Wedstrijdverslagen: Achilles 3, 6 en D1 kampioen!

Achilles 1 speelt nergens meer om en dat was tegen Korbis helaas te merken: het werd 15-14. Team Twee speelde nog wel degelijk ergens om, leverde een prima eerste helft af, maar kwam in het tweede bedrijf veel te kort: 18-12. Degradatie líjkt inmiddels onvermijdelijk. Achilles 3 pakte tegen Velocitas weer een heerlijk ruime overwinning (13-28) en pakte hiermee 'de dubbel': van harte Team Drie! Ook Achilles 4, 5, 6, 8 en 9 wonnen afgelopen weekend. Achilles 6 behaalde zaterdag - na promotie in de zaal! - hiermee ook het kampioenschap, gefeliciteerd! De A1 ging op bezoek bij Meervogels, maar moesten de punten helaas in Zoetermeer laten. De A3 speelde gelijk tegen ALO, de A4 won met 6-8 van de Eibers. Dan onze jeugdploegen, met onder andere overwinningen van onze B1 én B2. Ook de D1, E1, E3, E4, Beren en Leeuwen wonnen. Met de D1 hebben we dan meteen onze derde kampioen te pakken: doordat de Eibers en Refleks gelijkspeelden werd de D1 nu al kampioen. Gefeliciteerd toppers! Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslagen Achilles 3, A1 en Leeuwen toegevoegd!]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Korbis 1 - Achilles 1

Achilles kan ook niet van Korbis winnen

Met Joel in de basis mocht Achilles tegen Korbis laten zien dat het verlies van vorige week tegen Maassluis een vergissing was. Tot 5-5 ging het gelijk op en de goals waren duur de 1e helft. Kort voor rust kregen we een vrije bal en een stip tegen waardoor Korbis op 8-6 kwam. Benthe kreeg eveneens een stip mee die Arien verzilverde en met 8-7 achter gingen we de rust in. Coach Arjen zal het nakomen van de regels nog eens benadrukt hebben en dat leek effect te sorteren.

Tobias gooide direct 8-8 door de korf. Korbis wist evengoed steeds aan de goede kant van de score te blijven. Pas op 13-13 kwamen we door Jamie (die net als Sterre hun debuut in het 1e mochten maken), langszij. Tobias die weer goed de korf wist te vinden vandaag tekende voor 14-14 en we kregen 2 aanvallen om de wist te pakken. Dat gebeurde niet en dan valt het afstandsschot bij Korbis wel. Vreugde bij de korfballers uit Waddinxveen, want ze doen met deze overwinning goede zaken in het behouden van de 1e klasse.

Voor Achilles een echt onnodige verliespartij, maar het inpassen van jeugd en dingen uitproberen zal nu centraal staan, alles met het oog op volgend seizoen. Volgende week thuis tegen GKV werken aan het goede gevoel. GKV staat onder de streep dus dan weet je met welke drive ze naar de Mient gaan komen. Ongeacht wie er bij Achilles ook tussen de lijnen staan, we zijn het aan onze stand verplicht te winnen.

Gr. Peter F

DVO/Accountor 3 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag was voor Achilles 2 een hele belangrijke horde wat betreft handhaving in de reserve overgangsklasse. Prima weer en een super gemotiveerd team moesten ons helpen naar 2 broodnodige punten tegen 1 van de 2 concurrenten onderin. Bij winst zouden we weer 1 punt over DVO heen gaan. Vooraf wisten we al dat de andere concurrent (TOP) had gewonnen en er dus nog iets meer druk kwam te staan op deze wedstrijd.

De eerste helft begon zoals we hoopten. Heel veel strijd en hard werken voor elkaar hielp ons naar sterk spel. Hele eerste helft voor gestaan en vlak voor rust kwamen wij op 8-11. In de rust even de puntjes op de i en iedereen scherp maken voor nog zo’n helft als de eerste. Helaas verliep dit niet zoals wij wilden. Ballen vielen niet meer en DVO werd steeds sterker. Of nou ja laten we heel eerlijk zijn, wij waren gewoon niet best de 2e helft. Stukje bij beetje kwam DVO dichterbij en daarna was het voor hen erop en erover. Het lukte ons maar niet om ook maar 1 goal te maken totdat wij eindelijk (met een strafworp...) de korf een keer gevonden hadden. Dit was dan ook de enige goal in de tweede helft. Een 2e helft die dus zwaar ondermaats was op alle fronten. Met verschillende wissels proberen het tij te keren, maar ook dit bracht niet het gewenste resultaat. Eindstand: 18-12.

