DRIEDUIZEND LEDEN!!!!!

3000.jpg hoofdartikel

Als er historische Achilles-hoogtepunten in aantocht zijn, dan ben ik daar als de kippen bij. Mijn voorganger Fred Broers was een clubhistoricus pur sang die mij de kneepjes van het vak heeft bijgebracht. Een bezoek aan de Goudreinetstraat was niet ongebruikelijk en de langdurige gesprekken over zwart en wit waren zeer interessant. In de Akeleistraat stak ik bij zijn broer Hans en echtgenote Annie ook met regelmaat mijn licht op over allerhande kwesties, bekeken we foto’s en namen ruimschoots de tijd om door de geschiedenis heen te wandelen. Mijn interesse was Fred niet ontgaan en letterlijk stelde hij mij voor om zijn taak als clubarchivaris over te nemen. Sinds midden jaren negentig doe ik dat met veel plezier!

hoofdartikel.JPGOp 10 april 2002 werd Daphne de Groot het 2.500e lid. En nu vieren wij de aanmelding van het 3.000e lid, een nieuw hoogtepunt in de rijke clubgeschiedenis. Uiteraard laten wij dat niet ongemerkt voorbij gaan.
Iets meer dan 94 jaar nadat oprichters Theo Lange, Rut van der Veen, Grada Basset, Jo van der Voet, Fik Krens, Wim Wessels, Cor Wiersma, Jeanne de Wit en Manus Speijer (leden 1a t/m 1i) lid waren geworden, verwelkomen wij de 11 jarige Siddarth Asarfi in de Achilles-familie.

Ooit heb ik in op de historiepagina de website de voorspelling gedaan, gebaseerd op basis van gemiddelden, op welke dag het 3.000e lid zich zou aanmelden. Daar vond je mijn prognose! Helaas was de huidige tekst van voor de crash van www.hkvachilles.net niet meer beschikbaar maar het is gelukt om de voorspelling van 9 jaar geleden (december 2007) op te sporen in een oud document met een backup van de toenmalige teksten: 3.000e lid: in het weekend van zaterdag/zondag 2/3 september 2019 (dit heb ik
gebaseerd op het huidige gemiddelde vanaf 10 april 2002 t/m 2 september 2007, een
aanwas van 160 leden).

Perfect dat ik er flink naast zat, ik heb mij een kleine 3 jaar verrekend, om precies te zijn 2 jaar en 9,5 maand. De samensmelting met Ready heeft daaraan een grote bijdrage geleverd.

Laten we ons ten doel stellen om met vereende krachten de komende tien jaar het aantal leden op te krikken naar 3.333. Dat moet kunnen!
Met een gemiddelde van 31,91 nieuwe leden in 94 jaar leggen we nu de lat een beetje hoger namelijk 33,3 leden per jaar. Op de eerstvolgende JAV benoemen we een Opperhoofd Ledenwerving, die met de medewerking van veel vrijwilligers de stijgende lijn bewaakt. En met de categorie buitengewone leden kunnen we ook een mooie slag slaan als het op het aantal leden aankomt.

Alle aandacht ging op 18 februari 2017 uit naar ons 3.000e lid Siddarth, de jubilaris die tijdens de thuiswedstrijd van Achilles 1 in het zonnetje werd gezet.


Harald Braakman

Datum 21-02-2017 17:06
Tags