370 kinderen op 3e Giga Kangoeroedag

Op maandag 15 mei organiseerde Achilles een Giga Kangoeroedag voor de groepen 1 en 2 van drie verschillende basisscholen. Dit jaar namen deel: De Vlierboom en De Oase en de Bavinckschool. Vijftig eerstejaars studenten van de opleiding Sport en Bewegen uit Delft begeleidden ook dit jaar weer de kleuters.

giga%20kangoeroedag%202017-1.jpg

Kleuters van basisscholen vallen vaak buiten de boot bij sportdagen of toernooien. Speciaal voor 370 van hen organiseerden wij afgelopen maandag een super sportspeeldag, verdeeld over de ochtend en de middag. Vijftig eerstejaars studenten van de opleiding Sport en Bewegen uit Delft begeleidden ook dit jaar weer de kleuters in kleine groepjes en liepen met hen een leuk uitgezet speelparcours af. Monique Alsem was ook weer bereid om Chillie in het leven te roepen (dankzij J.P. Alsem) om alle kinderen te verwelkomen. In de ochtend kwamen de kleuters van de Oase (met juf Lisanne) en ze hadden er veel zin in. De studenten stonden mooi klaar met herkenbare kleuren wat matchte met de kleuren naamstickers van de kinderen. Er werd veel gelachen en gerend. Om 11:30 was de pret over en nam men afscheid van Chillie en liepen de kleuters met hun juf weer naar school.

In de middag liep juf Linda (oma van Roos) voorop met een sliert kleuters van de Vlierboom achter haar aan. Op de voet gevolgd door juffen van de Bavinckschool. Ook voor deze kleuters stonden de enthousiaste studenten weer klaar om het laatste dagdeel te doorlopen. Kelly den Heijer was vandaag vervangend jeugdsportcoördinator en zorgde samen met Tobias Welbergen voor een vloeiend lopende dag. We hebben veel hulp gehad van vrijwilligers en nogmaals veel dank aan hen (Lyda, René, Dionne, Marjo, Mireille en Xander).

En tot onze vreugde kwamen afgelopen zaterdag een tiental kleuters hun kleurplaat inleveren voor 4x meetrainen en een zakje snoep. Er was een springkussen na afloop van de training en het weer werkte goed mee.

Het was weer top geregeld en we kijken uit naar volgend jaar!

Kelly, Margot en Monique (en Malou)

banner-GGK2015%20giga%20kangoeroedag.png

Datum 21-05-2017 23:57
Tags