Nieuw kunstgrasveld

In 1991 maakten we de stap van het drievaks- naar het tweevakskorfbal. Het middenvak werd weggelaten om het spel sneller en aantrekkelijker te maken. Is 2013 is besloten dat de velden in de veldcompetitie ook nog eens kleiner moesten worden om de ontwikkeling van het korfbal nog verder stimuleren. Van 60 x 30 meter naar 40 x 20 meter, dezelfde afmetingen als in de zaal. En dit in een tijdsbestek van ruim 10 jaar... Op Facebook plaatsten we al een aantal keer een update met foto's, klik op 'Lees verder' om deze foto's te bekijken! [Update 23/3: nieuwe foto]

Velen clubs in Den Haag en daarbuiten gingen ons al voor en beschikking nu over een veld met de nieuwe afmetingen. Achilles had net pech, omdat we vlak voor de nieuwe regel een nieuw veld met de oude afmetingen van de gemeente hadden gekregen. Gelukkig zag wethouder Baldewsingh vorig jaar ook wel in dat de ontwikkeling van Achilles zou achterblijven als er niet van die nieuwe velden zouden komen. En zie hier dus het resultaat….

Zoals het ernaar uit ziet hebben we vanaf 1 april as. (nee, dit is geen grapje) de volledige beschikking over de nieuwe lap kunstgras: twee korfbalvelden met de nieuwe afmetingen en dit met behoud van de vier tennisbanen. Daar bovenop ook nog eens nieuwe hypermoderne LED-verlichting.

Wij zijn er in ieder geval erg blij mee!

Datum 29-03-2019 18:48