Wedstrijdverslagen: Achilles wint eenvoudig van ONDO

Na twee weken vakantie, was het eindelijk weer volle bak op het Pomonaplein. Achilles 1 won van ONDO, in een degelijke, redelijk eenvoudige wedstrijd. Team Twee speelde tegen Nieuwerkerk, maar kon haar spel niet belonen met voldoende doelpunten: het werd 12-18. Achilles 3 is lekker op weg naar hun tweede kampioenschap en won dit keer met 21-13 van Refleks. Ook Achilles 6 en 8 wonnen hun wedstrijden. Bij de junioren speelde de A1 geen beste pot, maar het resultaat telt gelukkig: 24-18 werd er gewonnen van Vitesse. De A2 speelde gelijk tegen VEO (11-11), terwijl de A3 met 10-7 won van Avanti. Achilles B1 versloeg in eigen huis de B1 van Dijkvogels, het werd daar 10-6. Ook op ons eigen nieuwe veld won de D1, van de Eibers dit keer: 8-5. De D3, E2 en Beren speelden gelijk. Tot slot overwinningen voor de E4, Tijgers en Wolven, bij de Tijgers werd het maar liefst 19-0! Lees verder voor de wedstrijdverslagen. [Verslag Achilles Tijgers toegevoegd!]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 1 - ONDO 1

Ik kreeg zaterdag na de wedstrijd de shirtjes in mijn handen geduwd met de opdracht deze te wassen. Ik heb ze direct gegeven aan Marinus en ze hangen nu al te drogen. Gelukkig woon ik nog thuis. In het 2e was de afspraak shirtjes wassen = verslag schrijven. Dat heeft Daniëlle er goed in geramd. Ik hoopte eigenlijk een beetje dat die afspraak er niet zou zijn in het 1e .... maar nee.

Ok .... ik heb zaterdag een ERG leuke avond gehad en heb de hele zondag aspergehapjes uit staan delen in Almere .... maar hier komt ie dan.

Het scoreverloop heeft mijn assistente heel slordig niet bijgehouden. OK, ze kreeg vlak voor de wedstrijd ineens het scorebordpaneeltje in haar handen geduwd van Twan, maar dat is natuurlijk geen excuus. Het bedienen van het scorebordpaneeltje ging trouwens ook niet helemaal vlekkeloos. M’n assistente moet echt nog een paar x oefenen. We speelden zonder Sven want die heeft zich donderdag tijdens de training geblesseerd. Hij kwam tijdens een sprong per ongeluk op mijn voet terecht. Lars speelde in zijn plaats en dat deed hij weer erg goed. Een zekerheidje onze Lars. Sorry Sven ik zal voortaan mijn tenen intrekken.

Ik vind dat we allemaal lekker en goed gespeeld hebben, ik had het in ieder geval erg naar mijn zin en dat zie je dan direct. Als ik het niet naar mijn zin heb zie je dat trouwens ook. We hebben veel onderschept en konden elkaar goed vinden. Tuurlijk zijn er wel verbeterpunten maar dat is maar goed ook anders zouden Arjen (weer zoals vroeger mijn coach) en Rob voortaan thuis kunnen blijven. Uitblinker deze wedstrijd vond ik mijzelf, maar Laura speelde ook wel aardig. Nee, grapje natuurlijk. Laura speelde zaterdag ECHT beest. Ze heeft heel veel onderschept en ook nog gescoord. Toppie.

Scores ff opgevraagd bij Arjen: Benthe 1x, Laura 1x, Dylan 2x, Shera 2x, Lars 3x, Arien 4x en ik 5x.

Oh ja, de bedankjes ... mijn teamgenoten dank voor de leuke wedstrijd, Arjen en Rob bedankt voor de coaching, Danielle bedankt voor de goede zorgen, supporters bedankt voor de support, de (onzichtbare) vrijwilligers die ervoor zorgen dat wij onze wedstrijd kunnen spelen bedankt en natuurlijk de scheidsrechter bedankt voor het goede fluiten.

Groeten, Tobias

De vraag was of Achilles 1 zich nog zou kunnen mengen in de strijd om de titel, maar ook Excelsior en Phoenix winnen braaf hun wedstrijden, dus dat moeten we dan maar uit het hoofd zetten en ons concentreren op de 3e plek en met het goede gevoel naar volgend seizoen toe gaan werken.

ONDO onze gasten van vandaag konden tot 2-2 gelijke tred houden. Daarna liep Achilles (waar Sven ontbrak wegens enkel krak) dat scherper in de afronding was via 8-4 uit naar 13-5 en toen was het eigenlijk voor rust al wel gedaan.

Tobias wist vlak voor en vlak na de rust regelmatig de korf te vinden en met op gezette tijden prima scores kabbelde de wedstrijd naar het einde toe. ONDO wist nog van 17-10 op 17-13 te komen, maar die aanzet kwam te laat. Dylan gooide de wedstrijd in het slot en tekende voor de 18-13 eindstand.

Van ONDO dat de punten hard nodig heeft had ik meer verwacht en Achilles speelde een degelijke, maar ook tikje zakelijke wedstrijd, waar overigens niets mis mee is.

