Achilles 3, A3 en E2 kampioen!

Afgelopen weekend stonden er maarliefst drie kampioenswedstrijden op het programma. Alle drie de kampioenschappen werden binnengehaald, maar het ging niet altijd vanzelf. De A3 speelde een moeizame wedstrijd tegen KVS, maar wist uiteindelijk met minimaal verschil te winnen, 9-10. De E2 kende na een sterke start een stroef vervolg, 3-3 bij rust, maar wist in de tweede helft toch een duidelijk verschil neer te zetten, 3-10. Achilles 3 had aanvankelijk moeite de korf te vinden, maar toen deze eenmaal gevonden was, was er voor ZKC '31 geen houden meer aan, 13-21. Alle kampioenen van harte gefeliciteerd met jullie prestatie dit zaalseizoen! Ook bijna alle andere wedstrijden van dit weekend werden winnend afgesloten, waaronder de A4, die nu ook een kampioenswedstrijd mag spelen. Lees verder voor wedstrijdverslagen en kijk in het fotoalbum voor foto's van Achilles 3 en de E2.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Kijk voor foto's van Achilles 3 en E2 in het fotoalbum.

Wat was..

Na negen wedstrijden waarin in totaal 15 punten werden gepakt, mocht de E2 zich dit weekend opmaken voor de kampioenswedstrijd. Door de vakantie konden we, net als vorige week, slechts een keertje trainen. De E1, waar we normaal altijd naast trainen, trainde niet, maar gelukkig waren Jim en Daniek bereid om toch aanwezig te zijn. Jim omdat hij zaterdag ook mee zou doen vanwege de afwezigheid van een aantal E2’ers, Daniek omdat Merel in het zuiden van het land vertoefde.
Op zaterdag moest de E2 het stellen zonder Bregje (vakantie) en Armin (herstellende van een operatie) en helaas kon ook Merel er niet bij zijn. Gelukkig was Jim er als vijfde man en was er heel veel publiek afgereisd naar Overbosch, waaronder ook Armin, die zijn team fanatiek ondersteunde.
Na de matige wedstrijd van vorige week tegen ONDO, spraken we af om deze week te beginnen zoals we dat in de thuiswedstrijd tegen Dijkvogels deden. GKV stond weliswaar een-na-laatste, maar in de vorige wedstrijd tegen hun, hadden we het toch lang moeilijk. Het begin was goed, we waren scherp en stonden binnen no-time op een 0-2 voorsprong. Daarna kwam de klad erin. We lieten ons aftroeven door een veel feller GKV, waardoor we telkens snel de bal kwijt waren. Gelukkig verdedigden we stukken beter dan vorige week, waardoor GKV nauwelijks kansen wist te creëren. Toch konden we niet voorkomen dat zij 1-2 maakten, maar dat was ook deels onze eigen schuld. Net als vorige week kozen we er telkens voor om de bal voor de paal langs uit te werken en regelmatig werd de bal daar onderschept door GKV. Zij reageerden vervolgens razendsnel in de omschakeling. Na de 1-2 wisten wij met veel moeite toch de 1-3 erin te leggen, maar GKV bracht de spanning in de wedstrijd volledig terug door de ruststand op 3-3 te zetten.
Gelukkig laat de E2 zich niet snel van de wijs brengen. Met uitzondering van de wedstrijd tegen Dijkvogels, maken wij meestal het verschil pas in de tweede helft. Wat dat betreft was deze kampioenswedstrijd een passend slot van deze zaalcompetitie. De tweede helft gingen we iets beter kijken voor we een bal gooiden en tegelijk reageerden we sneller in de omschakeling van verdedigen naar aanval. Bovendien was Bregje onverwacht gearriveerd om samen met Armin het team naar de overwinning te schreeuwen. Nadat we de stand op 3-5 hadden gebracht leek het verzet van GKV gebroken. De laatste tien minuten ging de E2 dan ook helemaal los en lieten ze iets van hun kunnen zien. In een razend tempo werd de voorsprong uitgebouwd, terwijl er nauwelijks kansen werden weggegeven.
Wat ook mooi was om te zien, wat een enorme teamspelers de E2’ers zijn. Nadat Bradley en Lucas alle doelpunten hadden gemaakt, gingen zij zich inzetten om de anderen ook te laten scoren. Het mooiste voorbeeld daarvan was Bradley, die een volledig vrije doorloop onderbrak om Kiki aan te kunnen geven.
De wedstrijd eindigde in 3-10 en daarmee werd het kampioenschap veilig gesteld. Uiteraard was het daarna tijd voor snoep, bloemen en foto’s.
Jalien, Armin, Kiki, Bradley, Bregje en Lucas, het is erg leuk om te zien hoe jullie met elkaar omgaan. Ook is het goed om te zien hoe jullie allemaal vooruit zijn gegaan. Gefeliciteerd met het kampioenschap, jullie hebben het verdiend!
Jim bedankt voor het reservestaan!
Glenn bedankt voor de foto’s!
Jaap bedankt voor het huldigen van de kampioenen!
Publiek bedankt voor de support en de bloemen!

