Wout Broers in ziekenhuis (updates)

Zondag 29 januari is Wout in het ziekenhuis opgenomen met neurologische klachten. Zodra er meer bekend is, zullen wij jullie via de site op de hoogte brengen. Vrijdag 24 februari 2017: Update over de gezondheid van onze voorzitter.

Update vrijdag 24 februari

Goed nieuws over Wout zijn gezondheid. Sinds vrijdagmiddag is hij weer terug in Sophia Revalidatie om vanaf maandag te starten met zijn revalidatie. Met medicijnen is zijn bloeddruk inmiddels stabiel en kan hij nu dus aan de slag. Omdat de afgelopen weken nogal veel energie hebben gevraagd van Wout is het verzoek om hem dit weekend te laten acclimatiseren om verder tot rust te komen.

  • Hij blijft het erg leuk vinden om post te krijgen dus een kaartje is altijd leuk: Sophia Revalidatie, Vrederustlaan 180, 2543 SW Den Haag. Tav Wout Broers 3de etage kamer 11.

Update zondag 19 februari 21:00 uur

Wout is sinds vrijdagmiddag weer overgebracht naar het Westeinde. Omdat niet direct duidelijk is/was waarvoor hebben we even gewacht met berichtgeving totdat er wat meer bekend zou zijn. Daarom nu in het kort vanaf vrijdag j.l.

Vrijdag 17 februari 2017:
Tegenslag: Wout is teruggebracht naar Westeinde. Zijn bloeddruk is te hoog en in het ziekenhuis onderzoekt men wat er aan de hand is/kan zijn. Wout blijft in ziekenhuis voor nader onderzoek.
Zaterdag 18 februari 2017:
Nog meer onderzoeken, want de bloeddruk is nog steeds niet goed onder controle.
Voor de wedstrijd van Achilles 1 een videoboodschap van publiek (applaus) aan Wout gestuurd waarop hij heel geroerd reageerde. Hij bedankt iedereen heel hartelijk voor de filmpjes, de aandacht, de berichtjes en dergelijke.
Zondag 19 februari 2017:
Sinds zaterdagavond laat is de bloeddruk eindelijk onder het gewenste maximum gekomen. Wout zal in elk geval vandaag nog in Westeinde blijven.
Maandag wachten we nu even af, mogelijk weten we dan meer.

Tot slot.
Wout is nog erg snel moe daarom het verzoek dat als iemand dat zou willen doen om je te beperken tot korte bezoekjes en het te hebben over alles behalve zijn ziek zijn.
Het lachen is hij gelukkig nog niet verleerd. Dat helpt enorm en houdt de moed erin.

Update 13 februari, 17.35 uur.

De operatie is goed gegaan, Wout ligt volgens planning op de IC. Is beetje wakker, reageert wel en kan alles bewegen. Hij ligt nog aan een boel slangen. Ze houden hem ook in de gaten voor nabloedingen en bloeddruk. Later meer.

Update 10 februari

Laatste nieuws van dinsdagavond jl over Wout. Hij is dinsdag jl. overgebracht naar Sophia Revalidatie aan de Beresteinlaan. Verdieping, kamernummer e.d. volgen nog later vandaag. Wout gaat nog steeds vooruit, maar met therapie hopelijk wat sneller. Over verdere medisch noodzakelijke behandeling wordt later deze week besloten.
Wij houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

update 17:00 uur: Vanmiddag zijn wij kort bij Wout op bezoek geweest in het Sophia. Gezien de omstandigheden gaat het goed met hem. Maandag a.s. gaat hij onder het mes. Dus wordt hij zondagmiddag a.s. terug naar MCH Westeinde gebracht en dan, als alles goed gaat, op woensdag of donderdag weer terug naar Sophia. Wout is nog wel erg moe. Daarom moeten we het bezoek de komende dagen doseren en kort houden. Maandag en dinsdag a.s. GEEN bezoek. De dagen daarna kunnen we nu nog niet overzien, maar we houden jullie via de site op de hoogte.

Wout doet jullie de hartelijke groeten en bedankt jullie via deze weg voor de vele goede wensen die hij heeft mogen ontvangen.

Update zaterdag 4 februari:

Vanmiddag even bij Wout op bezoek geweest. Op de gang hoorden we al zijn lach, dat hielp ons snel over de drempel.

Het laatste nieuws nav bezoek arts is dat men nog twijfelt over de verdere behandeling. Komende maandag gaat men verder.

Duidelijk is dat Wout zal moeten (gaan) revalideren. Lopen gaat wel goed, maar moet weer gewoon worden evenals het gebruik rechterarm en dan met name het terugkrijgen van de fijne motoriek.

Praten gaat aan een stuk door, evenals zijn nog steeds aanwezige vlijmscherpe galgen humor.

Kortom hij heeft goede moed, is nog wel snel moe en is hierdoor snel toe aan rust.

Dus bezoek is welkom maar voor korte tijd en met niet meer dan twee personen tegelijk. Om enige controle te hebben op het bezoek het dringende verzoek aan Achillianen die op bezoek willen komen om dit tussen 18.30 en 19.30 te plannen.

Tot slot bedankt hij iedereen heel hartelijk die de afgelopen dagen een blijk van medeleven heeft gezonden. In zijn eigen woorden hij ligt inmiddels in een bloemenstal.

Zondag 9 januari

Wout ligt sinds zondag 29 januari in het MCH Westeinde, 8ste verdieping, kamer 80 en ondergaat deze dagen nog aanvullende onderzoeken om de oorzaak en de gevolgen van de neurologische uitval te bepalen. Maar ook wat nog gedaan moet worden.
Wout loopt, spreekt en kan zijn linkerarm goed maar zijn rechter arm minder goed gebruiken. Duimen dus dat dit zich de komende tijd blijft verbeteren.

Met betrekking tot eventueel bezoek aan en post voor Wout
Wil iemand hem bezoeken dan is het dringende verzoek om Wout in deze fase niet al te zeer te vermoeien. Wil je toch graag op bezoek, mail dan eerst even naar Bart: kastenbart@hotmail.com
Voorstel is ook om hem met hooguit twee personen per keer te bezoeken en dit dan te beperken tot 5 hooguit 10 minuten. Bezoekuren tussen 15.30 en 19.30 uur.

Wil je een kaartje sturen dan kan dit natuurlijk naar het ziekenhuis, maar het kan ook naar zijn huisadres: Tasmanstraat 37, 2518 VJ Den Haag.

 

Hans Lijmbach

 

 

Datum 24-02-2017 14:00