NIEUWBOUW.

(2) Ontwerp 2017 _ zuidwestgevel.png hoofdartikel

Eindelijk goed nieuws te melden, de Welstandscommissie van de gemeente Den Haag heeft afgelopen woensdagmiddag het ontwerp van het (totale) nieuwbouwplan dat wil zeggen school, dubbele gymzaal en clubhuis/kleedkamers in het kader van de beginselplan aanvraag eindelijk GOED gekeurd. Dit betekent dat het voorliggende plan nu verder uitgewerkt kan gaan worden. En dat het opgewerkt wordt tot een aanvraag omgevingsvergunning (=bouwvergunning).

hoofdartikel.JPGNatuurlijk willen jullie nu direct weten wanneer beginnen en wanneer is het klaar?!
Dat kan ik jullie helaas nog niet direct zeggen, want we moeten nu samen met SCOH het verdere indiening- en aanbestedingstraject op korte termijn in een planning uitzetten.

De architect tekent vanaf nu verder, het bestek wordt door hem als concept verder afgerond en met bouwtoezicht wordt overlegd over het al dan niet nodig hebben van een bestemmingsplan procedure. Sorry voor al deze termen maar hier hebben we allemaal nog mee te dealen.

Houdt met ons het positieve gevoel vast dat bij dit definitieve Welstand akkoord hoort.
Want het betekent ook dat dit plan dus niet meer dan een hamerstuk is bij het doorlopen van de omgevingsvergunning aanvraag.

Zodra dat we binnenkort een enigszins betrouwbare planning met SCOH, architect en Bouwtoezicht hebben opgesteld, zullen wij deze ook met jullie delen.

Om jullie mee te laten genieten van dit resultaat zorg ik ervoor dat de "definitieve" tekeningen die Welstand nu goedgekeurd heeft deze week ergens in de Vlonder komen te hangen. Kunnen jullie je alvast verlekkeren aan hetgeen er beslist aan zit te komen.

Dat weten we nu wel zeker!!!

Namens jullie bestuur
Hans Lijmbach

Datum 28-03-2017 17:06
Tags