Theoretisch gezien is handhaving nog mogelijk. Maar ik acht deze kans ongeveer net zo groot dan dat PSV toch nog kampioen had geworden in de laatste speelronde van de Eredivisie. Laatste 2 wedstrijdjes eindigen met een positief gevoel, want dat kunnen we wel gebruiken. En wie weet.....

Wesley Smit

Velocitas 3 - Achilles 3

Vandaag is het dan zover. Het tweede kampioenschap van dit seizoen kan worden binnengehaald. Een tweede kampioenschap in de tweede klasse. Met maar twee verloren wedstrijden dit seizoen voelt het alsof we er doorheen gewandeld zijn. Het snelle en dynamische spel waarmee het derde over het algemeen speelt en het gemak waarmee er doelpunten worden gemaakt is voor mij ongekend (in totaal hebben wij al 549 doelpunten gescoord dit seizoen). Met Bas als coach en de ‘nieuwe’ aanwinsten die het derde dit jaar heeft gekregen zijn we echt uitgegroeid tot een super goed team waarvoor iedereen geducht moet zijn. Met het fantastische spel dat het derde speelt en hekkensluiter Velocitas op het programma moet het kampioenschap dus vandaag binnengehaald kunnen worden.

De eerste helft begon echter niet zoals verwacht. Misschien dat het aan de spanning lag (bij mij in ieder geval wel) maar we speelden niet zoals we moesten spelen. Er werd veel geschoten zonder afvang, zodat we veel één schots aanvallen hadden. De doelpunten vielen niet en dit resulteerde in een gelijk opgaand spelletje waarbij wij zelfs een doelpunt achter kwamen te staan. Niks aan de hand voor het derde. Waar wij in het verleden wedstrijden weggaven door in paniek te raken weet het derde dit jaar de wedstrijd altijd weer om te buigen in het voordeel van Achilles. Zo ook vandaag. Na wat tactische wissels van de coach begon de tweede helft zoals het hoorde. Met wat hulp van Audrey die er gelijk twee in wist te gooien kwam het derde weer op koers. Bij Velocitas was daarentegen de koek op, zij wisten maar 1 doelpunt te maken in de tweede helft. Hierdoor walste het derde door naar een 13-28 overwinning. Nog een mooie eigenschap van het derde is dat iedereen kan scoren. En dat deden we deze wedstrijd ook, iedereen heeft een doelpunt meegepakt. Zelfs de wissels!

Met de overwinning op Velocitas zijn we dus KAMPIOEN! DE DUBBEL IS BINNEN! LEKKER HOOR!

Vandaag moesten we helaas Kel en Bart missen. Maar dat komt volgende week helemaal goed J, de feestjes bewaren we voor thuis en dan zijn we ook compleet! Ik verwacht iedereen van Achilles langs de lijn volgende week bij het derde. Twee keer promoveren naar de eerste klasse in één seizoen is namelijk niet niks. En wij hebben nog wat aanmoediging nodig om ons doel van 300 doelpunten op het veld te halen. Hiervoor moeten wij nog 51 doelpunten maken in twee wedstrijden en met jullie hulp gaat dat vast lukken.

Het meegereisde publiek en wissels natuurlijk ook super bedankt! En shout-out naar Velocitas voor het kratje bier!!

Tot zaterdag, 12:20!

Jeanette

Achilles 6 - ALO 4 25-6

Het was even stil rondom Team 6. Tussen alle bevallings- en verhuisperikelen door bleef er weinig tijd over om wedstrijdverslagen te delen, maar afgelopen zaterdag gaf voldoende aanleiding om weer eens in de spreekwoordelijke pen te klimmen. Het meest sexy team van Achilles was de hervatting na de zaal uitstekend doorgekomen met vier uit twee wat inhield dat de partij tegen ALO 4 de kampioenswedstrijd zou zijn. Met de nadruk op 'zou zijn', want doordat concurrent Atlantis thuis onverwachts verloor van Madjoe kon anderhalf uur voor aanvang van de derby tegen de bosjesvanpexbespelers de champagne al ontkurkt worden. Dat was best jammer, want voor het gevoel is het lekkerder om een overwinning te boeken en na het laatste fluitsignaal als kampioen het veld af te stappen. Ach ja, aan de andere kant had je er voor aanvang van het seizoen voor getekend. Misschien had iemand er inderdaad al voor getekend? Waarschijnlijk Yhoeri. Die is zoals jullie weten liever lui dan moe. Hij zette dat een aantal weken terug kracht bij door te bedanken voor volgend seizoen. Hijzelf lichtte dat anders toe: "Ik wil meer gaan squashen om af te vallen". Wie Yhoeri wel eens een actie heeft zien maken in het veld zal direct beamen dat een potje squash inderdaad meer zoden aan de dijk zet dan de loopacties die onze Casanova tijdens een wedstrijd maakt. Drie weken terug werd Leah van Duin geboren. Sandra, gefeliciteerd! Wat een mooi kind! We zijn benieuwd of ze op haar vader lijkt. Van Duin. Voor de Game of thrones kenners (welkom in het zwarte gat overigens…): zoals Snow de naam is voor bastaarden uit the North, zo geldt dat voor de Van Duins uit Scheveningen. Dan weet je genoeg. Maar goed. Ene achterbuurman Rob is bereid gevonden om Sandra met het één en ander bij te staan. Dus ook Rob: van harte! Alex was er zaterdag ook niet bij. Hij was overigens de enige van het team die dronken was op het exacte moment dat Team 6 kampioen werd, want hij zat ergens op de Wallen in verband met een vrijgezellenfeest. Tenminste, dat was de lezing die hij ons gaf. Wat moet je daar anders. Toch, Lex? Daan houdt niet van feestjes, dus die was er ook niet bij.

