Ook Achilles 6 én C3 kampioen!

Ondanks de aanmoedigingen van de E'tjes na het oplopen, was de start van Achilles 1 op zijn zachtst gezegd 'niet scherp' te noemen. Uiteindelijk kwam de ploeg beter in de wedstrijd, maar het kon Velocitas niet meer inhalen, het werd 15-20. Ook bij kampioen Achilles 2 verliep het alles behalve soepel, met het verlies tegen Velocitas 2 werd de ongeslagen status ingeleverd. Achilles 3 won wel: Korbatjo 2 werd met 17-11 verslagen, promotie is hierdoor nog altijd mogelijk! Winst was er ook voor Achilles 6, op bezoek bij SDO werd daarmee uiteindelijk het kampioenschap binnen gesleept: van harte! Achilles A1 won van RWA A1 en heeft hierdoor een eventueel kampioenschap nog altijd in eigen hand. De A2 won van KZ Danaïden en de A4 speelde gelijk tegen Die Haghe. Verder was er winst voor de B1, B3, C3, D2 en E2. De C3 sleepte hiermee zelfs het kampioenschap binnen, ook jullie van harte gefeliciteerd! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van Achilles 1, 2, A1 en C3 gemaakt door Joost van Soest.

Achilles 1 - Velocitas 1

Het laatste thuis weekend van de selectie verliep helaas anders dan men gehoopt had. Het tweede team verloor hun ongeslagen status door te verliezen van Velocitas 2 uit Leiderdorp. Neemt niet weg dat ze de terechte kampioen zijn geworden, een top prestatie!!

Na het tweede was het eerste aan de beurt om een leuke wedstrijd voor te schotelen aan het vele publiek dat langs de lijn stond. Er werd opgelopen met de Talenten uit de E en alle omstandigheden waren goed om er mooie pot korfbal van te maken tegen Velocitas 1 dat de punten nog goed kon gebruiken in de strijd om handhaving. Met Merel op de plek van Raquel en Michael op de plek van Dylan begon de wedstrijd niet zoals we hoopte. Veel plaatsfouten en slechte afronding resulteerde in een dramatische eerste helft waarbij de pit er niet in zat bij Achilles en een tegenstander die daar goed gebruik van maakte. Uiteindelijk zochten we de kleedkamer op met een 2-11!? tussenstand. Ondanks dit vond ik wel dat er een ploeg in het veld stond dat niet hun koppies liet hangen en positief naar elkaar bleef.

Voor de tweede helft spraken we af dat we niet op de stand zouden letten en dat het gewoon weer 0-0 stond. Plezier maken en de aanvallen spelen die we op de training spelen nu ook spelen. Dat lukte redelijk en we kropen steeds dichter bij Velocitas. Op het moment dat we op 3 punten verschil kwamen scoorde Velocitas knap 2 keer waardoor de wedstrijd wel gespeeld was. De eindstand werd uiteindelijk 15-20.

Een eerste helft waarbij we allemaal door de ondergrens zakte werd gevolgd door een goede tweede helft. Laten we die tweede helft in ons hoofd houden en meenemen naar volgende week als we onze laatste wedstrijd van dit seizoen spelen bij onze buren op het Stokroosveld. Het zal leuk zijn als er veel achilianen komen kijken zodat we nu een keer 2 keer 35 minuten kunnen laten zien dat we een leuke en goede ploeg zijn. Daarna sluiten we de avond af in de kantine met een lekker drankje en met losse heupjes!

Tot zaterdag,

Bastiaan

Achilles 2 - Velocitas 2

Volgt zsm!

Achilles 3 – Korbatjo 2

Nog maar twee wedstrijden te spelen en dan is het seizoen alweer afgelopen. Wel twee belangrijke wedstrijden voor achilles 3, want als we ze alle twee winnen dan promoveren wij naar de 2de klasse. Deze week moeten wij tegen Korbatjo 2. De uitwedstrijd werd gewonnen met 11-19, dat ging overigens niet zonder slag of stoot want in de rust stond het 9-10. Gelukkig ging het toen in de tweede helft veel beter en kon Korbatjo niks meer inbrengen.

