De stand van zaken twee jaar na de samensmelting KV Ready en HKV Achilles

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Beste leden van Achilles, Een maand geleden hebben wij jullie geïnformeerd over een opgefrist clubsymbool en een nieuw shirt. Het ontwerpteam van Achilles leden heeft ondertussen een fris nieuw logo ontworpen. Dit nieuwe logo wordt doorvertaald in twee voorstellen voor het nieuwe shirt. Leden kunnen door middel van een stemming op de JAV van 9 juni a.s. een keuze maken uit één van de twee shirts. De spelregels waaronder dit plaats gaat vinden zal vóór de JAV aan iedereen bekend gemaakt worden.

hoofdartikel.JPG

Samensmeltingsovereenkomst.
Naar aanleiding van de bestuursmededeling kwamen er vragen van leden of er al wel voldaan is aan alle voorgenomen afspraken uit de samensmeltingsovereenkomst. Voorop gesteld dat dit een terechte vraag is waar wij met dit artikel aan tegemoet komen, hadden we dit als bestuur eerder kunnen en moeten doen. Excuses dat dit niet al in september 2015 is gebeurd.

In september 2015 heeft het toenmalige nieuwe bestuur vastgesteld dat de samensmelting succesvol was geweest en dat de verdere integratie zonder problemen verliep. Daarop is het bestuur overgegaan tot de orde van de dag en is zij verder gaan werken aan het opzetten en inrichten van o.a. de topsportcommissie.
Echter in het samensmeltingsdocument van 20 maart 2015 hebben de bestuurders met elkaar veel meer afspraken gemaakt, zoals vastgelegd in voornoemd document. Twee van deze afspraken uit het samensmeltingsovereenkomst waarover nu vragen worden gesteld zijn een nieuw clubsymbool/logo/nieuw shirt, maar ook of KV Ready al is opgeheven. Voor alle gemaakte afspraken verwijzen we jullie naar het samensmeltingsdocument van 20 maart 2015.

Aantal leden.
Naar aanleiding van de gestelde vragen heeft het bestuur een evaluatie van de gemaakte afspraken gedaan. De samensmelting is zeker succesvol te noemen gezien de gemengde samenstelling van het bestuur en de diverse gemengde commissies, er heerst enthousiasme in de vereniging, we spreken allemaal over Achilles en we hebben de afgelopen twee seizoenen mooie sportsuccessen in de competitie beleefd.
Op de vraag naar het aantal leden kunnen wij meedelen dat er zich per 1 september 2015 100 leden van KV Ready ingeschreven hadden bij HKV Achilles, waarvan er nu na twee jaar nog 87 lid zijn. Het aantal van 100 was volgens afspraak opgebouwd uit (niet)spelende leden (76), donateurs (24) en de eerder overgekomen jeugdleden (zitten in aantal 76). Voor belangstellenden is er een lijst beschikbaar, die op aanvraag ingezien kan worden bij de penningmeester.

Tijdelijke huisvesting op Escamplaan.
Vanwege de langdurige vertraging van de nieuwbouw heeft het bestuur in de afgelopen twee seizoenen geen prioriteit gegeven aan het laten ontwerpen van een nieuw clubsymbool en shirt. Maar om toch tegemoet te kunnen komen aan de gemaakte afspraken heeft zij begin januari 2017 besloten om hier toch mee aan de slag te laten gaan. Zo ook de met de nieuwbouw samenhangende tijdelijke huisvesting in de accommodatie van KV Ready aan de Escamplaan, die hierdoor ook ernstig vertraagd is. Inmiddels staat deze tijdelijke verhuizing binnen het bestuur ter discussie. Allereerst omdat er in de huidige situatie te weinig bespeelbare sportvelden zijn voor de veldcompetitie en ten tweede maken wij de afweging tussen de kosten van herstel van één van de kunstgrasvelden versus de kosten voor het plaatsen van een tijdelijk clubgebouw op de huidige accommodatie. De gemeente wil namelijk niet investeren in een tijdelijke situatie op de accommodatie Escamplaan.
Deze afweging is op dit moment nog niet afgerond. Wij zullen de leden op de JAV hierover definitief informeren.

Afsluitend.
Pas als er duidelijkheid gegeven is over alle punten uit de samensmeltingsovereenkomst zal de vereffeningscommissie van KV Ready overgaan tot verrekening van de dan nog resterende gelden.

Wij hopen hiermee antwoord te hebben gegeven op de aan ons gestelde vragen. Als er alsnog vragen zijn, dan kunnen deze schriftelijk gesteld worden aan: arthur.bolder@hkvachilles.nl , zodat deze zo snel mogelijk door ons beantwoord kunnen worden.

Met vriendelijke groet,
Bestuur HKV Achilles

 

Datum 09-05-2017 17:01
Tags