotslaan, want volgende week staat Velocitas al op het programma. Voor wie wilt komen kijken, wij spelen om 18:30 in de sporthal de Does in Leiderdorp.

Jeanette

VEO 5 - Achilles 7

Het jaar begon met goed nieuws van oud teamgenoot en tevens zus van Elmar, Lianne is namelijk bevallen van Sophie. Namens ons allemaal gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter! Ook Elmar gefeliciteerd als oom en inmiddels niet meer de kleinste van de familie. Voor deze wedstrijd moesten we het doen zonder een groot deel van ons team, zoals Henk. En nee het is niet omdat hij de vader van Sophie is maar omdat hij zijn verjaardag moest vieren. Volgens hem is hij ook dit jaar weer 34 geworden, ook Henk van harte! Omdat goede voornemens meestal in januari nog wel vol te houden zijn waren er maar liefst drie teamgenoten op de training aanwezig. Met als motto één team, één taak en de nodige potverrenikki's stonden we op scherp voor de eerste wedstrijd van het jaar. Wel miste we naast Henk nog een enkel vak, of beter gezegd een vak met zwakke enkels. Zowel Rick, Sem als Evy waren geblesseerd en Nelleke zat gevangen onder de bevroren rivieren in het zuiden van het land. Daarnaast had Elmar nog last een een snottebel en moesten we dus een flink beroep doen op het zesde, dat gelukkig voor onze wedstrijd ook de tegenstander van VEO was. Gelukkig waren Rinus, Erwin, Misja, Shirley en Jeroen zo lief om ons uit de brand te helpen. Zo was het dus verzamelen voor maar 4 mensen en stond Alex ons al op te wachten in haar Bus. Sem en Evy gingen ondanks dat ze geblesseerd waren gezellig mee, waarschijnlijk wel vooral om hun nieuwe auto te showen. We begonnen best goed aan de wedstrijd alleen ontbrak het ons aan de doelpunten. Toen we zelfs ineens achter stonden met 5-4 was het tijd om alle kansen eens af te maken en nog voor rust waren de rollen omgedraaid: 5-8. Vervolgens zijn we eigenlijk geen moment meer in gevaar gekomen, zelfs Alex haar perfecte krul heeft het einde van de wedstrijd gehaald. Het grootste hoogtepunt van de tweede helft was echter toch de shirtwissel van Rinus en Jeroen, het shirt waarin Elmar de eerste helft al had gespeeld. Dat Elmar verder lekker in zijn vel zat was goed te zien, de XL weken hebben duidelijk een positieve invloed gehad op hem. Inmiddels zit hij waarschijnlijk nog lekker thuis aan de pommes duchesse en staat Jeroen nog onder de douche. De rest geniet lekker na van de 11-18 overwinning!

Achilles Acht Atleten – Fiks 6

Afgelopen zaterdag begonnen de Atleten aan het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen Fiks. Zoals bij iedere tegenstander in de poule was de verwachting dat het een lastige wedstrijd zou worden. Bijna alle ploegen staan dicht op elkaar en iedereen kan van iedereen winnen.

Deze week moesten de Atleten het doen zonder Lisanne en Britt. In plaats van deze dames waren Jeanette en Danielle gerekruteerd. Aangezien Leon weer fit genoeg was om aan te haken moest Tom het leenshirt weer inleveren, maar gelukkig had Tom een ander zwart-wit tricot kunnen regelen. De mannen waren compleet, dus er zaten er 2 langs de kant. Mathijs was chef scorebord en Martijn kroop in één van zijn alter ego’s; ditmaal die van Ome Martijn. Ome Martijn had de schone taak om team mascotte Brandon te vermaken zolang papa en mama in het veld stonden.

Met alles in controle buiten de lijnen, was het taak om ook binnen de lijnen de controle te pakken. Jeanette ging net zoals de wedstrijd tegen Avanti los bij de Atleten en had bij rust 5 doelpunten op haar naam. Misschien ook leuk om te vermelden over de eerste helft, is dat het bewezen is dat een onderhandse bal er ook in kan vanaf een meter of acht. Met 8-7 gingen de Atleten de rust in. De wedstrijd was nog niet helemaal onder controle, maar echt bang waren de Atleten ook niet.