Vorige week wist Korbatjo 2 te winnen van de nummer drie in onze poule. Gezien onze kans om te promoveren naar de 2de klasse moesten we dus scherp aan de wedstrijd beginnen. Sander, Fabian, Marianne en Jeanette opende de eerste aanval. Marianne passeerde al vrij snel haar dame en maakte een mooie doorloop, 1-0. De voorsprong duurde echter niet lang want het werd al gauw 1-1. Gelukkig waren de Achilles dames op dreef want die scoorde achter elkaar wat resulteerde in een 4-2 voorsprong. We konden vervolgens onze voorsprong makkelijk uitbreiden naar 4 doelpunten. Tegen het einde van de eerste helft verslapte we in de verdediging en maakte we de kansen niet af in de aanval. Hierdoor kon Korbatjo terugkomen op twee doelpunten. Gelukkig scoorde Simon net voor het fluitsignaal een afstand bal zodat onze voorsprong in de rust op drie doelpunten stond.

In de tweede helft hebben wij het niet meer lastig gehad tegen Korbatjo en konden wij onze voorsprong uitbreiden. De wedstrijd werd gewonnen met 17-11.

Aangezien dit mijn laatste verslag is wil ik Sander Suurd complimenteren met het seizoen dat hij gedraaid heeft bij ons in het derde. Zonder Suurd zouden we het echt een stuk moeilijker hebben gehad. Klasse Suurd! Ook een shout out naar Joy die dit seizoen lekker veel heeft gescoord. Daarnaast Bas en Jar alvast bedankt voor het seizoen, ik heb echt naar mijn zin gehad.

Volgende week staat VZOD 2 op het programma. Thuis werd er met 16-9 gewonnen maar vorige week wist VZOD 2 te winnen van Nieuwerkerk 5 en daar hadden wij het toch echt wel lastig tegen, dus wij zullen ons beste beentje voor moeten zetten. Als we deze kraker in Kudelstaart winnen is het derde gepromoveerd naar de 2de klasse. En dat betekent dat wij met het derde 2x 2de klasse zullen gaan spelen!

Wij spelen zaterdag om 14:00 uit bij VZOD. Het is maar drie kwartier rijden dus kom vooral allemaal kijken!

Jeanette

SDO 2 - Achilles 6 8-13

KAMPIOENEN!!! Na de midweekse zege op Meervogels 4 (14-11) leek het erop dat Team 6 nog twee overwinningen moest boeken om de titel in de wacht te slepen. Niets bleek minder waar omdat de Meerkippen afgelopen zaterdag wel te sterk bleken voor titelconcurrent Fiks 4. Ruim drie uur voordat Team 6 kampioen werd, moesten jullie favoriete Achillianen aantreden tegen nummer laatst SDO 2 in het pittoreske Hillegom. Alvorens daar te komen moet je slalommen om de Japanners en Chinezen die de de Keukenhof bezoeken. Opvallend zijn de fietsende Aziaten. Die Chinezen op de fiets waarschuwen op hun beurt de voetgangers. Fietsbel-Chinezen dus. Maar goed. Opvallend veel Chinese restaurants in deze omgeving. Weinig katten ook. Bijna iedereen van Team 6 was vertegenwoordigd. Op Sandra Sanshine na uiteraard. Die was een gokje aan het wagen in Las Vegas en had er helaas niet op gewed dat Achilles 6 vandaag kampioen zou worden. Sjaan, zusterlief van Rinus, mocht daarom starten. De kou tussen de twee na Rinus zijn verwaarlozing van het FIFA-spel is nog steeds niet uit de lucht. Wellicht dat de aanwezigheid van Lena langs de lijn nog meer olie op het vuur gooide. Hoe dan ook bood vakgenoot Jeroen na een fikse woordenwisseling tussen de tweeling toelichting aan spelers en publiek van de tegenpartij door te verhelderen dat “het broer en zus zijn” en “dat soort dingen in de beste families voor komen”. Aldus Jeroen Damen die zelf al jaren in de clinch ligt met zingende broer Grad. Jeroen zelf kan ook een aardig moppie zingen en heeft beloofd bij de huldiging volgende week iets te laten horen uit zijn ‘solo repertoire’. Volgens Misja verbloemd de akoestiek van de badkamer echter veel (“Jeroen zingt altijd onder de douche”). “En de badkamer kan van buiten op slot,” aldus Misja die staat op een goede verhouding met de buren. Van meet af aan was wel duidelijk dat Team 6 de betere ploeg was, maar toch was het lastig om los te komen van de Hillegommers. Met name de lange heer van Jeroen, zo lang dat-ie voor SDO 1, 2 en 3 uitkomt, zorgde ervoor dat de boel niet 1-2-3 werd opgelost. Sjaan was een aantal malen gevaarlijk op de doorbraak, wat de coach van SDO verleidde tot de uitspraak: “Laat die kleine maar schieten,” waarop Sjaan gevat reageerde en de lachers op haar hand kreeg door te vermelden “dat ze toch wel zeker één meter zestig” meet. Shirley verzuchtte al vloekend dat ze nog kleiner is. Maar bedenk kleine smurfjes van me: God only lets things grow until they're perfect. Some of us didn't take as long as others! Tegen het einde van de wedstrijd aan werd het tijd om de boel in het slot te gooien en kwam Tjitse voor Rinus die het niet erg vond om gewisseld te worden, want zodoende kon hij eindelijk bij Lena op schoot kruipen. Jelte en Selah werden intussen door Sjaan vermaakt die het veld had verlaten. Zo kreeg de eindstand gestalte welke 8-13 luidde! Mooi op schema voor de kampioenswedstrijd tegen Velocitas dachten we zo. Maar dat wordt dus niet meer spannend, want net zoals bij dit verslag de afloop al is verklapt, faalde Fiks in Zoetermeer en moeten zij met minder stellen dan de titel. Dusss… zaterdag is de laatste thuiswedstrijd. “Er is NIET gereld dus de huldiging gaat gewoon door”, aldus burgermoeder Pauline Krikke. 12:50 aanvang met aansluitend de prijsuitreiking. Tot dan!

