Verslagen, op naar de kampioenschappen!

In navolging van mijn hoofdartikel van vorige week, plaatsen we deze week de verslagen van de ploegen die op dit moment grote kans maken op het kampioenschap. Van Team 2 tm team 5 en Team 7 staan allemaal bovenaan. Aanstaande weekend gaan Team 4 en Team 5 zelfs op voor het kampioenschap en daar verdienen zijn extra aandacht voor! Kom hen allemaal bewonderen komende week..!!"

hoofdartikel.JPGDeetosSnel 3 - Achilles 2: 22-26

Afgelopen zaterdag trad het Tweede aan tegen DeetosSnel 3 in Dordrecht. Een ploeg die op de onderste plek bivakkeert en de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Pakken zij deze wedstrijd geen punten, zijn zij gedegradeerd naar de tweede klasse. Van tevoren is meerdere keren herhaald dat we deze ploeg niet moeten onderschatten omdat ze thuis goed presteren. Ze tikken regelmatig de twintig aan en verliezen nipt van sterke ploegen. Ook wisten we dat Deetos goede heren heeft die makkelijk en zuiver kunnen schieten. De taak dus om met scherp te verdedigen en er dicht op te blijven in combinatie met goed voorverdedigen van de dames.

De eerste helft ging gelijk op. Er werd over en weer gescoord en het werd duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. Deetos was met name zuiver van ver en schoot een hoog percentage. Wij hadden daarentegen Jeroen met vijf goals in de eerste helft. Via 4-6 werd het 9-7 met een uiteindelijke ruststand van 13-14 in het voordeel van Team Twee. Het vak van Amel, Ilan, Anne-Roos en Kelly had moeite met creëren van kansen door de weinige rebound die er was tegen de grote lange heren van Deetos en moest het dus hebben van korte kansen. Het andere vak met Twan, Jeroen, Julia en Raquel scoorde aan de lopende band. Met name de heren waren loepzuiver en er werden veel kansen gevonden na het schot. Door veel te bewegen konden veel tweede kansen, en soms zelfs derde en vierde kansen, genomen worden vanaf drie à vier meter. Hier ligt onze kracht en werd dus ook veel uit gescoord. 11 van de 13 goals waren dus ook schoten.

In de rust werd door Frank Baars aangekaart dat we veel scherper moesten verdedigen en met name het voorverdedigen. Ook was het van cruciaal belang om een voorsprong van vier doelpunten te gaan pakken zodat Deetos mentaal gebroken zou worden en de wedstrijd rustig uitgespeeld kan worden. Met een strafworp verkregen uit een ippon op Ilan (ja, de scheidsrechter noemde het daadwerkelijk een ippon) scoorde we de 12-16 en was het gat geslagen. Bij een stand van 15-21 brak er een mindere periode aan en had Deetos de kans op een comeback en probeerde middels wat wissels, inclusief A1-ers, wat te forceren. Dit resulteerde in een tussenstand van 21-24 waarbij alles nog mogelijk was. Gelukkig was daar Jeroen met zijn achtste goal die de wedstrijd op slot gooide. Amel schoot ook nog raak en uiteindelijk de winst met 22-26.

Achteraf werd een gevoel van ontevredenheid, vanwege de wisselvallige periodes in het veld, al gauw opzij gezet door blijheid door wéér twee punten gepakt te hebben. Met een schotpercentage van 1 op 4 en met 26 goals hebben we weer een goede score neergezet. Nu konden we rustig afwachten op de overige wedstrijden en wellicht profiteren van foutjes van concurrentie. En die maakten ze. Tjoba morste een punt tegen Rust Roest en Pernix verloor van KOAG. Dit betekent dat RWA nog steeds bovenaan staat met 1 punt meer dan wij, maar dat de nummers drie en vier nu op 3 punten achterstand staan. We hebben het kampioenschap nog steeds volledig in eigen hand. Mocht RWA niet verliezen van Tjoba en Pernix dan zal alles aankomen op de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Noteer maar vast in uw agenda: zaterdag 11 maart om 14:20 in Sporthal Rhoon, RWA 2 - Achilles 2 voor het kampioenschap! Dat wil je toch niet missen?  

Achilles 3 - Rohda 4

Afgelopen zaterdag stond voor Achilles 3 de clash met Rohda 4 op het programma. Vorig seizoen had Achilles 3 in Rohda 4 een ware angstgegner, een tegenstander waar altijd wel iets bijzonders mee is. Dit seizoen is dat niet anders. Of het nou de gemiddelde leeftijd is, of het "dikke buiken" schot vanaf de middellijn waar zij de meeste doelpunten mee scoren. Al met al een tegenstander waar je alleen van kan winnen als je scherp bent op alle fronten. En dat waren wij afgelopen zaterdag.

Gemotiveerd tot op het bot verschenen wij in de Gaslaan op het veld. De afgelopen weken hebben wij veel teams uit de poule zien sneuvelen tegen Rohda 4 maar wij zelf wisten de uitwedstrijd in Amsterdam met goed en degelijk spel gewoon te winnen. De eerste helft in de Gaslaan was voor mijn gevoel gelijk aan de eerste helft in Amsterdam. Gelijk in score maar wij hadden vooral moeite met het spelletje wat Rohda speelde. In het ene vak werd tegen Sander Suurd vooral door Frits Wip sterk achterverdedigd door Rohda, het andere vak speelde wat dynamischer en had in Charl van Harlingen een echte scherpschutter. Met een gelijke stand van 11-11 gingen we de kleedkamers in. Scheidsrechter Kop kreeg bij rust wel nog de volle laag van Rohda, iets wat bij meer scheidsrechters bekend is aangezien er maar weinig scheidsrechters zijn die hen nog willen fluiten. Henk ging hier goed mee om, getuige de rustige houding én überhaupt goed en strak gevloten wedstrijd.