In de rust nam Ome Martijn gedwongen afscheid van het Dikkie Dik boek en de Paw Patrol puzzel, want Leon vond een helft na ruim 3,5 niets doen wel genoeg.

In de tweede helft kon Jeanette helaas haar lijn van 5 per helft niet doortrekken en tot haar eigen frustratie bleef zij op 7 doelpunten hangen. Als zij nou eens die stip er in gegooid had, dan had ze eindelijk een keer de 8 gehaald….. Gelukkig voor de Atleten scoorden de tweede helft anderen goed mee en was er eindelijk de controle. Er werd een gat van 6 doelpunten geslagen en de wedstrijd kon uitgespeeld worden. Fiks scoorde op het einde nog wel een paar keer, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Bij een stand van 17-14 floot een goed leidende Twan af en was de eerste overwinning van 2017 een feit!

Volgende week hebben de Achilles Acht Atleten nachtdienst, want de wedstrijd tegen koploper Meervogels staat dan om 20:35u op de planning. Aan de Atleten de taak om de competitie spannend te houden en de Meervogels niet uit te laten lopen bij het peloton.

Jeanette en Danielle bedankt voor het invallen!

Leon

Achilles D1 – Valto D2
Coaches Marieke en Koos waren er niet. Marieke doet aan iets van een make-over in de badkamer en koos voor een bouwvakkerdag en Koos moest werken, ik neem aan violeren voor een groot publiek. Dus mochten Dennis & Mario de coaching vandaag op zich nemen.

Na 2 weken vakantie en oliebollen was de stemming voor de wedstrijd dan ook uitgelaten en waren de koppies niet echt strak gespannen voor de wedstrijd. Zelfs de vreemde ogen dwongen niet direct aan op stilte in de kleedkamer. De tegenstander bestond vandaag uit uitsluitend dames. Van lengte Paivi en Jill, tot lengte Marieke zeg maar. De vorige wedstrijd had de D1 echt de nodige moeite met de lengte en fysieke gesteldheid van de tegenstander en gaven wij de ploeg de nodige tips mee om hier wat beter mee om te gaan.

Dat zag je de eerste 10 minuten nog niet direct terug, maar volgens mij had dat meer te maken met de uitgelaten stemming en wat gebrek aan concentratie. Wat individuele foutjes, te laag tempo en simpelweg het “wennen” aan de tegenstander. Het ging dan ook gelijk op tot 4-4 en kon je het verdere verloop van de wedstrijd niet voorspellen. Vanaf de zijkant werd er gehamerd op het tempo wat echt omhoog moest waardoor de tegenstander geen tijd krijgt om het gooien van ons moeilijk te maken. Wie niet lang is, moet snel zijn om het jezelf niet te moeilijk te maken. Verdedigend moest het beter en moesten de kids ook de kleine kansjes van de tegenstander zien te voorkomen. Dat ging het 2e gedeelte van de eerste helft al stukken beter. Met rust was het 6-4 in ons voordeel en voelde je dat er nog veel meer inzat en dat Valto moeite kreeg met de snelheid van de D1.

Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet en kwam de D1 sterk uit de startblokken voor de 2e helft. Binnen no time was het 9-4 en speelden we met power en was de handelingssnelheid hoog waardoor er mooie en goede aanvallen waren die werden beloond met goals. In plaats van definitief Valto te breken, verslapte verdedigend de concentratie wat en kwam Valto terug tot 9-7. Maar de aanvalsmachine draaide nog steeds goed en spurtten wij weer naar een voorsprong van 13-7, Valto mocht nog 1 goaltje maken voor de statistieken en won de D1 in een leuke en goede wedstrijd met 13-8. Prima potje en waren de invalcoaches Mario en Dennis terecht uitermate trots op hun tijdelijke ploegje. Goed gedaan boys en girls van de D1! Reserves dank namens de D1!