Achilles op 4 en 11 maart; voor ieder wat wils!

Het lijkt een beetje een “standaard” te worden, de stijgende lijn van de afgelopen jaren zorgt er ook voor dat er ieder jaar wel een hoogtepunt te vieren valt. Met de hele club gaan we dan achter een team staan. En of dat nou tijdens een kruisfinale is, tijdens een NK of tijdens een kampioenswedstrijd... aan het eind van ieder seizoen hebben we de laatste jaren altijd wel iets te vieren. En dat is een mooie ontwikkeling. Zo lijkt het ook dit jaar weer een mooie afsluiting van het zaalseizoen te worden. En dat allemaal op 4 en 11 maart. Hieronder volgt een klein programma om u allen wegwijs te maken op 4 en 11 maart. Waar moet u zijn..? Tilburg, Rhoon, Nijeveen en Zaandam zijn toch wel echt de places to be.

hoofdartikel.JPGAchilles 1
Laten we toch even beginnen bij ons Vlaggenschip. Want dat het een lastig seizoen zou worden dit jaar, bij terugkeer op het gewenste Overgangsklasse niveau, wisten wij vooraf al. Waar sommige wedstrijden gewoon terecht verloren werden, bijvoorbeeld tegen de uiteindelijke kampioen Nieuwerkerk, werden veel wedstrijden verloren of gelijk gespeeld waar meer in had gezeten. Vorige week tegen Rust Roest was er zo'eentje, maar ook tegen Pernix thuis en uit had er best meer in gezeten. Zonde, want als je die gemiste kansen bij elkaar optelt, had een mooie middenmoot en vroegtijdig lijfsbehoud er best ingezeten. Al met al komt het allemaal gewoon wel goed, zeker als je kijkt naar de tegenstander van 11 maart. Tilburg is al gedegradeerd maar liet in de midweekse inhaalwedstrijd zien een stugge ploeg te zijn. Toch zou het een formaliteit moeten zijn om voor de tweede keer dit seizoen van deze ploeg te winnen. Alle steun is daarbij nodig, dus een mooi dagje korfbal in Tilburg beëindigen lijkt mij een prima plan!

Achilles 2
Voorafgaand aan de wedstrijd van Achilles 1 in en tegen Tilburg, speelt Achilles twee de kampioenswedstrijd tegen de nummer 1 uit de poule RWA uit Portugaal. Zij spelen de wedstrijden overigens in Rhoon, dus hou daar rekening mee!
Achilles twee had dit seizoen eigenlijk al kampioen moeten zijn, gezien de wedstrijden die verloren werden. Thuis was men nagenoeg onverslaanbaar. Alleen in een wedstrijd waarin in de laatste minuten een voorsprong uit handen werd gegeven tegen Maassluis, werd thuis de punten weggegeven. Maar als je thuis de wedstrijden tegen Rust Roest en Tjoba gemakkelijk wint terwijl je uit een hele zware dobber had aan deze ploegen dan is dat toch zonde. Ik heb het al eerder gezegd, de ploeg is niet stabiel gebleken op 1e klasse niveau maar heeft absoluut laten zien de beste ploeg te zijn mits het beste in elkaar boven gehaald wordt. En dat is precies wat op 11 maart nodig is tegen RWA 2. Alle steun is daarbij nodig, dus een mooi dagje korfbal beginnen in Rhoon lijkt mij een prima plan!

Achilles B1
Zelf noemt de B1 het een korfbaltoetje. Ik persoonlijk noem het gewoon hartstikke terecht. Als je als ploeg uit kan winnen in een wedstrijd tegen de directe concurrent met als doel plaatsing voor de kwartfinale van het NK, dan hoor je gewoon thuis in die kwartfinale, punt uit.
Helaas heb ik zelf te weinig van deze talenten gezien dit seizoen, in verband met de uitwedstrijden van mijn eigen ploeg. Maar eerlijk is eerlijk, als ik zie welke talenten er in deze B1 zitten dan is het gewoon logisch dat er boven in de hoofdklasse is meegedraaid. En inderdaad, met als slagroom op de taart met een kers er bovenop, een mooie verlenging van het zaalseizoen. Een uitwedstrijd tegen de onbetwiste nummer 1 uit het Oosten, Dos'46 B1 uit Nijeveen. Alle steun is daarbij nodig, dus een mooi dagje korfbal (beginnen, doorreizen naar of eindigen weet ik nog niet want het tijdstip is nog niet duidelijk) in Nijeveen lijkt mij een prima plan!


Achilles 3
Wat heb ik een leuk seizoen gehad tot nu toe met deze ploeg. Jong (met uitzondering van een paar;-)), fris en vooral heel erg enthousiast. Verliezen van de ondersten, daar hebben we met Achilles 3 dit jaar een abonnement op. Als we de wedstrijden tegen VZOD en Thor niet hadden verloren, waren we al lang en breed kampioen geweest. Maarja, dat is een koe in de kont kijken toch? In de wedstrijden tegen ZKC 4 en Rhoda 4 hebben wij als ploeg laten zien dat wij met deze groep niet in de reserve 3e klasse thuis horen. Vorige seizoenen zat Achilles 3 al dicht tegen het kampioenschap aan, maar dit jaar kan het dan eindelijk echt gebeuren. In een directe confrontatie met ZKC (op dit moment met 2 punten onder ons de nummer 2) zullen wij in Zaandam gaan strijden om het kampioenschap op 4 maart. Alle steun is daarbij nodig, dus een mooi dagje korfbal in Zaandam lijkt mij op 4 maart een prima plan!

Achilles maakt stappen naar boven, dat is een ding dat zeker is. Ieder seizoen hebben we NK's of kampioenschappen te vieren en dat is geweldig. Ik heb in ieder geval heel veel zin in de komende twee weekenden. Er valt genoeg te beleven en te bezoeken, voor ieder wat wils!
Om te beginnen aanstaand weekend in Zaandam, ik zie jullie allemaal daar!

ZKC'31 4 – Achilles 3
Sporthal de Tref in Zaandam

Groeten,
Bart

 

Datum 27-02-2017 10:21
Tags