Achilles 3 kampioen, Zaandam was heel eventjes van ons!

Ik gaf het al eerder aan, in mijn vorige hoofdartikel. Achilles is meer dan een club. Achilles is thuis, zelfs als je op een uur rijden van Den Haag het kampioenschap van het 3e team kan gaan binnen slepen. Natuurlijk kwam het allemaal erg goed uit, want als we onze kampioenswedstrijd aanstaande zaterdag hadden moeten spelen hadden we net iets meer concurrentie gehad binnen de club. Zonder daarmee trouwens iets af te doen aan de support van afgelopen zaterdag, want die was ongekend en grandioos. Wat was het gaaf om al die Achilles-koppies op de tribune te zien in De Tref in Zaandam.

Het is een understathoofdartikel.JPGement om te zeggen dat het allemaal wat moeizaam begon. Van een 0-2 voorspong terug naar een 3-2 en 4-3 achterstand, het was volgens velen een nogal stroef begin van onze kampioensploeg. De tegenstander van afgelopen zaterdag was ook gelijk de directe concurrent, dus de spanning zat er aardig in. Geforceerde schoten, verkrampte acties en elkaar zoeken terwijl een ieder allang gevonden was. Het is typerend voor een kampioenswedstrijd. Maar in de loop van de eerste helft kwamen we toch aardig op stoom met een mooie 10-5 voorsprong bij rust. Of het verzet van ZKC toen al gebroken was? Wij dachten van niet.
In de rust werden alle neusjes de zelfde kant op gehouden. ZKC 4 is een geslepen en ervaren ploeg die kwalitatief genoeg in huis heeft om terug te komen in de wedstrijd. De buit was nog lang niet binnen, we moesten doorgaan waar we gebleven waren vlak voor rust. Allerlei clichés kwamen langs. Allemaal waren ze waar.

“Als van de eerst volgende 4 goals er 3 van ons zijn na rust, dan is het gedaan jongens”, waren de gebruikelijke woorden van coach Jarreth. En zo geschiede. De eerste paar goals waren ook van onze kant en zo kon de tweede helft gemakkelijk uitgespeeld worden. Van 8-18 uiteindelijk naar 13-21. Na een viertal wissels kon iedereen van het hele team nog genieten van de wedstrijd en sfeer. Een van de hoogtepunten van de wedstrijd was het “dakkie” door de tegenstander van Erwin op Erwin aan het einde van de tweede helft. Hier werd door iedereen kostelijk van genoten, wat ook weer tekenend was voor de sfeer in het veld. ZKC 4 bleek dit seizoen de absolute “best of the rest”, een ervaren ploeg die in zowel de uit als thuis wedstrijden liet zien dat zij heel sportief hun wedstrijden spelen. Een mooie bos bloemen aan ondergetekende van de aanvoerster aan het einde van de wedstrijd onderstreepte dit ook.

Na het laatste fluitsignaal barste het feest los. De mannen gingen hossend door de zaal waarna de hele ploeg voor een mooie ere-sprong-rij-ding (hoe heet zoiets wat we eigenlijk altijd doen als we winnen..?) richting het publiek rende. Nogmaals, wat was het gaaf de club als negende man achter ons te hebben staan in Zaandam. Iedereen die er was, hartelijk dank voor deze steun! Thuis in Zaandam, geweldig!

Een bewogen zaalseizoen, waarbij ik ook Koen Baak nog even wil noemen. Tijdens dit zaalseizoen is namelijk tussentijds afscheid van hem genomen, maar ook hij zich heeft ingezet voor dit kampioenschap. Verder wil ik coaches Bas en Jarreth namens de hele ploeg bedanken voor hun wekelijkse inzet om dit mooie resultaat te bewerkstelligen.
Op naar de reserve 2e klasse! Het mocht tijd worden voor deze ploeg...
Alana, Joy, Rianne, Jeanet, Kaylee, Inge, Lars, Fabian, Sander, Erwin en Simon; genieten! We hebben het geflikt:-). Dank jullie voor een geweldig zaalseizoen, op naar wellicht nog een kampioenschap op het veld!

Ik zie iedereen graag aanstaande zaterdag ergens in het land voor een paar belangrijke wedstrijden.