21-competitie

Op deze prachtige Hemelvaartsdag werd er weer volop gestreden om de Peter Zoutendijk Sr. Trofee. Bij de F-jes ging de strijd tussen teamgenoten Milan en Esmee, waarbij Milan als eerste de 21 wist te bereiken. Bij de D en E ging het wederom tussen twee teamgenoten, Paivi en Levi, waarbij Paivi aan het langste eind trok. Bij de B- en C-jeugd moest titelverdediger Stef de beker na een aanvankelijke voorsprong in de finale, toch aan tegenstander Noah laten. Bij de senioren leek het er lange tijd op dat de zussen Inge en Mirte met een marge van zo'n vier punten zouden gaan winnen. Een eindsprint van mede-finalisten Tako en Arien zorgde toch nog voor wat spanning met een naschot dat er tergend langzaam toch net uitdraaide. Kampioenen, gefeliciteerd! Foto's in het fotoalbum.

Foto's vind je in Activiteiten > Achillessfeer > 21-competitie '17

Net als elke editie van de 21-Competitie de afgelopen jaren konden we ook dit jaar weer genieten van een heerlijke dag Achilles. Zoals gewoonlijk was het hartstikke mooi weer, en daardoor dus ook enorm druk op het veld. Waar we de avond ervoor alle velden al klaar hadden en de nieuwe partytent hadden opgezet, waren we donderdag toch weer vroeg in touw om op te starten. In de keuken werden alle belegde broodjes en tosti’s klaargemaakt. De koelkasten flink bijgevuld, want er werd topdrukte verwacht. En druk werd het! Een ongekend aantal van ruim 140 deelnemers, waaronder 40 koppels bij de senioren/junioren, probeerden een gooi te doen naar de Peter Zoutendijk Senior trofee.

Wel was er een categorie minder dit jaar. Zo bleek het aantal recreanten dat deelnam toch wat lager dan verwacht. Hierdoor prolongeert Dionne van Dongen haar titel dit jaar. Wel nam zij dit jaar mee aan het koppelschieten met Dave Muller. Helaas kwamen ze niet verder dan de voorrondes in het grotejongenstoernooi. Ook lang van weggeweest waren Roel Westgeest en Rick de Paauw. Zij deden vooral mee voor de gezelligheid, en gelukkig werd dat het ook.

Superspannend was het in de kangoeroe/F-categorie. Daar werd met scherp geschoten in de voorrondes. Uiteindelijk was het de F1 die flink was vertegenwoordigd. In de finale Esmee Alkema en Milan Laarhoven. Milan was het die snel afstand nam, maar tegen het einde Esmee toch weer heel erg dichtbij zag komen. Uiteindelijk benutte Milan zijn eerste championship point op een eindstand van 21-17.

Bij de pupillencategorie D en E waren het geen onbekenden in de finale. Paivi en Levi troffen elkaar na spannende finales na de voorrondes. De broeders Mick en Jim Peeters (vorig jaar allebei finalisten) wisten het dit jaar niet tot de eindstreep te redden. In de finale was het Paivi die aan het langste eind trok. Zij won met 21-13 van Levi die zijn verlies goed oppikte! Knap gedaan beiden!

Het slippergehalte en de rustige vakantiemodus in het rebounden zorgden ervoor dat de finale bij de aspiranten meer weg had van een campingsport. Toch werd het spannend tussen Noah en Stef. Stef die zijn titel moest verdedigen startte goed. Zijn ruime voorsprong gaf hij wel weg en zo wist Noah er een spannende strijd van de maken. Hij liet Stef nog een beetje spartelen en terug te laten komen, door hem vervolgens uit zijn lijden te lossen. Stef met lege handen naar huis en hij met de beker. Eindstand 21-16.

De finale in het koppelschieten was een verrassende. Het ’s-Gravenzandse koppel Inge en Mirthe nam dit jaar voor het eerst deel aan ons schutterstoernooi. Dit niet onverdienstelijk door gelijk een finaleplek te bemachtigen. Tako en Ariën waren oppermachtig in de voorrondes en de finales die daarop volgden. Helaas kwamen zij er niet aan in de finale. Dit lag waarschijnlijk aan de stramme spiertjes na zo’n lange dag. De eindsprint mocht niet baten en zo wisten Mirthe en Inge het kampioenschap veilig te stellen! Toch spannend met een eindstand van 21-19 en een naschot van Tako dat er maar net uit rolde.

Ook dit jaar reikte Peter Zoutendijk jr. de prijzen weer uit met hulp van zijn zoons Erik en Vincent. Erik, die de traditie van zijn overgrootvader voortzette, had wederom een leuke mop voorbereid. Heel de week hard op geoefend. Graag zien we het enthousiasme van dit jaar volgend jaar weer! Wij hebben in ieder geval genoten van het enthousiasme dit jaar en hopen dit volgend jaar weer te zien. Onze grote dank gaat uit naar alle deelnemers, supporters, de kantine commissie en andere vrijwilligers!

Chris en Sten

Datum 25-05-2017 00:05
Tags