Het nieuwe shirt

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Binnenkort, om precies te zijn 9 juni 2017, hebben we weer een Algemene Ledenvergadering. Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat besloten is tot de samensmelting met Ready, en hoewel er bij de besluitvorming natuurlijk sprake was van veel emoties, kunnen we nu toch vaststellen dat de integratie van 100 Ready-mensen vlekkeloos is gelopen. Een grote verdienste van de instromers, die zich op veel fronten heel actief voor hun nieuwe club hebben ingezet, maar zeker ook voor de Achillianen, die de nieuwkomers hartelijk welkom hebben geheten. Als bestuur, vanaf het begin “gemengd samengesteld”, zijn we trots op de manier waarop de club zich sportief en sociaal manifesteert. Een applausje voor ons allemaal waard. Want daar is van leden en bestuur heel veel werk in gestoken.

hoofdartikel.JPGVanaf het begin kwam een proces op gang van ontdekken en proberen en vooral vertrouwen geven en krijgen. De club is in alle opzichten gegroeid. We hebben sportieve successen mogen vieren, in de breedte zijn we veel groter geworden, al bijna het ideale aantal ploegen op ieder niveau. De ruggengraat van de vereniging, het kader, is door de instroom van nieuwe mensen enorm verstevigd. Als “gewoon” lid merk je daar over het algemeen misschien niet zo veel van maar we kunnen jullie verzekeren dat het voor de vrijwilligers die het werk doen heel veel uitmaakt of je dat met meer mensen kunt doen of te vaak het idee hebt dat je er bijna alleen voor staat. Het nieuwe bloed doet de club bloeien en geeft nieuw elan.
In de Leeuwenkrabbels van een aantal weken geleden zijn we al ingegaan op de stand van zaken ten aanzien van de afspraken die we voorafgaand aan de samensmelting hebben gemaakt als toenmalige besturen. We kunnen vaststellen dat aan bijna alle afspraken die gemaakt zijn is voldaan. De enige afspraak die nog openstaat aan de “Achilleszijde” is om als het afgesproken aantal Readyleden de overstap zou hebben gemaakt, we de keuze voor een nieuw shirt aan de leden zouden voorleggen. Een shirt waarin recht zou worden gedaan aan de inspanningen die de Ready-mensen hebben gedaan om te integreren, en tegelijk een shirt waarin de “oude” Achillianen zich en hun geschiedenis blijvend kunnen herkennen. Naar oud Hollands gebruik hebben we een commissie in het leven geroepen die zich ging buigen over een aantal door ontwerpers voorgestelde varianten. Twee varianten liggen nu voor ter besluitvorming in de Ledenvergadering. Een subtiele en een wat uitbundiger variant, waaruit de aanwezige leden ter vergadering schriftelijk kunnen kiezen.
Een aantal keren is de afgelopen weken aan ons de vraag gesteld waarom het oude shirt niet als keuze voorligt. Het antwoord op die vraag is zowel eenvoudig als complex. Het bestuur heeft zoveel te danken gehad aan de inzet van de voormalige Escamplaanbewoners dat het zich verplicht voelt recht te doen aan de door velen van hen gekoesterde wens om iets van hun structurele inbreng terug te zien in het Achillesshirt. Een keuze om alles bij het oude te laten zou hier zo haaks op staan dat we deze mogelijkheid niet voorleggen. Het bestuur heeft zich serieus verbonden aan een keuze voor een nieuw shirt. Natuurlijk begrijpen wij het sentiment bij Achillianen die gehecht zijn aan het oude vertrouwde shirt. Van hen vragen wij dan ook een klein offer voor de enorme impuls die de club heeft gekregen door de overkomst van Ready. Met deze kracht kunnen we weer vele jaren een vitale, krachtige toekomstbestendige club zijn, één waar onze kinderen en kleinkinderen nog lang trots lid van kunnen zijn. En dat kan echt lang niet iedere sportvereniging in Den Haag zeggen. Daar is het bestuur zo van overtuigd dat we nadrukkelijk alleen deze twee keuzes voorleggen. We hopen van harte op jullie aller begrip en vragen aan jullie een keuze voor de toekomst!

Het bestuur

Datum 30-05-2017 17:00
Tags