Er is meer onder de zon...

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Zo, daar istie dan, de eerste thuisoverwinning van het seizoen waarin ons vlaggenschip haar rentree maakt in de Overgangsklasse. In een wedstrijd tegen directe concurrent Tjoba (dat trouwens in uitwedstrijden geen schim is van de ploeg die thuis haar wedstrijden speelt) werd met vrij en frivool spel een 24-14 overwinning geboekt. Een mooi resultaat en met sowieso nog twee wedstrijden tegen hekkensluiter Tilburg in het vooruitzicht zijn de kaarten ineens wat positiever geschud voor ons eerste. Maar, zonder van deze overwinning ook maar iets af te doen wil ik deze week toch even de focus leggen op de ploegen direct onder het eerste.

hoofdartikel.JPGAfgelopen weekend had ik de eer om weer eens plaats te nemen op de bank bij het tweede. Hoewel ik niet verder kwam dan een aantal keer opstaan om te juichen (vroeger mocht ik nog weleens warmlopen voor niks), was het toch weer een flinke inspanning. Nergens beleef je zo'n belangrijke wedstrijd intenser dan op de reservebank, in de buurt van Frank Baars. Los van zijn aanstekelijke enthousiaste instelling en fanatisme geven zijn tactische inzichten de huidige ploeg van ons Reserve Vlaggenschip vaak vleugels. Soms nog wat onbevangen op 1e klasse niveau, getuige ook de twee onnodige verloren wedstrijden tegen Maassluis en Rust Roest. Maar vooral met leuk en dynamisch spel speelt deze ploeg vaak als een lust voor het oog haar wedstrijden. Niet voor niets dus ook dat Achilles 2 het kampioenschap in de reserve 1e klasse als promovendus helemaal in eigen hand heeft. Met Achilles 2 volgend seizoen in de Overgangsklasse zijn we met deze ploeg weer een stukje dichterbij het hoogste niveau wat wij bij de senioren ooit hebben gehaald, namelijk de Reserve Hoofdklasse. Eerst maar eens de punten blijven pakken in de komende lastige wedstrijden. Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in een positieve afloop dit zaalseizoen.

Dan Achilles 3, mijn eigen ploegie, waarin een nog nooit eerder samengestelde samenstelling van “selectie-afvallers” dit seizoen zowel op het veld als in de zaal probeert kampioen te worden in de 3e klasse. Een grote wens van de TC is om met ons derde team minimaal in de 2e klasse te spelen zou dit jaar in ieder geval in de zaal zomaar uit kunnen komen, want op dit moment staan wij op een mooie 1e plek in een poule waarin nagenoeg iedereen van elkaar kan winnen.
De ploeg van Bas Maessen en Jarreth Chang heeft genoeg in haar mars om het kampioenschap binnen te slepen dit jaar, maar dan moet er vooral niet van zichzelf verloren worden. Met een uitwedstrijd tegen directe concurrent ZKC en aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd (in Gaslaan) tegen andere directe concurrent en angstgegner Rohda 4 op het programma staan ons nog een paar hete potjes te wachten. Met het kampioenschap naar de 2e klasse zou een mooie stap gezet kunnen worden in de wens van de TC om voor overkomende jeugd een mooi toneel te bieden om te “rijpen” als eerstejaars senior.

En dan de twee ploegen daaronder, Team 4 en Team 5. Beide ploegen acteren op dit moment op 4e klasse niveau en staan beiden bijna ongeslagen en ongeslagen bovenaan. Team 4 verloor alleen een wedstrijd van de nummer 2 Valto. Team 5 bleef tot nu toe met grote cijfers haar tegenstanders voor. En wat wil je, in twee ploegen waarin allemaal oud selectiespelers samen spelen die niet (veel ;-)) onderdoen voor ons 3e. Eerlijk is eerlijk, als deze ploegen volgend seizoen beiden in de 3e klasse gaan acteren en daar komen jeugdige spelers bij, kan dat eigenlijk alleen maar goed zijn voor het doorontwikkelen van onze brede senioren groep.

Al met al is er veel leuks om naar te kijken als je verder wil kijken dan alleen die ene thuiswedstrijd in de twee weken van ons Vlaggenschip. Kom eens kijken op zaterdag of zondag als onze selectie een uitweekend heeft, want ook door de breedtesport ploegen worden mooie prestaties geleverd.

Tot zaterdag in Gaslaan..?
Welja joh! Tot dan!

Groeten,
Bart

Datum 28-01-2017 16:47
Tags