De wedstrijd: die werd nooit spannend. In ieder geval niet in de zin of we de wedstrijd zouden winnen. Tjitse en Yhoeri liepen zoals we gewend zijn de kantjes er vanaf, waardoor we zaterdag de dertig niet aantikten. Michael daarentegen had het vizier op scherp staan. Bij de meeste mensen van zijn postuur 'gaat ieder pondje door het mond'. Bij Mighty Mike 'gaat ieder pondje door het mandje'. Hij was zo op dreef dat zelfs vanaf de bank van ALO werd geopperd dat hij zijn gewicht in goud waard moest zijn. Waarop Yhoeri weer verzuchtte 'waarom zoiets hem nooit kon overkomen', want als krullenbol zijn gewicht in goud waard was, "dan zou ik nooit meer hoeven werken!" aldus Yhoeri of the Mountain. Bij rust was het verschil al groot. Aan het einde nog meer. Mieke verzuimde het verschil twintig te maken door een strafworp te missen, wat haar het tweede rondje na dat van Joy kostte, wat we Mieke dan ook direct na het lessen van de dorst vergeven hebben. Nog twee potjes en dan zit het erop. Het enige dat nu nog op het spel staat is het behoud van de ongeslagen status! Erwin Bodaan, bedankt voor het fluiten! Of was het nou Alex Bodaan?! Ed Arbouw, kun jij ons uit de brand helpen?

Groeten,
Erwin

Meervogels/Fysica A1 - Achilles A1

Afgelopen zaterdag speelde de A1 tegen Meervogels. De week er voor speelde we een goede wedstrijd tegen Tempo en we wilden dit deze week herhalen, maar dan met winst! Danique en Noa gingen mee met het tweede dus stond Selene in de basis!

We begonnen goed met een 0-3 voorsprong, daarna begon Meervogels mee te scoren. Het lukte ons niet om een grote voorsprong te pakken terwijl dit wel had gekund. We gingen de rust in met een matige voorsprong van 8-9. Wij waren niet tevreden en de coaches ook niet. Na de rust moest er wel iets anders, meer scoren en een stuk minder doorlaten! Hiermee gingen we de tweede helft in, maar al snel scoorden Meervogels weer en stonden we achter. We scoorden in de 2e helft te weinig. Er zat geen pit meer in.. Dit was wel een goed moment om even te wisselen dus mochten de wissels de laatste minuten nog even spelen! Hier kwam een mooi doelpunt uit van Julian Sanches. Uiteindelijk stonden we er als team niet goed en straalde we niet veel uit waardoor we verloren met als eindstand 14-12.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd en voor sommige de laatste wedstrijd in de A! We gaan er dan een mooie wedstrijd van maken!

~ Jamie

Fortuna/Delta Logistiek - Achilles Leeuwen
Zaterdag speelden wij tegen Fortuna / Delta Logistiek helemaal in Delft. Jarmo was nog een beetje ziek maar kwam ons gelukkig wel aanmoedigen. We hebben 7-9 gewonnen. Hoera! Phileine heeft heel knap alle ballen onderschept en ook nog 2 punten gemaakt. Fiep was alweer een topscoorder met 4 doelpunten en ook Klaas heeft een prachtig punt gescoord. Ik heb er zelf ook nog twee gemaakt. Luc ging van de ene kant naar de andere kant van het veld omdat het jongetje dat hij moest verdedigen ook bleef rennen. Het was een leuke wedstrijd.