In memoriam Pim van Deventer

Op zondag 21 mei overleed ons oud-lid Pim van Deventer, 88 jaar oud, in zijn woonplaats Deventer. Pim werd lid van Achilles op zijn veertiende, in 1943. Hij kreeg het lidnummer 538. Pim was een verdienstelijk maar geen groots korfballer, ik herinner me hem als eeuwig spelend in het vijfde twaalftal. Fameus werd hij, onder degenen die erbij waren, door een strafworp die hij ooit nam in de sporthal aan de Steenwijklaan.

Vol vertrouwen nam hij plaats op de stip, hij wachtte in alle rust op het fluitsignaal en faalde vervolgens jammerlijk. Een meter voor de paal landde het leder op de grond, ons toeschouwers eerst een moment in verbijstering brengend, waarna we toch in een Homerisch gelach uitbarstten.

Pim was een hele sympathieke, warme man. Hij trouwde met Annie, die een jaar na Pim lid was geworden. Zij kregen twee kinderen, Mieke en Linda, die in de jaren zestig ook een tijdje lid van Achilles werden. Annie overleed op veel te vroege leeftijd in 1967. Ter nagedachtenis aan haar werd de Annie van Deventerbeker ingesteld, een prijs die nog steeds jaarlijks bij de Algemene Vergadering wordt uitgereikt aan een persoon of groep die zich in het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.

In 1979 vertrok Pim naar het oosten van het land, waar hij hertrouwde met Margreet. Toch vergat hij Achilles niet, nog bij ieder jubileum zagen we hem terug, nog immer de innemende persoon die hij altijd was.

Wij herdenken deze trouwe Achilliaan in warmte en wensen zijn familie veel goede herinneringen.

Het bestuur

Op de foto: Pim van Deventer op het 85 jarig jubileum in 2007 met de Annie van Deventer-beker.

Datum 29-05-2017 23:50