Voorjaarstoernooi groot succes!

Op 25 maart vond dan na maanden voorbereiding het 1e Voorjaarstoernooi plaats op het veld van korfbalvereniging Achilles. In een driekamp voor F1, F2, F3, E1, E2, E3, D1, D2, C2, C3, B2 en B3 werd er geoefend als voorbereiding op het tweede deel veldseizoen. Vandaag lag de focus op wennen en niet op winnen. Geen prijs voor de winnaars, maar een prijs voor álle deelnemende teams. Lees verder voor een verslag van deze geslaagde dag!

In de ochtend begon de kangoeroetraining (3 tot 6 jaar) iets eerder, want om 10 uur startten er zes wedstrijden op zowel gras als kunstgras in de poules F en E. Er was vooral veel plezier en inzet te zien. Na afloop konden de teams hun welverdiende slagroomtaart op komen halen en maakten zij plaats voor de spelers van D, C en B klasse. De velden werden wat ruimer en de palen wat hoger. Het was een drukte van belang, maar wel zo gezellig. Ook deze wedstrijden in de poules verliepen vlot (op 1 afzegging helaas) en er werd fanatiek en met plezier gekorfbald. Om 15:00 liep de driekamp op haar einde.

Deze dag kon niet mogelijk worden gemaakt zonder de inzet van al die vrijwilligers. Buiten de coaches uiteraard, lagen materialen en velden speelklaar door vader en zoon Sanches en Jordy en alle ploegen kregen een programmaboekje dankzij de inzet van Simon en Robin Pot. Stonden Dionne en Marieke bij de wedstrijdtafel hun mannetje en floten alle scheidsrechters dankzij de coördinatie van Marinus. Was de EHBO bemand door Mireille na de verbandtrommel check van Angelique en kon men genieten van het eten in de kantine en werden kantinediensten enthousiast ingevuld. Naast deze driekamp was er ook sprake van de Landelijke Opschoondag. Vandaar dat je Nathalie met groene vuilniszakken zag slepen en zo coördineerde dat er werd opgeruimd en schoongemaakt.

Tot slot kon het 6e van Achilles hun eerste competitiewedstrijd spelen tegen Madjoe. Kortom: we kunnen als Achilles trots zijn op ons zelf en spreken van een geslaagde dag.

Hulde aan alle vrijwilligers!

Sabrina en Margot

Datum 27-03-2017 14:21
Tags