Goed, meer kan ik er niet van maken. Volgende week opnieuw thuis en dan tegen het eveneens tegen degradatie strijdende Maassluis. Uit wonnen we ruim, dus ik verwacht dat de punten op het Pomonaplein blijven.

Gr Peter F

Achilles 2 - Nieuwerkerk 3

Zaterdag 11 mei mocht Achilles 2 na twee zaterdagen zonder competitie weer aantreden voor de wedstrijd tegen Nieuwerkerk 3. Door omstandigheden was de voorbereiding voor deze wedstrijd niet optimaal, maar afgelopen donderdag hebben we een leuke schottraining gehad, van Belinda haar kookkunsten genoten, een goede video-analyse gehad en uiteindelijk een fijne training. We gingen daarom positief de wedstrijd tegemoet. Bovendien was Nieuwerkerk een te kloppen tegenstander. In de uitwedstrijd had ons team in de stromende regen met 14-11 verloren van Nieuwerkerk, maar waren beide teams aan elkaar gewaagd.

Achilles 2 begon gedreven aan de wedstrijd. We hadden de opdracht meegekregen gevarieerd te spelen. Nieuwerkerk had in de uitwedstrijd onze aanval effectief moeilijk gemaakt door veel te gaan zakken. Door dus niet steeds in de ‘fuik’ (twee aanvallers voorin) te komen, maar variatie in ons spel te brengen zouden we dit kunnen voorkomen. Desondanks lukte dit onvoldoende en gingen de schoten er niet in. In één vak ging Nieuwerkerk bovendien achterverdedigen waardoor gevarieerd spelen erg moeilijk werd. Uiteindelijk gingen we met een 5-9 achterstand de rust in.

Tijdens de rust werden de kopjes op scherp gezet. Ondanks dat we weinig scoorden deden we absoluut niet onder voor Nieuwerkerk. In de tweede helft zouden we er dus op en over gaan! Uiteindelijk kwamen we terug tot op twee punten verschil, maar direct daarop maakte Nieuwerkerk weer een gat van 4 punten. Doordat wij te weinig doelpunten scoorden konden we dit verschil niet verkleinen. Helaas konden de wissels hier ook geen verandering meer in brengen en eindigde de wedstrijd in een 12-18 eindstand.

Degradatie uit de overgangsklasse hangt nog boven ons hoofd, maar we hebben alles nog in eigen hand! Volgende week staan we er dus weer om KCC zonder punten naar huis te sturen. Wissels bedankt dat jullie weer voor ons klaar stonden, scheidsrechter bedankt voor het fluiten en publiek voor jullie steun!

Katrien

Achilles 3 - Refleks 3

Op een mooie zaterdag 11 mei mocht Achilles 3 aantreden tegen Refleks 3. Wij gingen er als team gemotiveerd in want wij willen maar 1 ding, en dat is het 2e kampioenschap binnenhalen! Na 2 goeie trainingen deze week hadden wij er vertrouwen in dat dit ons ging lukken om de punten binnen te slepen. De wedstrijd begonnen we al sterk met een aardige voorsprong. Zowel aanvallend als verdedigend werkten wij als team voor elkaar en dat pakte goed uit gedurende wedstrijd.
Na rust probeerden wij dit vol te houden en gewoon doen waar wij goed in zijn, scoren.

Hoe hard Refleks het probeerde om ons bij te houden, hebben zij geen momenten gehad dat het gevaarlijk werd voor ons. Dat komt door onze sterke verdedigings krachten van allebei de vakken en onze aanvalskrachten die wij ieder voor zich hebben. Dat maakt ons team zo goed. Volgende wedstrijd is thuis tegen Pernix 4 om 12:10.

Reserves en publiek allemaal bedankt! Wij hopen jullie allemaal weer te zien volgende week om ons team bij te staan onderweg naar het kampioenschap!

Groetjes, Tina

Achilles A1 - Vitesse A1
Vandaag stond Vitesse op het programma. De opdracht die we mee kregen was om Vitesse bij de keel te grijpen en niet meer los te laten. In de 1ste helft lukte dat niet. We kwamen op een 0-1 achterstand. Uiteindelijk gingen we de rust in met een voorsprong van 1 punt. De 2de helft moesten we het voor verdedigen verbeteren. We begonnen moeizaam maar langzamerhand konden we telkens een iets grootere voorsprong pakken waardoor we uiteindelijk 24-18 hebben gewonnen.

Groetjes Sterre

Achilles Tijgers - Sporting Trigon
Zaterdagochtend 11.00 uur moesten we beginnen tegen Sporting Trigon. Onze coaches Noa en Cino moesten zelf een wedstrijd spelen en daarom hielp Tessa (moeder van Roos) met coachen samen met Paul. We hebben met 19-0 gewonnen en het was een leuke wedstrijd. We gooiden goed over en snel over. We hebben ook nog molentje gedraaid en met onze verkeerde hand gegooid.
De strafworpen hebben we met 2-4 verloren.

Luuk D.

GKV F - Achilles Beren 8-8
We stonden eerst achter en toen hebben we ze ingehaald. Daarna was het gelijkspel. We hebben 8 doelpunten gemaakt. Ik vond het leuk en fijn dat Noa meedeed, want ze waren best goed.