In de kleedkamer werd met elkaar afgesproken dat we aan de ene kant door moesten gaan met waar we mee bezig waren, maar dat er aan de andere kant maar één echt antwoord was op het spel van Rohda; scoren! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar het bleek wel hét antwoord te zijn. In het ene vak wist vooral Lars de korf beter te vinden. In het andere vak werd steeds vaker de dames gezocht. Onder leiding van een geweldig reboundende Sander Suurd, werden Kaylee en Jeanet meermaals gezocht en gevonden. Vooral Jeanet profiteerde hiervan met loepzuivere vrijeballen en afstandschoten. Mede door dit spel werd snel duidelijk dat er voor Rohda niets te vrezen meer viel. Zij scoorden minder dan wij, wij bleven rustiger dan zij.

Al met al een mooie en vooral erg belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap. Met een wedstrijd minder gespeeld staan wij nu bovenaan, boven directe concurrent ZKC. Over een paar weken hebben wij de belangrijke uitwedstrijd in Zaandam tegen deze concurrent, de best korfballende ploeg die we tegen zijn gekomen. Die wedstrijd is op 4 maart, laat dat nou nét het weekend zijn dat nagenoeg iedereen van Achilles vrij is. Dus we zien elkaar in ieder geval op 4 maart in Zaandam..? Ja..? MOOI!

Want in de strijd om het kampioenschap van Team 3 is ook de steun van Vakkie A erg belangrijk! 

Achilles 4: Op naar het kampioenschap!

Afgelopen zaterdag was het voor ons een spannende pot. Valto 5 (nr. 2 in de poule), de enige ploeg waarvan wij deze zaalcompetitie verloren hadden, kwamen nu naar het Haagje. Weliswaar waren wij de vorige wedstrijd incompleet, maar verloren helaas terecht. Gelukkig was iedereen (behalve zieke Sifra) aanwezig en fit! Na een enigszins spannende en welverdiende overwinning van het 3e mochten wij aan de bak.
We begonnen de wedstrijd wat onzeker, wat resulteerde in een kleine voorsprong voor Valto. Al snel herpakten wij ons en resulteerde dat in betere aanvallen en daardoor tot voorsprong. Waar we op het veld nog erg moeite mee hadden, namelijk scoren, gaat dat in de zaal stukken beter. Op het veld scoorden wij gemiddeld zo’n 9 doelpunten wat wij nu tot gemiddeld 17 hebben weten te brengen. Is dat niet een groot verschil!! Wij beschikken over Frank Mijmans die onze topschutter is, maar iedereen weet meerdere doelpunten mee te pakken. Ons spel is steeds beter verdeeld over alle schijven. Wat niet alleen voor het team, maar ook voor de toeschouwers leuker is om naar te kijken. Om niet verder af te dwalen… Deze wedstrijd wisten wij als team tot een goed einde te brengen met een overwinning van 19 – 14.
Deze uitslag betekend dat wij a.s. zaterdag met nog 3 wedstrijden te spelen ons kampioenschap al veilig kunnen stellen! Wij spelen thuis tegen Avanti 5 (die nu ook 2e staan!) om 17.30 uur in onze thuishal Ockenburg. Dit beloofd een spannende pot te worden, uit wonnen wij nipt met 16 – 18 van deze club uit Pijnacker. Wij zouden het natuurlijk geweldig vinden als er (behalve onze papa’s en mama’s, die er overigens van de meeste ook nooit zijn) een fanatiek publiek is. BE THERE!
Tot zaterdag!
Erwin en Tessa 

Achilles 5 - Futura 4: 24-11

Team 5 is deze gehele competitie nog ongeslagen, 1 gelijkspelletje op het veld uit bij ALO. Maar alle andere wedstrijden eigenlijk zelden in de problemen geweest. Vele van jullie hebben dit team nog nooit zien spelen, dit komt waarschijnlijk omdat Achilles 5 één van de 2 ploegen is welke op zondag acteert. Maar wel zonde want dit team bestaat toch wel uit allemaal leuke spelers: Renske, Renee, Pamela, Sandra v B, Linda vd H, Iris, Marcel, Leon, Bas M. Ariën, Tako en ondergetekende. Dus kom gewoon eens kijken naar deze oud selectiespelers.Uiteraard begrijpen we dat zondagochtend 10.00 uur voor de meesten nog wat vroeg is, zo ook afgelopen zondag toen we tegen Futura 4 mochten aantreden. Voor mij persoonlijk een leuke wedstrijd aangezien mijn goede vriend Sjoerd (hij was getuige bij mijn bruiloft vorig jaar) erin speelt, ik stond ook nog eens tegen hem, dus dat vroege tijdstip nam ik dan maar voor lief.

Vooraf was er twijfel of we nu kampioen zouden worden of niet, andere ploegen konden na een overwinning op Futura alleen nog gelijk met ons komen. Al hadden we zelf al besloten dat we pas volgende week onze kampioenswedstrijd gaan spelen thuis tegen HKV/OE.

De wedstrijd zelf was gewoon een degelijke leuke sportieve pot welke we uiteindelijk wonnen met 24-11 en mogen we ons dus gaan opmaken voor onze kampioenswedstrijd aanstaande zondag in Ockenburgh.

Dus hierbij roep ik alle Achillianen dan ook op om aanstaande zondag naar Ockenburgh te komen en dit team eens in actie te zien, de wedstrijd is op een schappelijke tijd namelijk 12.15 uur.

Groet,
Frank

Datum 07-02-2017 12:18
Tags