Erwin

Wat was..

Achilles B1 – PKC B1
Plek 2 in de hoofdklasse, dat was de inzet van de wedstrijd van vandaag. Vorige week speelde de B1 een matige pot na een heel slecht begin, maar vocht zich goed terug naar de uiteindelijke winst. Op de training en voorafgaand aan de wedstrijd werd nog maar eens benadrukt dat als de B1 niet alles geeft, wij een kwetsbare ploeg zijn. Deze groep wil altijd ergens voor strijden, maar staat er niets meer op het spel na het verlies tegen Fortuna. Dus enigszins logisch dat de spanningsboog er vanaf is en begrijpelijk dat er dan “gepaste” inzet wordt geleverd, al doen we dat niet eens bewust. Maar dat was vorige week. De ploeg weet zichzelf toch te triggeren om echt voor plek 2 te vechten, al levert dat geen NK ticket op zoals in de zaal.

PKC kwam op bezoek, toch de grootste club van Nederland met 7 B ploegen, dus kan je rekenen op goede weerstand, al merkte we in de uitwedstrijd daar niet veel van en werd er makkelijk gewonnen met 7-16. Gezegd moet worden dat PKC toen wel erg gemakkelijk toen de wedstrijd inging en dacht wel eventjes de ploeg uit Den Haag te verslaan. Daarnaast schoten wij erg scherp en wist PKC zich geen raad en gaf de strijd heel snel op. Mentaliteitsdingetje zeg maar.
Vandaag was dat anders. Duidelijk was dat zij toch ook liever op plek 2 willen eindigen en gingen dus heel anders het veld in dan bij hun thuiswedstrijd.
De B1 liet zien dat ze korfballend echt de betere ploeg zijn, al werd het verschil niet snel gemaakt en ging het lange tijd gelijk op. PKC deed er alles aan, vooral fysiek probeerden zij de B1 uit hun spel te halen. Maar dat was juist net wat de B1 nodig had om weer tot de 100% inzet te komen. PKC gaf zonder dat bewust te doen net dat extra zetje met irritant en fysiek spel waardoor de B1 weer ging knokken, wat ze al vele malen zeer goed hebben gedaan dit seizoen. En dan heb je een hele kluif aan deze jongens en meisjes. De B1 domineerde de wedstrijd en het scoreverloop met elke keer 1 voor of max 2, maar pas bij 12-8 werd het verschil naar 4 goals eindelijk gemaakt en tot de einduitslag 15-11 vastgehouden. Prima pot, plek 2 is bereikt in ieder geval op doelsaldo, al moet er nog 1 wedstrijd gespeeld worden die de B1 aan hun stand verplicht is om te winnen. 2e in de zaal, 2e op het veld. Een uitstekende prestatie wederom van deze zeer leuke groep. Een genot om mee te werken en is het eigenlijk jammer dat het einde van het seizoen al weer nadert.
Maar we hebben nog 1 wedstrijd, laten we die afsluiten op de manier zoals wij de wedstrijden winnen. Met inzet, passie en plezier!
Reserves wederom dank en Frank dank voor het coachen!