Zaterdag 4 maart – GKV E1 – Achilles E2 – 3-10

Dé dag van de kampioenswedstrijd. Hoewel de E2 stevig bovenaan stond, was het toch een gevalletje “erop of eronder”. Er moest worden gewonnen om meteen kampioen te zijn…. Armin en Bregje konden helaas niet mee spelen, maar met Jim als invaller stond het team te trappelen om aan de wedstrijd te beginnen. De tribune zat vol met supporters en vanuit de TC was voorzitter Jaap Baak aanwezig om het team aan te moedigen. En ook Armin was er vanaf het begin bij. Vanuit zijn rolstoel bekeek hij de wedstrijd vanaf de zijlijn.
De wedstrijd begon al snel met een voorsprong voor de E2. Bradley legde in de eerste minuut de bal erin met een ongekende souplesse. Dat beloofde wat….2 minuten later stond het 1-1, en bleek dat er met GKV niet te spotten viel. Het was een pittige tegenstander, dus de E2 moest laten zien dat zij ook verdedigend sterk zijn. De extra training van afgelopen dinsdag heeft zijn vruchten wel afgeworpen, want met nog 2 prachtige ballen van Bradley bleef de stand bij rust op 3-3.
De tribune kon even rustig ademhalen en bijkomen van de spanning. Wat leefden we mee, zeg! Het zweet stond in de handen en onder de oksels en we konden het niet laten om ons zo nu en dan te bemoeien met de scheidsrechter….
Tijdens de rust heeft Joost het team goed toegesproken en aanwijzingen gegeven over hoe over aan te spelen en hoe niet. En dat heeft wel zijn vruchten afgeworpen. Het team was feller en benutte de kansen die ze kregen heel goed! Lucas zorgde er voor dat de stand na de 3e 10 minuten op 3-6 stond. Ondertussen was Bregje ook nog gekomen. De familie had extra hard gereden terug van de wintersport om toch een stukje wedstrijd te kunnen zien.
De spanning was eraf, en het team ging los! GKV werd moe en kon niet meer de tegenstand bieden die het eerst had geboden. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Bradley scoorde in zijn eentje de laatste 4 doelpunten met prachtige doorloopballen. Het laatste doelpunt was een prachtig een-twee spel tussen Lucas en Bradley. Lucas gooide een strakke bal van achter het veld naar voren, die door Bradley mooi werd gevangen en gelijk in werd geschoten!
De wedstrijd werd afgefloten met 3-10 als eindstand. Het publiek ging los en ook in de zaal gingen de high fives over en weer. Yes, kampioen! Na afloop werd het team door Jaap nog officieel gefeliciteerd en getrakteerd op overwinningssnoep. De medailles volgen nog. James en Milou deelden rozen uit, heel lief!
Wat zijn we trots op onze toppers! En daar hoort Jim ook bij deze wedstrijd, dank je wel voor het invallen! Binnen de groepsapp hebben we ‘s avonds nog even nagepraat en nagenoten van dit zaalseizoen. Joost en Merel, heel erg bedankt voor het coachen en jullie enthousiasme. En Armin, Bradley, Bregje, Jalien, Kiki en Lucas, bedankt dat jullie zo goed spelen! Het is mooi om te zien wat een leuk team jullie zijn! En nu op naar het veld…