Vier punten in rustig weekend

Afgelopen weekend waren de meeste ploegen vrij. Na de prachtige doordeweekse overwinningen van de A2, 1 en de B1, mochten zaterdag de C3, D1 en E2 nog in actie komen. De C3 werkte hard, speelden goed samen en wisten lang bij te blijven bij het hogerstaande Sporting Trigon. In de tweede helft had Sporting Trigon echter het vizier iets scherper staan en moest de C3 zijn meerdere erkennen. De D1 kende geen enkel probleem met koploper van het rechter rijtje VEO. De E2 speelde een voor hun doen matige wedstrijd, maar stelden in de laatste tien minuten orde op zaken. Zij versloegen ONDO met 7-14 en mogen zich opmaken voor de kampioenswedstrijd. Lees verder voor de wedstrijdverslagen (verslag C3 toegevoegd) en kijk in het fotoalbum voor foto's van de C3.

Kijk in het fotoalbum voor foto's van de C3.

Wat was...

Afgelopen weekend ging de E2 op bezoek bij hekkensluiter ONDO. Aangezien de E2 tot nu toe alleen van ODO verloor, zou deze tegenstander geen problemen moeten opleveren. De E2 verdedigt al het hele zaalseizoen prima, al ging het vorige week tegen Phoenix even iets minder. Bovendien weten we aanvallend veel kansen te creëren en zijn we gedurende het seizoen steeds beter gaan afvangen, waardoor we ook langer kunnen aanvallen.
Afgelopen zaterdag was hier lange tijd niets van te zien. Ik weet niet of het kwam doordat “we vandaag toch wel winnen” of doordat we donderdag niet konden trainen of doordat het gewoon het begin van de vakantie was, maar het was niet veel soeps. Verdedigend sprongen we overal, maar dan ook echt overal tussen, echter zonder de bal ook te pakken. Hierdoor kon ONDO vaak schieten en hoewel niet alles erin ging, leverde dit soort overenthousiasme ons drie of vier tegendoelpunten op.
Ook aanvallend waren we bij lange na niet zo scherp als anders. Zo wachtten we te lang met de bal gooien als iemand vrij stond, en gooiden we halve vuurpijlen, wat samen resulteerde in veel onderscheppingen door ONDO. Ook stonden we met zijn allen te kijken als iemand schoot, in plaats van achter de bal aan te gaan. Veel aanvallen eindigde dan ook voor er een schot gelost was of na maximaal één schot.
Het was dat we in principe gewoon beter zijn dan ONDO, dat we in ieder geval een voorsprong vast wisten te houden, maar als het tien minuten 7-9 staat tegen de nummer laatst, terwijl we eerder na tien minuten een 5-0 voorsprong hadden tegen de nummer twee, dan gaat er iets mis.
In de laatste tien minuten was er gelukkig verbetering zichtbaar. De bal werd wat sneller gegooid, we verdedigden gewoon weer goed (getuige het feit dat we geen doelpunt meer tegen kregen) en we vingen de bal weer wat vaker af. De aanval was nog wel wat rommelig en pas in de laatste minuut was er iets van rondspelen zichtbaar, maar we scoorden wel vijf keer.
Als we volgende week tegen GKV spelen zoals de laatste tien minuten, of eigenlijk liever zoals de eerste tien minuten tegen Dijkvogels, dan komt het wel goed. Als we weer de wedstrijd in gaan met “dit doen we wel even”, dan kan het nog een spannende pot worden!

Wedstrijdverslagen

Achilles C3-Sporting Trigon C1

Zaterdag 25 februari. We waren veel te vroeg, want de deur was nog dicht. Maar de zaalbeheerder liet ons gelukkig snel binnen.
Alle zieken waren beter en zo hadden we genoeg tijd voor groepfoto's voor de wedstrijd met natuurlijk onze mascotte Vossie.
We begonnen in de aanval met Ivy, Jip, Milla en Silja
In de verdediging met Esmee, Hannah, Marijn en Melissa.

Het duurde even voor er werd gescoord. We kwamen 0-2 achter, maar vlak voor rust scoorde Melissa een mooie doorloopbal 1-2.
In de tweede helft kwamen ik en Melissa erin voor Milla en Marijn.
Na de rust kwamen we snel op 2-2 weer door een mooie doorloop van Melissa.
Helaas scoorde de tegenstander 2x van afstand en een doorloopbal 2-5.
Maar Melissa had een nog een mooie doorloopbal in petto en maakte 3-5.
De tegenstander scoorde nog 2 x van afstand, dus helaas verloren met 3-7.
Na de wedstrijd gingen we zingen voor mijn verjaardag en we hadden een kleine verrassing voor Mariska. We hopen dat haar knie snel beter wordt!!!