Na het briljante tweede kwart vorige week tegen Valto, wat uiteindelijk een dikke nederlaag niet kon voorkomen, wilde de E2 dit weekend tegen ALO wel weer eens het zoet van de overwinning proeven. Van de thuiswedstrijd, die onnodig verloren werd, wisten we dat de kansen vooral bij de dames zouden liggen. Ook wisten we dat we goed moesten letten op de vissende en loepzuivere heren van ALO. Het eerste kwart begonnen we goed. De dames werden goed uitgespeeld en verdedigend hadden we weinig moeite. De bal ging ook lekker rond en dus stonden we na tien minuten met 1-4 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Het tweede kwart verliep iets minder. ALO kwam terug in de wedstrijd, met twee kansen van hun heren. Diezelfde heren gaven we telkens de kans om ertussen te springen, terwijl we ook met zijn allen stonden toe te kijken als er geschoten werd. Hierdoor ging ALO er telkens met de bal vandoor. Gelukkig wisten we met twee doelpunten de marge weer te herstellen, waardoor we met een 3-6 voorsprong gingen rusten.

Het was wel duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Er werd afgesproken sneller om te schakelen en beter af te vangen. De doelpunten van ALO vielen bijna uitsluitend door onoplettendheid van onze kant. Er werd keihard gewerkt door de E2, maar toch konden we niet voorkomen dat ALO brutaal een voorsprong nam. Met nog tien minuten te gaan zette de E2 dan ook alles op alles om de punten te pakken. Dit wierp zijn vruchten af. Er werd actiever afgevangen, ook bij schoten van ALO, waardoor we snel konden omschakelen. Het leverde onze dames en af en toe ook onze heren flink wat kansen op. Waar we in de zaal goed raad wisten met dit soort kansen, lukte het nu maar niet om die bal erin te krijgen. Met nog een paar minuten op de klok wisten we dan toch weer de voorsprong te pakken, 11-12. ALO kon hierna nog drie keer schieten, maar wist in die drie schoten gelukkig niet hun schotpercentage van de rest van de wedstrijd te halen, waardoor Achilles als winnaar van het veld stapte.

E2, wat maken jullie het jezelf af en toe onnodig lastig! Toch genieten we wel van de werklust die jullie tentoon spreiden. Deze week nog even twee keer hard trainen in voorbereiding op de wedstrijd tegen ODO en dan volgende week nog een laatste keer knallen!

Kampioenswedstrijd C3 – Refleks

C3_-_Refleks_C2_Achilles%20C3%20kampioen%20veld%202017.jpgAanval: Silja , Melissa, Ivy, Jip
Verdediging: Esmee, Hannah , Kate, Melissa V

Meteen in de derde minuut werd er gescoord door Silja daarna scoorde ook Ivy waarna de tegenstander scoorde. 2-1 voor Achilles in de eerste helft. Na de rust kwam Marijn er in voor Jip. Meteen toen de wedstrijd begon scoorde Melissa. Ivy neemt de vrije bal en scoort 4-1 voor Achilles toen scoorde Melissa V en daarna met een doorloop bal Melissa. De tegenstander maakte er 7-2 van maar meteen scoorde beide Melissa’s en toen Refleks scoorde stond het 8-3. Melissa V kreeg een stip en scoorde en dat was de laatste bal van de wedstrijd. 10-3 een mooie eindstand voor onze kampioenswedstrijd!

Helaas kon ik zelf niet meedoen vanwege een blessure aan mijn vinger.